Idézet: ion - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 12:23
Hat ez lol... a szep tok relativ fogalom, izles kerdese, egy csomo embernek ez tetszik, masoknak meg amaz, eleg gaz lenne, ha mindenkinek ugyanaz tetszene. Ha nem tetszik, beraksz egy masik skint, biztos lesz ra mod. A taskbaron mi gagyi? Ugyanolyan, mint eddig, semmit nem vesztett a funkcionalitasabol.
Ne erts felre, nekem sem tetszik igazan az egesz kinezete, de a Tiger skin sem - falra maszom a kiegett kinezetetol, kek gomboktol, a ronda scrollbartol es a szines kis bogyoktol a bal felso sarokban, csak en nem fogok ilyesmi miatt nyafogni, hanem hasznalom a Classic temat.
Relatív, persze. Viszont mivel én egész nap színekkel, betűkkel és képekkel dolgozom (amik ugye napról-napra változnak), a túl sok színt használó UI kaotikussá és nehezen átláthatóvá teszi a rendszer használatát. Ezért szeretem pl. a Windows Classic (nem a win98, hanem a 2000) egyszerű kinézetét, vagy a graphite sémát OSX alatt, sőt a régi OS 9 felületét is...
Az ellenben tény, hogy szebb a default kék Luna UI-nál.
Nem rakok be másik skint, hacsak hivatalosan nem jelenik meg valami szép és használható kieg. Egy 50-60 ezres oprendszernél nehogy már sufni-megoldásokkal kelljen az UIt baszkurálni...
A "relatív" szépségről: nem véletlenül tanítanak az egyetemeken designtörténetet, nyomtatvány- és információesztétikát, médiaesztétikát, vagy posztmédia-esztétikát. Nem az a mérvadó, hogy XY titkárnőnek tetszik-e a sok kis csillogó izé, hanem hogy a termelékenységre pozitív vagy negatív hatással van az UI, illetve mennyire ergonómikus és semleges, valamint mennyire koherens. Ez utóbbinak érzem hiányát a Vista esetében, bár egyelőre betudom a béta-státusznak. Az OSX-ben is vannak inkoherens részek, lásd a mellékelt képet.