Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 17:58
Na ezért mondom, hogy látszik a hoozzászólásodból, hogy G5-ös PowerMacet még csakfényképen láttál. Persze ott nem hallod a hangját...Azt a keveset sem, ami van neki.
Kedves grafikus hölgy barátom - ortodox apple user amúgy

- műhelyében nyomogattam.
Aztán egy életművész komám kis stúdiójában vannak még G5-ösök (ha jól emlékszem 2x duál 1.8-asok), ott is kellett velük szöszögni, megmuttam neki hogyan tud a hálóban win-es gépekre fájlokat átpakolászni (hidden sharek-hez kellett csatlakozni).
Illetve bedolgozunk egy reklámügynökségnek, akinek a grafikusa ragaszkodott egy PMG5 + 30"-as cinemadisplayhez, hát megkapta. A gépe az egyik tárgyalóasztal mellett van, hát mit mondjak elég idegesítő a gép hangja - pedig amikor megbeszélünk nem használja a gépet, elmegy kávészni - úgyhogy biztosan nincs full terhelésen szegény masina.
Ezek mind-mind fényképek voltak, illetve a fülem részrehajló
Korábban volt szerencsém 1 szobában dolgozi ásatag mekekkel (1-2 performa + 2 powermac + 1 lacie szkenner). Abból az időből szerváltam egy Quadra900-at is, amibe 2db 486-os gépből operált simm modulokat raktam így lett benne 64MB + valami kibuherált scsi-s cd olvasót is szereztem hozzá. Az egészet lecsutakoltam kívül-belül (eredetileg egy újság szerkesztőségében használták), újra összeraktam szépen, tökéletesen működött. De mivel annyira tetűlassú volt, elpasszoltam egy mac addict társaságnak 20k-ért

... Végülis kaptak ingyen egy "zsírúj" gépet "felbővítve"

Az tény, hogy a vga kimenetének olyan tűéles képe volt, hogy simán hozta egy matrox g400 minőségét '99-ben pedig az a quadra akkor volt legalább 6-7 éves. Mondjuk ablakot mozgatni rajta high colorban nem volt egy leányálom még kis felbontásban sem, de jó fíling volt.
Aztán 1 évig voltam rendszergazda is egy szállítmányozási cégnél (M0-ás körgyűrű Csepelen, pont az Auchan-nal szemben), ahol kb 50 munkaállomás és néhány szerver tartozott hozzám. Itt csak hp, ibm és compaq gépek voltak.
Veled ellentétben én nem arra törekszem hogy legyen 1 valami ami minden felett áll - a többit meg lesajnáljuk, hanem van egy halmaz amibe beletartoznak az apple gépek is, os x is. Ez is csak egy gép az erényeivel, hibáival együtt.
Szerkesztette: zef 2006. 05. 04. 17:48 -kor