HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#1061 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 10. 10:44

Idézet: 147break - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 11:42

Mindenik :) Azzal kicsinyítünk

Bocs, tenyleg nem tudom, mire gondolsz, azt viszont tudom, hogy ez az alt+space nagyon-nagyon regota benne van a windozban.

#1062 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 11:20

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 11:44

Bocs, tenyleg nem tudom, mire gondolsz, azt viszont tudom, hogy ez az alt+space nagyon-nagyon regota benne van a windozban.

illustrator, indesign, photoshop, flash: ctrl+space+klikk nagyít, ctrl+alt+space+klikk kicsinyít :) De ha régóta benne van, akkor no problemo, ezexerint összeférnek

#1063 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 13:11

Idézet: 147break - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 12:20

illustrator, indesign, photoshop, flash: ctrl+space+klikk nagyít, ctrl+alt+space+klikk kicsinyít :) De ha régóta benne van, akkor no problemo, ezexerint összeférnek

hat nekem nagyitasra/kicsinyitesre a numerikus +/- az, amit hasznalok.

#1064 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 13:17

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 14:11

Alma+alt+[ó-ü], vagy ha nem menne alma-alt-8 -al lehet bekapcsolni.. ;)
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1065 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 13:31

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 14:11

Az nem gyó: egyrészt el kell engedni az egeret, másrészt az egeres verziónál lehet draggel a nagyítás/kicsinyítés mértékét állítani :)

#1066 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 14:11

Idézet: 147break - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 14:31

Az nem gyó: egyrészt el kell engedni az egeret, másrészt az egeres verziónál lehet draggel a nagyítás/kicsinyítés mértékét állítani :)

nem feltetlenul kell elengedni az egeret

#1067 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 14:27

letöltöttem egy theme filet, aminek a kiterjesztése .guiKit. hogyan tudom ezt telepiteni Tiger alá? (MacOS X Tiger 10.4)
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#1068 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 14:49

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 15:27

letöltöttem egy theme filet, aminek a kiterjesztése .guiKit. hogyan tudom ezt telepiteni Tiger alá? (MacOS X Tiger 10.4)

shapeshifter

#1069 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 21:13

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 8:56

Alt+space, az F10 a menut nyitja meg.

szerintem az f10 menu az f10-zel konnyebben nyithato, mint alt+spc komboval, de ez reszletkerdes.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1070 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 21:15

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 21:13

szerintem az f10 menu az f10-zel konnyebben nyithato, mint alt+spc komboval, de ez reszletkerdes.

hogy nem ugyanazt nyitja a kettő, az meg a másik :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1071 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 21:22

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 8:54

Nem fog, mert a menuk nem elvesznek, hanem csak atalakulnak a pistaban, ergo a funkcionalitasuk megmarad csak nem atlathatatlan menurendszer lesz, hanem rendezett toolbar.

a toolbar es az ikonok megis mitol leszenek rendezettebbek? ha valaki keszekusza menuket tervez, az fog tudni tervezni rendezett toolbart? raadasul a toolbar, ahogy az offiszban is lattuk, kornyezeterzekeny, magyaran az app aktualis allapotatol fugg az, hogy a toolbar eppen mire "kepes". mivan akkor, ha vegul kiderul, hogy a valo eletben nem jol lettek kitalalva az app allapotai es az azokban elerheto toolbar tetelek? Megmondom: elszaporodnak a tippek es trukkok cimu szarsagok iroi, kamu dolgokat kell majd csinalnod es kesobb visszavonnod, pusztan azert, hogy elocsalogass egy funkciot. gyk. az a workflow, amit a micrososoft kitalalt anno az office dokumentumok eloallitasara nem eppen a leg optimalisabb, es hidd el, az office alapjai semmit sem fognak valtozni, csupancsak a menu eltunik es felvaltja azt egy dinamikus, allapotfuggo toolbar. a menu egy nagyon jo dolog, nem az ordogtol valo. a GUi rendszerek hajnalan 80-as evek csak szoveges menuk voltak, majd a 90-esekben jott divatba a button-bar, vagyis bizonyos menu funkciok gyorsabb elerhetosege. allitom neked, az xp->pista atallaskor kb olyan jajveszekeles lesz az egybutesek koreben mint amikor egy mekk juzert (aki vilageleteben csak mekket hasznalt) windows hasznalatra kenyszeritenek. nem lepodnek meg, ha gyagyon sok juzer all majd at, xp rol osx-re, mert bezony az osx sokkal jobban hasonlit az xp-re mint  az xp a pistara :)

#1072 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 22:32

Nem értek veled egyet.

#1073 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 23:32

Ne felejtsuk el, hogy a file menu (menu bar) nem egyenlo a toolbarral.. Eleg nagy szivas lesz ez a Microsoftnak ahogy elnezem. Marmint hasznalhatora megcsinalni.

#1074 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 00:22

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 22:32

Nem értek veled egyet.

