HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... III. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 01. 13. 12:19

Idézet: gemini - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 11:51

van itthon nekem két 9.2-es és egy 12-es zalman is. nem működnek fix 5v-ról, és 12v-ról meg nagyon hangosak.

Idézet

Akkor meg max. veszel bele egy Zalman F1 -et; abban van ellenállás kb. 6-7V -ra.

:omg:

Zalmanos voltam elég sokáig, szal tudom, mit beszélek.

Én sem 12V -on használom a ventiket; egyiket sem.

De nem is 5V -ot írtam, mert 6-7V -ra állítja le fixen.

#2262 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 13. 12:21

Az az ellenállás 5,5V-ra csökkenti. Kimértem. :D
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 01. 13. 12:50

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 12:21

Az az ellenállás 5,5V-ra csökkenti. Kimértem. :D

Tudtam, hogy nem 5V, mindenképpen többnek kell lennie. ;)

#2264 Felhasználó inaktív   Dabsol 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 13:01

Helo!

Tönkrement az enermax 365GE tápom és egy FSP 400pnf vagy bluestorm II 400ast adnának. Melyikkel járnék jobban? Enermaxra 3 év garancia van.

Dabsol
Gigabyte 990XA-UD3, Athlon Phenom II X4 955, 8 GiB Corsair XMS 1600Mhz DDR3, Sapphire Radeon HD5850 1 GiB, Corsair Force 3 60GiB SSD, WD RE2 250GiB, Samsung 1TeB, Roccat Kova+ egér, Samsung 245T tft

#2265 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 15. 10:40

Idézet: reddragon - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 22:10

Tudna valaki abban segíteni,hogy az  FSP550-60PLN tápomba milyen ventit lehetne belerakni?Újkorában sem volt nagyon halk,most meg már még hangosabb.
Szerintem az a leghangosabb a gépemben,nameg a jó chipsethűtő a diamond lapon.

Talán nem véletlenül hangos, a venti leszabályozását semmiesetre sem ajánlom.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2266 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 11:18

A Supercase és Coolermaster házakban található tápegységek minőségéről érdeklődöm, ha valaki ismeri. A "leggyengébb" táp amit még forgalmazunk a Q-TEC (házastul), kérdés, hogy ezek elérik-e ezt a szintet..

Köszönöm előre is a hozzászólásokat.

#2267 Felhasználó inaktív   Porter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 15. 12:40

Szép napot mindenkinek!

Lenne nekem egy Chieftec GPS-450AA-101A típusú tápegységem, ami remekül működik, csak annyi lenne a bajom, hogy borzasztó hangos a ventillátora (a gép egészéhez képest, konfig az aláírásban). Az lenne a kérdésem, hogy kicserélhetem-e a benne lévő 12cm-es ventit egy Glacialtech Silentblade-re? vagy ez nem ilyen egyszerű? (ha kicsit forrasztani kell a csatlakozót esetleg az nem probléma)

Előre is köszi.

#2268 Felhasználó inaktív   daemon69 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 12:41

Hali!

A64-ről szeretnék Core2-re váltani. (Jelenlegi konfig az adatimnál.)
Szerintetek a Chieftec ATX-410-212 elbírja a következőt:
E6300@2800MHz!
X1900XT 512MB
2x512 DDR2 800MHz
2 ODD
2-3 HDD
pci-os hangkártya

A eddigi gépet szépen kiszolgálta, bízom benne, hogy a Core2 sem fogyaszt jóval többet.

Előre is köszi.

D.

#2269 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 22:19

Adott egy Coolink 400-as táp... Adott egy 3200+-on hajtott Barton+NF7S v2 alaplap, 1 GB Kingston 450 MHz-en, egy Eagle Gf6600 túlhajtva, 2 db hitachi vinyó+ hálókártya+Live hang+USB-n sok dolog+2db optikai meghajtó. A jelenség a következő:
Elindítom a gépet, betölt, majd ha erőltetem, akkor egyszerűen kikapcsol, és csak a táp lekapcsolása után lehet belé életet lehelni. Anno egyszer eljátszotta ráfogtam az áramra. Most este vagy 10* játszotta el, most már nem valószínű az ingadozás. Mi lehet a gond?? 3-4 hónapja vettem a tápot, előtte Codegen volt és semmi gondom nem volt a konfiggal. Lehet, hogy a táp gyengélkedik? Pedig elég jónak tűnt.
:think:
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#2270 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 00:02

Mi a vélemény a Cooler Master eXtreme Power 380W tápról? Amit leírnak, az szép, és j. Elvileg terhelten sem túl hangos. Ami gyanús, az az ára (~10k), meg a 10A + 15A 12V-os ág. Nem kevéske ez?

