HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#1021 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 09. 16:26

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 17:11

Áhá :)
És ez?
G6  :p

#1022 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 17:28

...de hát pl. a Photoshopot és az Illustratort az F billentyű megnyomásával tökéletesen "ki lehet maxolni" OSX alatt is :confused:

#1023 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 17:29

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 17:26

Áhá :)
És ez?
G6  :p

Legjobb a CPU leírása:

Idézet

G6 CPU:90nm 3800MHz SSE3 Central Processing Unit Intel Pentium4 3.8GHz SSE3 Prescott 64-bit PowerPC-G6 Processor Intel Inside 284KB Memory On-Chip

#1024 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 18:43

Virus temahoz:

http://handras.hu/?p=197

#1025 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 18:56

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 19:43

Muhaha. :D

Nyugi, mihelyst erdemes lesz foglalkozni vele, eleri a kuszobot a Mac-ek szama, ugyanugy lesz viruska arra is szep szammal. Foleg, hogy a Mac-esek meg lamabb userek, mar elnezest, hogy ezt mondom...

Beszelgettunk Massimoval a masodik hazai Apple Center megnyitojan. Mar tudom, hogy az Apple PR mindenkire hulyito hatassal van... remiszto. Csak azt kepesek szajkozni, hogy a windows rossz, a pc rossz, fuj, csunya, csak az alma jo. Lasd idiota uj Apple reklamok: egyik oldalon a PC (igy, altalanositva), a masikon a Mac: a PC lefagy, meg minden baja van. Vicces, csak azt felejti el az idiotaja (marmint a reklamban, nem Massimo :)), hogy ma mar egy Mac is egy PC. :D Amikor ezt megemlitettuk neki, akkor is csak azt hajtogatta, hogy a windows az lefagy, pedig dehogy. :D Szerintem a Windows XP-t csak hirbol ismeri. :D

Iszonyatos idiotizmus sut az egeszbol... :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1026 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 19:14

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 19:56

Beszelgettunk Massimoval a masodik hazai Apple Center megnyitojan. Mar tudom, hogy az Apple PR mindenkire hulyito hatassal van... remiszto. Csak azt kepesek szajkozni, hogy a windows rossz, a pc rossz, fuj, csunya, csak az alma jo. Lasd idiota uj Apple reklamok: egyik oldalon a PC (igy, altalanositva), a masikon a Mac: a PC lefagy, meg minden baja van. Vicces, csak azt felejti el az idiotaja, hogy ma mar egy Mac is egy PC. :D Amikor ezt megemlitettuk neki, akkor is csak azt hajtogatta, hogy a windows az lefagy, pedig dehogy. :D Szerintem a Windows XP-t csak hirbol ismeri. :D

Iszonyatos idiotizmus sut az egeszbol... :D

Krinyo

Most őszintén, mit vártál tőle?
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1027 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 19:35

Amit eddig leszűrhetünk:

- A Mac userek: láma userek
- Elhülyülnek a reklámok hatására
- A mac=pc. OSX=Windows?
- Idiotizmus süt a Mac használók érveiből
- Ha a Windows sokéves használata után valakinek megtetszik a Mac, az kétségtelenül egy láma volt Windows alatt (és most is az)
- A szakmaiság jegyében: "Hihi, sok hülye Mac-fan :D :D :D Pedig jó a Windows :D "

Hát nem?

Szerkesztette: Zoch 2006. 05. 09. 19:36 -kor

#1028 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 19:35

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 19:56

Beszelgettunk Massimoval a masodik hazai Apple Center megnyitojan. Mar tudom, hogy az Apple PR mindenkire hulyito hatassal van... remiszto.

Jaj, ne kezdjük már megint, még le sem higgadtak a kedélyek az előző session-ből :Đ
Mit várjunk egy olyan cégtől aki 2006-ban is "PC" és "Mac" szinten hasonlítja össze a nem is tudom mit... Mi az a PC? ;) Mondja már el valaki... Pl. a Linuxos szerveremet évente 1-2 alkalommal szoktuk újraindítani, pedig egy fostaliga Asrock alaplap, Deer házban, Deer táppal. Több mint 2 éve pörög folyamatosan. Ja, itt figyel az alábbi kép kellős közepén:
http://www.adatpark....zerverhely.html

Aztán az egyik komám mániákus letöltőként adott esetben hónapokig nem indítja újra az XP-s gépét, mert "még ezt letöltöm, azt is, jaj meg amazt is" :p Közben meg csinálja a munkáit mellette. Az Outlookjában annyi mappája van bal oldalon, hogy a scrollbárt alig lehet megfogni :D Szóval "üti-vágja", de csak akkor fagyott a gépe amikor elkezdtek pukkadni az Abit lapján a kondik. Btw nekem az elmúlt 4 évben talán 1-2 alkalom volt amikor hardresettel kellett észhez téríteni az XP-t. Vírust viszont kaptam be csúnyán :p letöltöttem egy fincsi k*yg*nt ;) azóta sajnos fut virus monitor, ezt tényleg jó lenne feledni. De hogy erről miért a Windows és a PC mint olyan tehet, nem értem.

Bocsánat az offért. Közléskényszerem van :)

Szerkesztette: zef 2006. 05. 09. 19:39 -kor

#1029 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 19:38

Idézet: Zoch - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 20:35

Amit eddig leszűrhetünk:

- A mac=pc. OSX=Windows?
- Ha a Windows sokéves használata után valakinek megtetszik a Mac, az kétségtelenül egy láma volt Windows alatt (és most is az)
- A szakmaiság jegyében: "Hihi, sok hülye Mac-fan :D :D :D Pedig jó a Windows :D "

Hát nem?

Hát nem.  :o
macbook air 2014

#1030 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 19:41

Idézet: zef - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 20:35

...

Aztán az egyik komám mániákus letöltőként adott esetben hónapokig nem indítja újra az XP-s gépét, mert "még ezt letöltöm, azt is, jaj meg amazt is" :p Közben meg csinálja a munkáit mellette. Az Outlookjában annyi mappája van bal oldalon, hogy a scrollbárt alig lehet megfogni :D Szóval "üti-vágja", de csak akkor fagyott a gépe amikor elkezdtek pukkadni az Abit lapján a kondik. Btw nekem az elmúlt 4 évben talán 1-2 alkalom volt amikor hardresettel kellett észhez téríteni az XP-t. Vírust viszont kaptam be csúnyán :p letöltöttem egy fincsi k*yg*nt ;) azóta sajnos fut virus monitor, ezt tényleg jó lenne feledni. De hogy erről miért a Windows és a PC mint olyan tehet, nem értem.

Bocsánat az offért. Közléskényszerem van :)

detto enis hasonlokeppen hasznalom ezt a csunya, dzsunka pc-m... :)
macbook air 2014

#1031 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 19:43

Idézet: Zoch - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 20:35

Amit eddig leszűrhetünk:

- A mac=pc. OSX=Windows?

Hát nem?

Szerintem semmi gond nincs a mac-es userekkel. Kéne valami realwörld-virtualwörld konverter, amivel beimportálhatnám az Apple PR ötletgazdákat Impként a Doom 2 első pályályára és shotgunnal megkínálnám őket szép sorban. A tűzlabdák elől simán elstrafe-elek, sőt a bsmmap1.wad-on van duplacsövű és BFG is. Szóval ilyen humánus módon intézném el őket ;)

#1032 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 19:47

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 11:06

Kay:
errol beszelek:
http://handras.hu/stuff/max2.png

Eleg sokat nyomkodom mostanaban a wint IE 6 miatt, es rohadt idegesito. Nalam pont az ilyen aprosagokban rejlik az, hogy jol meg van e irva egy oprendszer.

hát egy szempontból ez logikus, egy másikból meg nem.

egy biztos: az ablak sosem lehet akkora, hogy ne férjen el a desktopon, hiába tolom ki az ablakom egészen a csücskéig, csak egy adott szélességig engedi méretezni.

az, hogy ez a konkrét ablakfelület, vagy a kerettel együtt, már más kérdés: a win az ablak effektiv felületét veszi alapul. hálisten mindig marad bent egy kicsi, amivel még vissza tudod huzni a helyére - az pedig, hogy nemtudod megfogni az alját, a taskbar sara.

visszavágó: nekem a mac ablakkezelése abban nem tetszik, hogy csak egy helyen tudom méretezni az ablakot (igy van, ugye? rég rángattam már macet :)) anno még amigás időkben is örült mindenki egy patchnek, amivel az ablak minden kerete használható vált méretezésre...
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1033 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 19:54

Idézet: kAy - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 20:47

anno még amigás időkben is örült mindenki egy patchnek, amivel az ablak minden kerete használható vált méretezésre...

Nyehe, egy Amigás sorstárs :)

Én egy olyan patch-nek vagy beállításnak örvendenék, amivel a full window drag-et tudnám kikapcsolni. Tudom, hogy ez már mindenen túlmenő pimaszság, de igazából az bánt hogy sok esetben nincs választási lehetőség: "Az ablakot méretezd jobb alul és cipelés közben is mutatom a tartlamát, ha nem tetszik használj más OS-t".

#1034 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 20:06

Idézet: zef - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 20:54

Én egy olyan patch-nek vagy beállításnak örvendenék, amivel a full window drag-et tudnám kikapcsolni. Tudom, hogy ez már mindenen túlmenő pimaszság, de igazából az bánt hogy sok esetben nincs választási lehetőség: "Az ablakot méretezd jobb alul és cipelés közben is mutatom a tartlamát, ha nem tetszik használj más OS-t".

Lassan eljutunk odáig, hogy miért nincs start menü és, hogy miért nem az ablakokban van a menu bar?
Lehet, hogy ezek a dolgok téged zavarnak, de egy ideje azért már ezen a vonalon fejlesztik a dolgokat, talán nem véletlenül.
Mellesleg, ha tényleg ennyire nem jön be az aqua, van választási lehetőséged valóban. Darwin, linux, bsd.. mindegyikre rakhatsz Gnome-ot, KDE-t, vagy vmi lightweight wm-et is, persze akkor meg lehet visszasírnád azt a csúnya, fapados aquát.. hm.
I don't believe it.
-- DNA

#1035 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 20:18

Idézet: hybris - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 21:06

Lassan eljutunk odáig, hogy miért nincs start menü és, hogy miért nem az ablakokban van a menu bar?
Lehet, hogy ezek a dolgok téged zavarnak, de egy ideje azért már ezen a vonalon fejlesztik a dolgokat, talán nem véletlenül.
Mellesleg, ha tényleg ennyire nem jön be az aqua, van választási lehetőséged valóban. Darwin, linux, bsd.. mindegyikre rakhatsz Gnome-ot, KDE-t, vagy vmi lightweight wm-et is, persze akkor meg lehet visszasírnád azt a csúnya, fapados aquát.. hm.

De bejön nagyon, csak szeretnék rajta több állítási lehetőséget. Szerintem azért nincsenek benne, mert akkor nehezebb dolga lenne a telefonos Apple supportnak. Így mindenki kb. ugyanúgy használja és kész. A felső menüsorral meg semmi bajom sincsen, ugyanis nem "PC"-n kezdtem el használni a grafikus felületetű OS-t, hanem még Amigán :) Az ugye 1985-ben tudott preemptív multitaskingot + felső menüsort, ahova az OS X csak az elmúlt pár évben jutott el (- felső menüsor)... Szóval ez is egy rosszul beidegződött sablon, hogy mindig a winhez viszonyítunk meg a pöcéhez :p

Szerkesztette: zef 2006. 05. 09. 20:26 -kor

#1036 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 20:28

Idézet: zef - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 21:18

... ugyanis nem "PC"-n kezdtem el használni a grafikus felületetű OS-t, hanem még Amigán :) Az ugye 1985-ben tudott preemptív multitaskingot + felső menüsort, ahova az OS X csak az elmúlt pár évben jutott el (- felső menüsor)...

Juhéj, régi szép idők ;)  :up:

#1037 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 20:43

Idézet: melon - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 21:28

Juhéj, régi szép idők ;)  :up:

Azám :) Hol van egy DirectoryOpus kaliberű fájlkezelő bárhol is? :) Jó, elég behemót volt, de valami hasonló cucc jó lenne a mai kornak megfelelően. A Total Commander végülis kényelmes, de a Disk Order OS X alatt még sokat kell fejlődjön.

#1038 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 21:20

Idézet: hybris - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 20:06

nekem spec hidegrázásom van a felső menübar gondolatától is, már amigán is utáltam, amikor még csak közel sem voltam wines gépekhez.

a menü legyen kéznél, nekelljen métereket egerésznem, hogy odajussak, meg vissza.

másrészt az adott menü az adott program kontextusában értelmezendő, ergo még csak nem is logikus, hogy nem kötődik hozzá helyileg.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1039 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 21:33

Idézet: kAy - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 22:20

nekem spec hidegrázásom van a felső menübar gondolatától is, már amigán is utáltam, amikor még csak közel sem voltam wines gépekhez.

a menü legyen kéznél, nekelljen métereket egerésznem, hogy odajussak, meg vissza.

másrészt az adott menü az adott program kontextusában értelmezendő, ergo még csak nem is logikus, hogy nem kötődik hozzá helyileg.

Ha mondjuk nyitva van 3 finder ablak, akkor a menu barral 2 menubarnyi helyet megspóroltál, aztán, ha minimalizálva van minden ablak is el tudod érni a menüjét, vagy esetleg az is jó, hogy mindig állandó helyen van a menü és ezzel ugye, hogy ha az adott taskra váltasz, de egy kicsit elkeveredtél a kijelzőn, még mindig hozzá tudsz férni a menü elemeihez. Um, nekem szimpi.
Amúgy is alkalmazás!=az ablakkal amiben fut, ez egy jó dolog.
I don't believe it.
-- DNA

#1040 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 21:34

Idézet: kAy - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 20:20

Majd jön hybris, angelday meg a többi zealot és elmagyarázza, hogy neked valójában úgy a jó, ahogy az apple gondolja, mert minden más megoldás alapvetően buta, bugyuta, definícióellenes és az MS kötelez rá.

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.