HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#801 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 04. 16:58

Idézet

Annyira hülyének nézel, hogy tapasztalat nélkül csak mondom a magamét? ;)

Annyira. Amiket mondasz ugyanis erre utalnak.

Idézet

A zajongó gép alatt meg nyilván nem egy iMac, mini, hordozható kategóriát értek, hanem az asztali dögöket, mondjuk egy PoweMac G5-öt. Hát az minden, csak nem halk, legalábbis az én mércémmel nézve.

Na ezért mondom, hogy látszik a hoozzászólásodból, hogy G5-ös PowerMacet még csakfényképen láttál. Persze ott nem hallod a hangját...Azt a keveset sem, ami van neki.

Egyébként jópofa, ahogy kihátráslsz a szavaid mögül.

Idézet

A zajongó gép alatt meg nyilván nem egy iMac, mini, hordozható kategóriát értek,

kiscsillag... megint hülyeséget beszéltél.
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#802 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 04. 16:59

a legszebb a még mindig élő windowsos mac vs. pc téma. mi a különbség, könyörgöm? :) semmi. ja de, drágább, és más a háza.

fogjuk már fel ésszel, hogy az apple gépek ugyanazoknál a tajvani gyártóktól jönnek büdös nagy konténerhajókon, mint a pécék. az intel-éra előtt is így volt már régóta egyébként, de ott még lehetett verni legalább az eltérő architektúrára, amely persze csúnyán elmaradt az x86 mezőnytől, de Jobsnak  hittek a fanok. a macnek az intel nextgennel vége. pont. apple ugyanolyan trágyás x86 pécé lesz, mint akármelyik más, csak MacOS-t telepítenek rá, fehér házban lesz, és drága.

#803 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 16:59

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 17:55

...

bazki, nem magambol induluk ki, csak egyszeruen LATOM hogy nem valaszoltal a post kerdesere!

az idezet ... tevedni emberi dolog, de mi legalabb beismerjuk hogy tevedtunk  :Đ
macbook air 2014

#804 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 17:01

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 17:58

Na ezért mondom, hogy látszik a hoozzászólásodból, hogy G5-ös PowerMacet még csakfényképen láttál.

ezt mar megint honnan tudod? enis lattam mar eloben g5os powermacet, pedig 200kmre vagyok barmelyik apple centertol, ha nem tobb :D ugy tudom hogy o kozelebb van hozza, gondolom nagyobb eselye van ra hogy megnezze mint nekem... ;)
macbook air 2014

#805 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 17:13

Idézet: special - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 17:59

a legszebb a még mindig élő windowsos mac vs. pc téma. mi a különbség, könyörgöm? :) semmi. ja de, drágább, és más a háza.

fogjuk már fel ésszel, hogy az apple gépek ugyanazoknál a tajvani gyártóktól jönnek büdös nagy konténerhajókon, mint a pécék. az intel-éra előtt is így volt már régóta egyébként, de ott még lehetett verni legalább az eltérő architektúrára, amely persze csúnyán elmaradt az x86 mezőnytől, de Jobsnak  hittek a fanok. a macnek az intel nextgennel vége. pont. apple ugyanolyan trágyás x86 pécé lesz, mint akármelyik más, csak MacOS-t telepítenek rá, fehér házban lesz, és drága.

Sztem ezt hiaba magyarazod olyasvalakinek, aki csak Mont Blanc tollal hajlando irni. ;)

#806 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 17:20

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 16:13

Sztem ezt hiaba magyarazod olyasvalakinek, aki csak Mont Blanc tollal hajlando irni. ;)

Megvetted már az inteles macedet? Vagy még mindig bétetateszteled a warezolt os x-edet a warezolt vistád mellett?
torrentbajnok...
Vén Tata

#807 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 17:32

Türüjje má valaki a kölköt!
:sandor:

#808 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 17:47

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 17:58

Na ezért mondom, hogy látszik a hoozzászólásodból, hogy G5-ös PowerMacet még csakfényképen láttál. Persze ott nem hallod a hangját...Azt a keveset sem, ami van neki.

Kedves grafikus hölgy barátom - ortodox apple user amúgy :) - műhelyében nyomogattam.
Aztán egy életművész komám kis stúdiójában vannak még G5-ösök (ha jól emlékszem 2x duál 1.8-asok), ott is kellett velük szöszögni, megmuttam neki hogyan tud a hálóban win-es gépekre fájlokat átpakolászni (hidden sharek-hez kellett csatlakozni).

Illetve bedolgozunk egy reklámügynökségnek, akinek a grafikusa ragaszkodott egy PMG5 + 30"-as cinemadisplayhez, hát megkapta. A gépe az egyik tárgyalóasztal mellett van, hát mit mondjak elég idegesítő a gép hangja - pedig amikor megbeszélünk nem használja a gépet, elmegy kávészni - úgyhogy biztosan nincs full terhelésen szegény masina.

Ezek mind-mind fényképek voltak, illetve a fülem részrehajló :p

Korábban volt szerencsém 1 szobában dolgozi ásatag mekekkel (1-2 performa + 2 powermac + 1 lacie szkenner). Abból az időből szerváltam egy Quadra900-at is, amibe 2db 486-os gépből operált simm modulokat raktam így lett benne 64MB + valami kibuherált scsi-s cd olvasót is szereztem hozzá. Az egészet lecsutakoltam kívül-belül (eredetileg egy újság szerkesztőségében használták), újra összeraktam szépen, tökéletesen működött. De mivel annyira tetűlassú volt, elpasszoltam egy mac addict társaságnak 20k-ért :) ... Végülis kaptak ingyen egy "zsírúj" gépet "felbővítve" :) Az tény, hogy a vga kimenetének olyan tűéles képe volt, hogy simán hozta egy matrox g400 minőségét '99-ben pedig az a quadra akkor volt legalább 6-7 éves. Mondjuk ablakot mozgatni rajta high colorban nem volt egy leányálom még kis felbontásban sem, de jó fíling volt.

Aztán 1 évig voltam rendszergazda is egy szállítmányozási cégnél (M0-ás körgyűrű Csepelen, pont az Auchan-nal szemben), ahol kb 50 munkaállomás és néhány szerver tartozott hozzám. Itt csak hp, ibm és compaq gépek voltak.

Veled ellentétben én nem arra törekszem hogy legyen 1 valami ami minden felett áll - a többit meg lesajnáljuk, hanem van egy halmaz amibe beletartoznak az apple gépek is, os x is. Ez is csak egy gép az erényeivel, hibáival együtt.

Szerkesztette: zef 2006. 05. 04. 17:48 -kor

#809 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 17:59

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 18:20

Megvetted már az inteles macedet? Vagy még mindig bétetateszteled a warezolt os x-edet a warezolt vistád mellett?
torrentbajnok...

Valoszinuleg osszetevesztesz valakivel, mert az en gepemen sosem futott "warezolt os x".

#810 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 18:03

Idézet

Veled ellentétben én nem arra törekszem hogy legyen 1 valami ami minden felett áll - a többit meg lesajnáljuk, hanem van egy halmaz amibe beletartoznak az apple gépek is, os x is. Ez is csak egy gép az erényeivel, hibáival együtt.

Pontosan. Ebben egyetértünk.
Én nem a PC-t és a windóz júzereket "sajnálom le", hanem azokat a görcsös és izzadságszagú hozzászólásokat, amik olyan emberektől jönnek - és lássuk be ebben a topicban főleg ilyenek vannak - akik a PC-ből is inkább az olcsóbbat (nem lenézve ezzel őket - ezt engedhetik meg maguknak) használják, "rosszabb esetben" úgy osztják az eszet a macről, hogy életükben nem használták, jobb esetben  valami warez OSX-et küszködtek fel valamilyen PC-re mióta a torrent oldalakon elérhető és ezek alapján képzelik magukat mac istencsászár szakértőnek. Mint mondtam a fő motiváció ezen hozzászólásoknál az irígység. A másik ami jellemző erre a topicra, hogy itt ha  valaki, aki igaz macet használ, és nem warezol, akkor az csak bunkóparaszt újgazdag faszfej lehet, akit megvezetett az Apple PR gépezete. Na ez is az irígységből fakad.
Akik ide írkálnak - ha azt az időt amit itt elb@sznak mondjuk nem fórumbeli beírogatásokkal, hanem munkával töltenék - akkor simán összeszedhetnék a pénzt egy inteles macre. És akkor nem kellene irígykedni.
Nekem sem a galambok hordták össze az Apple gépekre való pénzt. Na mondjuk nem is írogatok túl sokat ide....

Szerkesztette: ventata 2006. 05. 04. 18:06 -kor

Vén Tata

#811 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 18:06

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 19:03

Én nem a PC-t és a windóz júzereket "sajnálom le", hanem azokat a görcsös és izzadságszagú hozzászólásokat, amik olyan emberektől jönnek - és lássuk be ebben a topicban főleg ilyenek vannak - akik a PC-ből is inkább az olcsóbbat (nem lenézve ezzel őket - ezt engedhetik meg maguknak) használják, "rosszabb esetben" úgy osztják az eszet a macről, hogy életükben nem használták, jobb esetben  valami warez OSX-et küszködtek fel valamilyen PC-re mióta a torrent olddalakon elérhető és ezek alapján képzelik magukat mac istencsászár szakértőnek. Mint mondtam a fő motiváció ezen hozzászólásoknál az irígység. A másik ami jellemző erre a topicra, hogy itt ha  valaki, aki igaz macet használ, és nem warezol, akkor az csak bunkóparaszt újgazdag faszfej lehet, akit megvezetett az Aplle PR gépezete. Na ez is az irígységből fakad.
Akik ide írkálnak - ha azt az időt amit itt elb@sznak mondjuk nem fórumbeli beírogatásokkal, hanem munkával töltenék - akkor simán összeszedhetnék a pénzt egy inteles macre. És akkor nem kellene irígykedni.
Nekem sem a galambok hordták össze az Apple gépekre való pénzt. Na mondjuk nem is írogatok túl sokat ide....

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#812 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 18:18

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 19:03

Én nem a PC-t és a windóz júzereket "sajnálom le", hanem azokat a görcsös és izzadságszagú hozzászólásokat, amik olyan emberektől jönnek - és lássuk be ebben a topicban főleg ilyenek vannak - akik a PC-ből is inkább az olcsóbbat (nem lenézve ezzel őket - ezt engedhetik meg maguknak) használják, "rosszabb esetben" úgy osztják az eszet a macről, hogy életükben nem használták, jobb esetben  valami warez OSX-et küszködtek fel valamilyen PC-re mióta a torrent oldalakon elérhető és ezek alapján képzelik magukat mac istencsászár szakértőnek. Mint mondtam a fő motiváció ezen hozzászólásoknál az irígység. A másik ami jellemző erre a topicra, hogy itt ha  valaki, aki igaz macet használ, és nem warezol, akkor az csak bunkóparaszt újgazdag faszfej lehet, akit megvezetett az Apple PR gépezete. Na ez is az irígységből fakad.

Szerintem azok, akik ide irnak, nem munkaidejukben csinaljak, hanem szabadidejukben.
En speciel megtehetnem, hogy veszek mac-et, akar kettot is, de nincs ra szuksegem. Akkor miert vegyek? Mert valaki azt irja, hogy csak a Mac lehet igenyes?
Egyebkent biztosithatlak, hogy foleg erre a topikra jellemzo a leginkabb, hogy olyanok latogatnak ide, akik sajat kezzel raktak ossze a szamitogepeiket minosegi alkatreszekbol.
Teny, hogy nem irogatsz ide sokat (es gondolom mashova sem nagyon, hiszen inkabb a munkaddal foglalkozol, hogy sok macintosht vasarolhass), de eppen ezert nyugodtan beismerheted, hogy egyaltalan nem vagy kepben, meg a mac-et illetoen sem igazan. Ember legyen a talpan, aki atlatja a szamitastechnikai termekek spektrumat.
Azt kepzelem rolad, hogy tulsagosan magadbol indulsz ki, szelsoseges es mellebeszelo vagy. Mar ne is haragudj. Talan keves alkalom volt, hogy megismerjunk teged es a tudasod, nem mintha ez verseny lenne, de az ilyesfajta diskurzushoz, amibe itt belekezdtel, elengedhetetlen a tema es a tobbi forumozo alaposabb ismerete, kulonben a semmirol fogunk beszelni, amig a te idod es a mi idegeink engedik.

Ha lesz idod egyszer ird le azt is, hogy szerinted mik a mac hibai, illetve milyen mas dolgokat ismersz, amiket igenyesnek tartasz. Azon legalabb tudnank vitatkozni.

#813 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 18:23

jol latom hogy ventata utobbi hsz-e tele van ellentmondasokkal az az elotiekkel szemben!? :think:
macbook air 2014

#814 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 18:27

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 17:06

Látom sikerült érdemben hozzászólnod. Csak nem tudom miért linkelted be az igazolványképed.
Vén Tata

#815 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 18:29

Idézet: evone - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 17:23

jol latom hogy ventata utobbi hsz-e tele van ellentmondasokkal az az elotiekkel szemben!? :think:

Hol is az az ellentmondás?
Vén Tata

#816 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 18:33

nekem csak ugy tunik, elmondani nemtudom, ezert kerdezem a tobbiektol
macbook air 2014

#817 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 18:36

Az valoban ellentmondas, hogy az eddigi hozzaszolasaidbol az derult ki, hogy szamodra a macintosh az etalon (szamitogepben), ami azon kivul van, az gagyi. Ennek ellenere az emlitett hozzaszolasodban egyetertesz zeffel abban, hogy az apple ugyanabba a halmazba tartozik a hibaival egyutt, mint a tobbi gep.

#818 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 18:38

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 19:36

Az valoban ellentmondas, hogy az eddigi hozzaszolasaidbol az derult ki, hogy szamodra a macintosh az etalon (szamitogepben), ami azon kivul van, az gagyi. Ennek ellenere az emlitett hozzaszolasodban egyetertesz zeffel abban, hogy az apple ugyanabba a halmazba tartozik a hibaival egyutt, mint a tobbi gep.

:up:
macbook air 2014

#819 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 18:43

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 17:36

A gagyi nálam a dzsunkapc túlhúzott processzorral nyitott oldalú sorjás házzal, kábeleken lógó n+1 vincseszterrel, warez windózzal, warez játékokkal, esetleg warez fejlesztőeszközökkel.
De nem gagyi egy Dell asztali gép, vagy notebook, ahogy az IBM gépek sem gagyik, sőt annó a compaq is nagyon jó volt (hozzá nem értésem jeléül elárulom, hogy a mai napig egy compaq szervert használok)

Nos a macintosh valóban nagyon igényes gép, de attól még csak egy gép. Ti projektáljátok rá a mac felhasználókra, hogy számukra a mac az etalon, holott ez nem így van.
Mindenesetre majd ha egyszer veszitek a fáradtságot és kipróbáltok egy macet, talán megérzitek hogy "mi" macesek mit szeretünk benne.
Vén Tata

#820 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 18:47

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 19:43

A gagyi nálam a dzsunkapc túlhúzott processzorral nyitott oldalú sorjás házzal, kábeleken lógó n+1 vincseszterrel, warez windózzal, warez játékokkal, esetleg warez fejlesztőeszközökkel.
De nem gagyi egy Dell asztali gép, vagy notebook, ahogy az IBM gépek sem gagyik, sőt annó a compaq is nagyon jó volt (hozzá nem értésem jeléül elárulom, hogy a mai napig egy compaq szervert használok)

Nos a macintosh valóban nagyon igényes gép, de attól még csak egy gép. Ti projektáljátok rá a mac felhasználókra, hogy számukra a mac az etalon, holott ez nem így van.
Mindenesetre majd ha egyszer veszitek a fáradtságot és kipróbáltok egy macet, talán megérzitek hogy "mi" macesek mit szeretünk benne.

sajat kezzel osszerakott, minosegi cuccokat hasznalok altalaban, vagy ha nem is minosegi itt nalam azok a hardware eszkozok toleketesen mukodnek, hogy mondjak egy peldat: maxtor vinyok. nem ertem mi a gond azzal hogy egy gep ugy nez ki, most mondd meg kiterdekel? engem pl kifejezetten idegesiteni ha lenne egy powermacem es nem babralhatnam szet ahogy en akarom, ahogy nekem jo. szal nalam azis ugyanugy nezne  ki mint a pcm, ne aggodj efelol, es akkor ha kuldenek egy kepet akkor azt mondanad hogy dzsunka g5?

es nem mi mondjuk nektek hogy a mac az etalon, hanem ti magatok jelentitek ki.

Szerkesztette: evone 2006. 05. 04. 18:47 -kor

macbook air 2014

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »