HWSW Informatikai Kerekasztal: 3 C Adsl - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

3 C Adsl vélemények? Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 25. 15:58

Van-e olyan valaki akinél már emeltek??

#442 Felhasználó inaktív   marczi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 11:45

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 15:58

Van-e olyan valaki akinél már emeltek??

Nekem igen, de szakadozott a vonal, a T-COM meg össze-vissza szerencsétlenkedik (pl. visszarakta a 3MBites vonalat 2MBitre azért, mert 8-on szakadozott  :eek: ). Viszont az ügyfélszolgálatról csupa jót mondhatok: gyorsan és hatékonyan segítettek: telcsit azonnal felkapják, emailre szinte rögtön reagálnak, ha kell, visszahívnak. Komolyan mondom, a 3C messze a legjobb ilyen szempontból a távközlési/ISP cégek közül, amelyekkel valaha is találkoztam  :respect:

#443 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 02. 05. 23:53

na megvolt az emelés, de a rúter szerint nem volt vonalszakadás.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#444 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 10. 18:29

Nálam is megvolt az emelés.3055<6900kbps-ra.eddig(lekopogom)stabilan tartja is.

#445 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 12:04

sziasztok!

itt is emeltek. ma reggel a vírusölő frissítése 120 kbyte/s sebességgel dübörgött lefelé. arra következtetek, hogy mostantól 1 Mbit/s lett a sávszélesség. zsírpatent :)

üdv!
.
.
.

#446 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 23:14

Nálam is megvolt az emelés. Elmaradt attól amit vártam, de a központ iszonyú messze van sajna  :mad:

3 megás vonalból ez lett:

Kép

e helyett:

Kép

Szerkesztette: Lazarevics 2007. 02. 13. 23:15 -kor

#447 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 13:41

A cég átadta a tevékenységet valami debreceni székhelyű vállalkozásnak. Az új számla valami Business Telecon névről jött. Azt mondják, hogy semmi nem változik, majd meglátjuk.

Tapasztalatok?
Üdv!
.
.
.

#448 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 19:19

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 13:41

A cég átadta a tevékenységet valami debreceni székhelyű vállalkozásnak. Az új számla valami Business Telecon névről jött. Azt mondják, hogy semmi nem változik, majd meglátjuk.

Tapasztalatok?
Üdv!

A cég kecskeméti. Március 1-jétol vette at...szerintem nem vettel eszre valtozast :D Ph-n irtak, hogy ki lehet toluk csikarni egy kis kedvezmenyt, ha felhivod oket, hogy gondolkodol a szolgaltatovaltason, s hogy lehet elintezni...tobb mint valoszinu, hogy ajanlani fognak egy olcsobb havidijas szolgaltatast ;)

#449 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 20:42

Idézet: foxyr - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 19:19

A cég kecskeméti. Március 1-jétol vette at...szerintem nem vettel eszre valtozast :D Ph-n irtak, hogy ki lehet toluk csikarni egy kis kedvezmenyt, ha felhivod oket, hogy gondolkodol a szolgaltatovaltason, s hogy lehet elintezni...tobb mint valoszinu, hogy ajanlani fognak egy olcsobb havidijas szolgaltatast ;)

én egyenlőre elégedett vagyok. nem szokott szakadozni (amióta kaptam a csoda Askey modem helyett egy jobbat), gyors az emelés óta. ha ilyen marad, akkor örvendezek. ha leszállítanák a havidíjat a felére, akkor majdnem annyiba kerülne, mint Európában. itt a keleti végeken kicsit drága mulatság még a net. Svédországban alanyi jogon jár az egész...

na mindegy, a lényeg, hogy működjön stabilan.
üdv!
.
.
.

#450 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 22:47

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 21:42

ha leszállítanák a havidíjat a felére, akkor majdnem annyiba kerülne, mint Európában. itt a keleti végeken kicsit drága mulatság még a net. Svédországban alanyi jogon jár az egész...

Ilyen hülyeségeket azért nem kellene írni, a világon sehol nem jár alanyi jogon net. Miért is járna? Ez egy kereskedelmi szolgáltatás, akinek kell az kifizeti az árát, de csak úgy nem jár senkinek. Svédeknél a Telia(mint nálunk a Tíkom) 300-330 svéd koronáért adja az up to 8 Mbps-es netet, az 8-9 ezer forint. Nálunk egy ilyen up to 8 Mbps-es csomag 9-10 ezer körül van, szóval a fele ár is messze jár az igazságtól.

Svédeknél tavaly év végén 2.3 millió szélessávú előfizetés volt, nálunk 1 millió. A svéd lakosság 9 milliós a miénk 10 milliós. Vagyis náluk a szélessáv elterjedtsége jóval magasabb, de azért messze nincs minden háztartásban és főleg nem jár alanyi jogon. Ezt már csak azért is nehéz lenne kivitelezni mert svédeknél a szélessáv fizikai elérhetősége úgy 90%-os vagyis a háztartások 1/10-ében nem is lenne lehetőség semmilyen szélessávra, még akkor sem ha akarná is az ott lakó. Ugyanúgy ahogy ez az arány nálunk is valahol 80% fölött van, mivel a kistelepüléseken gyakran nincs semmilyen szélessávú elérhetőség, mivel az elérhetőséget a cégek piaci alapon építik ki és ahol üzletileg nem éri meg nekik oda nem igazán mennek.

#451 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 03. 25. 15:47

maga az egy megás előfiz. már sztem teljesen korrekt áron van, lassan a legolcsóbb telefoncsomag felé közelít, sőt, inkább ez a kibaxott nagy lenyúlás- teljesen felesleges fenntartani egy sztem pofátlanul drága csomagot. mert ugye a minimum alatt nem lehet adsl. van egyáltalán még olyan csomag, vagy csak ezek a 3e huf feletti francos szar csomagok vannak? j
a meg ahogy elnéztem a telefonelőfizetés nélküli adsl is érdekes menet lesz, de erről még azért semmi pontosabb nincs.
na meg amitől még idegbajt kapok, h új előfiz. jóval olcsóbb. nem némileg olcsóbb...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#452 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 14:26

Idézet: shabba - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 22:47

Ilyen hülyeségeket azért nem kellene írni, a világon sehol nem jár alanyi jogon net. Miért is járna? Ez egy kereskedelmi szolgáltatás
.
.
.

Ezt éppenséggel nem az ujjamból szoptam, tényleg így van. Normálisan fizetni kell érte, mert szolgáltatás és piaci alapon megy (hogyan máshogy). Ha úgy érzed, hogy nem tudsz vásárolni gépet és nincs interneted, akkor elmehetsz az önkormányzathoz és kérhetsz egy alap gépet és net elérést, mint rászoruló. Persze megnézik, hogy rászorulsz-e, de aztán biztosítanak. Mert ott jogod van hozzá, hogy a netet elérd.

Ha hátrányos helyzetű bevándorlóként elsírod magad a hivatalban, akkor azonnal van minden. Persze az átlag svéd megvásárolja az adott csomagot. Megnéztem és az alap a Telia kínálatában egy teljesen racionális 256 kbit/s sebességű elérés. Levelezéshez elég, ha masszívan akarsz adatot mozgatni, akkor pedig "nagy pénz, nagy foci" alapon van akármekkora is.

A fele árat pedig a némethez néztem. Tévében (Arcor telán) valami 17 juróért vesztegettek elérést ott, ip telefonnal, flatrate díj egész országon belül. Sőt, olyan kütyüt is kapsz hozzá, ami a hagyományos telefonodat használhatóvá teszi IP alapon is. Ehhez képest itthon több, mint 2x áron futott eddig minden. És hol van akkor még a flatrate díjszabás a telefonon?

