HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#661 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 11. 16:43

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 13:30

Ja, meg barmilyen kodot bejuttathat a mac os x ala, allomanyokat fertozhet, cserelhet, stb...

Krinyo

ez igaz, csak vajmi keves az ertelme. a virus megtori a win-t utana hfs diskek utan keresgel, mejd vegul pottyant.  a mac mini challange megmutatta, hogy ennel lenyegesen egyszerubb a nativ alamasdoboz megtorese (mameg).
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#662 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 16:45

Idézet: evone - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 16:35

minel tobb pistat latok annal jobban ruhellem a kinezetet :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#663 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 07:30

"a mac mini challange megmutatta, hogy ennel lenyegesen egyszerubb a nativ alamasdoboz megtorese (mameg)."

Melyik?
Amelyiknél kiraktak az asztalra egy Minit nyitott portokkal es kozvetlen hozzaferessel es meg igy is fel ora kellett a bejutashoz, vagy a servernek felkonfigolt Mini, amit 38 ora alatt tobbszazezer tamadas ert de egy sem jutott be? :)

#664 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 08:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 17:43

ez igaz, csak vajmi keves az ertelme. a virus megtori a win-t utana hfs diskek utan keresgel, mejd vegul pottyant.  a mac mini challange megmutatta, hogy ennel lenyegesen egyszerubb a nativ alamasdoboz megtorese (mameg).

Lehet, de ez is egy lehetoseg.

krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#665 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 11:49

Megy már a LOGMEIN az OS X-en?
Nekem még csontar fagyasztotta a PB G4-et pár hónapja az 1.5-ös javaval is.

Változás?

#666 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 12:04

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 17:45

minel tobb pistat latok annal jobban ruhellem a kinezetet :D

Igen... sajnos semmivel nem jobb még az XP-nél sem.
Legalábbis külcsínyre.

Nem értem miért nem tudnak egy esztétikus kinézetet csinálni neki.  :down:
RDaneel_hu

#667 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 12:16

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 13:04

Legalábbis külcsínyre.

Mar miert ne lenne jobb? Rengeteg helyen letisztul az ui (dialogusablakok, control panel, menuk elhagyasa, stb), az aero skin is van olyan nyalas, mint az OS X-e. Tokre nem ertem, mirol beszelsz.

#668 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 12:18

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 12:04

Legalábbis külcsínyre.

Nem értem miért nem tudnak egy esztétikus kinézetet csinálni neki.  :down:

Főleg a taskbar bágyasztóan gagyi, meg a ronda fogkrémszínek... Pedig hogy bíztam benne, hogy végre csinálnak egy olyan felületet, ami szép, de mégis megközelíti a "Windows Classic" téma átláthatóságát... és erre nem megoldás, ha kikapcsolom az "eye candy" felületet...

#669 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 12:23

Idézet: Zoch - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 13:18

Főleg a taskbar bágyasztóan gagyi, meg a ronda fogkrémszínek... Pedig hogy bíztam benne, hogy végre csinálnak egy olyan felületet, ami szép, de mégis megközelíti a "Windows Classic" téma átláthatóságát... és erre nem megoldás, ha kikapcsolom az "eye candy" felületet...

Hat ez lol... a szep tok relativ fogalom, izles kerdese, egy csomo embernek ez tetszik, masoknak meg amaz, eleg gaz lenne, ha mindenkinek ugyanaz tetszene. Ha nem tetszik, beraksz egy masik skint, biztos lesz ra mod. A taskbaron mi gagyi? Ugyanolyan, mint eddig, semmit nem vesztett a funkcionalitasabol.
Ne erts felre, nekem sem tetszik igazan az egesz kinezete, de a Tiger skin sem - falra maszom a kiegett kinezetetol, kek gomboktol, a ronda scrollbartol es a szines kis bogyoktol a bal felso sarokban, csak en nem fogok ilyesmi miatt nyafogni, hanem hasznalom a Classic temat.

Szerkesztette: ion 2006. 04. 12. 12:29 -kor

#670 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 14:51

Idézet: ion - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 13:16

Mar miert ne lenne jobb? Rengeteg helyen letisztul az ui (dialogusablakok, control panel, menuk elhagyasa, stb), az aero skin is van olyan nyalas, mint az OS X-e. Tokre nem ertem, mirol beszelsz.

Képtelenek a helyes arányokat eltalálni.
Nem tudnak olyan betütípust alkalmazni ami szép, egyszerű és minden körülmények között jól néz ki.

Kb. arról beszélek amikor a monitoron az alap Explorernek a folyatott szövege talpas betűtipus.
1000 éve köztudott, hogy monitoron olvashatatlan a talpas betü.
Remélem ezt javítják... jah kérem és ne jöjjön senki azzal, hogy átállíthatom.
Legyen alapban szép - mert ugye könnyedén átállíthatom, de erre azt mondom, hogy ennyi erővel alapban szép is lehetne.

Ami az OSX-et illeti.
Az egészet 1 klikkel átlőheted gray-ra, és akkor nem kell színes gombokat nézegetned.
De ott legalább a betük és az arányok is stimmelnek.
Nem beszélve az ikonokról.

Amúgy a Jaguar volt "nyálas", szerintem már a Panther sem az.
RDaneel_hu

#671 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 15:10

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 15:51

Képtelenek a helyes arányokat eltalálni.
Nem tudnak olyan betütípust alkalmazni ami szép, egyszerű és minden körülmények között jól néz ki.

Kb. arról beszélek amikor a monitoron az alap Explorernek a folyatott szövege talpas betűtipus.
1000 éve köztudott, hogy monitoron olvashatatlan a talpas betü.
Remélem ezt javítják... jah kérem és ne jöjjön senki azzal, hogy átállíthatom.
Legyen alapban szép - mert ugye könnyedén átállíthatom, de erre azt mondom, hogy ennyi erővel alapban szép is lehetne.

Ami az OSX-et illeti.
Az egészet 1 klikkel átlőheted gray-ra, és akkor nem kell színes gombokat nézegetned.
De ott legalább a betük és az arányok is stimmelnek.
Nem beszélve az ikonokról.

Amúgy a Jaguar volt "nyálas", szerintem már a Panther sem az.

Mindig ezt hozod fol, hogy a folyatott szovege talpas, es bar nagyjabol sejtem, mire gondolsz es nem is tagadom, hogy igazad lenne, de azert konkretizalhatnad a gyengebbek kedveert.

A tobbi izles dolga (bar a betutipus is, az XP-s Tahoma pl nem talpas betu, majdnem olyan szep, mint a Lucida Grande). Nekem a Panther is unalmas (ha szurkere allitom, akkor is, herotot kapok attol, hogy minden le van kerekitve), a Jaguar viszont borzaszto volt, es akkor ott van meg az a tenyezo is, hogy az ember ugyis atnez ezeken a dolgokon, mert egy ido utan elveszti az erdeklodeset benne, az ablakok tartalmara koncentral, nem a keretre.
Ja, es Windowsban is csak par kattintas megvaltoztatni a kinezetet, a Pistaban is biztosan igy lesz.

#672 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 15:30

Idézet: ion - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 12:23

Hat ez lol... a szep tok relativ fogalom, izles kerdese, egy csomo embernek ez tetszik, masoknak meg amaz, eleg gaz lenne, ha mindenkinek ugyanaz tetszene. Ha nem tetszik, beraksz egy masik skint, biztos lesz ra mod. A taskbaron mi gagyi? Ugyanolyan, mint eddig, semmit nem vesztett a funkcionalitasabol.
Ne erts felre, nekem sem tetszik igazan az egesz kinezete, de a Tiger skin sem - falra maszom a kiegett kinezetetol, kek gomboktol, a ronda scrollbartol es a szines kis bogyoktol a bal felso sarokban, csak en nem fogok ilyesmi miatt nyafogni, hanem hasznalom a Classic temat.

Relatív, persze. Viszont mivel én egész nap színekkel, betűkkel és képekkel dolgozom (amik ugye napról-napra változnak), a túl sok színt használó UI kaotikussá és nehezen átláthatóvá teszi a rendszer használatát. Ezért szeretem pl. a Windows Classic (nem a win98, hanem a 2000) egyszerű kinézetét, vagy a graphite sémát OSX alatt, sőt a régi OS 9 felületét is...
Az ellenben tény, hogy szebb a default kék Luna UI-nál.

Nem rakok be másik skint, hacsak hivatalosan nem jelenik meg valami szép és használható kieg. Egy 50-60 ezres oprendszernél nehogy már sufni-megoldásokkal kelljen az UIt baszkurálni...

A "relatív" szépségről: nem véletlenül tanítanak az egyetemeken designtörténetet, nyomtatvány- és információesztétikát, médiaesztétikát, vagy posztmédia-esztétikát. Nem az a mérvadó, hogy XY titkárnőnek tetszik-e a sok kis csillogó izé, hanem hogy a termelékenységre pozitív vagy negatív hatással van az UI, illetve mennyire ergonómikus és semleges, valamint mennyire koherens. Ez utóbbinak érzem hiányát a Vista esetében, bár egyelőre betudom a béta-státusznak. Az OSX-ben is vannak inkoherens részek, lásd a mellékelt képet. Kép

#673 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 15:47

Idézet: Zoch - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 16:30

Nem rakok be másik skint, hacsak hivatalosan nem jelenik meg valami szép és használható kieg. Egy 50-60 ezres oprendszernél nehogy már sufni-megoldásokkal kelljen az UIt baszkurálni...

Sufni-megoldas? Ugyan mar. Jobb elegedetlenkedni, mint sajat magadnak kialakitani a munkakornyezetedet, amennyiben az nem felel meg az igenyeidnek? Ha kapsz egy irodat vagy egy baltat, amiben valami nem tetszik, de van lehetoseged megvaltoztatni, akkor inkabb nem valtoztatsz rajta, mert az sufni-megoldas lenne?

Idézet

A "relatív" szépségről: nem véletlenül tanítanak az egyetemeken designtörténetet, nyomtatvány- és információesztétikát, médiaesztétikát, vagy posztmédia-esztétikát. Nem az a mérvadó, hogy XY titkárnőnek tetszik-e a sok kis csillogó izé, hanem hogy a termelékenységre pozitív vagy negatív hatással van az UI, illetve mennyire ergonómikus és semleges, valamint mennyire koherens. Ez utóbbinak érzem hiányát a Vista esetében, bár egyelőre betudom a béta-státusznak. Az OSX-ben is vannak inkoherens részek,

Pontosan tudom, mirol beszelsz, de nem tudok semmi ujat hozzafuzni, hacsak azt nem, hogy ha nem tetszik, akkor meg kell probalni valtoztatni rajta. Tobb modja is van a feedback-nek, nagyon nyitottak a visszajelzesekre a redmondiak mostanaban. En magam is szakitottam idot erre, mert tudom, hogy kesobb is windowst kell majd hasznalnom.

#674 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 16:07

Idézet: ion - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 15:47

Sufni-megoldas? Ugyan mar. Jobb elegedetlenkedni, mint sajat magadnak kialakitani a munkakornyezetedet, amennyiben az nem felel meg az igenyeidnek? Ha kapsz egy irodat vagy egy baltat, amiben valami nem tetszik, de van lehetoseged megvaltoztatni, akkor inkabb nem valtoztatsz rajta, mert az sufni-megoldas lenne?

Azt mondom, hogy ha hivatalos és megbízható UI-t ad ki hozzá valaki (vagy a MS, vagy más, támogatott cég), ami minden alkalmazás alatt működik, simán változtatok rajta. De egy irodába sem raknék be egy téglákkal alátámasztott deszkát, hogy azon rajzoljak (legalábbis nem hosszú időre :D)
Milyen visszajelzésre gondolsz Redmond felé? Gondolod, törődnek olyanokkal, akik illegális másolatot próbálgatnak a béta rendszerükből? :confused:

#675 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 16:13

Idézet: Zoch - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 17:07

Milyen visszajelzésre gondolsz Redmond felé? Gondolod, törődnek olyanokkal, akik illegális másolatot próbálgatnak a béta rendszerükből? :confused:

Nevetni fogsz: igen, torodnek. Nem gondolom, hanem tudom - speciel az IE7-nek nyilvanos feedback-oldala van (pont mint a Firefox-hoz tartozo bugzilla). En ugyan kaptam meghivast a betatesztbe, de ettol meg barki mas is tud feedback-et adni. Akar itt a forumban, a vista sajat topikjaban leirja a velemenyet es megkeri, hogy egy betateszter tovabbitsa a Microsoft bugzilla-jaban, ami termeszetesen nem bugzilla, de nagyon hasonlo hozza. A feedback-ekre lehet szavazni, kommenteket irni es ezt meg is teszik a betateszterek. Az msbeta hircsoportokban minden feedback-et kitargyalnak. Az egyes Microsoft teamek a blogjukon olyan szavakat hasznalnak, hogy "kerunk titeket, minel tobb visszajelzest kuldjetek a betarol". Az egesznek olyan hangulata van, mint az opensauce community-kben, amiket a MS vezetoi nem is olyan reg meg kommunistaknak titulaltak.
Az egesz akarat kerdese. De persze tettek helyett lehet anyazni is, csak az sehova sem vezet.

Szerkesztette: ion 2006. 04. 12. 16:19 -kor

#676 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 18:50

Idézet: ion - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 17:13

Nevetni fogsz: igen, torodnek. Nem gondolom, hanem tudom - speciel az IE7-nek nyilvanos feedback-oldala van (pont mint a Firefox-hoz tartozo bugzilla).

Nos, pont a szabványgyilkos ie-ről várnak visszajelzést, hát ez TerraLOL
Nekem van egy jó feedback-em: húzzák a f..szukra :D

#677 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 18:56

Idézet: 147break - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 19:50

szabványgyilkos

kvaziszabvanygyilkos?

#678 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 20:40

Idézet: ion - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 19:56

kvaziszabvanygyilkos?

kvázi-szabványgyilkos vagy kváziszabvány-gyilkos? :)

#679 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 20:42

Idézet: ion - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 18:56

kvaziszabvanygyilkos?

Hát az MS nem arról híres, hogy bármilyen szabvány érdekli. Addig betartanak mindent amíg valahol meg nem vetik a lábukat, aztán ha már megszerezték a piac nagy részét onnantól szarnak a többiekre. Egyébként nemcsak attól szabvány a szabvány, hogy valaki leírta. Attól is lehet, hogy közös megegyezés alapján mindenki betartja. Mert ez az érdekük. Meg a miénk is.

Ja és tényleg húzzák... :nevet2: (Ez annyira jó volt  :)  )
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#680 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 17:54

Apropo: http://www.firefoxflicks.com/flick/index.p...d=19542&c=false

Téma megosztása: