HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#1081 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 11. 01:03

Idézet: zef - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 1:57

Oké, de én is ugyanezt írtam a hsz. elején :)

A probléma ott kezdődik, ha egy XP-s gépre kötött hálózati nyomtatóként szeretném használni.

Sorry elnéztem akkor csatlakozom SFIJ-hez és CD-re föl. :)

#1082 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 01:12

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 2:00

van hozzá mekkes install cd, mondjuk nekem ip5200 van. lényeg a lényeg a nyomtató szeret visszapofázni, hogy most ezt meg amazt csináld. próbáld azt, hogy beadod a mekknek az install cd-t és kosztüm telepítést választasz és erősen bízol abban, hogy lehet hálózatos nyomtatóként telepíteni.

De biztos kell hozzá CD, ha egyszer USB portra kötve instant működik?
... Azért köszi a tippet, majd megvizsgálom a kérdést ;)

Még szerencse, hogy van egy 3m-es USB toldó kábelem, úgyhogy nem vészes átdugosdni, de ez így nem elegáns és remélem hogy én vagyok a béna.

#1083 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 01:19

Idézet: zef - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 1:12

De biztos kell hozzá CD, ha egyszer USB portra kötve instant működik?
... Azért köszi a tippet, majd megvizsgálom a kérdést ;)

Még szerencse, hogy van egy 3m-es USB toldó kábelem, úgyhogy nem vészes átdugosdni, de ez így nem elegáns és remélem hogy én vagyok a béna.

nézd felütöttem az 5200-asomhoz adott manuált, gondolom teis kaptál hozzá...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1084 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 01:22

Idézet: Xero - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 1:03

Sorry elnéztem akkor csatlakozom SFIJ-hez és CD-re föl. :)

nem fogja tudni, mert a cif/samba csak windózos drivert tud pusholni, mekkeset nem. Elvben fordítva mehet. felrakja osx alá, kiajánlja sambával osx-ről és bepakolja a wines driver kitet a samba alá...

#1085 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 01:28

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 2:22

nem fogja tudni, mert a cif/samba csak windózos drivert tud pusholni, mekkeset nem. Elvben fordítva mehet. felrakja osx alá, kiajánlja sambával osx-ről és bepakolja a wines driver kitet a samba alá...

Aham. Szóval ez nem úgy van mint Win alatt, hogy van a driver ami tud dolgozni ilyen-olyan-amolyan portokra. A mekes canon driver dolgozik az USB portra, aztán annyi? ... Módfelett setét vagyok nyomtató teknológia ügyekben ;)

#1086 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 01:43

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 2:22

Nah látod erre mondom hogy biztosan. :)
Nem volt módomban még ilyen felállásban nyomtatót buzgerálgatni. Illetve mintha rémlen hogy suliban wifis hálón láttam a nyomtatót. Kár hogy nem próbáltam nyomtatni mind1 már.

#1087 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 01:48

Idézet: zef - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 1:28

Aham. Szóval ez nem úgy van mint Win alatt, hogy van a driver ami tud dolgozni ilyen-olyan-amolyan portokra. A mekes canon driver dolgozik az USB portra, aztán annyi? ... Módfelett setét vagyok nyomtató teknológia ügyekben ;)

a mekk egy juniksz ami CUPS-ot használ. a win meg winprint-et. a mekk hajlando wines megosztás esetén néhány generic dolgot támogatni, pl generic postscript. ha volna postscript drivered a kanyonhoz akkor felrakhatnád és kishare-elhetnéd mint postscript drivert. ha szórakozni akarsz, akkor tedd foöl a ghostscriptet win-re, használj valami pixma közeli kanyon moudult hozzá. jó nagy szopacs árán kurvarondán fekete-fehérben tucc majd nyomtatni. :Đ

#1088 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 01:53

Idézet: Xero - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 1:43

Nah látod erre mondom hogy biztosan. :)
Nem volt módomban még ilyen felállásban nyomtatót buzgerálgatni. Illetve mintha rémlen hogy suliban wifis hálón láttam a nyomtatót. Kár hogy nem próbáltam nyomtatni mind1 már.

a dolog homogén rendszerekben gyönyörűen megy. wagyis win-es printszerve esetére wines kliensekkel, mekkes printserver esetére mekkes kliensekkel.
ha valaki nagyon hibridizálni akar, akkor vegyen egy postscript level 2/3-at tudó natív tcp/ip-s, duplexes lézernyomtatót, oszt' jónapot...