Nem lódítottam semmit, meg kell nézni. Ezt hívják szociális védőhálónak, de ez már nagyon OFF kezd lenni.

A hálózat kiépítettsége pedig földrajzi okokra vezethető vissza. Svédország eszméletlen nagy ország, a déli csücske az északitól messzebbre van, mint innen az alsó csücske. Csak azért tűnik picinek, mert a térképen azt ritkán nézi meg az ember. A lakosság a főbb városokban tömörül, leginkább délen és középen. Az északi rész szinte teljesen a hadsereg és a szúnyogok birodalma. Mivel nagyon sok a vízfelület, ezért nem is olyan munka kábelt fektetni, mint az Alföldön például. Az ország nagy részén a talaj szinte egész évben fagyott, a rövid nyár alatt pedig áll rajta a víz. Fölötte pedig döngenek a szúnyogok. És az északi részen jó sok országnyi méretű lőtér van, ott kevesen laknak. Így érthető is bizonyos mértékig, hogy ott nem annyira látják el őket vonalas nettel. De nem csak vonalas net létezik, szerintem más hordozón keresztül ott is tudnak hozzáférést kapni az emberek. Már, ha érdekli őket.

Üdv!
.
.
.

#453 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 16:27

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 15:26

A fele árat pedig a némethez néztem. Tévében (Arcor telán) valami 17 juróért vesztegettek elérést ott, ip telefonnal, flatrate díj egész országon belül. Sőt, olyan kütyüt is kapsz hozzá, ami a hagyományos telefonodat használhatóvá teszi IP alapon is. Ehhez képest itthon több, mint 2x áron futott eddig minden. És hol van akkor még a flatrate díjszabás a telefonon?

Gyanítom ez a reklám kb. hasonló szintű mint pl. idehaza a Tíonlány hírdetése hogy 8Mbps-et 2007Ft-ért. Persze csak az első 2 hónapra utána már 9900, de ez már alsó csillagos apróbetű amit már nem látni. Gondolom ez a 17 euro is reklám is pont ilyen, hisz láttam már olyat is amikor 5 euroért hírdettek netet. Ezek a reklámok nem a valós havidíjat, csak promóciós reklám összeget mutatnak előfizető csalogató megfontolásból.

17 euro-ért te nem igazán kapsz olyan netcsomagot mint amit leírtál. Az Arcor oldalán a legolcsóbb komplett-packet 35 euro, 2 mbps-es nettel, ha telefon flatrate is kell mellé akkor már 40 euro és 2 év hűséget kell aláírni. Alternatív szolgáltatóktól idehaza is kapsz ilyen árszinten netet, mint amennyiért a német alternatív adja. De a Tíkom csomagja sem kerül dupla árba.

Arcor 6 Mbps-es csomag 45 euro, ahogy nézem német Tíkom 3x3-as csomagjait ott 50. 35 euroért nekik is van belépő szintű 2Mbps-esük, de 1 GB limittel. A normál telefon alapdíj+T-DSL 2000 díj+ISP díjből összerakott csomag 16+20+10=46 euro, 6 Mbps-es meg 51 euro.

Nálunk egy up to 8-as csomag Tíonlány+Tíkom comboban 9900+3210=53 euro, egy 1 Mbps-es belépő szintű flatrate 5900+3210=37 euro. Az alternatívoknál találsz olcsóbb ajánlatot is ahogy németben is olcsóbbak az alternatívok mint az inkubens Tíkom.

#454 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 07:48

Idézet: shabba - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 16:27

Gyanítom ez a reklám kb. hasonló szintű mint
.
.
.

ezek szerint akkor én is beettem a marketinges maszlagot. tévedtem sajnos. viszont a svéd védőháló tényleg működik, barátnőm élt kinn sokat.

üdv!

:up:
.
.
.

#455 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 07:48

duplázta ügyesen  :o

Szerkesztette: donphobos 2007. 03. 29. 07:49 -kor