HWSW Informatikai Kerekasztal: 3 C Adsl - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

3 C Adsl vélemények? Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 01. 16:48

Nálam annyit változott,hogy mostmár csak 200-300KB/s közötti eredményeket ír!Csak,hogy tudjátok tegnap néztem és akkor ez az eredmény 2217KB/s volt!Tegnap még a régi szolgáltatónál volt ez az érték!Gondoltam,ma,miután átkapcsoltak a 3c-re megnézem,hogy milyen lett a 3 megás netem!Szarrrr!az egyértelmű,hogy nem váltottak csomagot a t-comnál,mivel maradt a két mega.De asszem,ha ez így marad jövő héten is,íróasztalborogatás lesz a dologból!Legalább rosszabb ne jött volna!Anno 1 éne egy tök noname szolgáltatóhoz mentem(inext.hu) és komolyan mondom egy év alatt semmilyen probléma nem volt velük!2200/214KB/s volt a sebesség,és ezt ki merem jelenteni,hogy fixen.Mindíg!Mit csináljak? :think:  :reklamacio:
Az ügyeletes a 3c-nél azt mondta,hogy örüljek,hogy megy a net egyaltelán,mert másoknak ha hétvégén kapcsolják át álltalában nem is megy. :confused:
Azt mondta,hogy valószínüleg rosszul lőtték be az adsl csatornát a t-comnál,de amint ezt megoldják,minden tutin fog működni!Miért gondolom azt,hogy ebből nem lesz semmi?azért mert a magyar szerverekről tudja az elvárt sebességet.
Lehet,hogy tévedek de szerintem akkor a 3c külföldre irányuló vonalával van a gond és nem a t-commal.

#242 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 16:50

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 14:42

Sracok....nem feltetlenul a szolgaltato hibaja, ha nem megy az adott sebessegen a net. Attol is fugg, hogy miyen tavol vagy a kozponttol. Lehet a 2Mbites sebesseget meg tudja, de lehet a 3-mat mar nem, igy folosegesen rendeled meg, nem fog 3Mbiten jonni. Tobb topicban is vannak ilyen esetek. Nekem is eleg jol jon 256kbyte/sec, egyedul a kulfoldi oldalak lassabbak, de azok az elmult fel evben a T-Onlinnel is hulladekok voltak.

Ugyanolyan távol vagyok mint tegnap :(

#243 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 01. 17:02

Idézet: bajsz - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 14:37

Ezzel a külföldi sebességmérővel a három eredmény:

1052/131
896/143
930/130

ezek nekem nagyon gyanúsan az 1 Mbites csomagra emlékeztetnek. De az tuti, hogy én a 2esben vagyok. Egy másik tesztelővel, a hivatalos T-onlineossal meg 824/159 és 825/159 lett. Ezek még szarabbak. Így most már van referenciaszámom a tesztről, azt most hívom a 1212-t, és megbeszélem a dolgokat...

majd írok a fejleményekről

Nem elérhetőek mert nem tudom az ügyfélbiztonsági kódom... amit csak levélben tudnak pótolni... Úgyhogy most várok

#244 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 17:50

willy1:

Lehet hogy ez az Inext noname, és ez még sok ADSL viszonteladó második generációs viszonteladójáról elmondható(több tucat ilyen van). Valójában az a cég Eurowebes netet adott tovább mint viszonteladó. Az Euroweb pedig nem noname cég. A 3C viszont úgy tűnik ugyanolyan elsőlépcsős viszonteladó mint ahogy pl. az Euroweb,Datanet, Tíonlány, stb van vagy két tucat ilyen. Viszont a cégnek a mérete és ügyfélszáma ezen előbb felsorolt cégekhez mérten több nagyságrenddel kisebb.

Egy kis cégnél pedig könnyebben előfordul az hogy maxra fut a sávszél kihasználtság hisz méreténél fogva nem tud akkora bérelt vonali kapacitást rendelni mint nagyok. Az internetszolgáltatás erősen a méretgazdasosságon alapon, csak nagyban érdemes és lehet jól csinálni.

#245 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 18:05

Idézet: shabba - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 17:50

willy1:

Lehet hogy ez az Inext noname, és ez még sok ADSL viszonteladó második generációs viszonteladójáról elmondható(több tucat ilyen van). Valójában az a cég Eurowebes netet adott tovább mint viszonteladó. Az Euroweb pedig nem noname cég. A 3C viszont úgy tűnik ugyanolyan elsőlépcsős viszonteladó mint ahogy pl. az Euroweb,Datanet, Tíonlány, stb van vagy két tucat ilyen. Viszont a cégnek a mérete és ügyfélszáma ezen előbb felsorolt cégekhez mérten több nagyságrenddel kisebb.

Egy kis cégnél pedig könnyebben előfordul az hogy maxra fut a sávszél kihasználtság hisz méreténél fogva nem tud akkora bérelt vonali kapacitást rendelni mint nagyok. Az internetszolgáltatás erősen a méretgazdasosságon alapon, csak nagyban érdemes és lehet jól csinálni.

Abban bízok ha felbővítik 3 megára ahogy kértem akkor rendeződik a dolog!
Kérdés:Ha nem rendeződik lehet ezügyben jogorvoslatot kérni valahol?A fejemet tudnám a falba verni amiért lecseréltem a jólműködőt pár ezer forint miatt! :reklamacio:
És amit már most tudok, többé nem írok alá 1 évet sem akármelyikhez megyek is :down:

Szerkesztette: willy1 2006. 04. 01. 18:08 -kor

#246 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 18:19

Lehet,hogy országos a probléma!A tesóm chello-s és Neki is elég szar eredményeket dobnak ki a külföldi speed testek.Nagyon remélem,hogy így van és megoldódik,bár a UPC nek nem hiszem,hogy köze van az adsl-hez.

#247 Felhasználó inaktív   RViktor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 18:25

Idézet: willy1 - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 19:19

Lehet,hogy országos a probléma!A tesóm chello-s és Neki is elég szar eredményeket dobnak ki a külföldi speed testek.Nagyon remélem,hogy így van és megoldódik,bár a UPC nek nem hiszem,hogy köze van az adsl-hez.

Ne sebességtesztet nézz, hanem letöltést. Most megnésztem 2-3 sebességtesztet (külföldit) 6 Mbites ADSL-el és 1200 kbps-et miért. Ettől függetlenül le tudom tolni az adatokat 4-6 Mbitel külföldről. Egy 2-300 kb-es csomaggal amivel ezek mérnek nem lehet mérni, mire elindul már le is van töltve.
RViktor
Szénhidrát Mínusz Webáruház
http://www.chminusz.hu

#248 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 18:46

A korábban belinkelt sebesség mérő oldalon végignéztem az összes szervert, nekem a letöltés 2.7-2.9Mbps közötti, a feltöltés 2.5-2.8Mbps közötti eredményeket produkál. De egy gyors külföldi oldalról nekem is max sebességgel jönnek a dolgok, pl. nemrég néztem meg apple oldalán az új trailereket és mindnél szép egyenes letöltési diagrammot rajzolt DuMeter.

#249 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 18:49

Idézet: RViktor - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 18:25

Ne sebességtesztet nézz, hanem letöltést. Most megnésztem 2-3 sebességtesztet (külföldit) 6 Mbites ADSL-el és 1200 kbps-et miért. Ettől függetlenül le tudom tolni az adatokat 4-6 Mbitel külföldről. Egy 2-300 kb-es csomaggal amivel ezek mérnek nem lehet mérni, mire elindul már le is van töltve.

A sebesség tesztek többnyire jobbat mondanak pont az adatmennyiség "kevéssége" miatt.Nekem pont az a bajom,hogy a letöltésem sem megy 70 fölé és ez volt az ok,hogy sebességmérővel idegesítem magam

#250 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 18:56

Idézet: shabba - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 18:46

A korábban belinkelt sebesség mérő oldalon végignéztem az összes szervert, nekem a letöltés 2.7-2.9Mbps közötti, a feltöltés 2.5-2.8Mbps közötti eredményeket produkál. De egy gyors külföldi oldalról nekem is max sebességgel jönnek a dolgok, pl. nemrég néztem meg apple oldalán az új trailereket és mindnél szép egyenes letöltési diagrammot rajzolt DuMeter.

Akkor remélem,tényleg csak átmeneti a probléma nálam!Talán hétfőn megoldódik és akkor én is ilyen jó eredményeket írhatok ide:-)!Köszi az infot!Neked ezek szerint 3 megás a kapcsolatod?!Hova valósi vagy?Ja én is megpróbáltam az apple-ről tölteni.a legjobb sebességem 64KB/s volt és ingadozott mint állat.

Szerkesztette: willy1 2006. 04. 01. 19:09 -kor

#251 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 16:58

Ma már jobb volt egy kicsit a seb.De 1,4megánál így sem volt 1* sem több.Az előzővel sosem volt ilyen.Azt hiszem,mivel aláírtam az 1 évet mostmár bele kell nyugodnom!Hozzáértő azt mondta,hogy a t-com csak a bix-ig adja a sávszélt a külföldi hálózatra minden szolgáltató akkora sávszéllel csatlakozik amit megvett v bérel.Tartok tőle,hogy ez lesz a probléma :think:

#252 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:45

3008/384

Végre már nem csak én elégedetlenkedem  :rolleyes:

Csatolt fájl:

#253 Felhasználó inaktív   b.janko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:57

Több szálas letöltésvezérlő és cfos mellet nekem nincs problémám...
A Legolcsóbb ADSL +INGYEN hónapokkal... Ha érdekel írj privit...

#254 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:08

Akkor en is adok egy sebtesztet...most vegeztem, s 253kbyte-ot mert. Szoval nalam semmi problema nincs.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: foxyr 2006. 04. 02. 22:09 -kor

#255 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:09

Üdv az ati.com ról nekem is jön a cucc 120 és 130 Kb/s között (1 Mbps net) szal szerintem hozza a formáját. Páromnak meg az asus.com ról kellet egy driver kb 18 Mb az is jött rendesen. Szal lehet hogy én túl jó külföldi oldalakat nézek de ezek jól jönnek. Igaz más külföldiről egyenlöre nem töltöttem de a lapot úgy jeleníti meg mint egy itthonit nem tom ez mennyire mérvadó.

#256 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:10

Idézet: Robi19 - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 22:09

Üdv az ati.com ról nekem is jön a cucc 120 és 130 Kb/s között (1 Mbps net) szal szerintem hozza a formáját. Páromnak meg az asus.com ról kellet egy driver kb 18 Mb az is jött rendesen. Szal lehet hogy én túl jó külföldi oldalakat nézek de ezek jól jönnek. Igaz más külföldiről egyenlöre nem töltöttem de a lapot úgy jeleníti meg mint egy itthonit nem tom ez mennyire mérvadó.

A fenti linkelt kepen lathato, hogy nalam is teljesen korrekt a cucc.
Itt egy masik is.
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

A googlen rakerestem az alabbira (adsl speed test), s 3-4 oldalon teszteltem le...mindenhol 2000kbit/s folotti sebesseget mertek.

Szerkesztette: foxyr 2006. 04. 02. 22:16 -kor

#257 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:26

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 21:45

3008/384

Végre már nem csak én elégedetlenkedem  :rolleyes:

Reszben igazad is van....megneztem az altalad hasznalt sebessegtesztet is, s ott nalam sem hozza a nevlegeset...5-600kbit a letoltes, a feltoltesnel viszont hozza a nevlegeset majdnem. 192 helyett 180 korul...de mint lathatod, europai oldalakon hibatlanul, maximum sebessegen jon, vagyis szerintem a 3C-nek ehhez semmi koze...inkabb T-Comra gyanakszom.

#258 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:32

A svájci oldal nekem is jó  :respect:

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  1.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

#259 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:44

Japán sebességteszt oldal. És még nem is lassú :cool:  A teszt végén érdemes megnézni a szolgáltató csomikat. 1-1,5-2-8-12 meglepő, T-com ott is van....

#260 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 11:28

Gyorsan leteszteltem pár oldalon a sebességem (t-online). Mind hozza az értéket. (külföld,belföld)
Majd ha meglesz az átállás letesztelem ugyanazokon az oldalakon a 3c-t.
Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.