HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#1121 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 13. 19:23

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 15:34

Bocsanat, de egy 3% reszesedesu egzotikus jatekszerre szerintem felesleges idot pazarolni az iskolaban... akkor mar inkabb tanuljanak linuxot. Ha mar mindenkeppen egzotikumra vagynak. Az OSX nem letkerdes a munkaero piacon, a windows felhasznaloi szintu ismerete viszont ma mar alapkovetelmeny.

Samott

Linux meg 1 %, akkor miert is azt inkabb?

http://marketshare.hitslink.com/report.asp...frame=M&qpsp=87

Browser stat. Magaban a Safari tobb mint 3 %, es ki tudja hany maces tolja Firefoxal. Nem latom az elsopro tobbseget a Linuxos bongeszokt teren.. :)

No offense, csak gondoltam pontositsunk.

#1122 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 19:30

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 20:23

...

Ize, Magyarorszagon elunk... ;) ...a magyar oktatasi rendszerrol volt szo. A linux, mint szerver, pedig elegge elterjedt - nem art, ha van olyan, aki kepes adminisztralni ilyesmit. Versenykepes, a munkaeropiacon hasznosithato tudast kell adni a diakoknak... es ilyen tekintetben a mac-el nem sok hasznuk lenne.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1123 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 13. 20:39

[...]

az IDC mérései szerint a linux részesedése 2003-ban hagyta maga mögött a macost, az egy év alatt leszállított gépek terén, de az alacsony részesedések miatt a hibahatár könnyen felcserélheti a sorrendet. nem ez a lényeg.

a két os által lefedett szegmensnek nem sok köze van egymáshoz, ezért csak úgy szimplán összehasonlítani nincs értelme, pláne erre alapozva bármiféle véleményt nyilvánítani szakmai kérdésben, mint például az oktatás.

a linux részesedése mára tehát nemcsak magasabbra tehető, mint a macosé, hanem különféle okok miatt összehasonlíthatatlanul fontosabb lenne az ismertetése, oktatása, felhasználói szinten is. a linux egyre több és több vállalatnál bukkan fel, a részesedést itt nehéz becsülni, mivel rengeteg gépre utólag, a vállalati emberek telepítenek egy testreszabott disztribet. a siemens szerint néhány éven belül akár minden ötödik nagyvállalati gép linuxos lehet. a linuxban hatalmas potenciál van a vállalati piacon, a leggyorsabban növekvő platform, ami a macosról nem mondható el a jelenlegi üzleti modellben. az oktatás szerepe pedig az lenne, hogy a következő 3-5-10 évre készítsen fel, típustól függően.

informatikusok számára nem kétséges, hogy a linux fontossága nem mérhető a macoshoz (szerverek, fejlesztési eszközök stb), utóbbi inkább erőteljes specializációnak, niche-nek tekinthető, ha esetleg valaki supportra készül, vagy arra fejleszteni.

összefoglalva, a linux informatikusnak mélységeinben kötelező, felhasználóknak ismerni, a macosról annyit érdemes feltétlenül tudni, hogy van.

Szerkesztette: special 2006. 05. 13. 20:43 -kor

#1124 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 22:04

Talan mert OSX home-use platform mig linux workstation, server teruletekre is bepofatlankodik.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1125 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 23:27

Idézet: hybris - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 12:50

Valóban nem olvastam el, de igazándiból nem is érdekelt, pusztán amikor ránéztem az oldalra, láttam egy másik cikket, amit belinkeltem, mindenféle meggyőződés nélkül. De most beleolvastam, fud.
nem sikerült mentálisan abszolveálni, nem baj...

W98 szar volt, az nt4 meg az első használható windows, ez tény. Aki használt 98-at az tudja, de ez már történelem, ahogyan a classic os is.
igen. csak az OS8 és az OS9 sikeresen utolérte

Előny? Tényleg az?
(Akkor nyilván egy háborúban a lengyelek előnyben vannak az usa-hoz képest, mert őket jópárszor megszállták már, míg erre az amerikai honpolgárok nincsenek felkészülve.. :D)
Egyelőre fogadjuk el, hogy a mac os x kevésbé fenyegetett os, mint a windows, sok (nagyon sok) nagyságrenddel. A biztonsági rések száma nem reprezentálja, hogy mennyi támadás éri ezeket a rendszereket.
terelsz és közben komparálod gizikét a gőzekével. a háborúhoz három dolog kell, pénz, pénz és pénz. és ha végignézed a tröténlemet, a háborúkat azok nyerték, akiknek több pénze volt. mindez persze itt maximálisan offtopik.

Több ilyen teszt is volt.
no igen, csak ez a teszt az egységsugarú júzer biztonságról alkotott hamistudatára világított rá.

Az XP egy gagyira designolt win2k, nem sok új funkciót tartalmazott, az 5.0-hoz képest. De, ha megnézed, hogy mondjuk a mac os mennyit fejlődött a 10.0 és a 10.4 között.. hm, szóval azért elég látványos, minden téren. (Persze igaz ez egy tetszőleges linux distrora is.)
ez a fejlődés ámbátor látványos de mégsem érdemi, már ami a mélyebb szakmai szempontokat illeti, ami mentén ez mérhető és mérendő. Az XP egy lényeges funkciót tartalmaz a 2k-hoz képest, ez pedig a javított virtuális memória kezelés. ezt leszámítva az xp-2k gyakorlatilag azonos.

Vicces azért állandóan ezt a fasisztázást hallani (tőled is) és igazából én sem tudok mit kezdeni vele. ;)
Nem kellene ebbe ennyi érzelmet vinni, akinek nem tetszik, nem kell használnia.
De no offense..
az "érzelmeket", a "életérzést" az intoleranciát és minden egyéb szépséget pontosan ti vagytok azok, akik beleviszitek. látom pislogsz a kellemetlen szavak láttán és rosszul esik. ideje elgondolkodni rajta. nekem ezek csak eszközök. akár sun, akár klasszikus pc akár apple pc.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 05. 13. 23:40 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1126 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 23:29

Idézet: hybris - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 16:26

Ahm, ez kb: valószínű, hogy az oktatásból kikerülők majd csak a négy alapműveletet fogják használni, persze lehet játszadozni olyan egzotikumokkal, mint a gyökvonás, de az iskolának nem arra kell felkészítenie. :D
De off ez itt, nem erre akartam utalni, csak arra, hogy az os x és a reklámai nincsenek rákényszerítve az emberekre, mégis fasiszták vagyunk.. :/

csak annyit tégy meg, hogy kritikus szemmel olvasod mahad vissza...

#1127 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 23:31

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 16:34

Bocsanat, de egy 3% reszesedesu egzotikus jatekszerre szerintem felesleges idot pazarolni az iskolaban... akkor mar inkabb tanuljanak linuxot. Ha mar mindenkeppen egzotikumra vagynak. Az OSX nem letkerdes a munkaero piacon, a windows felhasznaloi szintu ismerete viszont ma mar alapkovetelmeny.

Samott

ezzel maximálisan nem értek egyet. az alapfokú oktatásnak pontosan hogy célja kell, hogy legyen a látókör szélesítése. az iskolának mindent meg kell mutatnia, különben az egyén nem tud majd a jövőben objektív döntést hozni.

#1128 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 23:34

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 19:30

Ize, Magyarorszagon elunk... ;) ...a magyar oktatasi rendszerrol volt szo. A linux, mint szerver, pedig elegge elterjedt - nem art, ha van olyan, aki kepes adminisztralni ilyesmit. Versenykepes, a munkaeropiacon hasznosithato tudast kell adni a diakoknak... es ilyen tekintetben a mac-el nem sok hasznuk lenne.

Samott

szvsz a leg jobb tudás az analitikus, széles látókörű tudás.

#1129 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 04:04

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 0:27

nem sikerült mentálisan abszolveálni, nem baj...

FUD.

Idézet

az "érzelmeket", a "életérzést" az intoleranciát és minden egyéb szépséget pontosan ti vagytok azok, akik beleviszitek.

Sztereotípia.

Idézet

látom pislogsz a kellemetlen szavak láttán és rosszul esik.

Hibás meglátás.

Idézet

ideje elgondolkodni rajta.

Majd igyekszem.. ;)
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1130 Felhasználó inaktív   B4n4n 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 14. 09:37

Idézet: Xero - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 17:41

De azért az durva hogy egy info szakon tolnak 1 félévet Unix-rol, míg a különböző Office egységek egyenként fél évesek. Ez durva szerintem akkor is. Senki ne mondja hogy informatikusként én többet fogok profitálni a power point kitünű ismeretéből, mint egy teljes körű Unix ismeretből. Szerintem szánalmas.. :) Az érettségi, a felsőoktatás, az egész hóbelebanc szánalom!

Ez sajnos csak a felsőoktatási intézményt minősíti. A legnagyobbaknál nem így működik a dolog, ezt tudom.
What is an airplane...?
It is 3,000,000 individual parts flying in close formation!

#1131 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 13:48

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 22:27

az "érzelmeket", a "életérzést" az intoleranciát és minden egyéb szépséget pontosan ti vagytok azok, akik beleviszitek.

Azt azért tegyük hozzá, hogy józanabb apple felhasználók (pl. én :) ) soha nem titkolták, hogy az Apple cuccok árában nem kis részben az "életérzést" fizeted meg. Eddig két alkalommal voltam a legbüszkébb az iBook -omra: 1.) amikor egy külső melón 2 óra múlva minden PC-s noti aksija szárazra futott, az iBook pedig még alig járt a felénél és 2.) amikor ugyanezen a melón a később érkező csajok egyből kiszúrták az 'almás gépet' (és tulajdonosát) a többi űber-hájtek PC-s noti közzül.

#1132 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 14:42

ez nagyon allat :D
macbook air 2014

#1133 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 14:49

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 13:48

Azt azért tegyük hozzá, hogy józanabb apple felhasználók (pl. én :) ) soha nem titkolták, hogy az Apple cuccok árában nem kis részben az "életérzést" fizeted meg.
Ez sajnos mára nem igaz. elolvadt a minőség és a könnyedség mítosza. amit megfizetünk az apple termékek árában az sajnos nem más, mint a töketlenség és a bénaságok miatti magas üzemi veszteség.

Eddig két alkalommal voltam a legbüszkébb az iBook -omra: 1.) amikor egy külső melón 2 óra múlva minden PC-s noti aksija szárazra futott, az iBook pedig még alig járt a felénél és
ez könnyen meglehet, mivel a cégek leginkább DTR notikat vesznek, ill. magyarországon még mindig él a teljesítmény-über-alles elvárás. egy rendes ultraportable/subnotival szemben az ibook vérzik el, csak azok az 500-700e Ftos kategórába esnek.

2.) amikor ugyanezen a melón a később érkező csajok egyből kiszúrták az 'almás gépet' (és tulajdonosát) a többi űber-hájtek PC-s noti közzül.

jézusom, te notebookkal csajozol?  :omg:  :D

#1134 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 15:00

Idézet: evone - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 15:42

Ez de jópofa :)

#1135 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 16:05

Idézet: evone - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 15:42

Na igen, _ez_ reklám. Szellemes, vicces :)

#1136 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 14. 16:22

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 15:49

ez könnyen meglehet, mivel a cégek leginkább DTR notikat vesznek, ill. magyarországon még mindig él a teljesítmény-über-alles elvárás. egy rendes ultraportable/subnotival szemben az ibook vérzik el, csak azok az 500-700e Ftos kategórába esnek.

ez erős túlzás. van olyan is, de az ibookkal összevethető kategóriájú gép már bruttó 300 közelében elvihető. 300-400 között már thinkpad x-ek vannak,4-6 óra üzemidővel 400-500 között pedig már igencsak lehet válogatni, x60 6-8 órát elvisz. 700-as kategóriábajn olyan gépek vannak, amilyenek macben sosem voltak. vagy vegyük a tableteket.

#1137 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 19:58

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 14:48

... 2.) amikor ugyanezen a melón a később érkező csajok egyből kiszúrták az 'almás gépet' (és tulajdonosát) a többi űber-hájtek PC-s noti közzül.

Hihi, mert a többi már le volt merülve, és csak az működött  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1138 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 20:03

Browser stat. Magaban a Safari tobb mint 3 %, es ki tudja hany maces tolja Firefoxal. Nem latom az elsopro tobbseget a Linuxos bongeszokt teren.. :)

Kitudja hány linuxos firefoxot használ, mivel az a legjobb böngésző ott is ;)
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#1139 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 23:14

Idézet: playback - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 20:03

:evil:  nemigaz, mert az Opera a legjobb. :Đ

#1140 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 23:31

Idézet: playback - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 21:03

De linux alatt korrektül kezelei a fontokat is. Nálam OS X alatt csak a Safari mutatja meg rendesen a boldozott ő és ű betűket, Firefox-ban ilyen "csudaszép" az élet (amikor utoljára Operával nézegettem, ott is ugyanez volt a helyzet):

Kép

Szerkesztette: zef 2006. 05. 14. 23:32 -kor

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »