HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... III. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Digi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 08. 20:30

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, h szerintetek elég-e egy ilyen felépítésű gépnek a jelenlegi tápom, s a jövőre is gondolva elég lesz-e akkor is! Érzésem szerint nem, de ha nem, akkor milyet javasolnátok?

A gép:
P4 Prescott 3,2 Ghz s478 (1Mbyte cache)
x800xt 256megás videokari
4x512 mega ram
36 gigás scsii vinyó
4x250 gigás wd ide vinyók
Dvd-lejátszó, dvd-író
Mobil rack hely 1 db ide vinyónak
Hangkari, tunerkártya!

Jelenlegi tápm: 420w-os Chieftec

Tervezem még egy vinyó beszerzését, s majd egy duplamagos proc, gondolom ezek is majd dobnak még a fogyasztáson!

Asszem mindent leírtam!

Szval elég szerintetek 420 wattos táp egy ilyen gépnek bőven vagy nem?

Köszi
Asus P5K-E wifi, Intel Q6600, 4x 1Gbyte Kingmax DDRII 1066Mhz RAM, Sapphire HD 2900XT PCI-Express 512Mbyte, WD Raptor 74Gbyte 10000rpm

#262 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 08. 22:25

Idézet: Digi - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 21:30

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, h szerintetek elég-e egy ilyen felépítésű gépnek a jelenlegi tápom, s a jövőre is gondolva elég lesz-e akkor is! Érzésem szerint nem, de ha nem, akkor milyet javasolnátok?

A gép:
P4 Prescott 3,2 Ghz s478 (1Mbyte cache)
x800xt 256megás videokari
4x512 mega ram
36 gigás scsii vinyó
4x250 gigás wd ide vinyók
Dvd-lejátszó, dvd-író
Mobil rack hely 1 db ide vinyónak
Hangkari, tunerkártya!

Jelenlegi tápm: 420w-os Chieftec

Tervezem még egy vinyó beszerzését, s majd egy duplamagos proc, gondolom ezek is majd dobnak még a fogyasztáson!

Asszem mindent leírtam!

Szval elég szerintetek 420 wattos táp egy ilyen gépnek bőven vagy nem?

Köszi

Tetszőleges 2 oldalt válassz ki a topicból, és olvass bele. A választ megleled!

(Nem feltétlen azzal van a gond, hgoy 420as, hanem hogy erősen 12V-ot kér a konfig, pláne dualproc, amihez igazi atx 2.0ás táp kell. Sőt, intel kétmgosnál illik EPS-es tápot venni, pl Enermax Liberty, elég a 400as is neked.)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#263 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 22:55

:confused: az EPS minek a rövidítése?
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#264 Felhasználó inaktív   Reloop 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 23:01

Hello!

Egy ilyen herkentyű mellé milyen tápot ajánlatotok? ( jó minőségűt szeretnék, ami bírja a strapát..nem szeretném kidobni 1 ideig :))

Asus A8N-SLI Premium
AMD A64 3700+ (San Diego)
2x 1GB ram
Gigabyte 7800 GT
2x Samsung 250GB 7200rpm 8MB Cache (SATA-II)
Ház: - még nincs meg - (TT Soprano, vagy Gigabyte 3D Aurora esélyesek)
Mobil rack, hangkártya - lesz

A választ előre is THX!

#265 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 23:52

didyman!

Lenne egy elméletem amit cáfolni vagy alátámasztani kellene.

Szal vettem egy 5.1-es hangfalrenszert és arra lettem figyelmes, hogy időnként pattan egyet. Ezt befolyásolni tudom a villany kapcsolgatásávál, a lakás csengőjének használatával (több cuccot nem próbáltam). Arra gondoltam, hogy ez valami összefüggésbe lehet a táppal. Éspedig a rosszul és gyengén kialakított áramhálózat gyenge és és nagyon változó áramot produkál amit a mezei tápom rosszul kezel le, ezért az alplapom/hangkártyám is helytelenül müxik, így rossz jelet ad le a hangfalaknak. A hangfalak hibáját kizárnám, mert eddig egy hifivel volt összekötve a gép és akkor is csinálta (akkor a hifi érzékenységének tulajdonítottam), a hangkártya dettó (alaplap csere volt).

1.Szal ez összefüggésbe lehet a táppal?
2. Tápcsere segít?
3. Vagy a baj már a hangfalrendszer saját áramellátásánál kezdődik? Ha igen akkor UPS segíthet csak?

Elnézést a gyerekes fogalmazásért de nem vagyok egy elektó szaki. Rem érthető mire gondolok.

#266 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 00:37

A 2db 4pines, ami dual/dual mago sprocikhoz megy.
Kép

Miért nem olvastok kicsit utána? :mad:
Nem feszülnétek meg, ha elolvasnátok a topic első oldalát, és az uccsó 2 oldalt. Ennyi. Minden topicnál így kéne kezdeni.
Mi lenne ha mi is ennyi energiát fektetnénk be a válaszba, mint ti a kérdésbe? :confused:

Reloopnak  FSP 450,CT 450, vagy CT500/Enermax Liberty 400 (kb olyan erős mint a 450 ct)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#267 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 00:46

Idézet: Aragorn - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 0:52

didyman!

Lenne egy elméletem amit cáfolni vagy alátámasztani kellene.

Szal vettem egy 5.1-es hangfalrenszert és arra lettem figyelmes, hogy időnként pattan egyet. Ezt befolyásolni tudom a villany kapcsolgatásávál, a lakás csengőjének használatával (több cuccot nem próbáltam). Arra gondoltam, hogy ez valami összefüggésbe lehet a táppal. Éspedig a rosszul és gyengén kialakított áramhálózat gyenge és és nagyon változó áramot produkál amit a mezei tápom rosszul kezel le, ezért az alplapom/hangkártyám is helytelenül müxik, így rossz jelet ad le a hangfalaknak. A hangfalak hibáját kizárnám, mert eddig egy hifivel volt összekötve a gép és akkor is csinálta (akkor a hifi érzékenységének tulajdonítottam), a hangkártya dettó (alaplap csere volt).

2. Tápcsere segít?
3. Vagy a baj már a hangfalrendszer saját áramellátásánál kezdődik? Ha igen akkor UPS segíthet csak?

Elnézést a gyerekes fogalmazásért de nem vagyok egy elektó szaki. Rem érthető mire gondolok.

Hangfalad tápjában nincs megoldva a szűrés rendesen. De erre a felfedezésre egy füles segítségével is rájöhettél volna szvsz. Tápcsere nem segít.

Ettől még lehet hogy a géped sem a legjobb naftát kapja a hálózatról, lehet kapni erre a célra pl APC-től ... power conditionert
http://www.apc.com/p...index.cfm?id=67 Hogy ez segít-e ezeken a tüskéken is, azt majd didy megmondja...

#268 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 03:16

Sziasztok!

Így jártam:
Gép bekapcs, pukkanás, enyhe büdös, no füst, nagy sötétség: minden leállt...

A füstszag a táptól jött, így szétkaptam, és látom, h a bizti valszeg kiment, mert nem látok át az üvegen. És egy kondi is meg van púposodva, tetején rozsdaszerű folt, de a táp házán belülről, és a kondi környékén fröccsenés nem is látszik.

Aztán elkezdem nézegetni, hogy van-e még vmi bibi. Látom, hogy a nyákot a MACRON csinálta... Lehetséges ez? Milyen márka? Láttam már árlistákban, de nem igen érdekelt, és soha nem is vennék olyat az árkategória miatt sem. De miért a Macron csinálta a DTK tápomat? :( Normális ez?

Amúgy a táp 300W-os, 2003.11 havi. Most ez volt alatta: Abit AI7 lap(i865pe), socket 478 p4 2.4 northwood (512 cache), 512 ram, 120G pata vinyó, msi 6600GT/AGP, PIO 108 író, pana dvd olvasó, ennyi.

Szerintetek elég az, ha a biztit és a kondit kicserélem? Esetleg kicserélem, és meghajtok vele egy olyan konfigot, amiért nem kár ennyire, mint ezért. Aztán tesztelgetem. Szerintetek?

Köszi!

Kép
Kép

#269 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 03:33

Idézet: calibra - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 2:16

Sziasztok!

Így jártam:
Gép bekapcs, pukkanás, enyhe büdös, no füst, nagy sötétség: minden leállt...

A füstszag a táptól jött, így szétkaptam, és látom, h a bizti valszeg kiment, mert nem látok át az üvegen. És egy kondi is meg van púposodva, tetején rozsdaszerű folt, de a táp házán belülről, és a kondi környékén fröccsenés nem is látszik.

Aztán elkezdem nézegetni, hogy van-e még vmi bibi. Látom, hogy a nyákot a MACRON csinálta... Lehetséges ez? Milyen márka? Láttam már árlistákban, de nem igen érdekelt, és soha nem is vennék olyat az árkategória miatt sem. De miért a Macron csinálta a DTK tápomat? :( Normális ez?

Amúgy a táp 300W-os, 2003.11 havi. Most ez volt alatta: Abit AI7 lap(i865pe), socket 478 p4 2.4 northwood (512 cache), 512 ram, 120G pata vinyó, msi 6600GT/AGP, PIO 108 író, pana dvd olvasó, ennyi.

Szerintetek elég az, ha a biztit és a kondit kicserélem? Esetleg kicserélem, és meghajtok vele egy olyan konfigot, amiért nem kár ennyire, mint ezért. Aztán tesztelgetem. Szerintetek?

Köszi!

Kép
Kép

Vegyel egy uj tapot.
My Config: Apple Mac Pro 3.0 GHz, 6GB Ram, 2TB Hdd, Radeon X1900, 2x Dell DE228WFP

#270 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 03:42

Sziasztok!

