HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#921 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 06. 01:05

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 20:37

Ettől a megható szövegtől még maradsz ami voltál. Egy kis irigy szarrágó.

Egy haszna azert volt, hogy idetoltad a kepedet: megtanultad, hogy az irigy szot rovid i-vel kell irni :)

#922 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 06:38

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 22:53

Arra gondolsz, hogy megpróbálod elmagyarázni aktuális ámokfutásodban, a "touchpad driver" "működési elvét"?

Hmm, így belegondolva valóban egy forradalmian új beviteli (INPUT!) eszközről van szó, amit még sosem használtak korábban, nem szabványos felületen csatlakozik az alaplap megfelelő hídjához, és bizony komoly programozói feladat ezen sosemlátott újítást szoftveresen lekezelni. Nyilván nincs hozzá teljesen kész, optimalizált, csak fordításra váró forrás, akár opensource is. Nyilván nagyon visszafogják ezek a driverek a procit, így 2006-ban, hát hogyne.

Te azért nyugodtan döntsd el másokról, hogy mihez van lövésük, és mihez nincs, mit láttak életükben, milyen ismeretekkel rendelkeznek azokban a témákban amikhez szeretnél okosan hozzászólni, csak nem nagyon sikerül, és mivel az érvelés döcögős, és második olvasatra szvsz. te is látod, hogy bizony nem áll meg magában, ezért egy kis személyeskedéssel is megtámogatod, kiélvezve, hogy a többiek kultúráltan inkább nem kommentelik az ótvar stílusodat.

Na mielőtt még te is hathatósan szénné égeted magad jó lenne, ha megtanulnál olvasni és az olvasás után értelmezni is az olvasottakat. Félművel iqbajnok haverjaid azt bizonygatták, hogy bizony semmi köze nincs az apple-nek azokhoz az XP driverekhez, amik az Apple által gyártot notebook (hogy értsd kispofám pl a MacBookPro) különböző hardvereit meghajtja, mert azokat nem a fúj-fúj-fúj Apple írta, hanem már az ősrobbanás óta léteztek a térben, ez a szemét PR zombikat gyártó apple csak összegyűjtötte és mint saját termék eladta.
Nos bármennyire is meglepő számodra a touchpad bizony az INPUT eszköz kategóriájába esik, bár ezt nehéz egy olyansvalakinek elmagyarázni, aki a billentyűzetet is nehezen ismeri fel. (képzeld a joysticked, amivel a lövöldözős játékaidat nyomod, az szintén input eszköz)

Az, hogy segghülye vagy a programozáshoz már abból látszik, hogy a drivereknél te is a proceszor visszafogásáról beszélsz. A processzort max. terhelik. De ezt úgysem érted.

Te voltál aki idejött minden érvelés nélkül "beszólogatni" amikor láttad, hogy a haverjaid égnek. Szép dolog a mundér becsületét védeni, de mivel te is azok közé tartozol, akik még nem láttak inteles macet, talán jó lenne az észosztás előtt egyet megnézni. Ja és ha a programozáshoz sem értesz, akkor ahhoz sem kellene csak "beszólásból" hozzászólni, mert hasonlóan hülyeségeket fogsz írni, mint a fenti hsz-edben.
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#923 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 07:45

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 7:38

Na mielőtt még te is hathatósan szénné égeted magad jó lenne, ha megtanulnál olvasni és az olvasás után értelmezni is az olvasottakat. Félművel iqbajnok haverjaid azt bizonygatták, hogy bizony semmi köze nincs az apple-nek azokhoz az XP driverekhez, amik az Apple által gyártot notebook (hogy értsd kispofám pl a MacBookPro) különböző hardvereit meghajtja, mert azokat nem a fúj-fúj-fúj Apple írta, hanem már az ősrobbanás óta léteztek a térben, ez a szemét PR zombikat gyártó apple csak összegyűjtötte és mint saját termék eladta.
Nos bármennyire is meglepő számodra a touchpad bizony az INPUT eszköz kategóriájába esik, bár ezt nehéz egy olyansvalakinek elmagyarázni, aki a billentyűzetet is nehezen ismeri fel. (képzeld a joysticked, amivel a lövöldözős játékaidat nyomod, az szintén input eszköz)

Az, hogy segghülye vagy a programozáshoz már abból látszik, hogy a drivereknél te is a proceszor visszafogásáról beszélsz. A processzort max. terhelik. De ezt úgysem érted.

Te voltál aki idejött minden érvelés nélkül "beszólogatni" amikor láttad, hogy a haverjaid égnek. Szép dolog a mundér becsületét védeni, de mivel te is azok közé tartozol, akik még nem láttak inteles macet, talán jó lenne az észosztás előtt egyet megnézni. Ja és ha a programozáshoz sem értesz, akkor ahhoz sem kellene csak "beszólásból" hozzászólni, mert hasonlóan hülyeségeket fogsz írni, mint a fenti hsz-edben.

mar bocs, de tudtommal nem az apple gyartja az intel procikat meg az intel alaplapokat, meg az ilyen olyan ramokat, vagy tevedek? mert ha nem tevedek akkor szerintem nem sok koze van ehhez az applenek...
macbook air 2014

#924 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 08:22

Idézet: hybris - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 1:46

Köszi!

Ez az smultron valóban kellemes, pláne ha beállítom az AA treshold-ot:
"defaults write org.smultron.Smultron AppleAntiAliasingThreshold 12"

Üdv,
zef

#925 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 08:42

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 7:38

...

Igazán sajnállak, biztos nehéz lehet. :(

Nem nagyon akarok tovább postolni az általad írt butaságokra, mert egyszerűen fölösleges bármit is írni, csak a saját ostobaságaidat szajkózod, meg sem igazán érted, hogy ki mit ír.

Ilyenkor egy kicsit jobb, amikor saját véleményed szerint "földbe döngölsz" valakit? Mert engem különösebben nem zavar, hogy egy hozzád hasonló senki, vízszintes, hét betű kategória a saját agya által a valóságra vetített képet tényként kezelve "tanítja" a jónépet, de te már olyan blődségeket írsz, hogy egy hozzám hasonló, főleg olvasó ember se nagyon bírja szó nélkül.

Ilyen óvodás szintű, nem láttál még ezt-azt, apukám tűzoltó, és a többi idiótaságokat hagyjuk, please. Egyébként láttam természetesen inteles mac-et, melóban pedig jobb lábamnál G4, bal lábamnál DC G5. Erről ennyi sok is volt.

Ha a következő elektrosokkos kezelés után megint géphez engednek, nyugodtan írd majd le, a "művelt" agyadban felgyülemlő szitokáradatot, ne tartsd benn, mert még megárt.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#926 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 09:09

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 7:42

Igazán sajnállak, biztos nehéz lehet. :(

Nem nagyon akarok tovább postolni az általad írt butaságokra, mert egyszerűen fölösleges bármit is írni, csak a saját ostobaságaidat szajkózod, meg sem igazán érted, hogy ki mit ír.

Ilyenkor egy kicsit jobb, amikor saját véleményed szerint "földbe döngölsz" valakit? Mert engem különösebben nem zavar, hogy egy hozzád hasonló senki, vízszintes, hét betű kategória a saját agya által a valóságra vetített képet tényként kezelve "tanítja" a jónépet, de te már olyan blődségeket írsz, hogy egy hozzám hasonló, főleg olvasó ember se nagyon bírja szó nélkül.

Ilyen óvodás szintű, nem láttál még ezt-azt, apukám tűzoltó, és a többi idiótaságokat hagyjuk, please. Egyébként láttam természetesen inteles mac-et, melóban pedig jobb lábamnál G4, bal lábamnál DC G5. Erről ennyi sok is volt.

Ha a következő elektrosokkos kezelés után megint géphez engednek, nyugodtan írd majd le, a "művelt" agyadban felgyülemlő szitokáradatot, ne tartsd benn, mert még megárt.

Dzsoni, Dzsoni talán meg kellene tanulni valamit komolyabban is, nem csak olyan műkedvelő szinten. Azért mert önjelölt programozónak és mac szakértőnek tekinted magad, attól még nem vagy az.
Mint korábban is írtam te csak azért jöttél ide, hogy jól "beszóljál". Ehhez viszont kellene egy kis tudás háttér is, ami neked eléggé hiányos. Örülök, hoy sokat próbálsz olvasni, ne hagyd abba, hasznodra fog válni egyszer meglátod. Bár kissé lassan megy a dolgok értelmezése, de nem baj.

Ja és a lábadnál lévő gépek belső működésével szerintem még nem kellene túlságosan bíbelődnöd, ez még korai lenne neked.  Elégedj meg annyival, hogy vannak és tudsz velük internetezni.
Ha szorgalmasan olvasgatsz hasznos oldalakat, akkor előbb-utóbb fogsz is éteni valamit abból, hogy mitől is mennek ezeke a gépek.

Szerkesztette: ventata 2006. 05. 06. 09:09 -kor

Vén Tata

#927 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 09:13

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 10:09

Dzsoni, Dzsoni talán meg kellene tanulni valamit komolyabban is, nem csak olyan műkedvelő szinten. Azért mert önjelölt programozónak és mac szakértőnek tekinted magad, attól még nem vagy az.
Mint korábban is írtam te csak azért jöttél ide, hogy jól "beszóljál". Ehhez viszont kellene egy kis tudás háttér is, ami neked eléggé hiányos. Örülök, hoy sokat próbálsz olvasni, ne hagyd abba, hasznodra fog válni egyszer meglátod. Bár kissé lassan megy a dolgok értelmezése, de nem baj.

Ja és a lábadnál lévő gépek belső működésével szerintem még nem kellene túlságosan bíbelődnöd, ez még korai lenne neked.  Elégedj meg annyival, hogy vannak és tudsz velük internetezni.
Ha szorgalmasan olvasgatsz hasznos oldalakat, akkor előbb-utóbb fogsz is éteni valamit abból, hogy mitől is mennek ezeke a gépek.

kussoljal mar :rolleyes:
macbook air 2014

#928 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 09:14

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 10:09

...

Most megint nem sikerült semmit írnod, csak a szokásos alaptalan minősítésekre futotta. Ebben próbálsz kielégülést találni?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#929 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 09:37

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 18:46

iMacben nem kell szabalyozni, mert ott mindig alapjaraton porog, MacBookra meg nem teszek windowst, szoval azt nem tudom. Allitolag mukodik Mabookon is a dolog.

iMacben egyebkent 45 fokos a CPU, Macbook Proban 70 fok. iMacben van hely, Macbookban nincsen :)

Nem kell szabályozni? Sosem pörögnek föl a ventik, ha hajtod a gépet?

#930 Felhasználó inaktív   giotto 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 10:19

Idézet: kAy - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 20:26

sokunkat boldoggá tennél vele :)

done...

giotto
"A UNIX rendszerek száma tízre nőtt és még több várható".
(A UNIX Programozói kézikönyv második kiadásából, 1972. június.)

#931 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 10:50

Végülis maradok a BBEdit-nél. Sokkal gyorsabban tudok közlekedni a dokumentumban, illetve a Smultron minden fájlnyitást a desktopról kezd - eddig nem találtam rá beállítási lehetőséget, a BBEdit pedig abból a folderből, ahol utoljára jártam. Még a BBEdit saját ftp kezelését fogom kipróbálni, bár a Transmit idáig nagyon szimpatikus. Win alatt is külön ftp klienssel tologattam a fájlokat...

Azért az nagyon pozitív, hogy a Fotostop a Rémvíver és az Office kivételével minden app inteles kódot használ :)
... És persze beton stabil minden.

#932 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 12:14

Idézet: 147break - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 8:37

Nem kell szabályozni? Sosem pörögnek föl a ventik, ha hajtod a gépet?

iMacben nem, Macbook proban nagyon ritkan porognek fel.

#933 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 13:19

Idézet

Nyilván a beépített iSight-nak is van megfelelő XP-s drivere már alapból

Ennel nagyobb lukra nem is szaladhattal volna. :lol: Az iSight eppen az egyik (illetve talan az egyetlen) olyan hardver, amihez MEG nincs driver a MacBook Pro-n futo XP-hez. :D Es meg mi nem lattunk Mac-et? :nevet2:

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#934 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 06. 13:20

hopp ;)

Szerkesztette: evone 2006. 05. 06. 13:21 -kor

macbook air 2014

#935 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 06. 13:33

"A Hét Legkövérebb Ökörsége" díjra gyanúsan esélyes "gyorsabb a windowsos macbook pro, mert apple driverei vannak" érvelést egyébként nagyon egyszerűen le lehet ellőnirizn: meg kell nézni a driverek aláíróit.

a  toshibámon az sd  kártyaolvasó és a szoftveres modem drivere toshiba, szerintem ettől gyorsabb, és könnyebb, mint a többi noti.

#936 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 14:04

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 12:19

Ennel nagyobb lukra nem is szaladhattal volna. :lol: Az iSight eppen az egyik (illetve talan az egyetlen) olyan hardver, amihez MEG nincs driver a MacBook Pro-n futo XP-hez. :D Es meg mi nem lattunk Mac-et? :nevet2:

Krinyo

De nem ám kiskomám... Még véletlenül sem...ÁÁÁ. Na akkor kérdd kölcsön megint azt a MacBookPro-t és nézd meg mégegyszer. És akkor rájössz mekkora baromságot írtál már megint. VAN driver hozzá, csak épp nem működik MSN-nel. Mivel az egész bootcamp még csak béta.Talán ezt szeretted volna írni nem?

Mellesleg az IQkommandó megint bebizonyította, hogy tényeket nem, csak fikázást tud hozni. Talán tételesen kellene cáfolni a leírakat. Az ilyen "kussoljámán' " meg hasonló "beszólások" megint az sárga irigységről árulkodnak csak meg a mérhetetlen sötétségről ami itt a fejekben honol.

na warezmonkey-k lehet tételesen cáfolni.....
Vén Tata

#937 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 14:16

ventata:
Tényleg álljál már le, nem csak magadat égeted ezzel a szöveggel..
Kérlek kicsit olvass utána a dolgoknak, nincs veled bajom, nem is ismerlek, de ez gáz műsor, amit itt tolsz.
Ok, az anonimitás tényleg remek dolog, de te így viselkedsz hétköznap is? Ugye akkor nem lehet könnyű életed, mert kb mindenki aládrak..
Szóval ez jótanács volt.. remélem elgondolkodtat picit.
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#938 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 14:17

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 15:04

De nem ám kiskomám... Még véletlenül sem...ÁÁÁ. Na akkor kérdd kölcsön megint azt a MacBookPro-t és nézd meg mégegyszer. És akkor rájössz mekkora baromságot írtál már megint. VAN driver hozzá, csak épp nem működik MSN-nel. Mivel az egész bootcamp még csak béta.Talán ezt szeretted volna írni nem?

Mellesleg az IQkommandó megint bebizonyította, hogy tényeket nem, csak fikázást tud hozni. Talán tételesen kellene cáfolni a leírakat. Az ilyen "kussoljámán' " meg hasonló "beszólások" megint az sárga irigységről árulkodnak csak meg a mérhetetlen sötétségről ami itt a fejekben honol.

na warezmonkey-k lehet tételesen cáfolni.....

windowson az atlag user csakis msnel hasznalja a webcamera funkciot, ebbol kifolyolag szerintem majd akkor lesz hivatalos jol mukodo driver amikor fog menni msnel, es nem lesz beta a bootcamp... tehat egyelore megha van is driver az isight a userek tobbsegenek hasznalhatatlan marad. mert van aki nem is akar egyeb azonnali uzenetkuldot felrakni, es nem is igenyel.

hozzateszem, en nem figyelem ezt a temat, de akkor ha nincs, nincs hozza driver, ha van de nem megy vele az msn akkor a fenti hszm az aktiv :D

Szerkesztette: evone 2006. 05. 06. 15:05 -kor

macbook air 2014

#939 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 15:02

Istenem, segits meg... :(

Idézet

Some hardware features don’t work.
The following hardware features are not supported in Windows XP:

- iSight cameras

- the Apple Remote
- the Apple USB Modem
- the keyboard backlighting on MacBook Pro computers

http://images.apple.com/macosx/bootcamp/pd...Setup_Guide.pdf

Ha nekem nem hiszel, talan az Apple-nek igen...

Krinyo

#940 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 15:04

Idézet: special - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 14:33

"A Hét Legkövérebb Ökörsége" díjra gyanúsan esélyes "gyorsabb a windowsos macbook pro, mert apple driverei vannak" érvelést egyébként nagyon egyszerűen le lehet ellőnirizn: meg kell nézni a driverek aláíróit.

a  toshibámon az sd  kártyaolvasó és a szoftveres modem drivere toshiba, szerintem ettől gyorsabb, és könnyebb, mint a többi noti.

:D

Krinyo

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49