HWSW Informatikai Kerekasztal: Patriot 2005 Hu (azaz ECS 321) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Patriot 2005 Hu (azaz ECS 321) ElectroWorld akcióban kapható

#61 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 02. 23:23

Hát ezt te tudod... Bár ez tényleg húzós kérdés, mert akármikor besz*rhat a masina. Lehet én is inkább megtartom. Vagy lehet ugyse lesz pénzem még 1évig új procit venni :D
Mondjuk ennyi erővel a mem cseréje is a gari végét jelentené, vagy nem. Szerintem ami nincs leragasztva benne, és ilyen eccerüen cserélhető az nemjelenti a gari végét, de biztos ami biztos inkább megkérdezem holnap az ew-sket, ugyis budaörsön leszek.
A procit pedig megnéztem mbm-el, pc alert-el (asztali konfigban csak msi-s voltam, nagyon szerettem azokat a lapokat, azért a pc alert :) ) és uanazt irták ki. Szóval nemtévedett az everest. Majd kap egy kövér cpu burn-int, meg pár pcmarkot, a rosszalkodásért :D

#62 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 06:19

Nemtudjátok véletlenül miért lehet az, hogy soha nemkapcsol le a laptop este, annak ellenére hogy beállítom? Minden este berakok egy filmet, és arra félóra alatt ugy elalszom mint akit fejbevertek (unalmas cucc :D). A mediaplayer classic-ot pedig mindig beállítom, hogy ha vége akkor kapcsoljon le. Eddig soha nem tette meg. Probálkoztam már a windows feladatütemező+shutdown.exe-vel is, de semmi. Minden hajnalba arra kelek, hogy ez a nyavalyás itt zúg tőlem 1 méterre  :think:  :mad:
Nincs kiakadva, ha start menüböl kilépek akkor leállítja magát, csak nemtudom miért nem magától?!
Az asztali konfignál tökéletesen müködött. Ja és tápról megy, meg ki van kapcsolva a merevlemezek lekapcsolása, meghát a mpc ugyse engedné az ilyesmit filmnézés közben. Az sem megoldás ha nem rakom tápra, aztán majd lemerül és "megdöglik", mert előtte jó hangosan csipog vagy félórán keresztül :p
Légyszi segitsetek, nemtudok aludni :) :(

#63 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 06:30

Idézet: corelx - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 6:19

Nemtudjátok véletlenül miért lehet az, hogy soha nemkapcsol le a laptop este, annak ellenére hogy beállítom? Minden este berakok egy filmet, és arra félóra alatt ugy elalszom mint akit fejbevertek (unalmas cucc :D). A mediaplayer classic-ot pedig mindig beállítom, hogy ha vége akkor kapcsoljon le. Eddig soha nem tette meg. Probálkoztam már a windows feladatütemező+shutdown.exe-vel is, de semmi. Minden hajnalba arra kelek, hogy ez a nyavalyás itt zúg tőlem 1 méterre  :think:  :mad:
Nincs kiakadva, ha start menüböl kilépek akkor leállítja magát, csak nemtudom miért nem magától?!
Az asztali konfignál tökéletesen müködött. Ja és tápról megy, meg ki van kapcsolva a merevlemezek lekapcsolása, meghát a mpc ugyse engedné az ilyesmit filmnézés közben. Az sem megoldás ha nem rakom tápra, aztán majd lemerül és "megdöglik", mert előtte jó hangosan csipog vagy félórán keresztül :p
Légyszi segitsetek, nemtudok aludni :) :(

vannak ilyen progik, amelyek időzített kikapcsolást (hibernálást, etc) tudnak csinálni. még annó modemes koromban használtam, hogy 6:50-kor szakadjon le de addig menjen vmi letöltés... progi nevet nemtok mondani, de gúglival találtam...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#64 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 06:48

corelx, szerintem egyszer várd meg a film végét, és figyeld meg, mi történik :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#65 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 08:36

semmi...
épp azabaj. reggel vagy úgy találom a gépet (vagy éjszaka) hogy vége a filmnek és fekete képernyő, vagy éppen egy program leállításával szenved a gép, újra és újra. De leállító progi le tudja lőni, ha se az mpc, se a shutdown -s nem lövi le? azért egy probát teszek vele.

off: jok a fotoid adam ;)

#66 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 03. 10:41

Tudom hogy már teleirtam ezt a forumot, bocsi érte, de amit most megtudtam véletlen attol az agyam eldobom (lehet ti is) :D:D:D:D:D
Naszóval, akksi ügyben irogattam 1-2 webshop-nak, és pont most jött egy levél az egyiktől...
idézem:

Idézet

Tisztelt Uram/Hölgyem,

a Patriot márka egyedül az Elektro Worldnek készülő, maradék illetve elavult
alkatrészekből összeszerelt "notebook". Így bármiféle support és alkatrész
ellátás csak a fenti áruházláncon keresztül lehetséges.

komoly, mi?! :D de azért jo tudni, biztosan, miböl is van a masinánk.

Ja és ma van időm, meg lehetőségem tesztelni a gépet a gyári ram-al és procival, meg egy 1,5-s cerkával és 512 400mhz-s ddr-el. Érdekel valakit az eredmény? Ha igen, akkor légyszi irjatok progit mivel teszteljem. Nekem csak pcmark jutott eszembe. (cpu burn meg ilyesmiket kihagyom, nemakarom h bármelyik procc is megsüljön azt ne kérjétek ^.^)

#67 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 11:34

:)

ez nem volt kérdés... de természetesen ha alkatrész kő, akkor ECS mehet bele. az akkun egyértelműen csak ECS szerepel, és a G320/321/Patriot 2000-2005 meg még ki tudja mennyi ugyanazt használja... hdd,odd meg ugye általános, bármi mehet bele...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#68 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 13:02

Egy 3Dmark 2001-et is futtathatnál. Majd nézd meg, neked is többet fúj-e a venti a bővítés után.

Egyébként az "elavult" jelzővel nem értek egyet. Valamint attól, hogy maradék, még szintén lehet jó. Osztrák meg olasz oldalakon láttam hozzá utángyártott 4400mAh-s akksit, olyan 37-be fájna szállítással együtt.

Szerkesztette: kapasz 2006. 03. 03. 13:05 -kor

Olcsón eladó 1 db Yonah Celeron 1.73 GHz-es mobilproci (1MB/533MHz), továbbá 1 db Dothan Celeron M 1.3 GHz/400MHz/1MB cache), valamint 4 db 256MB-os SODIMM DDR2 laptop RAM. Ha kapok mobilszámot, a visszahívást vállalom.

#69 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 13:12

Idézet: kapasz - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 13:02

Egy 3Dmark 2001-et is futtathatnál. Majd nézd meg, neked is többet fúj-e a venti a bővítés után.

Egyébként az "elavult" jelzővel nem értek egyet. Valamint attól, hogy maradék, még szintén lehet jó. Osztrák meg olasz oldalakon láttam hozzá utángyártott 4400mAh-s akksit, olyan 37-be fájna szállítással együtt.

az már a 8 cellás, az alap amivel adják az a 4 cellás. de a 37e elég sok, annyiból 2x újra lehet celláztatni ha megdöglik az eredeti...

3dmark engem is érdekelne, hogy mit művel egy ilyen SiS-en... 2001, 2003 meg 2005 is...  :cool:

#70 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 13:16

:D Ne olyan sokat, egyezünk meg a 2k3-ban :) a többit értelme sincs futtatni. Legalábbis a 2k5-t biztos nem, ez édeskevés ahhoz. Nincs is benne szerintem semmiféle 3d támogatás, vagy csak valami übersilány :)
Akkor PCMark 2k4, és 3DMark 2k3 lesz a menü. Ezek jók kb? Vagy mást rakjak be?

#71 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 13:18

Idézet: corelx - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 13:16

:D Ne olyan sokat, egyezünk meg a 2k3-ban :) a többit értelme sincs futtatni. Legalábbis a 2k5-t biztos nem, ez édeskevés ahhoz. Nincs is benne szerintem semmiféle 3d támogatás, vagy csak valami übersilány :)
Akkor PCMark 2k4, és 3DMark 2k3 lesz a menü. Ezek jók kb? Vagy mást rakjak be?

2K1 meg 2K3 már megfelelő képet adna, hogy hol is helyezkedik el... :) pájplájnok alapján elég komoly a kártya (4p2v), de a driverei asszem elég elfuseráltak. de pont ezért érdekelne hogy mit is alkot...

#72 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 13:24

Emlékeim szerint a 3Dmark 2003 már nem indult el rajta, mert a videokártyája csak DX7-es. Továbbá a régebbi tesztekből több komponens is le tud futni, így a végeredmény hitelesebb (meg a nagyobb pontszám jobban is mutat.:))
Olcsón eladó 1 db Yonah Celeron 1.73 GHz-es mobilproci (1MB/533MHz), továbbá 1 db Dothan Celeron M 1.3 GHz/400MHz/1MB cache), valamint 4 db 256MB-os SODIMM DDR2 laptop RAM. Ha kapok mobilszámot, a visszahívást vállalom.

#73 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 15:10

na most indulok, akkor 2001 lesz. a gyári konfig pc mark tesztje már megvan :)
ja és kapasz: nemtudom mitörtént a géppel, de kiprobáltam 3db cpu tesztet egymás után pcmark 04-el, és a proci höm nem ment 66fok fölé! a szobában 20,5 fok volt a teszt idején. csodatörtént :D

#74 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 16:05

A 66 fok az egy dolog, de mennyire pörgött a ventilátor?

Én úgy vettem észre, a ventilátor sebessége nem elsősorban a proci hőmérsékletétől függ, hanem a inkább a terhelésétől. Tehát hidegen is felpörög, ha 100%-ra terhelem a procit, viszont ha csak úgy hagyom üresjárásban a gépet, akkor simán felkúszik a hőmérséklet anélkül, hogy a ventilátor bekapcsolna. Aztán ha így felmelegedve beindítok valami terhelőt rajta, akkor beindul a ventilátor ezerrel és visszahűti közel a bekapcsolási hőmérsékletre.

#75 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 23:39

Igen, én is ezt vettem észre. Ha megterhelem a gépet (PCMark04, 3DMark2001SE) akkor folyamatosan pörög a venti, amig a terhelés tart. Aztán leáll. Szerintem is ennek függvényében müködik, sajnos :\
Én még mindig csodálkozom rajta h terheletlenül ilyen 44-50fokos a proci, terhelve vagy utána meg 68 "csak". Lehet tényleg az segitett, szétkaptam és összeraktam? Mondjuk nem csodálkoznék rajta, mert egy rakás csavar lötyögött, nem volt rendesen lehuzva.
Hja és ma nem sikerült a teszt, eltünt aza pöcs, de beszéltem vele, és elvileg holnap du. feltudok majd menni tesztelgetni :)
Viszont az original Patriot teszt már megvan, legalábbis a 3dmark része: Patriot 2005 3DMark Teszt
A jövőhéten még bővülni fog a teszt, belerakom a PCMark04 eredményeket is, és ha minden jolmegy akkor az 512/400-as eredményeket is. A teszteket ugy futattam, hogy letiltottam mindent ami nemkell, csak a legfontosabbak müködtek, és 640x480 low detailben elég szép képe volt és nem szaggatott. A Shared memory minimumon van, lehet ha növelném akkor mégjobb lenne... Nemisrossz ahhozképest h maradékból van a gépünk :D

#76 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 08:22

Tegnap kiprobáltam, hogy mégis mi történik mikor film után nem lövi le a gépet, és kb fél oránként megállt a film. Egyszerüen megállt a kép, de közbe a hang ment tovább. Ez mitöl lehet? Nem valami takarékra veszi magát a gép félora után, és attol? A windows energiagazdálkodásnál ki van kapcsolva minden. Valaki találkozott még ezzel a problémával?

#77 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 23:48

Idézet: corelx - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 19:05

Máris találtam egyet, elég korrekt árakkal:

Ready - CPU és RAM
Ready - CPU és RAM 2

Leginkább a cpu-k választéka lepett meg, van minden :) RAM is van böven, márkás, szintén jó áron.

atyaúristen a ready még megvan? tudod az milyen hely...? Hát, a Mistral előtt is megvoltak, olyanok is voltak.

#78 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 00:23

Miért, milyen hely? Ugyanazt a hardvert árulják az egész országban, legfeljebb van, ahol nehezebb a garis ügyintézés. Itt legalább van Pentium M. Tudsz más helyet is?

#79 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 06. 00:58

Idézet: kapasz - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 0:23

Miért, milyen hely? Ugyanazt a hardvert árulják az egész országban, legfeljebb van, ahol nehezebb a garis ügyintézés. Itt legalább van Pentium M. Tudsz más helyet is?

CPUból igen, abból ugyanazt árulják. Többinél már nem merem odaírni a nevem, hogy nem véletlenül hamis-e aq cucc, vagy ilyenek. Az, hogy nehezebb a garis ügyintézés, az pont a csalóforma occsójánosokra jellemző, de sajna ilyen irányba megy a piac, úgyhogy 1-2 éven belül a legtöbb normális bolttal az lesz, mint annó az Escommal...
Make love not Wor.

#80 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 06. 08:16

ITT is van 1-2 cucc.

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2