HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#1841 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 09. 08:35

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 7:37

3 éves..
És ki mondta, hogy a support elmúlik?? Még legalább 5 évig lesz ezekre a gépekre support...

Úgy érzem, hogy - egyelőre - éppenséggel a Zinteles cuccokhoz nem túl nagy a support. :)
Persze ebben nagy szerepet játszik az Adobe és a Quark pöcsölése, de akkor is.
RDaneel_hu

#1842 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 08:40

Idézet: ion - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 9:23

HaZeX, de a hangsuly meg mindig a nem IT-s felhasznalok elegedettsegen van. Egy markas asztali szamitogep (pl Dell, Lenovo, stb) ossze van rakva, nincs vele gond. Most ez a Mac Pro is ilyen. Teny, hogy az osszeszerelt konfig mindig is olcsobb lesz, csak legyen, aki osszeszerelje.

Csakhogy az Apple Inteles gépein (is) fut az OSX, míg az összetákolt PC-n nem.
RDaneel_hu

#1843 Felhasználó inaktív   consono 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 09:06

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 7:08

Nem akarlak lebeszélni az Apple gépekről :) de szerintem ez nem teljesen igaz - a nagyobb iMac majd fél milliós ára kb. 75% -ért rakod össze a nálánál jóval erősebb gépet monitorral, OS -al hagyományos PC alkatrészekből. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ha bővíteni kell, akkor (kevés kivételtől eltekintve) veheted az újabb, nagyobb Apple -t, PC-ben viszont legalább egy generációt ráhúzhatsz CPU, VGA, sound és egyéb kiegészítők vonalon. Summa summárum azt mondanám: az Apple rövid távon nem szignifikánsan drágább, mint a PC, hosszú távon azonban durván az.

Ezzel az upgrade dologgal az a bajom, hogy amíg desktop PC-m volt mire upgradeeltem volna (1,5-2 év az összerakás után) már nem tudtam beletenni a gyorsabb procit, mert más lett a foglalat, nem tudtam RAM-ot bővíteni olcsón, mert már csak itt-ott lehetett régit kapni... Gyakorlatilag csak a monitor meg a ház doboza volt az állandó, minden mást cserélni kellett, gyakorlatilag mintha új gépet vettem volna. Akkor meg inkább veszek tényleg új gépet.

#1844 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 09:38

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 9:40

Csakhogy az Apple Inteles gépein (is) fut az OSX, míg az összetákolt PC-n nem.

Nem igazan ertem, miert irtad ezt az en hozzaszolasomhoz. Ha arra celzol, hogy egy markas PC-vel szemben az Apple gepei az OS X miatt vannak elonyben, az mas teszta, ezt most senki sem vitatta. Egyebirant nagyon is fut az "osszetakolt" gepeken az osx86.

#1845 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 09:47

Idézet: consono - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 8:06

Ezzel az upgrade dologgal az a bajom, hogy amíg desktop PC-m volt mire upgradeeltem volna (1,5-2 év az összerakás után) már nem tudtam beletenni a gyorsabb procit, mert más lett a foglalat, nem tudtam RAM-ot bővíteni olcsón, mert már csak itt-ott lehetett régit kapni... Gyakorlatilag csak a monitor meg a ház doboza volt az állandó, minden mást cserélni kellett, gyakorlatilag mintha új gépet vettem volna. Akkor meg inkább veszek tényleg új gépet.

Igen, ezért írtam, hogy "legalább egy generációt". Én a Mac Mininél futottam bele ebbe: csak egy picit kellett volna erősebb VGA. PC-n ez plusz 30e pénz, Apple -nél új, nagyobb kategóriás gép. De ez offtopic, vissza a leopárdhoz :)

Szerkesztette: HaZeX 2006. 08. 09. 09:49 -kor

#1846 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 11:57

Idézet: ion - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 10:38

Ha arra celzol, hogy egy markas PC-vel szemben az Apple gepei az OS X miatt vannak elonyben, az mas teszta, ezt most senki sem vitatta. Egyebirant nagyon is fut az "osszetakolt" gepeken az osx86.

Há' jóhogy azé'! :)

OSX-x86 PC-n hekkelés nélkül nem fut... és szerintem sokan nem akarnak ezzel pepecselni.
Többeközött én sem.  :up:
RDaneel_hu

#1847 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 11:58

Idézet: ion - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 8:30

Nemrossz. "kicsit" jobb mint ami most van az osx-ben. Tetszik hogy weboldalon kiemeli a bemondott szónak megfelelő cuccokat aztán lehet válogatni. Valami hasonlót elviselnék, bár a mostani voice over sem rossz. :)

#1848 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 12:00

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 9:35

Úgy érzem, hogy - egyelőre - éppenséggel a Zinteles cuccokhoz nem túl nagy a support. :)
Persze ebben nagy szerepet játszik az Adobe és a Quark pöcsölése, de akkor is.

A QuarkXPress 7-hez pont most jott ki a universal binary-s frissites:

http://www.quark.com.../701update.html

#1849 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 14:46

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 6:37

Nem fog..
Az Apple gépeit nem játékra veszik, hanem munkára. Azok az alkalmazások, amiket használok, azok 3 év múlva is ugyanúgy fognak működni..

a remeny hal meg utoljara. mint tudjuk egy tavlz megjelent apple geptipuson a jelen mainstream OS X nehany szolgaltatsa nem mukodik. A jelen mainstream jonehany - amugy G4 processzoros gepre nem telepitheto mar. nem akarod eszrevenni az alapvetot...

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 6:37

A Tiger használhatóan elfut egy G3-as gépen sok rammal. Az XP egy Pentiumon használhatatlanul lassú..
Nem fut el. nemis telepitheto aTiger G3-ra.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 08. 09. 14:47 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1850 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 14:48

http://www.flickr.co...s/41783769@N00/

#1851 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 14:49

evone: asszem te kerdezted hogyan oldottak meg a hutest a Mac proban:

The Quad G5 used nine fans and a liquid cooling apparatus. The Mac Pro, on the other hand, has only four fans and no liquid cooling?that should give some indication of the amount of cooling needed. We didn?t notice any loud noise coming from Apple?s demo Mac Pro, and Apple told us that the fans? dynamic range is very small, meaning you shouldn?t experience large fan-noise spikes as with the Power Mac G5.

#1852 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 14:49

Idézet: ion - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 7:19

SFIJ, ne haragudj, de a diszgrafiadat mar a megszoktam, a diszlexia viszont uj. Azt hittem, olvasni azert tudsz. Nem hiszem el, hogy kepes voltal leirni a mondandoimat megegyszer, raadasul ugy, mintha en az ellenkezojet irtam volna.

ejjen. nem az ellenkezőjét írtam, hanem kibővítettem azt amit írtál. muszáj minduntalan harpanod?

#1853 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 14:52

OK, akkor elnezest kerek, de nagyon felreertheto volt, ahogy leirtad..

#1854 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 14:53

Idézet: ion - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 8:23

Ha egy atlagembernek elromlik a fulhallgatoja, akkor altalaban ujat vesz parezer forintert, pedig gyakorlatilag ingyen is meg lehetne javitani, ha egy kicsit is ert hozza.

Az atlagember a multban 'ezeket' szépen megis javíttata. csak most hogy szaré' húgyé' kapható az elektornika, a szervízköltség magasabb, mint egy új gagyiság vétele...

#1855 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 14:57

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 11:57

Há' jóhogy azé'! :)

OSX-x86 PC-n hekkelés nélkül nem fut... és szerintem sokan nem akarnak ezzel pepecselni.
Többeközött én sem.  :up:

semmiféle hekkelés nem kell. kell egy HCL-lel alkatrészekből összerakott PC meg a kurrens maxxus image. oké, frissíteni nem fogod tudni. De erre mondaná Narnake olvtárs, hogy Na és? :D

#1856 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 15:01

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 15:49

evone: asszem te kerdezted hogyan oldottak meg a hutest a Mac proban:

The Quad G5 used nine fans and a liquid cooling apparatus. The Mac Pro, on the other hand, has only four fans and no liquid cooling?that should give some indication of the amount of cooling needed. We didn?t notice any loud noise coming from Apple?s demo Mac Pro, and Apple told us that the fans? dynamic range is very small, meaning you shouldn?t experience large fan-noise spikes as with the Power Mac G5.

ja, kimas is kerdezne olyat aki mindenki baszik valaszolni. szoval most koszi hogy valaszt adtal, kivancsi leszek a hofokaira, ha meglesz neked legyszives nezegesd majd meg, meg remelem lesz kanikula is :D nagy nyari melegben azert komolyan kivancsi lennek milyen odabent a levego, de tuti nem lesz jeghideg...
macbook air 2014

#1857 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 15:22

Idézet: evone - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 15:01

ja, kimas is kerdezne olyat aki mindenki baszik valaszolni. szoval most koszi hogy valaszt adtal, kivancsi leszek a hofokaira, ha meglesz neked legyszives nezegesd majd meg, meg remelem lesz kanikula is :D nagy nyari melegben azert komolyan kivancsi lennek milyen odabent a levego, de tuti nem lesz jeghideg...

Nézd a G5 nagyobb kazán mint a netburstös P4. Lényegileg ezzel a váltással, mintegy $240-ral csökkent a gép önköltsége.

#1858 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 15:23

Idézet: evone - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 14:01

Mert senki nem tudta a valaszt, en is most kapom csak meg az infokat az apple-tol mindenfele 100 megas prezentaciok formajaban. :)

Ami biztosan nagyon melegszik az a memoria, nem veletlen van rajtuk gyarilag is hutoborda, meg kivancsi lennek 4 darab 500 gigas winyo hogyan fozi meg magat. Bar mondjuk egy normal PC ben kibirjak egymas folott, akkor itt se lesz gond.

#1859 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 15:26

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 14:22

Nézd a G5 nagyobb kazán mint a netburstös P4. Lényegileg ezzel a váltással, mintegy $240-ral csökkent a gép önköltsége.

Egyreszt nem kell vizhutesre kolteniuk, masreszt az biztos, hogy a zIntel rohadt olcson adja nekik a Ziont. :)

#1860 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 16:31

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 16:23

... meg kivancsi lennek 4 darab 500 gigas winyo hogyan fozi meg magat. Bar mondjuk egy normal PC ben kibirjak egymas folott, akkor itt se lesz gond.

Venti nuku a vinyók közelében?  :confused:
Vagy máshogy van megoldva?  :D
RDaneel_hu

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95