HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... III. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#2181 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 08. 10:14

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 9:24

De miért raksz potmétert a táp ventijére és kerülöd meg vele a saját hőfokfüggő automatikáját? Ezzel szép lassan elfőzöd az alkatrészeit. Valószínűsíthető is, hogy ez a hiba oka, ha az átalakító kizárható. Tessék megérteni, a tápegységen az egész gép és az ember élete múlik, nem játékszer és nem tuningpróba, ha hangosan hűt, azt nem véletlenül teszi.
A Tagan-t csak akkor vedd meg, ha garancia van még rá, mert a benne lévő alkatrészek és a táp tervezési sajátosságai miatt vélhetően lesz velük még gond a régebbi szériákból. Igazi, tartós megoldásnak a GPS sorozatú chieftec-eket lehet ajánlani, mint olcsó és viszonylag halk tápok, de a Seasonic S12 személyében a halk és tartós biztosan összetalálkozik-csak nem olyan olcsón. Amennyiben izmos SLI/CF VGA nem lesz a gépben, a DC procikat elbírja az SW-T360 közepes VGA-kkal is, ha a kondikészletet kell felújítani, akkor ez 2k-ból megvan.

A potméter minimálisan szabályoz csak le, de ennyi pont elég, hogy elviselhető legyen. Langyos levegőt fúj ki, és ha kicsit melege van a procinak, akkor orkánt csinál a szobába :). Ezért is merült fel bennem először, hogy cserélni kéne. Amúgy csak megdöglött volna az elmúlt 3 év alatt, ha nem bírja ezt, kb két évig napi 24 órában ment.
Egyébként azért gyanakszom, hogy kevés, mert volt egy csiftekem hasonló paraméterekkel (illetve szerintem pont ilyenekkel), és annál is volt ilyen gondom. Elvileg ugye tök mindegy, hogy melyik kábelt hova dugom (ha jól tudom), de ha kicsit átvariálom a drótokat, hogy ne egyen legyen a vga, mega két winyó, akkor mintha jobb lenne... Lehetséges ez?

Gondolom, a Chieftec se lehet nagyon halkabb, mint a mostani tápom. A Seasonic meg drága... Ez az UltraPower valami 6500ft volt, és szerintem hozza a 360-as Chieftec stabilitását stb.

#2182 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 08. 10:39

Hogyne, a VGA-nak, procinak saját kábelt illik adni, azon más ne legyen már, ez alapvető probléma szokott lenni. Nézz csak bele abba a tápba, nem véletlenül írom, amit. Stabilitásban nem összemérhető a GPS-sel, hiszen ez egy régi, Tl494-re épülő, egyszerű táp, de ettől még bőven tűrésen belül marad, hisz ez a dolga, a vezérlés meg ebből a szempontból jó.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2183 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 10:45

FSP tápokból az olcsóbb fajta is ajánlott? Pl. ő: FSP 350W ATX-350PNF Passive PFC. Bruttó 8100 Ft. Nem gyanúsan olcsó?
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#2184 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 11:00

Nem, teljesen rendben van ennyiért.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2185 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 11:56

Üdv!

Nekem is lenne egy tápos :D  kérdésem, bár előbb a szitut írnám le.
Szóval, van nekem egy "420W"-os Codegen táppal ellátott házba szerelt gépem: AMD 2200+@2100 MHz, Abit NF7 v2.0, 2*512 Kingston ram, Gainward 6600GT 128Mb AGP (kicsit ez is tuningolva), (+WinFast TV tuner+CD író+DVD olvasó+1db házventi).

A gond a múlt hét végéig nem jelentkezett, ami a következő: Általában 2 db hdd van bekötve (toshiba 160 + maxtor 120), alapjáraton semmi gond, ám nagyobb terhelésnél (játék, bench) többször fagy illetve restartol a masina. :reklamacio:  Először arra gyanakodtam, hogy a proci nem kap elég szuflát, így 1,6V-ról feltoltam 1,675V-ra. Egy ideig ment is rendben, már kezdtem örülni, hogy OK minden.
DE a hétvégén fura dolog történt, amit még soha nem láttam. A NFS:Carbon alatt belassult (de nagyon), majd kilépve a játékból 4 példányban az az ablak fogadott, hogy "A grafikus megjelenítő nem kap elegendő energiát, ezért lecsökkentette a teljesítményét..." (valami ilyesmi :o )
Na itt gondoltam először arra, hogy a fagyások és restartok hátterében a tápegység lehet.
Egyik kérdés az az lenne, hogy jó-e a megérzés?

A legrosszabb esetre számítva körülnéztem a "piacon", és mivel szűkös a költségvetésem, olcsóbb, de nagyobb teljesítményű tápot néztem. Ehhez fűződik a második kérdés:
Mi a véleményetek a TRUST tápokról? Én speciel ezt néztem ki: TRUST PW-5550 (520W)
Szerintetek ez (már amennyiben szükséges lenne a csere) ki tudná szolgálni a fenti konfigot, vagy érdemesebb lenne egy kisebb teljesítményű (350-400W), de nevesebb tápba befektetni? Csak mert 10k-nál nem nagyon szeretnék/tudnék többet költeni rá.

Előre is köszönöm a válaszokat, remélem tudtok segíteni!

Üdv:
Bl@tty

#2186 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 12:18

FSP 350PNF, 8k körül, az előző kérdésben. A Trust-nál bioztosan többet tud leadni.

#2187 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 12:51

kérdés : adott a tápom -> aerocool black/silverline 450W...
namármost hangot ad ki magából :D

amikor nem megy a gép, akkor hallani, ilyen zizegős hang, meg kicsit sistereg is..meg amikor elinditom a gépet hallani egy ilyen egyre magasodó hangot is néha...vmi nem kóser? didyman?  :respect:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#2188 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 15:39

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 10:39

Hogyne, a VGA-nak, procinak saját kábelt illik adni, azon más ne legyen már, ez alapvető probléma szokott lenni. Nézz csak bele abba a tápba, nem véletlenül írom, amit. Stabilitásban nem összemérhető a GPS-sel, hiszen ez egy régi, Tl494-re épülő, egyszerű táp, de ettől még bőven tűrésen belül marad, hisz ez a dolga, a vezérlés meg ebből a szempontból jó.

Hm.. valahol olyasmit olvastam, hogy tök mindegy, melyik kábelt hova dugom, mert egy ilyen tápnál egy helyről jön a cucc, vagyis egy ága van valójában. De ezekszerint mégsem.

Akkor ha mondjuk van 3 HDD, 2 ODD, 1 VGA, meg a ventik, akkor úgy kössem, hogy egyik drótra a 3 HDD, másikra pedig a maradék? És ne vegyek másik tápot? :)

MarKinG: úgy tudom, a zizegő hang normális.

#2189 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 15:41

Idézet: szucsati - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 15:39

Hm.. valahol olyasmit olvastam, hogy tök mindegy, melyik kábelt hova dugom, mert egy ilyen tápnál egy helyről jön a cucc, vagyis egy ága van valójában. De ezekszerint mégsem.

Az igaz, hogy "1 helyről jön", de az ágankénti terhelhetőség nem mind1! :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2190 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 17:34

Üdv!

Most hogy így olvasom a topikot, feltűnt nekem ez a "nem mindegy melyik ág" dolog. Ez azt jelenti, hogy mondjuk az én tápomra 4 IDE drive köthető, azaz 2*2 csatlakozó van (+fdd). Ez jelentené a 2 ágat? (:lama:  :D )
Az előző hsz-em kiegészítéseként, a vga egy elosztó csatival van a 2 hdd kábelre kötve. Lehetséges az, hogy ha a 2 optikai drive mellé kötném, akkor megoldódna a gond? Mert gondolom azok addig nem vesznek fel sok áramot amíg nincsenek aktívan használva...

Köszi

#2191 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 18:54

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 17:34

Ez azt jelenti, hogy mondjuk az én tápomra 4 IDE drive köthető, azaz 2*2 csatlakozó van (+fdd). Ez jelentené a 2 ágat? (:lama:  :D )

Hát a fentiek alapján igen. Bár én eddig úgy tudtam, hogy ez csak a drágább tápoknl van (pl a fent említett Tagannál fel van tűntetve a két ág terhelhetősége). Az egy helyről jön dologgal pedig arra gondoltam, hogy gyakorlatilag ugyan oda van bekötve a két kábel, vagyis nincs különbség, hogy az egyikre teszek mondjuk elosztót, vagy mindkettőt használom.

OFF: nem tudja valaki, honnan lehetne szerezni 10-20cmes sata adatkábelt, lehetőleg 90°-ost? A szomszéd boltban 990ftért akartak nekem adni, valamiért nem kellett :).

#2192 Felhasználó inaktív   Waynebacsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 08. 19:36

Az alábbi tápok közül melyiket ajánlanátok?
FSP Blue Storm 500W
500W Chieftec EPS 12cm
ASUS 450W True Power A-45GA 12 CM
Coolink 500W 12 CM Silent PFC
Az utóbbi kettőről nem sokat tudok...

És végül egy igazán amatőr kérdés: :)
Szinte egész nap be van kapcsolva a gépem... az áramfogyasztásnál számít, hogy 400 vagy 500as tápom van? Vagy csak annyit fogyaszt amennyit a gépem éppen felvesz?
Gigabyte EX58-UD5 || Intel Core I7 920 D0 || Prolimatech Megahalems || 3*2GB OCZ Platinum DDR3-1600 CL7 || Sapphire Radeon HD 4890 Toxic || FSP BlueStorm II 500W || CoolerMaster CM690 || Samsung Spinpoint F1 1 Tb ||

#2193 Felhasználó inaktív   valkai_elod 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 21:30

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 10:09

vagy nem. :) Sokszor kevés az a terhelés, amit egy kézzel még tartható teljesítményt elfűtő ellenállás ad.

Igen, tisztában vagyok vele, hogy nem nagy durranás. Nálam szépen kihozta 3.9 Ohmos ellenállással. Minél nagyobb volt a terhelés (3.3, 5 illetve 12V-os ágat próbáltam) annál jobban hallatszott. Melegedett is 12V-on mint a pokol (7W-os fehér kerámia), de nem hagytam sokat.

#2194 Felhasználó inaktív   valkai_elod 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 21:45

Idézet: MarKinG - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 13:51

kérdés : adott a tápom -> aerocool black/silverline 450W...
namármost hangot ad ki magából :D

amikor nem megy a gép, akkor hallani, ilyen zizegős hang, meg kicsit sistereg is..meg amikor elinditom a gépet hallani egy ilyen egyre magasodó hangot is néha...vmi nem kóser? didyman?  :respect:

:D csak nem aludni akarsz te is mellette?! Ha már futotta gépre, adjál neki irdát ;).

A zizegés "normális". Egyes gyártók egyáltalán (Seasonic, Enhance), mások 20cm-ről már nem hallhatóan (Delta), mások pedig zavaróan (FSP egyes modelljei). Most nagyon általánosítottam, de kb ez a véleménye másoknak is. Az is lehet, hogy olyan frekvencián zizeg, amit nem hallunk már, és egyesek talán ezeket sem hallják.

Ugyanez a helyzet a TV készülékekkel is, meg a laptop-om is zizeg, ha nem húzom ki, a Samsung 757NF-m is (standby-ban), a HP 2035-ös LCD-m is.

Minden elektronikus kütyüt meg kell hallgatni "privátban" is vásárlás előtt.

Amúgy a FSP 350PNF-m pont így csinált. De az ára nagyon barátságos, és szép konstrukció.

#2195 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 23:32

Idézet: szucsati - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 15:39

Akkor ha mondjuk van 3 HDD, 2 ODD, 1 VGA, meg a ventik, akkor úgy kössem, hogy egyik drótra a 3 HDD, másikra pedig a maradék? És ne vegyek másik tápot? :)

MarKinG: úgy tudom, a zizegő hang normális.

Itt két dolog találkozik össze.
Az egyik jelterjedési és vezetőképességbeni sajátosság: hosszú kábele nagyobb feszültség esik, több zaj ül rá, így két, azonos tőből futó kábelen eltérés lesz.
Az ATX2.0 szerint dedikált, egyedi áramkorláttal bíró, többfelé szabdalt 12V létezik, aminek oka az, hogy a vezetékenként kivehető 288W-os teljesítményt ne lépje túl az adott ág.

#2196 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 00:07

Eddig 1.5 évig semmi azaz semmi hangja nem volt. most meg lett, ez a fura nekem. mintha valami nem lenne kóser. a feszültségek stabilak az everest szerint  :think:

#2197 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 08:20

szoftveres mérés nem mérés, ezt itt tanultam. :)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2198 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 09:56

Pár oldallal korábban irtam, hogy a tápból nálam is kijön némi cicergés kikapcsolt állapotban is.
A fő problémám az, hogy ez - legalábbis azt gondolom ez - hallható a hangszorón.
Ami érdekes, hogy a hatsó hangszorón nem csak az elsőn.
Gondolom az is segíti ezt hogy alaplapi hang van.
Chieftec GPS tápról van szó.
Tudom, hogy ez nem hiba akkor mikor kérdeztem ez volt a válasz, de bevallom gondolkodtam másik táp vásárlásán, mert engem zavar egy picit, viszont igy eléggé elbizonytalanodtam, ha ez hallható FSP táp esetén is, ugyanis az volt a kiszemelt. Akkor inkább nem veszek.

Másik ami érdekesség.
Egy hónapja nem használt maxtor vinyómat elővettem, mert kellett róla valami anyag.
Rádugtam a gépre aminek az lett a következménye, hogy a 160 Gigás WD vinyó win betöltése után véletleszerüen leállt. Ezt megcsinálta 2x.
Nem csináltam mást, mint másik tápkábelt kötöttem a maxtorra elötte arra volt kötve amelyiken a WD volt. A leállásos gond soha többet nem jelentkezett. Elég furcsa volt.  :think:
Ennyi 12 voltos ág biztos nincs a gépben, hogy ezzel máris másikról kapott volna áramot mégis ez megoldotta a gondom.  :)

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2199 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 10:31

Idézet: gemini - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 8:20

szoftveres mérés nem mérés, ezt itt tanultam. :)

akko' most mitinájjak mitulát báti? :D

#2200 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 11:35

Mégegy kérdés: Milyen formátumban van (már ha van) feltüntetve a tápokon az egyes ágak terhelhetősége?  Mit keressek a matricán? :lama: :D

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.