Mi a véleményetek erről a tápról?

Chieftec GPS-400AA-101A (12 cm-es ventivel)

http://www.chieftec....psu/atx_psu.htm

Esetleg ennek nincsenek vmi típushibái? Bátran megvehetem?

Köszi!

#271 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 07:50

Idézet: calibra - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 3:16

De miért a Macron csinálta a DTK tápomat? :( Normális ez?

Mivel a DTK nem gyárt tápot, csak címkéz, így valahonnan meg kell vennie...

#272 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 09. 07:53

Miért itt nyitottad? :confused:
Ez egy kiváló Macron darab, sajna a mai Macron-ok nem ilyenek. Venni hülyeség úlyat, kondikészlet cseréje után bőven jó lesz, tartósabb, mint volt. A biztiugrás oka lehet komolyabb, de ilyet csak ránézés után tudok mondani-kb. 3k-ból rendbe lehet vágni, használtan nem kapsz olyan jót ennyiért, ami miatt ne lenne érdemes felújítani.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#273 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 07:54

bátran.
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#274 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 08:18

Idézet: Aragorn - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 23:52

2. Tápcsere segít?

Nem kifejezetten: Az EM-zavar nem a tápon keresztül jön, ha ott váltana ki ekkora zajt, akkor a gép működésében is hiba lenne. A földelés és a kábelezés lehet gyanús ilyenkor, hogy jól működik-e, nincsen valahol földhurok, megfelelően árnyékolt a jelvezeték. Zajszűrő segíthet valamennyire.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#275 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 08:24

Idézet: monolith - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 22:55

:confused: az EPS minek a rövidítése?

EPS: Entry level Power Supply (Specification). Az alaplapi csati a 24 tűs, ATX2.0 szerinti kiosztás, míg a processzortáp az EPS12V esetén az ATX/ATX2.0-val nem kompatibilis, 8 tűs csatit definiál. Ez a lényeg benne, ilyet kell keresni.

#276 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 10:06

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 1:46

Ettől még lehet hogy a géped sem a legjobb naftát kapja a hálózatról, lehet kapni erre a célra pl APC-től ... power conditionert
http://www.apc.com/p...index.cfm?id=67 Hogy ez segít-e ezeken a tüskéken is, azt majd didy megmondja...

Ez egész pontosan mit is csinál?

#277 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 10:13

Idézet: didyman - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 9:18

Nem kifejezetten: Az EM-zavar nem a tápon keresztül jön, ha ott váltana ki ekkora zajt, akkor a gép működésében is hiba lenne. A földelés és a kábelezés lehet gyanús ilyenkor, hogy jól működik-e, nincsen valahol földhurok, megfelelően árnyékolt a jelvezeték. Zajszűrő segíthet valamennyire.

1.Az ajzat régi tipusu és nincs földelve.
2. Kábelezésen mit értesz? Egy ötös elosztóm van. Mind az öt rész használva (gép, monitor, hangfal, nyomtató, swich).
3. Mi az a földhurok?

Idézet

megfelelően árnyékolt a jelvezeték

4.Melyik/milyen jelvezeték?

5. Hogy néz ki az a zajszűrő?

#278 Felhasználó inaktív   lada22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 10:27

Üdv.
A tápomon bejövő 1,5V és 3,3V-os fesz napról napra kevesebb.
Az 1,5V múltkor 1,25V volt, már csak 1,18-1,2V.
A 3,3V múltkor még tartotta a 2,9V-ot, most csak 2,7-2,8V.
Ez mitől lehet?? Kezd eldögleni a tápom?
Egy számítógépben mi zabálja a 3,3V és az 1,5V-ot???

#279 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 11:41

3,3V a RAM és a csipkészlet tápja. Igen, javítani kénea tápodat. Miféle?

Mai vendégem nagybecsű NV-gyűjtő :D fórumtársunk Thermaltake Purepower680-as tápja. A cucc kb. egy éves múlt (datecode: 0452), a készenléti kör kondijai púposak, megfolytak. Lehet találgatni a kondik márkáját, típusát...
Ha azt vesszük, nem lehet egy szavam sem a Fuhjyyu-ra, hiszen munkát ad nekem, de azért röhejes, hogy évekkel a kondibaj után is ugyanazzal a problémával szív miattuk sok cég terméke. Úgy tűnik, ez rajtam kívül másnak is jövedelmez.
Másik Antec 380-as itt mellettem, dettó...

#280 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 12:07

Idézet: didyman - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 8:53

...

szarból várat építő kollega tanácsa erősen megfontolandó! :)
'/###############:"  ~  ' ":################'
/,  .   .   .   .    .  .   .;  ~    ~   ~  ;   '"##########.:
Í@@@@@@@@@@; .   ~  ~   ~ ,    .    .   .    .   .  .:
I@@@@@@@@@@@@.   ~   ,@@@@@@@@@@@@@.
A kormány súlyosan károsítja az Ön és környezetében élők egészségét!

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.