HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... III. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 03. 10:51

Didyman, Stol!

Mi lehet ezzel a táppal? Előző tulajnál - mint megudtam - nem kapcsolta be a gépet ill ha igen, akkor lekapcsolta a monitort. Ez is volt a baj. Hosszas próbálkozás után üres lappal, procit kivéve bekapcsolta, és aztán ment, de mivel gépcsere lett, a táp feleslegessé vált.

Így került hozzám.

Nálam az ominózus 2x-i bekapcsolás után semmit nem reagál a lap, a ventiket se pörgeti fel.
Kérdés, merjem-e más lappal kipróbálni ezt a tápot.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#222 Felhasználó inaktív   Phanter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 03. 14:52

Hali!

Lenne egy kis gondom a tápommal. Terhelés esetén (CPU terhelés) sípol hangosan, magas frekvencián akár a régi Videoton TV-nk. Tegnap kezdte el ezt csinálni. A táp Chieftec HPC-420-302DF, alig 1 hónapos, még garis. A hűtése rendben van, nincs meleg környezetben. Az aláírásomban lévő konfigot kell elvinnie, overclock nincs. Egyébként minden rendben van vele, működik rendesen... még.
Kérdésem most, hogy kezdjek el félni, vagy vigyem vissza garba cserélni, lesz e gond vele?

Bár nem tudom, hogy sípolás miatt cserélik-e.  :reklamacio:  Valahogy mindig kifogom ezeket a selejtes darabokat... amit idáig vettem elektronikai cuccot, az első darab amit haza vittem minig szar volt, nemtom biztos van valami káros kisugárzásom, amitől tönkremennek.  :D
Config: ASUS A8V Deluxe Rev2.00 Bios 1018.002+modded VIA-SATA-ROM, AMD Athlon 64 3000+ 939 Venice 1.8Ghz @ 2.2Ghz + Gigabyte G-power, 2x512MB/400MHZ HYNIX DDR-SDRAM 3-3-3-8 1T Dual Ch., Sapphire Radeon 9600XT 256MB 8xAGP + Zalman VF700-AlCu, 160GB (P-ATA) Samsung HDD, 160GB (SATA II) Samsung HDD + Spire HDD cooler, Pio. 111D, Chieftec 420W PSU (HPC-420-302DF), SB128PCI, SIS900 LAN, Spire 8cm sys. fan, FDD.

#223 Felhasználó inaktív   Phanter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 15:16

Egy 8cm-es ventit szereltem a táp hátuljára, hogy kifele fújja a meleg levegőt, szépen le is hűtötte, ez ugye nem okozhat problémát?

Észrevettem még, hogy a jelenlegi állapotában a 12V-os ágon kb 11.78-11.97V jönki (everest-el mérve, eléggé ingadozik), viszont amig még rajta volt egy sata-s vinyó akkor meg 12.07V-ot mért (stabilan), amint lehúztam a vinyót vissza esett a fesz. (Aztán persze a vinyó mint minden más cucc ,amit vettem, meghalt, valami volt az olvasófejével)

...és nem tudom szerkeszteni a hozzászólásomat! (aszongya nincs jogom hozzá, na ezt is sikerült tönkretenni  :D )
Config: ASUS A8V Deluxe Rev2.00 Bios 1018.002+modded VIA-SATA-ROM, AMD Athlon 64 3000+ 939 Venice 1.8Ghz @ 2.2Ghz + Gigabyte G-power, 2x512MB/400MHZ HYNIX DDR-SDRAM 3-3-3-8 1T Dual Ch., Sapphire Radeon 9600XT 256MB 8xAGP + Zalman VF700-AlCu, 160GB (P-ATA) Samsung HDD, 160GB (SATA II) Samsung HDD + Spire HDD cooler, Pio. 111D, Chieftec 420W PSU (HPC-420-302DF), SB128PCI, SIS900 LAN, Spire 8cm sys. fan, FDD.

#224 Felhasználó inaktív   Varian 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 15:32

Sziasztok!

Tegnap vettem egy enermx 535w-os tápot a hátulján van egy tekerő amivel a fordulatszámot állítom, gyárilag a legminimálisabbon volt. Az lenne a kérdésem hogy mire célszerű ezt beállítani?/Most közepesre állítottam/

Válaszaitokat előre is köszönöm.
ASUS A8N-E, ENERMAX 535W ATX, AMD Athlon 64 X2 3800+, 2X 1024MB CORSAIR ValueSelect 400MHz, Asus EN7800GTX 256MB, Integrált LAN és AUDIO, MAXTOR 250GB 7200RPM 16MB SATA2, PIONEER DVD-RW DVR-107D, PROVIEW 19" DX-997N

#225 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 18:12

nekem is van, én is kérdeztem, és az volt a válasz, hogy ha ugy érzi hogy melege van, felülbírálja a kézzel beállított ventillátorsebességet. és csak a hátsót szabályzod, az alsót nem.
én ha a gép idle, lecsavarom teljesen, ha játszok, vagy tudom, hogy terhelés lesz, akkor meg nem vagyok lusta, és kézzel felcsavarom maxra. ennyi.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#226 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 20:15

Kopp minimumra. Kész. Ha melege van, úgyis ad rá kakaót.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#227 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 03. 21:38

Idézet: Phanter - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 14:52

Hali!

Lenne egy kis gondom a tápommal. Terhelés esetén (CPU terhelés) sípol hangosan, magas frekvencián akár a régi Videoton TV-nk. Tegnap kezdte el ezt csinálni. A táp Chieftec HPC-420-302DF, alig 1 hónapos, még garis. A hűtése rendben van, nincs meleg környezetben. Az aláírásomban lévő konfigot kell elvinnie, overclock nincs. Egyébként minden rendben van vele, működik rendesen... még.
Kérdésem most, hogy kezdjek el félni, vagy vigyem vissza garba cserélni, lesz e gond vele?

Bár nem tudom, hogy sípolás miatt cserélik-e.  :reklamacio:  Valahogy mindig kifogom ezeket a selejtes darabokat... amit idáig vettem elektronikai cuccot, az első darab amit haza vittem minig szar volt, nemtom biztos van valami káros kisugárzásom, amitől tönkremennek.  :D

A sípolás normális jelenség bizonyos határokon belül, nem garanciális és nem destruktív.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#228 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 15:24

Idézet: didyman - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 8:22

A Zen háklija nem a kellően nagy terhelés, hanem a terhelés bizonyos eloszlása. Mivel sok helyen gyenge gépekkel, 5V-ról fogyasztó procival is műödik, ezért nem jelenthető ki egyértelműen, hogy erős gép kell neki, erős 12V terheléssel, hanem csak annyi, hogy az indulási nehézségein akár minimális, de induláskor a tápot kicsit jobban húzó terhelés kell neki 12V-on.
Egyébként meg elég jó táp.

most kaptam meg a Zen-t, egy Abit NF7-es lapot hajtana meg XP 1700-as procival, 1G RAM-al, 1 vinyóval, 1 CD-vel - és tényleg nem indul...  :mad:

ahogy nézegettem, azt látom, h a régebbi táp ATX csatlakozóján még volt -5V ág, ezen már nincs, ezért arra gondoltam, ennek az alaplapnak talán még kell a -5V - de ezek szerint nem erről lenne szó? akkor viszont mi a nyavajával próbálkozzak? izzólámpákat csak nem köthetek rá az indítás kedvéért

#229 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 15:41

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 15:24

izzólámpákat csak nem köthetek rá az indítás kedvéért

De.

55W-os halogénlámpát, inításig.

#230 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 15:43

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 16:24

most kaptam meg a Zen-t, egy Abit NF7-es lapot hajtana meg XP 1700-as procival, 1G RAM-al, 1 vinyóval, 1 CD-vel - és tényleg nem indul...  :mad:

ahogy nézegettem, azt látom, h a régebbi táp ATX csatlakozóján még volt -5V ág, ezen már nincs, ezért arra gondoltam, ennek az alaplapnak talán még kell a -5V - de ezek szerint nem erről lenne szó? akkor viszont mi a nyavajával próbálkozzak? izzólámpákat csak nem köthetek rá az indítás kedvéért

De :)
Majd mondják a mesterek mit köss rá... De mondtuk hogy valszínű gáz lesz vele (ergo:minum ilyenkor beviszem a vasat a boltba kipróbálni, hogyha nem jó, nem veszem meg)

De ehhez én egy (használt) zalmant vettem volna, elég halk, és nem (túl) drága, vagy
Silentmaxx Dualfan 480 W, SATA, 24 PIN 15625 Ft  18750 Ft
NorthQ Silent 400 W ATX 2.0, 140 mm venti, 4 SATA, PCIe, 14+15 A 20000 Ft  24000 Ft

Hacsak nem passzív procihűtőd van és nincs zajelnyelő dobozban a vinyód, 100% hogy nem hallod ki ezeket. Sőt, már egy 10-15 ropis csíftek/FSP-t sem.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#231 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 16:01

Kép

De, profi módon is megoldhatod, egy nyomógombot sorbakötsz vele, és feléírod, hogy "Cold Start Button".
"Please press, and relase this button, when you start the computer!" :D

#232 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 16:10

hát én csak egy csöndes tápot kerestem volna, és mi lehetne csöndesebb egy passzívnál...
a prohardver tesztben dícsérték, azt meg fene se gondolta volna, h efféle gond lehet vele - így aztán nem is olvastam tápfórumokat eddig

egyébként ventis megoldásoktól nem azért tartok, mert nagy lenne a levegőmozgás zaja (a suhogás nem zavar), hanem a mechanikai zajok miatt: az előző Chieftec 420-asom két ventijének sem a szélzaja idegesít, hanem a morgása
aztán hiába csöndes egy venti újonnan, idővel a csapágykopással, porosodással az is bemorgósodhat
procin könnyen cserélek ventit, ha már zajos - tápban inkább nem (még garin belül is megtörténhet)

közben itt olvasom, h vkinek két vinyóval már indult a gépe, hát rákötöttem egy régi másik vinyót - és valóban, indul nálam is! csak baromi zajos a régi vinyó, tehát tényleg egy lámpa lenne a jobb megoldás
kikisérletezendő kérdés még, h vajon az 5 vagy 12V-os ágon...

mindjárt nekilátok autólámpát ráforrasztani egy tápcsatira
aztán már csak egy időzítő kell, h ne kézzel kelljen kapcsolgatni

#233 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 16:13

Idézet: stol - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 16:01

De, profi módon is megoldhatod, egy nyomógombot sorbakötsz vele, és feléírod, hogy "Cold Start Button".
"Please press, and relase this button, when you start the computer!" :D

köszi a válaszokat mindenkinek, tényleg! nem gondoltam volna, h ilyen hamar jön segítség  :respect:
közben látom azt is, h e szerint a 12V-os ágat kell leterhelni

kezdetben valóban nyomógombozást próbálok majd, de mindenképpen egy automata relés megoldás lesz a legkényelmesebb

szerk: érdekes fejlemény, h nálam már egy 5W-os helyzetjelző is elég az indításhoz! az akár maradhat fixen is - amíg ki nem ég, persze
dehát 5W az messze nincs még fél A sem ezen az ágon... kérdés persze, az izzó hidegindításakor mennyit eszik, mert olyankor nyilván jóval többet
de akkor lehet, h egy még kisebb is izzó elég lesz, mindjárt meg is nézem, mintha lenne egy fél W-os szofita is valahol a garázsban

szerk2: hát az már nem elég, kell az 5W-os
érdekes, h világít a 0,5W-os is, de a gép nem indul: tehát nem a 12V-os ág marad ki, hanem vmelyik másik

Szerkesztette: Degeczi 2006. 03. 04. 17:01 -kor

#234 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 21:54

A szabályozás miatt (közös) a 12V terhelése besegít az 5V-os ág stabilitásába, azaz stabil éledésébe. Ennyi lehet az ok, de ez is csak sötétben tapogatózás (ehhez tárolós szkóp kéne).
Az egész cubehört, legyen az lámp, vagy más, egy monostabil flip-floppal meg lehet húzatni és kész is van :) .
Amúgy meg üdv errefelé, tiszelt uram :) :respect:
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#235 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 04. 22:49

didyman, jössz a héten nagyfaluba? Mert akkor adnék egy tápot javitásra.
KomposztWC

#236 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 07:56

Megyek holnap, de mikor írtál privit? :confused: Azóta sem találom.

#237 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 05. 12:19

Akkor irok most egyet.  :D
KomposztWC

#238 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 14:14

Ismerős gépe ma reggel fogta magát és elindult. Ki mire tippel: lap, táp esetleg egy kóbor tüske?
1700 amd, chaintec lap, gagyi táp. Tul.képpen az érdekelne, hogy a (terhelt) táp önmagában el tud-e indulni vagy az alaplap gondolt egyet?

#239 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 15:14

Alaplap, de a készenléti ág ingadozása, túlműködése előidézhet ilyet!

#240 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 15:36

még egy dolog: büdös a Zen!
nem amperszag, vagy hasonló, egyszerűen a melegedéssel áraszt egy nem túl kellemes "új"-szagot

remélem csökken majd idővel

mert egyébként nálam nem vészes a melegedése, csak langyos fémháza

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »