HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#981 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 09. 07:53

Idézet: Zoch - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 15:02

Ennek a szerzője pedig bekaphatja, bőnyállal. Esetleg had legyek már én az, aki eldönti, hogy szeret dolgozni. Ez az egyetlen dolog egyébként, amit utálok az Apple komjunitiban: ha valami szar, akkor azt nem kijavítják hanem megideologizálják.

#982 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 08:25

Ugyanmar... csak egy ujabb Win VS OSX iromany es kesz. Jot lehet rajta nevetni es utana bekell zarni.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#983 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 08:28

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 8:53

Ez az egyetlen dolog egyébként, amit utálok az Apple komjunitiban: ha valami szar, akkor azt nem kijavítják hanem megideologizálják.

Egy dolog, amit utálok a windowsról átállókban: ami nem úgy működik, mint ahogy azt már megszokták az nyilván szar..
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#984 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 08:31

Idézet: hybris - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 9:28

Egy dolog, amit utálok a windowsról átállókban: ami nem úgy működik, mint ahogy azt már megszokták az nyilván szar..

De persze pillanatokon belul belatjak, hogy ami windows alatt volt az a szar, es eddig eltek sotetben. ;)  Viva la Mac! :D

#985 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 08:57

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 8:50

Azért a 12 -es iBook -on életmentő lenne egy full-maximize gomb, mert ott a legtöbb program egyetlen használható ablakmérete a teljes képernyő. Kb. két éve keresek olyan segédprogramot, ami azt csinálná, hogy egy adott billkombóra az épp aktuális ablakot maximalizálja, de nincs. Szerintem az OS tervezők direkt csinálták, nehogy egy kicsit is hasonlítson a dolog konkurens termékre, mégha belepusztul is a felhasználó :)

Ebben részben igazat adok. Bár nekem ha a saját kijelzőjét használom akkor egyből full screenben van aminek ugy kell lennie.Ilyen pl a Safari. Ki lehet probalni.Belépünk a forumra rábökünk a zöld bogyóra és máris full.
Külső monitoron meg 1280-at használok ott pont ugy jön ki hogy a böngésző mellett még látom az elsődleges monitoron a desktop ikonokat.

#986 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 09:49

Idézet: Boba - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 9:31

De persze pillanatokon belul belatjak, hogy ami windows alatt volt az a szar, es eddig eltek sotetben. ;)  Viva la Mac! :D

Ok, az apple 22 éve olyan guival szállítja a gépeit, amiben nem alapértelmezettek a maximalizált ablakok, de tekintsünk el ettől és tegyük fel, hogy a microsoft vmi jobbat talált ki:
Szerinted ergonómiailag (vagy bármi egyéb okból) miért jobb az, ha maximalizálva vannak az ablakok? Tegyük fel, hogy nem mindenki 1024x768-at használ.
I don't believe it.
-- DNA

#987 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 09:56

Idézet: hybris - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 8:49

Ok, az apple 22 éve olyan guival szállítja a gépeit, amiben nem alapértelmezettek a maximalizált ablakok, de tekintsünk el ettől és tegyük fel, hogy a microsoft vmi jobbat talált ki:
Szerinted ergonómiailag (vagy bármi egyéb okból) miért jobb az, ha maximalizálva vannak az ablakok? Tegyük fel, hogy nem mindenki 1024x768-at használ.

Szerintem ez nem ergonómia kérdése. Ha az Apple tömegesen találja magát szembe azzal az igénnyel (mert sokan váltanak Windows -ról), hogy a user teljes képernyőre nyitott ablakban kíván dolgozni, mi akadályozza meg abban, hogy implementáljon egy billenytűkombinációt a már meglévő 500 mellé az OSX-be erre a célra (és ezzel még több felhasználónek okozva örömet)?

#988 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 09:58

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 8:50

Kb. két éve keresek olyan segédprogramot, ami azt csinálná, hogy egy adott billkombóra az épp aktuális ablakot maximalizálja, de nincs.

Shift-click a zöld gombra.. mellesleg biztosan van rá vmi 3rd party app is, hogy ne kelljen még a touchpadhoz se nyúlnod.
I don't believe it.
-- DNA

#989 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 10:06

Idézet: hybris - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 8:58

Shift-click a zöld gombra.. mellesleg biztosan van rá vmi 3rd party app is, hogy ne kelljen még a touchpadhoz se nyúlnod.

Ha ez megcsinálja, tököszúrom magam :) Viszont beugratós kérdés: mit csinál az iTunes -nál, ahol a zöld ugye a mini-player gombja? :)

#990 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 10:13

Idézet: hybris - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 10:49

Ott a bibi, hogy ne mondjak meg, en hogy szeretem hasznalni a gepemet. Igenis vannak programok, amiket lehetetlenseg hasznalni kisablakos uzemmodban. Ide tartoznak a magukat csak picit is komolynak mondo programok, programneveket ugyis mindenki tud.

Amugy vannak esetek, amikor en 2045*1536ot hasznalok, az esetek tobbsegeben azonban 1600*1200.

Idézet

mellesleg biztosan van rá vmi 3rd party app is

Ez meg ellenkezik az Apple tabor hozza allasaval. Ott az van, hogy az OSX ahogy kijon, ugy tokeletes, nemkell semmilyen 3rd party programokat hasznalni mint windowson.

De nem akarok en itten vitatkozni... ez csak egy aprosag, egyeni preferencia. En a programokat full screen szeretem futtatni, mert _kell_ a hely. Persze mas lenne a helyzet, ha csak titkarnosdit jatszanek a gepen, es only zenehallgatas, outlook es word futna a gepemen.

#991 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 10:19

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 10:56

Szerintem ez nem ergonómia kérdése. Ha az Apple tömegesen találja magát szembe azzal az igénnyel (mert sokan váltanak Windows -ról), hogy a user teljes képernyőre nyitott ablakban kíván dolgozni, mi akadályozza meg abban, hogy implementáljon egy billenytűkombinációt a már meglévő 500 mellé az OSX-be erre a célra (és ezzel még több felhasználónek okozva örömet)?

maximize rulz
I don't believe it.
-- DNA

#992 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 10:20

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 11:06

Ha ez megcsinálja, tököszúrom magam :) Viszont beugratós kérdés: mit csinál az iTunes -nál, ahol a zöld ugye a mini-player gombja? :)

Ne szúrd tökön magad ;)
Mellesleg itunesnál át van irányítva (amúgy is isten mentsen egy fullscreenes itunestól).
I don't believe it.
-- DNA

#993 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 10:22

A Windows ugyanugy megmondja, hogy hasznalj fullscreen appokat. Akkor most mi van?

En az Apple fele megoldasra szavazok, es nem fejtem ki miert, mar millioszor megtettem. :)

#994 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 10:25

Idézet: hybris - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 9:19

Ugyanmar, ez a rulz :)

http://handras.hu/stuff/max.png

#995 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 10:25

Idézet: Boba - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 11:13

Ott a bibi, hogy ne mondjak meg, en hogy szeretem hasznalni a gepemet.

Ott a bibi, hogy nem mondják meg. Microsofték mondják meg, mert náluk pl a zoom esélytelen..

Idézet

Ez meg ellenkezik az Apple tabor hozza allasaval. Ott az van, hogy az OSX ahogy kijon, ugy tokeletes, nemkell semmilyen 3rd party programokat hasznalni mint windowson.

Az apple tábor nem is akar key-comboval maximalizálni, de meg egyébként sem nagyon.

Idézet

De nem akarok en itten vitatkozni... ez csak egy aprosag, egyeni preferencia. En a programokat full screen szeretem futtatni, mert _kell_ a hely. Persze mas lenne a helyzet, ha csak titkarnosdit jatszanek a gepen, es only zenehallgatas, outlook es word futna a gepemen.

Ne tedd magad nevetségessé. Kell a hely?! Tegyük fel, egy weboldalt szerkesztesz és a szövegszerkesztő mellett bőven elfér egy safari. Alma-tabbal, vagy exposéval trükközöl, vagy esetleg egymás mellé rakod?

Szerkesztette: hybris 2006. 05. 09. 10:38 -kor

I don't believe it.
-- DNA

#996 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 10:29

Egyebkent szamomra az ablakkezeles ott kezdodik, hogy nem tudom kihuzgalni az ablakok fejlecet a desktoprol, illetve atmeretezesnel, nem tudom kirangatni az ablak aljat a desktoprol. Ugy nez ki az MS-nek ezt meg a Vistaban se tudja megoldani, ezert egyszerubb mindent kikurni full screenre..

#997 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 10:35

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 11:25

Ok, szemléltetés képpen csináltam csak, nem a "kinek hosszabb a farka" versenyszellem jegyében.
Fél éve (kb) nálad vásárolt ibookot beszámítasz macbookba?
I don't believe it.
-- DNA

#998 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 10:48

Idézet

Ott a bibi, hogy nem mondják meg. Microsofték mondják meg, mert náluk pl a zoom esélytelen..

Amellett, hogy tényleg nincs ilyen Zoom funkció a Windows -ban, nem egészen értem, hogy miért jöttök mindig azzal, hogy az MS megmondja neked, hogy teljes képernyőn kell dolgoznod. Hol mondja meg? URL? Nekem nem mondta, én a saját kényelmem alapján használom a gépem. A 19 colos moncsimon én sem maxolok böngészőt, de pl. a CorelDraw-t az atyaúristen hogy igen, mert ott kell a hely dolgozni. az iBook -on viszont ablakot mérezetni pain in the ass, mert a bal felső sarokba még épp bepasszintod, de amikor azt a szar kis sarkot fognád meg jobb alul, tuti hogy beugrik a Dock és hasonló finomságok.

Viszont lenne egy kérdésem itt: mekkora (centire) a 17 -es és a 20 -as iMac képernyőmérete? Az apple.com -on csak a gép méreteit találtam meg.

#999 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 10:49

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 10:29

Egyebkent szamomra az ablakkezeles ott kezdodik, hogy nem tudom kihuzgalni az ablakok fejlecet a desktoprol, illetve atmeretezesnel, nem tudom kirangatni az ablak aljat a desktoprol.

ezt egész pontosan hogy is érted?
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1000 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 09. 10:51

Idézet: hybris - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 11:25

Ne tedd magad nevetségessé. Kell a hely?! Tegyük fel, egy weboldalt szerkesztesz és a szövegszerkesztő mellett bőven elfér egy safari. Alma-tabbal, vagy exposéval trükközöl, vagy esetleg egymás mellé rakod?

-2 darab Sansung 1200 Nf(22") moncsival tolom otthon, 1 alkalmazas van maximalizalva mind a ketto monitorra. Az elsodleges monitoron latom a 3d-s nezetet vagy a szerkesztendo kepet, a masodik monitorra pedig kivannak hajigalva a toolbarok, szerkeszto ablakok.
-Szovegszerkeszto es safari mint komoly program? lol...

A munka nalam ugy kezdodik, hogy indul egy Autodesk Maya es Eyeon Digital Fusion, ha olyan melom van, akkor melle egy Renderman Artist Tools Slim, Photoshop netan Bodypaint. Ha hiszed, ha nem, kell a hely. 1920*1200as videokat megis hogy a francba jelenitsek meg 2045*1536os felbontasban, ha nem full screenben, hogy meg mellette elferjen par toolbar is? Nehogymar abbol indulj ki, hogy mindenki titkarno es szovegszerkeszto a legkomolyabb dolog amit a gepevel csinalni tud. :D

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.