HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (61 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco II Gazdaságos Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 04. 10:24

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 1:55

Mindig csak a sejtelmeskedés.

Sajtcímkézéssel, húsmosással kapcsolatban volt már itt valaki, aki egyáltalán nem sejtelmeskedett, hanem kimondta szépen, mit kellett csinálnia. Őt kiröhögted, hogy csak ezért regelt, a többi mondandóját meg elengedted a füled mellett.

Idézet

vagy anyagi affinitása, akkor az fogadja el, hogy milyen késztermék jár annyi pénzért.

Otthon jóval olcsóbban megcsinálod, mint ósünből/teszkóból/cukrászdából. :)

#42 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 10:54

Idézet: Waveson - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 21:18

Én a tescoban melózok fősuli mellett.
Fantasztikus mik mennek ott :D:D

Várjuk néhány történeted, melyek igazolják azon feltevésünket, hogy első a profit, második a profit....századik a profit, aztán jön a vásárló kegye.

Oszd meg velünk tapasztalataidat, mit nem érdemes ott venni, okulni szeretnénk.
Rémissz meg minket!
Húst, sajtot kibeszéltük, de megerősítés jöhet (ha van)
Esetleg szavidő átdátumozás, visszahozott selejt újbóli kihelyezése. Ilyesmi van?
Igaz nem Tesó, de nejem anno BP kúton több termékről mosta le a szav. dátumot (utasításra) 1 év alatt, mint ahányszor életemben összesen lehúzom a WC-t. Pedig le szoktam. Asszem :D

:respect:  :respect:  :respect:

Szerk.: elütések

Szerkesztette: roo760 2006. 03. 04. 11:02 -kor

#43 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 17:34

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 10:24

Otthon jóval olcsóbban megcsinálod, mint ósünből/teszkóból/cukrászdából. :)

De jó lenne, ha értelmeznéd is, amit leírtam...

Mert hogy is volt? '...tehetségbeli vagy anyagi affinitása...'

Magyarul, aki nem tud dobostortát sütni, mert vagy nincs megfelelő sütője, vagy zöld a süteménysütéshez vagy nincs türelme, ideje órákat foglalatoskodni sütivel való pepecselésre.
Ez volt a tehetségbeli.

Az anyagi affinitás pedig az, hogy ha nem fő süteményfogyasztó, akkor neki otthon igenis többe kerülne egy egész torta elkészítése (az időt még nem is beleszámolva, csak abszolút értéken), mint venni 4 szeletet, ha vendégek jönnek.
Más kérdés, hogy ha már 4 szelet, akkor is inkább cukrászdából 4 szelet, nem a Osanból. Na de ha már ott van az emberfia és úgyis 50 kilónyi árut vett már, hadd ne kelljen még a cukrászdához is beállni vásárolni. Igen sok árucikket így vesznek meg a hypermarketekben. Hangoztatván, hogy ha már ott vannak, akkor megveszik, ne menjen máshol is az idő.

Nem tudom, mennyire vagy idős, tapasztalt és milyen a memóriád, és vissza tudsz-e emlékezni, hogy mennyi időbe tellett úgy 25-30 évvel ezelőtt (az ABC-üzletek hajnalán) egy bevásárlás, hogy mindent a megfelelő helyen külön-külön megvásárolj...
Gondolkoztál már ma?

#44 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 13:52

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 17:04

Pedig hidd el, hogy belerakják és ezt nagyon biztos forrásból tudom. Nem azt a maradékot amit valaki otthogy, hanem ami a süti széle volt és le kellett vágni, meg ezeket.

Esetleg ha elolvasnád amit irok, akkor nem magyaráznál össze-vissza.
Én nem azt modtam, hogy nem rakják bele a maradékot (én sem a vendég által otthagyottra gondoltam) a különböző dolgokba, hanem azt, hogy egy cukrászdában nem raknak bele válogatás nélkül mindent semmmibe.
A tescóba meg beleborítanak mindent.
Nem hiszem, hogy láttál már cukrászdában a somlóiban mignom maradékot, pláne nem rózsaszín cukormáz bevonattal....
Nem a piskóta szélével vana probléma, mert azt cukrászdában is felhasználják, de ott nem kerül bele mondjuk a oroszkrémtorta széle a mignomba...
A tescóban én már láttam ilyet, a legjobban a somlóinál jön ki mert ott látsziik, hogy mi van benne.

