Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 11:01
nekem sajnos mindegyikkel van valami apro problemam. allatfotoknal (ahogy a portrenal is) fontos, hogy az alany elvaljon a hattertol. legjobb, ha kis melysegelessegu a kep, es elmosodott a hatter. ennek csak az elso felel meg felig, ott meg az a baj, hogy a nagy majom hatan van az elesseg, igy a kis majom eletlen, mikozben a hatter sziklai meg mindig tul elesek. raadasul a sziklak pont ugyanolyan szinuek, mint a majmok, igy az egesz kep "szurke" hatasu lett, en pedig a hasonlo foton a nagyon szineset varom el.
a harmadik ezert sajnos semmikeppen sem jo. a masodiknak jo a temaja, de baloldalt nem er veget (belog egy szarny), es a hatter.. szoval az alatkerti fenykepezesben az a jo, hogy nem kell az allatra fel napot varni, a baj meg, hogy baromi nehez "kiszedni" a kornyezetebol.
Lehet, hogy az állatok ottmaradnak, de a barátom, akivel voltam, az nem
A gép nem DSLR-rel készült, így a mélységélesség kritikával nem tudok mit kezdeni. Az első képen blur tool-lal rásegítettem, de ez a maximum, sajnos a szőrszálak miatt más blurt nem tudok alkalmazni. A színekkel meg már végképp nem tudok mit csinálni.
A 3. 138mm-es film ekvivalens gyújtótávval készült, minimális blendevel, nem tudok kisebb mélységélességet adni neki utómunka nélkül, az viszont enyhén nehéz lenne megcsinálni feltűnés nélkül.
2.: most mit csináljak, volt ott vagy 20-25 pingvin egy helyen.
Én örülök, hogy technikailag elemezted a képeket, csak éppenséggel semmit nem tudok kezdeni ezekkel a kritikákkal, mert nincs meg hozzá a megfelelő felszerelésem (Pana FZ30am van, ne várj tőle kis mélységélességet).
Amire viszont vártam a véleményeket, amikről szólnak a képek (elkapott pillanatok), azokról nem mondtál semmit.
Asszem kiszállok a képek feltöltéséből, már DP-n is megtettem.