Ezt 3 év OSX és 15 év PC-s felhasználói és rendszergazdai tapasztalataim nem ezt támasztják alá..
"Az OS X fagy, statisztikailag ugyanolyan ritkan, mint az otthoni gepeken az XP. (plusz minden rendszerfrissites utan ujrainditast akar a rohadek)."
Nem minden frissítésnél kér újraindítást, de biztonsági és kernelszintű frissítéseknél ez nem kikerülhető. 1-2 havonta kibírom azt a restartot. Az XP 1 hét folyamatos használat után annyira belassul, hogy már csak azért újra kell indítani, hogy működjön..
"Az OS X-en futo programok (foleg 3rd party) sokkal gyakrabban fagynak, mint a Windowson futo valtozataik."
Én ilyesmivel nem nagyon találkoztam, pedig ahhoz a csoporthoz tartozom, akik mindent ki szoktak próbálni..
"Az OS X-en futo programok (foleg 3rd party) sokkal jobban belassitjak a rendszert, mint XP-n "
Ez már vicc kategória..
"- a memoriakezelese egyalaltalan nem tunik jobbnak, sot!"
Ez is..
Az XP-n egyszerűen elfogy a memória egy 2-3 nap folyamatos uptime után és egyre többet és többet swappel, amíg a felhasználó újra nem indítja, mert elviselhetetlenül lassú nem lesz..
OSX-en én 2-3 havonta szoktam ujrabootolni és rendszerfrissítés, gépáthelyezés az ok nem lassulás..
"Pl ma kiprobaltam egy ugyanolyan felallast otthon, mint amivel a melohelyemen dolgozom, es ez a franya XP total olajozottan mukodott a benti gepekhez kepest. "
Ezt leírhatnád bővebben..
Én elsősorban DTP-re használom a gépeket. Mind PC-n, mind Mac-en jól megoldhatók ezek a feladatok ma már, de OSX-en gördülékenyebb a munka, nincsennek 5-10 másodperces várakozások taszkváltásoknál, nem swappel a gép orrba-szájba, nincs olyan, hogy átváltok két program között és soronként építi fel a képernyőt a rendszer.. Ezek XP alatt mindennaposak..
Szerkesztette: Naranek 2007. 01. 25. 13:31 -kor

Súgó
A téma zárva.