#1089 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 02:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 2:53

a dolog homogén rendszerekben gyönyörűen megy. wagyis win-es printszerve esetére wines kliensekkel, mekkes printserver esetére mekkes kliensekkel.
ha valaki nagyon hibridizálni akar, akkor vegyen egy postscript level 2/3-at tudó natív tcp/ip-s, duplexes lézernyomtatót, oszt' jónapot...

Ehhe. Akkor a Lexmark E330-at kellett vóna házoáhozni, az a Postscripten kívül még PCL5/6-ot is tud. Csoda DOS-os könyvelőrporgramok imádják ;)

Akkor marad az USB kábel re-attach módszer. Amennyit nyomtatok mekk alól, annyit már igazán le is tudok hajúni az USB toldóért :Đ

#1090 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 03:10

Pedig itt azt írják, hogy automatikusan kellene tudnom nyomtani, még screenshot is van róla.

"Share Printers

Macs and PCs can also share printers. Shared Windows printers automatically appear in the Mac OS X Printer Setup Utility so they can be added to the Macintosh as a local printer queue. You can create a queue for as many shared Windows (and Macintosh) printers as you like, and any application that can print on the Macintosh can print to the shared printer."

#1091 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 07:40

HP 4100MFP gond nélkül ment smb-vel, de aztán hálózati (ip) nyomtató lett belőle és a hozzá adott driverről kiderült, hogy windows alatt nem működik. 2 nap utánajárás után derült ki, hogy mégis, csak trükközni kellett vele picit (minden windowsos gépre felrakni helyi nyomtatónak, majd lpt-ről átrakni eth-ra a portot)..

Szerkesztette: hybris 2006. 05. 11. 08:04 -kor

I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1092 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 12:12

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 15:11

nem feltetlenul kell elengedni az egeret

Igen, alapvetően a második a lényeg, nem hangsúlyoztam eléggé: aki bármilyen grafikával foglalkozik, megerősítheti, hogy nem lépésenként 47x eccerűbb a ctrl++ :)-t megnyomni, hanem egyszer húzni egy keretet a képkivágásnak, oszt jónapot :p

#1093 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 14:54

Idézet: 147break - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 13:12

Igen, alapvetően a második a lényeg, nem hangsúlyoztam eléggé: aki bármilyen grafikával foglalkozik, megerősítheti, hogy nem lépésenként 47x eccerűbb a ctrl++ :)-t megnyomni, hanem egyszer húzni egy keretet a képkivágásnak, oszt jónapot :p

Ezt en is megerosithetem, de az alt+space problematikarol beszeltunk, nem a nagyitasi procedurak kozti kulonbsegekrol ;)

#1094 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 15:49

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 15:54

Ezt en is megerosithetem, de az alt+space problematikarol beszeltunk, nem a nagyitasi procedurak kozti kulonbsegekrol ;)

Jaja, csak megijedtem, hogy lenyomom a ctrl+alt+space-t, eztán feljön valami menü, de közben leesett, hogy ezt használtam is, az ablak áthelyezésére, amikor egy-két progi állandóan a kikapcsolt crt-n szeretett volna megjelenni, mert az volt a dual view bal oldalán :) bár másodlagos monitor volt :(
Edit: mondjuk a 24"-es Eizo S2410W megoldotta ezt a problémát :D

Szerkesztette: 147break 2006. 05. 11. 15:51 -kor

#1095 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 23:09

Azert azt meg erdemes hozzatenni, hogy az appmenu eseteben az alt+space nem minden program eseteben koveteli meg, hogy egyszerre nyomjuk le (pl firefox, thunderbird igen), a legtobb programnal az alt-ot el lehet engedni mielott a space-t megnyomnank.
Na de nem is emiatt pazarolom az idotoket, hanem azert, mert vegeztem egy kis kozvelemenykutatast a kornyezetemben, mivel engem is foglalkoztat, hogy miert maximalizalnak minden ablakot. A valasz nem lepett meg, minden esetben az volt, hogy zavarja oket, ha nem koncentralhatnak arra az egy ablakra, zavarja oket a desktop szine, az ikonok, a tobbi ablak, stb. 10-bol 10 maximalizalos ember ezt mondta.
Ez a vizualis percepcio. A batyam festo, nagyon hamar asszimilalodott a guihoz. Ehhez kell egyfajta tanult latas, szoval nem kell lenezni azokat, akik ugy hasznaljak. Meg hat izles dolga is, a tanult latason felul van akinek a szeme jobban szereti a homogen feluleteket. Ha kAy kedvenc topikjaba benezunk, ott is altalaban vannak a minimalista userek, akiknek szetfolyik a desktopja a nagy homogenitastol, masok pedig olyan tarka giccseket szeretnek, mint maxtreme :)

#1096 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 08:17

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 22:09

Na de nem is emiatt pazarolom az idotoket, hanem azert, mert vegeztem egy kis kozvelemenykutatast a kornyezetemben, mivel engem is foglalkoztat, hogy miert maximalizalnak minden ablakot. A valasz nem lepett meg, minden esetben az volt, hogy zavarja oket, ha nem koncentralhatnak arra az egy ablakra, zavarja oket a desktop szine, az ikonok, a tobbi ablak, stb. 10-bol 10 maximalizalos ember ezt mondta.
Ez a vizualis percepcio. A batyam festo, nagyon hamar asszimilalodott a guihoz. Ehhez kell egyfajta tanult latas, szoval nem kell lenezni azokat, akik ugy hasznaljak. Meg hat izles dolga is, a tanult latason felul van akinek a szeme jobban szereti a homogen feluleteket. Ha kAy kedvenc topikjaba benezunk, ott is altalaban vannak a minimalista userek, akiknek szetfolyik a desktopja a nagy homogenitastol, masok pedig olyan tarka giccseket szeretnek, mint maxtreme :)

Hehe, ha már erről van szó, én is körbekérdeztem itt a melóhelyen - kilencen vagyunk ezen a 'telephelyen', itt mindeki úgy dolgozik, hogy minden ablakot maxol (böngészől, levelező, szövegszerkesztő+táblázatkezelő és a saját szoftverek /adatbáziskezelők kliensei/). Igaz, itt minden monitor 17-es CRT, 1024x768 felbontásban. Az indok: "így lehet normálisan dolgozni".

Szerkesztette: HaZeX 2006. 05. 12. 08:18 -kor

#1097 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 08:43

én, 17" tft, 1280-ban winxp-vel kisablakozom, kivéve PS és videóvágás. Néha még filmet is ablakban nézek, ha másra is figyelni kell.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1098 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 08:50

A kerdes mar csak az, hogy akkor is maximalizalnak-e, ha ez nem lenne opcio. Vagy talan atmereteznek az ablakokat fullra? :)

#1099 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 09:50

Why I Will Probably Never Buy Another Mac
http://www.osnews.co...p?news_id=14577

#1100 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 11:49

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 8:50

Why I Will Probably Never Buy Another Mac
http://www.osnews.co...p?news_id=14577

Esküszöm mintha épp ezt a fórumot olvasgatta volna a szerző - Mont Blanc toll rocks? :)))))))))))

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.