HWSW Informatikai Kerekasztal: Patriot 2005 Hu (azaz ECS 321) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Patriot 2005 Hu (azaz ECS 321) ElectroWorld akcióban kapható

#21 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 21. 08:40

na nekem ezt irta ki a cpu-z, meg végülis a everest is ezt irja ki, annyi különbséggel h alaplap ismeretlen, a chipset pedig m661mx. most akkor melyik a valos? :)

Csatolt fájl:

#22 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 11:53

Szerintem nem kell aggódnunk a hőmérsékletek miatt. Én megnéztem a gyártók honlapján, ennek a procinak 85 fokig van a legális üzemi hőmérséklete, míg a Pentium M-nek 100 fokig. Ha ezt meghaladja, akkor a gép le fog lassulni, de más baja nem lesz. A Hitachi vinyónak pedig 60 fokig szabad melegednie. Szerintem ezeket az értékeket a venti kalibrálásánál simán figyelembe vették, így biztos, hogy ki fogja bírni jópár évig. Egyébként érdemes átcserélni a gyári 333-as DDR-t 400-asra, nagyon megdobja az összteljesítményt, mivel ugye a VGA is ebből megy. Mintha érzékelné a gép a cserét, azóta többet megy a ventije, de a hőfokok nem kúsztak feljebb, a  proci max. 76 volt nekem eddig.
Olcsón eladó 1 db Yonah Celeron 1.73 GHz-es mobilproci (1MB/533MHz), továbbá 1 db Dothan Celeron M 1.3 GHz/400MHz/1MB cache), valamint 4 db 256MB-os SODIMM DDR2 laptop RAM. Ha kapok mobilszámot, a visszahívást vállalom.

#23 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 14:03

Huhh, köszi, akkor megnyugodtam. Majd 80fele kell ujra pánikolnom :)
Vettél bele 400-as ddr-t? mennyiért/hol? :) Énis a bövitésen gondolkozom most...
Belenéztem de csak 1mem slotot láttam :((( pedig szerettem volna 1 giga ramot, mint az asztalimban volt.
most az ecs oldalán néztem mikor kinagyitottam a képet a 321-röl h laptop fedele, a fém piros, vagyis inkább világos bordo-ra van festve, mostmár nekem is olyan kell, csak nemtudom hogy lehet leszedni rola?
vagy ez garanciavesztéssel jár?

#24 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 22:38

Idézet: corelx - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 14:03

Huhh, köszi, akkor megnyugodtam. Majd 80fele kell ujra pánikolnom :)
Vettél bele 400-as ddr-t? mennyiért/hol? :) Énis a bövitésen gondolkozom most...
Belenéztem de csak 1mem slotot láttam :((( pedig szerettem volna 1 giga ramot, mint az asztalimban volt.
most az ecs oldalán néztem mikor kinagyitottam a képet a 321-röl h laptop fedele, a fém piros, vagyis inkább világos bordo-ra van festve, mostmár nekem is olyan kell, csak nemtudom hogy lehet leszedni rola?
vagy ez garanciavesztéssel jár?

mit akarsz leszedni róla? ezek nem 100%-ig ECS-ek, direkt van kis butítás mindenhol... ez ilyen. a G320-nak is alu a fedele, a 2001-nek meg műanyag. evvan...

ramot itt érdemes venni. jófejek, eddig mindent hagytak kipróbálni, és az egyik legolcsóbb bolt pesten...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#25 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 20:01

Tényleg olcsó, veszek is vmikor a jövöhéten :)
Ma szétszedtem a masinát, és szomorúan vettem tudomásul hogy csak 1 ram slot van :\
Ja és a ventin nincs fordulatszám érzékelő, nemlehet h azér nemis lát semmit rola a speedfan?
Az alu fedeleg akarom leszedni rola, és valami sötétbordó szinre lefényeztetem.

#26 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 22:53

Idézet: corelx - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 20:01

Tényleg olcsó, veszek is vmikor a jövöhéten :)
Ma szétszedtem a masinát, és szomorúan vettem tudomásul hogy csak 1 ram slot van :\
Ja és a ventin nincs fordulatszám érzékelő, nemlehet h azér nemis lát semmit rola a speedfan?
Az alu fedeleg akarom leszedni rola, és valami sötétbordó szinre lefényeztetem.

a 2001hu/G320-on se képes lekérdezni a venti fordulatszámát (itt is csak 2 vezeték megy a pörgettyűhöz), de állítani mégis tudja - de csak a 4.13-al, a frissebb verziókkal nem...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#27 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 11:02

Mondjuk én direkt nem 1 gigát tettem bele (csak 512-őt), mert annyinak már sokáig tartana a hibernálása, ráadásul több hőt is termel. Érdemes márkásat venni bele, hogy bírja a tűzforróságot: ha ráteszed az ujjad a csipre, leég a bőröd...
Olcsón eladó 1 db Yonah Celeron 1.73 GHz-es mobilproci (1MB/533MHz), továbbá 1 db Dothan Celeron M 1.3 GHz/400MHz/1MB cache), valamint 4 db 256MB-os SODIMM DDR2 laptop RAM. Ha kapok mobilszámot, a visszahívást vállalom.

#28 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 28. 10:41

Pár kép a Patriot 2005-röl kivül-belül :cool:
Kép.Táram

#29 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 14:54

Corelx, hát ez szenzációs! Te valami szervizben dolgozol vagy csak ilyen bátor vagy és nem foglalkozol a garival? Szerinted lehet a CPU-t cserélni benne vagy bele van forrasztva? Azon gondolkozom, hogy olcsóbban jönnék ki, ha nem egy nagyobb kapacitású akkut vennék bele, hanem a procit cseréltetném ki rendes Pentium M-re. Vagy hamarabb elromlik a gép minthogy megtérülne ez a befektetés?

#30 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 15:34

Nem szerviz (karosszéria lakatos mühelyben inaskodom az iskola mellet :D), csak hetek ota idegesitett h nemtom mi van benne, meg stb :)
De nem gondoltam hogy ez érdekel valakit is, csak örültem magamnak :D
A garit meg csak 1db matrica biztositja, amit kicsit megmelegitettem hajszáritoval, és finoman lehuztam egy szemöldök csipesszel, majd a végén vissza. Viszont nagyon könnyen szakad, vigyázzatok vele ha esetleg szétszeditek, ilyen sunyi fajta, nemis látszik h ennyire szakados fajta lenne!
CPU-t eccerüen lehet benne cserélni, alul van egy fedél ami külön leszedhető, uanugy mint a ram-é. Azt leszeded (azon abszolut nincs matrica), azalatt ott a venti, meg a hütöborda. Azt 4db rugoval körbetekert csavar fogja, azokat kicsavarozod, és a venti mellet találod az alaplapon a venti csatit, azt meg eccerüen lehuzod. Kicsit nehezen jár ki belöle, de megoldható ovatosan. Aztán simán leemeled a ventit bordástul mindenestül (egybe van épitve), és ott a proci. Olyasmi foglalatban van mint az asztali pc-é, én ugyan nem szedtem ki, de szerintem nem trükkös. Amikor visszarakod a hütöbordát nemkell alá semmi hövezető kenöcs, mert van rajta valami gyári hövezető réteg. Szerintem a Pentium proci nem dobna olyan nagyot az idején, inkább csak teljesitmény lenne. De nemvagyok biztos benne... Viszont ahogy elnéztem az akksikat az árlistákon, lehet kapni jo nagy teljesitményüeket is, azokkal már gondolom birja vagy 2orát, azmeg milyen jo már?! :)
Én irtam egy szerviznek, és aztmondták nekem proci ügyben hogy mindenképp be kellene vinnem, mert igy nemtudja megmondani, hogy mit tud az alaplap (mivel csak tippelni tudtam a tipusát illetöen), és akkor kiprobálnánk hogy mi megy bele. Végülis nemis tudjuk az alaplap pontos tipusát, csak !majdnem biztos! h ecs g321 a laptop. Miután megláttam az akksi árakat, inkább elhatároztam hogy egy szivargyujtorol 220voltot veszek inkább a kocsiba, és akkor már tökmind1 mekkora lesz akksim, és talán olcsobban jövök ki :) A táskába meg ugyis befér a töltö is hozzá, szal igy már jo.

#31 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 16:11

Az, hogy mit tud az alaplap itt jól le van írva:

http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Products/Prod...e=Specification

Itt még rá kell kattintani a specification-re. Ezek szerint belemegy bármilyen Pentium M proci 2 GHz-ig, 400-as FSB-vel.

Te hol láttál akkukat ehhez a típushoz? Főleg árakkal.

Szerkesztette: kapasz 2006. 02. 28. 16:15 -kor

#32 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 20:28

1db uanilyen akkut láttam csak, guglin rákerestem a tipusára. az gondolom nem érdekel, mert unailyen :p Ha esetleg látsz vhol ebbe a laptopba illeszkedő akksit, akkor küld el nekemis plz a linket :)

#33 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 20:40

"Support DDR 333 Module" ezt találtam az ecs oldalán. Neked tutira 400-on megy a ramod?
egyébként tudsz vmi jo helyet hol lehet venni pentium m procit? :)

#34 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 20:55

a S478 és S479 majdnem ugyanúgynéz ki, de nagy a különbség köztük. sztem először csekkoljátok le pontosan milyen is...

egyénként én is ilyen vállalkozó szellemű vagyok, de ennyire még nem szedtem szét a gépet :)

miniPCI foglalat van benne?

#35 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 20:59

én nemláttam benne, de nembontottam teljesen szét. az alaplaprol már nemszedtem le a fém boritást. viszont szerintem nincs benne, mert akkor hagytak volna neki alul helyet, h könnyen böviteni lehessen

#36 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 21:03

hja izé, régóta izgatja a fantáziámat hogy vajon cserélhető ezekben a masinákban a vga? :)
mer akkor elkezdenék gyüjtögetni vmi mobility radeonra :D

#37 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 21:23

Ember!

Ha beraksz egy 400-as ramot a 333 helyett akkor az nem azt jelenti, hogy a ram 400MHz-en fog menni!
A ram sebességét lényegében a proci határozza meg vagyis a proci Front side bus-a.
Egy gyors példa:
Az Athlon XP 2400+ a ramot 266MHz-el hajtotta(elég volt mellé a 266-os ram) de a 2500+ már 333Mhz-es ramot igényelt.
Most az asztali alaplapok extra tulajdonságaitól tekintsünk el. (asszinkron müködés és a tuning)
A 400Mhz-es ram abban különbözik a 333Mhz-estöl, hogy az birja a 400Mhz-et.
Ha vesztek ramot akkor inkább vegyetek 400MHz-est, de csak azért, mert talán egy késöbbi laptopban is használni lehet majd és elenyészöen drágább mint mondjuk egy 333-as.
Egy ismerös a G320-asába a gyári 266MHz-es 128MB-os modult egy 400Mhz-es 256MB-os modulra cserélte, mert csak olyat kapott.
Most egy másik ismerös akarja a Patriot 2004 esében lévö 256MB-os modult 512MB-ra cserélni(sajnos csak max.512MB-t tud kezelni a leirás szerint)
Tudtok inkompatibilitásról?
Milyen ramot vehet bele nyugodt szivvel ?

Üdv.

#38 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 21:33

én mindenképp 400-asat akarok venni, mert tényleg nincs nagy árkülönbség.
olyan ramot vegyél bele nyugodt szivvel amit kiprobáltál benne. Vidd be a boltba és szerintem nemfognak elküldeni a picsába h ki akarod probálni a ramot mielött megveszed h egyáltalán megy-e a te gépedben.

#39 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 22:15

pl itt jófejek, eddig mindent kipróbálhattam. ajánlott a karinthy-n lévőbe menni, ott kissebb a forgalom. ahol nem hagyják kipróbálni ott rájuk kell csapni az ajtót és menni a következőbe :)

a miniPCI természetesen jól látható helyen van ha van.

vidkártya meg ilyen egyszerű gépekben nem cserélhető, csak a magasabb kategóriákban, ahol ilyen MXM modul a vidkártya:

Kép

#40 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 23:13

és mondjuk az alaplap mennyire cserélhető a notebookokban?
vagy akkor a játékot elfelejthetem egy életre ezzel géppel?! :)

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó