Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 21:11
Reset el a gépem 3D-ben állandóan! Mi lehet a baj?
Elküldve: 2006. 02. 19. 21:36
Idézet: Omega - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 21:19
Hamar le is passzolom FakeJack-nek, és addig is csak bottal nyúlok hozzá
Elküldve: 2006. 02. 20. 12:55
Majd gyűjtögetek némi pénzt, aztán tavasszal talán lecserélem a VGA-t.
Mondjuk már régóta nem követem figyelemmel a HW piacot. Azt meg tudjátok mondani, hogy pl. egy X800RX kártya miért kerül negyedannyiba, mint egy X800XT?
Mert néztem a tulajdonságait, 256 bites. Gondolom egy Radeon 9800Pro-nál gyorsabb, nem? A Mistralban 33.000 brutto egy CLUB3D RADEON X800RX videokártya.
Mi ebben a bibi?
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2006. 02. 20. 13:33
Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 12:55
De azért érdemes lenne kipróbálni másik kártyával, mert hátha nem a VGA a hibás!
Elküldve: 2006. 02. 20. 14:12
Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 13:55
Mondjuk már régóta nem követem figyelemmel a HW piacot. Azt meg tudjátok mondani, hogy pl. egy X800RX kártya miért kerül negyedannyiba, mint egy X800XT?
Mert néztem a tulajdonságait, 256 bites. Gondolom egy Radeon 9800Pro-nál gyorsabb, nem? A Mistralban 33.000 brutto egy CLUB3D RADEON X800RX videokártya.
Mi ebben a bibi?
Én azért még szétszedném és megnézném a tápok kondiait
Nálam ugyanez volt, néha reboot, aztán csak néztem mi van. Szétszedtem, hát az egyik kondi nem bírta (gondolom a meleget) és felpúposodott, aztán folyásnak adta a fejét.
Sztem az x800RX ugyanaz, mint az x800GT
X800XT - 16 futószalag 256bit
X800GT - 8 furószalag és 256 bit.
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!
Elküldve: 2006. 02. 20. 18:17
Másrészt ha az lesz a gond, bármilyen is az a nem túl pofásnak hangzó butított X800, meg kellene állapodni, hogy melyik az a videokártya, ami ki tudja futni magát a gépedben. Csak mert nem vagyok róla meggyőződve, hogy a 2100+ mellé érdemes 9800Pro-nál gyorsabb kártyát venni.
Plusz nehogy már boltban vásárolj, amikor ott van a Bolhapiac annyi megbízható emberkével és finom jó áru cuccokkal!
Elküldve: 2006. 02. 20. 19:52
Idézet: GAI - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 13:33
Esetleg csak a Prime-ot ráengedni 1-2 órára
Elküldve: 2006. 08. 31. 09:39
Egy hosszabb kihagyás után megint jelentkezett a probléma, de immár súlyosbodott is.
Másrészt egy újabb jelenség is felütötte a fejét. Kb. 1,5-2 hete, amikor bekapcsoltam a gépemet, éppen beloggoltam a Windows-ba, frissítettem az antivírus programot (mindig ezzel kezdek), amikor mintegy "varázsütésre" leállt a gép. Abban a pillanatban. Mintha "instant power off"-ot nyomtam volna.
Ami még durvább, hogy ezután hiába nyomkodtam a Power (bekapcsoló) gombot a ház oldalán, nem akart elindulni. Leszedtem az oldallapot, hogy lássam, a táp szállt-e el. De nem, mert az alaplapi dióda világított, ami azt jelenti, hogy rendben kap áramot a rendszer.
Nyomkodtam a gombot pár percig, töprengtem, mit tegyek, amikor kb. 3 perc múlva az egyik bekapcsolási kísérletem sikerrel járt, s a gép elindult.
Ez a probléma aztán tegnap jelentkezett ismét. Hasonlóan rögtön egy reggeli első gépbekapcsolást követően. A nővérem akart valamit megnézni a net-en, amikor is kb. 2 perccel a gép elindítása után az lekapcsolt. S nem lehetett visszakapcsolni.
Az alaplapi dióda megint világított természetesen. De most annyit tettem még, hogy kikapcsoltam az UPS-t, amire a gép van kötve, majd visszakapcsoltam, s ezt követően a Power gombot benyomtam, s a gép AZONNAL elindult!
Az imént szintén hasonló dolog történt. Elindítottam a gépet, beloggoltam, éppen behoztam a fórumot, amikor leállt. Power gomb nyomása nem számított, nem kapcsolt vissza. Azonnal lekapcsoltam az UPS-t is, majd vissza, s a gép ezt követően rögtön elindult.
A gépet nagyjából átnéztem. Sem a lapon, sem más alkatrészen nem látok púpos kondikat, gyanús szivárgást. A 3 rendszermemória modul kimondottan hűvös, éppen langyos. Ez a processzorhűtő bordáira is igaz. (A procira a Motherboard Monitor 40°C-t ír.)
Ami forró az a Radeon 9600 passzív bordája, ill. a memória moduljai. Emellett az alaplapi chipset hűtő is forró.
Ez mind 2D-ben igaz.
A februári probléma után egy régi Radeon drivert raktam fel, azzal több hónapig nem volt reset probléma. De 1 hete már azzal is megint kezdődött a reset-elgetés, mint azt írtam. Ezért tegnap feltettem egy újabb (2006. áprilisi) Radeon drivert. Ez már az újabb fajta, CONTROL CENTER-es.
Ezzel is volt sajnos rögtön egy reset a Diablo2 elindításakor (amikor beléptem a játékba).
Ráadásul van egy harmadik hibajelenség is!
A múlt héten egyszer fordult elő, hogy éppen a Diablo2 futott. Felálltam a géptől, s tettem-vettem a dolgomat a szobámban. A Diablo2-ben a karaktert nem mozgattam, csak "bent voltam a játékban".
Kb. fél óra elteltével egyszer csak lekapcsolt a videokártya. Nem adott jelet. A monitor fekete lett, kikapcsolt. Nem is tudtam visszahozni a képet, bármit nyomkodtam. Reset-et kellett nyomnom.
Ezt tegnap ismételte meg, éppen az új Catalyst feltelepítése után, amikor a Control Center-ben állítottam be, amit kell. Hasonlóan csak a reset segített, mert nem tudtam visszahozni a képet.
Ezek hát a tények. S nem tudom, vajon a gépem melyik alkatrésze (esetleg az immár elég régen feltelepített Windows XP) okozza mindezt!?! :confused: De kezdek félni, hogy valami elhalálozik a gépemben, mert egy fillérem nincsen most semmit lecserélni. S a gép kell, mert többen is használjuk, és munkaeszköz is.
Annyi info-m még van (hátha segít), hogy egyik haveromnak kísértetiesen hasonló problémája volt. Neki is rendszeresen reset-elt a gépe 3D-ben, majd jött egy kb. fél éves szünet, amikor nem csinálta. Majd megint elkezdte. Nála az alaplap okozta. Elfáradt, meghibásodott... ki kellett cserélni.
De neki nem volt VGA kikapcsolás, s "instant gép lekapcsolás" problémája.
Ami furcsa, hogy a reset-elés eddig kivétel nélkül 3D-ben fordult elő. (Sok alkalom.)
A gép "instant lekapcsolása" eddig kivétel nélkül 2D-ben fordult elő, s MINDIG csak még hideg, "frissen" indított gép esetében. (Eddig csak 3 alkalom, szóval nem feltétlenül mérvadó.)
A VGA kikapcsolása egyszer 3D-ben, egyszer 2D-ben fordult elő.... eddig. :confused:
Van BÁRMI tippetek, hogy mi a franc okozhatja mindezeket a gépemben?
Elküldve: 2006. 08. 31. 09:54
Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 10:39
Egy hosszabb kihagyás után megint jelentkezett a probléma, de immár súlyosbodott is.
Másrészt egy újabb jelenség is felütötte a fejét. Kb. 1,5-2 hete, amikor bekapcsoltam a gépemet, éppen beloggoltam a Windows-ba, frissítettem az antivírus programot (mindig ezzel kezdek), amikor mintegy "varázsütésre" leállt a gép. Abban a pillanatban. Mintha "instant power off"-ot nyomtam volna.
Ami még durvább, hogy ezután hiába nyomkodtam a Power (bekapcsoló) gombot a ház oldalán, nem akart elindulni. Leszedtem az oldallapot, hogy lássam, a táp szállt-e el. De nem, mert az alaplapi dióda világított, ami azt jelenti, hogy rendben kap áramot a rendszer.
Nyomkodtam a gombot pár percig, töprengtem, mit tegyek, amikor kb. 3 perc múlva az egyik bekapcsolási kísérletem sikerrel járt, s a gép elindult.
Ez a probléma aztán tegnap jelentkezett ismét. Hasonlóan rögtön egy reggeli első gépbekapcsolást követően. A nővérem akart valamit megnézni a net-en, amikor is kb. 2 perccel a gép elindítása után az lekapcsolt. S nem lehetett visszakapcsolni.
Az alaplapi dióda megint világított természetesen. De most annyit tettem még, hogy kikapcsoltam az UPS-t, amire a gép van kötve, majd visszakapcsoltam, s ezt követően a Power gombot benyomtam, s a gép AZONNAL elindult!
Az imént szintén hasonló dolog történt. Elindítottam a gépet, beloggoltam, éppen behoztam a fórumot, amikor leállt. Power gomb nyomása nem számított, nem kapcsolt vissza. Azonnal lekapcsoltam az UPS-t is, majd vissza, s a gép ezt követően rögtön elindult.
A gépet nagyjából átnéztem. Sem a lapon, sem más alkatrészen nem látok púpos kondikat, gyanús szivárgást. A 3 rendszermemória modul kimondottan hűvös, éppen langyos. Ez a processzorhűtő bordáira is igaz. (A procira a Motherboard Monitor 40°C-t ír.)
Ami forró az a Radeon 9600 passzív bordája, ill. a memória moduljai. Emellett az alaplapi chipset hűtő is forró.
Ez mind 2D-ben igaz.
A februári probléma után egy régi Radeon drivert raktam fel, azzal több hónapig nem volt reset probléma. De 1 hete már azzal is megint kezdődött a reset-elgetés, mint azt írtam. Ezért tegnap feltettem egy újabb (2006. áprilisi) Radeon drivert. Ez már az újabb fajta, CONTROL CENTER-es.
Ezzel is volt sajnos rögtön egy reset a Diablo2 elindításakor (amikor beléptem a játékba).
Ráadásul van egy harmadik hibajelenség is!
A múlt héten egyszer fordult elő, hogy éppen a Diablo2 futott. Felálltam a géptől, s tettem-vettem a dolgomat a szobámban. A Diablo2-ben a karaktert nem mozgattam, csak "bent voltam a játékban".
Kb. fél óra elteltével egyszer csak lekapcsolt a videokártya. Nem adott jelet. A monitor fekete lett, kikapcsolt. Nem is tudtam visszahozni a képet, bármit nyomkodtam. Reset-et kellett nyomnom.
Ezt tegnap ismételte meg, éppen az új Catalyst feltelepítése után, amikor a Control Center-ben állítottam be, amit kell. Hasonlóan csak a reset segített, mert nem tudtam visszahozni a képet.
Ezek hát a tények. S nem tudom, vajon a gépem melyik alkatrésze (esetleg az immár elég régen feltelepített Windows XP) okozza mindezt!?! :confused: De kezdek félni, hogy valami elhalálozik a gépemben, mert egy fillérem nincsen most semmit lecserélni. S a gép kell, mert többen is használjuk, és munkaeszköz is.
Annyi info-m még van (hátha segít), hogy egyik haveromnak kísértetiesen hasonló problémája volt. Neki is rendszeresen reset-elt a gépe 3D-ben, majd jött egy kb. fél éves szünet, amikor nem csinálta. Majd megint elkezdte. Nála az alaplap okozta. Elfáradt, meghibásodott... ki kellett cserélni.
De neki nem volt VGA kikapcsolás, s "instant gép lekapcsolás" problémája.
Ami furcsa, hogy a reset-elés eddig kivétel nélkül 3D-ben fordult elő. (Sok alkalom.)
A gép "instant lekapcsolása" eddig kivétel nélkül 2D-ben fordult elő, s MINDIG csak még hideg, "frissen" indított gép esetében. (Eddig csak 3 alkalom, szóval nem feltétlenül mérvadó.)
A VGA kikapcsolása egyszer 3D-ben, egyszer 2D-ben fordult elő.... eddig. :confused:
Van BÁRMI tippetek, hogy mi a franc okozhatja mindezeket a gépemben?
Esetleg ha hegtudod tenni multiméterrel tápfeszeket kéne méregetni,tipikus táp gond amelyet okozhat maga a tápegység de még mint irtad SZÜNETMENTESED VAN,igy az is besz@rhatott és nemmegfelelő jelalakot szolgálltat a tápegységnek.De akár az alaplapon lévő stab elemek egyike is lehet zárlatos...
Hádédész..
Elküldve: 2006. 08. 31. 11:19
Szerkesztette: FakeJack 2006. 08. 31. 11:22 -kor
Elküldve: 2006. 08. 31. 11:59
A tápegység és az alaplap "külsőleg" nem mutat semmi gyanús elváltozást. Hogyan deríthetném ki, hogy melyik a ludas? (Arról nem is merek beszélni, hogy mi van, ha egészen más okozza.)
Jó, a multimérteres tápegység vizsgálat még talán megoldható is lenne (bár sajnos egy olyan ismerősöm sincsen, aki a közeljövőben elvégezné).
De az alaplap...
Elküldve: 2006. 08. 31. 13:01
Elküldve: 2006. 08. 31. 14:28
Didyman fehérvári?
Elküldve: 2006. 08. 31. 14:56
Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 15:28
Didyman fehérvári?
Nem lehet, hogy a hovedelem? Proci huteset csekkold.
didyman sarbogardi es az egyik legjobb kezu muszaki szaki.
Szerkesztette: FakeJack 2006. 08. 31. 14:58 -kor
Elküldve: 2006. 08. 31. 17:19
Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 15:56
A proci hűtése tökéletesen illeszkedik a processzor magra. Ráadásul még nincs egy éve, amikor leszedtem prociról, s teljesen megtisztítottam a bordát, amikor alkatrészeire szedtem szét a gépet, tisztítás céljából. (Egy-két havonta egy ennél "kisebb", szétszedés nélküli portalanítást végzek a gépben.)
Idézet
Utóbbi információt tudtam róla, a lakhelyére vonatkozót azonban nem.
(Sajnos az én műszaki ismeretem ahhoz elég, hogy rendesen összerakjak, vagy szétszedjek egy konfig-ot. De kondit forrasztgatni, tápot bütykölni... az nem az én világom.
Elküldve: 2006. 08. 31. 17:40
Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 18:19
Utóbbi információt tudtam róla, a lakhelyére vonatkozót azonban nem.
(Sajnos az én műszaki ismeretem ahhoz elég, hogy rendesen összerakjak, vagy szétszedjek egy konfig-ot. De kondit forrasztgatni, tápot bütykölni... az nem az én világom.
Paszta sem szaradt ki? Esetleg nem erintkezik az alaplap alja/oldala valamilyen fem alkatresszel?
Akkor keresd fel, mert eselyes a tap/laphiba. Taphiba eseten valszeg meguszod egy kondiszett-cserevel.
Elküldve: 2006. 08. 31. 17:51
Először próbáld ki szünetmentes nélkül.
A monitorlelövés és nem ébredés lehet attól, hogy be van állítva a képernyővédőnél a képernyő kikapcs vagy a készenléti állapot, és onnan nem tud visszatérni a gép.
Az instant off tuti power gond, vagy a táp, vagy az alaplap, vagy a szünetmentes.
Mondanám, de az egészben azt nem értem, hogy anno miért segített a drivercsere. Innentől viszont passzolom.
Elküldve: 2006. 08. 31. 18:42
Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 14:28
Didyman fehérvári?
nekem ez az 5VSB ag haldoklasara utal. nem lehtne cseretappal tesztelni a folyamatot?
Sajtgep>hergeles>esemenynaplo>rencer mit ir?
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2006. 08. 31. 18:44
Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 17:40
Akkor keresd fel, mert eselyes a tap/laphiba. Taphiba eseten valszeg meguszod egy kondiszett-cserevel.
az esemenynaploban akkor lenne egy bejegyzes a tulhevulesrol...
What do stars do? They shine.(Yvaine)

Súgó
A téma zárva.