én meg láttam john/jane doe-t kétségbe esni a menük eltűnése miatt... :Đ

#1075 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 00:23

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 23:32

Ne felejtsuk el, hogy a file menu (menu bar) nem egyenlo a toolbarral.. Eleg nagy szivas lesz ez a Microsoftnak ahogy elnezem. Marmint hasznalhatora megcsinalni.

a menü egy nagyon fontos, alapvető dolog. képesek vagyunk azt hinni, hogy kevesen használják, pedig iszionyat sokan. ha kiveszik az oké, de ez egy vadiúj koncepció. a problem az, hogy a win platform isv-i ugyan használják az M$ devkitjeit és platform tooljait de elég önfejűek. mondjuke ehhez azis hozzátartozik, hog yaz M$-nek nincs olyan interface guediline könyve mint az apple-nek. ebből eleinte orgia lesz majd, már a mi a dinamikus, kontext-függő button bar-okat illeti.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 05. 11. 00:27 -kor

#1076 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 00:30

Újabb kérdés:

Van itthon - ez most tényleg home user topic ;) - egy Canon i560-as nyomtató. Ha ezt rádugom a gépem USB portjára, akkor azonnal felismeri az OS X és tökéletesen működik. Csakhogy ez a nyomtató optimális esetben egy másik (XP-s) gépre van kötve, megosztva hálóban (router, adsl modem oszt jólvan). Meg is tudom brózolni, hozzá is tudom adni új nyomtatóként, de csak mint "Generic Postscript Printer". Tudok még választani Apple, ESP és Lexmark félék közül. Rendszer telepítéskor Canon és Lexmark drivereket pipáltam be.

Ja, az a jelenség, hogy elküldöm a nyomtatandó cuccot és nem törénik semmi, a Job bekerül az elvégzettek közé, aztán annyi :(

Ötlet?

#1077 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 00:33

Idézet: zef - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 1:30

Újabb kérdés:

Van itthon - ez most tényleg home user topic ;) - egy Canon i560-as nyomtató. Ha ezt rádugom a gépem USB portjára, akkor azonnal felismeri az OS X és tökéletesen működik. Csakhogy ez a nyomtató optimális esetben egy másik (XP-s) gépre van kötve, megosztva hálóban (router, adsl modem oszt jólvan). Meg is tudom brózolni, hozzá is tudom adni új nyomtatóként, de csak mint "Generic Postscript Printer". Tudok még választani Apple, ESP és Lexmark félék közül. Rendszer telepítéskor Canon és Lexmark drivereket pipáltam be.

Ja, az a jelenség, hogy elküldöm a nyomtatandó cuccot és nem törénik semmi, a Job bekerül az elvégzettek közé, aztán annyi :(

Ötlet?

Ha rádugod USB-n ezt a nyomtatót 110% hogy egyből kezeli. Nem egy Canon van az iBookom nyomtató listájában. :)

#1078 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 00:56

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 1:23

mondjuke ehhez azis hozzátartozik, hog yaz M$-nek nincs olyan interface guediline könyve mint az apple-nek. ebből eleinte orgia lesz majd, már a mi a dinamikus, kontext-függő button bar-okat illeti.

Orgia már most is van: Az ablakba ágyazott szkinnelt msn messenger vagy a médialémer. Annyira ciki, amikor draggeled az ablakot, akkor a kerete jópár centivel arrébb figyel mivel nem látszik az eredeti keret, menüsor, etc. Persze van külön gomb amivel ki/be tudom kapcsolni a konténer ablakot. De hát valljuk be, ez aztán kókányolás a javából. Ezek mellett a QuickTime-mal se vagyok jó viszonyban, de az még elmegy valahogy. Jó kis fapad mplayer2 vagy a mediaplayer classic, azokat csíptem ;)

Ami viszont nekem nagyon bejön az a DVD Player. Semmi sallang, vagy kínai dezign irányítópult. Annyit tud, amennyit a neve, köszi viszlát. Legjobb :)

#1079 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 00:57

Idézet: Xero - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 1:33

Ha rádugod USB-n ezt a nyomtatót 110% hogy egyből kezeli. Nem egy Canon van az iBookom nyomtató listájában. :)

Oké, de én is ugyanezt írtam a hsz. elején :)

A probléma ott kezdődik, ha egy XP-s gépre kötött hálózati nyomtatóként szeretném használni.

#1080 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 01:00

Idézet: zef - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 0:30

Újabb kérdés:

Ötlet?

van hozzá mekkes install cd, mondjuk nekem ip5200 van. lényeg a lényeg a nyomtató szeret visszapofázni, hogy most ezt meg amazt csináld. próbáld azt, hogy beadod a mekknek az install cd-t és kosztüm telepítést választasz és erősen bízol abban, hogy lehet hálózatos nyomtatóként telepíteni. amúgy van egy olyan gyanúm, hogy wines megosztásból nem fogod tudni használni rendesen. a dolog max úgy mehet, hogy fogsz egy tcp/ip adapter-t és arra teszed a printert. ezek után van linuxos CUPS driver, ezt át kell szabnod, leforgatnod osx alá és kézzel belegyaknod az osx legacy konfig file-jaiba.

amit nem fogsz tudni így:
- duplex
- cd print

ja és ezeket bukni fogod win alól is.

a kanyon ezen nyomtatói arra lettek tervezve, hogy usb-n dugd rá a hostra és telepítsd az install cd-ről a drivert.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 05. 11. 01:12 -kor

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56