didyman: Lenne szerinted létjogosultsága egy olyan topicnak, hogy mindenki leírja a tápja adatait (gyártó, típus, kor stb.), meg a tapasztalatokat hangerőről, meg kitudja, miről? Mint a wincsihalál statisztika volt. És nem pofázna bele mindenki feleslegesen mondjuk...
Kár, hogy nem lehet rendesen topicon belül keresni (vagy csak én vagyok vak? :))

#2271 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 00:05

Idézet: szucsati - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 0:02

didyman: Lenne szerinted létjogosultsága egy olyan topicnak, hogy mindenki leírja a tápja adatait (gyártó, típus, kor stb.), meg a tapasztalatokat hangerőről, meg kitudja, miről? Mint a wincsihalál statisztika volt. És nem pofázna bele mindenki feleslegesen mondjuk...
Kár, hogy nem lehet rendesen topicon belül keresni (vagy csak én vagyok vak? :))

Olvasd el az első oldal 2. hozzászólását! Hangerőről pedig nem lehet objektíven véleményt nyílvánítani! :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2272 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 01:10

Idézet: szucsati - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 0:02

Mi a vélemény a Cooler Master eXtreme Power 380W tápról? Amit leírnak, az szép, és j. Elvileg terhelten sem túl hangos. Ami gyanús, az az ára (~10k), meg a 10A + 15A 12V-os ág. Nem kevéske ez?

Ez egyrészt szubjektív, másrészt a legtöbben nem fognak otthon multiméterrel, hőmérővel tápot vizsgálni, a szooftverrel meg sajnos nem nagyon lehet mit kezdeni. Táphalál téma van, az is néha felszínre kerül, aztán elsüllyed. Ha gondolod, és van valami ötleted, nosza rajta :) . Valamiféle statisztika jó ötlet lenne szerintem, de én is azért nem gondolkozom rajta, mert itt nincs olyan nagy pörgés tápügyben, nem beszélünk róla annyit, vagy nem tudom.

A CM tápok jók, közepesnél erősebb gépeket is nyugodtan rá lehet bízni a 380-asra.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2273 Felhasználó inaktív   abraham 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 08:10

Sziasztok

Didymanhez szól a kérdés elsősorban, de akinek szintén ilyen tápja van, ne fogja vissza magát tapasztalatokkal,véleményekkel.

Chieftech HPC-420-302-DF tápom van és kb. 2 éve szolgálja ki a húzott A64 rendszereket, eddig stabil, semmi fagyás, újraindulás ilyesmi (már ami tápgyanús lehetne).

Konfig adataimnál. Lehet hogy beképzelem, de mintha egyre melegebb lenne a levegő amit kifúj hátul...
A ház Casetek 1016-2A elöl-alul és felül-hátul 8 cm-es ventikkel (elöl szív, hátul kifúj). Procin gyári hűtő, VGA-n szintén, chipseten is (aktív mind).

Érdemes átnézetni a tápot? Mi szokott benne elhalódni? És mennyi HUF lenne?

Üdv:abraham
"A komputeren hibátlanul muködik a Q 3. De az utobi idöben utána kutattam jobban az Aptivák után és rájöttem hogy nem anyira szivesen vánék meg etöl az utólsó darabtól.
"  - Pokeas

\\GigabyteP35-DS3L\C2D.E6420@3.2@AC Freezer 7 Pro\4GB_DDR2\Gigabyte 260 GTX OC SP 216\\

COD MW2 in game:[HWSW]EBI

#2274 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 18:06

jajj,elba....mm

Szerkesztette: reddragon 2007. 01. 16. 18:07 -kor

#2275 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 18:09

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 10:40

Talán nem véletlenül hangos, a venti leszabályozását semmiesetre sem ajánlom.

Nem is akarom leszabályozni,hanem a mostani hangos venzi helyett kellene valami halk venti aminek kb. ugyanannyi a légszállítása

#2276 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 19:04

hogyan "inditok" be egy tapot alaplap nelkul? azt mar tudom, hogy ha alaplapra rarakom es a megfelelo ket "tusket" ha osszeerintem az alaplapon, akkor bekapcsol a tap. persze en mindezt alaplap nelkul szeretnem. (a tap alternativ modon lesz felhasznalva. nem szamitogepben, de ez most mindegy)

gondolom magnes kapcosloval van megoldva a bekapcsolas, hiszen ha az aramszunet utan ujra visszajon az aram, akkor a gep nem kapcsol be mert a magneskapcsolo az aram megszunesekor nyitott allapotba kerul.. stb.

ha szimplan csak a konnektorba dugom a 230as kabelt akkor a molex csatlakozokon alig merheto valami, 0,X Volt... ellenben azon a csatlakozo soron, amit az alaplapra kell tenni, azon mar igy is merheto 5V. de a 12 is kellene nekem. sott igazabol csak az kellene mert azt potmeterrel mar tudnam szabalyozni...

valszeg ez a dolog tipusonkent valtozo, de lehetseges ez egyaltalan amit en akarok? vagy felejtsem el? bar nem hiszem hogy meguszom ezt sajat meresek nelkul... de azert hatha tudja valaki. :)

szerk: amugy atx tap.. de most jutott eszembe a http://pinouts.ru ahol szinten hatha talalok segitseget.

szerk2: bocsi mar megvan.  :cool:  a zoldet es a feketet kell "zarni".. hamarabb is eszembejuthatott volna ez az oldal... sorry. :)

( http://pinouts.ru/Po...v2_pinout.shtml )

Szerkesztette: des 2007. 01. 16. 19:25 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2277 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 20:41

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 11:56

Szóval, van nekem egy "420W"-os Codegen táppal ellátott házba szerelt gépem: AMD 2200+@2100 MHz, Abit NF7 v2.0, 2*512 Kingston ram, Gainward 6600GT 128Mb AGP (kicsit ez is tuningolva), (+WinFast TV tuner+CD író+DVD olvasó+1db házventi).

Hi!

Újra megkérdezem: Elegendő-e ennek a konfignak a tápom?
Mostmár tudok adatokat is szolgáltatni a kérdéses egységről képekben:
A táp:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
És a táblázat rajta, ha nem lenne olvasható az előbbiről:
Kép

A gond jelenleg is a régi: vga igényes programoknál random resetel a masina (ez a gyakoribb), valamint néha "a vga nem kap elegendő energiát..." üzenet.
A vga-t kötöttem már a 2 vinyó tápkábelére is és a két ODD mellé is, az eredmény ugyanaz! :reklamacio:

#2278 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 20:52

Akkor vond le a következtetést :o .
Jó vicc ez a táp, az ember összeszorozza-összeadja a ráírt értékeket és messze nem kap 420W-ot, legalább konzekvensen hazudnának rajta. A modellszám meg 300X továbbra is.

#2279 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 20:54

Idézet: des - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 19:04

hogyan "inditok" be egy tapot alaplap nelkul? azt mar tudom, hogy ha alaplapra rarakom es a megfelelo ket "tusket" ha osszeerintem az alaplapon, akkor bekapcsol a tap. persze en mindezt alaplap nelkul szeretnem. (a tap alternativ modon lesz felhasznalva. nem szamitogepben, de ez most mindegy)

gondolom magnes kapcosloval van megoldva a bekapcsolas, hiszen ha az aramszunet utan ujra visszajon az aram, akkor a gep nem kapcsol be mert a magneskapcsolo az aram megszunesekor nyitott allapotba kerul.. stb.

ha szimplan csak a konnektorba dugom a 230as kabelt akkor a molex csatlakozokon alig merheto valami, 0,X Volt... ellenben azon a csatlakozo soron, amit az alaplapra kell tenni, azon mar igy is merheto 5V. de a 12 is kellene nekem. sott igazabol csak az kellene mert azt potmeterrel mar tudnam szabalyozni...

valszeg ez a dolog tipusonkent valtozo, de lehetseges ez egyaltalan amit en akarok? vagy felejtsem el? bar nem hiszem hogy meguszom ezt sajat meresek nelkul... de azert hatha tudja valaki. :)

szerk: amugy atx tap.. de most jutott eszembe a http://pinouts.ru ahol szinten hatha talalok segitseget.

szerk2: bocsi mar megvan.  :cool:  a zoldet es a feketet kell "zarni".. hamarabb is eszembejuthatott volna ez az oldal... sorry. :)

( http://pinouts.ru/Po...v2_pinout.shtml )

Na, a reshacker főnök ide is betévedt :D
Relének nyoma sincs, készenléti 5V van és ahhoz passzintott egyszerű TTL/CMOS logika. 12V/potival mit akarsz szabályozni, csak nem a dll-ek színét? :p

#2280 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 20:55

Idézet: abraham - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 8:10

Sziasztok

Didymanhez szól a kérdés elsősorban, de akinek szintén ilyen tápja van, ne fogja vissza magát tapasztalatokkal,véleményekkel.

Chieftech HPC-420-302-DF tápom van és kb. 2 éve szolgálja ki a húzott A64 rendszereket, eddig stabil, semmi fagyás, újraindulás ilyesmi (már ami tápgyanús lehetne).

Konfig adataimnál. Lehet hogy beképzelem, de mintha egyre melegebb lenne a levegő amit kifúj hátul...
A ház Casetek 1016-2A elöl-alul és felül-hátul 8 cm-es ventikkel (elöl szív, hátul kifúj). Procin gyári hűtő, VGA-n szintén, chipseten is (aktív mind).

Érdemes átnézetni a tápot? Mi szokott benne elhalódni? És mennyi HUF lenne?

Üdv:abraham

Belekukkantasz, szekunder oldalon, kábelkorbács alatti kondikat végignézed, ha tudsz márka-típust leolvasni róluk, akkor az ad támpontot nekünk.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.