#45 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 16:31

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 13:52

Én nem azt modtam, hogy nem rakják bele a maradékot (én sem a vendég által otthagyottra gondoltam) a különböző dolgokba, hanem azt, hogy egy cukrászdában nem raknak bele válogatás nélkül mindent semmmibe.
Nem hiszem, hogy láttál már cukrászdában a somlóiban mignom maradékot, pláne nem rózsaszín cukormáz bevonattal....
Nem a piskóta szélével vana probléma, mert azt cukrászdában is felhasználják, de ott nem kerül bele mondjuk a oroszkrémtorta széle a mignomba...
A tescóban én már láttam ilyet, a legjobban a somlóinál jön ki mert ott látsziik, hogy mi van benne.

Hehe, pont piros cukormázas mignon volt a feltalált különlegesség a múltkori Somlóimban, amit ajándékba kaptam az akciós pizzához, amit valamelyik belvárosi pizzériából rendeltem.
Most eszembe jutott, hogy lehet, hogy a TESCO készletét szórják akciósan? ;)
Egyébként finom volt...

A pizza is és a Somlói is...
Gondolkoztál már ma?

#46 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 05. 16:49

Idézet: Waveson - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 22:18

Én a tescoban melózok fősuli mellett.
Fantasztikus mik mennek ott :D:D

Úgy tűnik, hogy hívni kell az ámokfutó rejtett kamerás figurát, hogy mi folyik ott és upsz...

Szerkesztette: bolic system 2006. 03. 05. 16:52 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#47 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 16:53

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 15:31

Hehe, pont piros cukormázas mignon volt a feltalált különlegesség a múltkori Somlóimban, amit ajándékba kaptam az akciós pizzához, amit valamelyik belvárosi pizzériából rendeltem.
Most eszembe jutott, hogy lehet, hogy a TESCO készletét szórják akciósan? ;)
Egyébként finom volt...

A pizza is és a Somlói is...

Lehet, mert valamirevaló cukrász ilyet nem tenne... ;)

#48 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 18:35

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 13:52

Ha már így mondod, akkor te is elolvashatnád rendesen amit írok. ;) Azt írtam, hogy a kókuszgolyóba mennek a maradékok. Minden! Ez pedig így van, lagalábbis én ezt láttam a saját szememmel egy nagyon színvonalas, neves cukrászdában (nem mintha ez baj lenne).

#49 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 01:53

Ma este, 19:40 és 22 óra között a következőket tapasztaltam, PE TESCO (már hazaértem és lenyugodtam, nem volt egyszerű).

Kenyeres részleg:
Fiatal nyikhaj 'b*szniakarokmégmaeste' srác teszi a csajnak a szépet, a csaj igen artikulálatlanul röhög a 'poénokon'. Egyszercsak a szarjancsinak eszébe jut, letép egy átlátszó zacsit a sok közül, majd a fejére húzza és elkezd pofákat vágni vele. Megint artikulálatlan röhögés a válasz a csipa részéről. Kis idő alatt megunják, srác nejlont le, és bedobja a kilós félbarna kenyerekre a hajáról lehúzott zacskót, majd vihogva távoznak.

Zöldségosztály mellett:
Fiatal cipészcsalád, öltözet alapján tehetősebbek nálam, vett 30 deka sonkát (előttem kérték), 5 zsemlét, meg 2 liter tejet. A zöldésgosztály egy félreeső részén szépen megvacsoráztak. A göngyöleget is kidobták szépen maguk után, hogy ne maradjon nyoma.
Csokit is vettek (legalábbis le a polcról, azt szintén láttam), ugyanakkor azt is láttam, amikor sípolás nélkül kimentek a pénztárnál, mivel nem vásároltak semmit. Illetve akkor már az a pociban volt.

Pénztár:
Míg vártam a felelségemet a két telepakolt kocsival (ő még valamit akart venni) beállt elém két jólöltözött fiatal pár. Az egyik pár hölgytagja egészen jól nézett ki, volt rajta kb. 1,5 óra kozmetikusi manuális, szájkontúr, IGÉNYES vakolás, stb., szóval látszott, hogy nem nincstelenekről van szó. Beállnak, kezdenek pakolni a szalagra, egyszer a hölgyhöz tartozó srác egy Norbi túrórudit kivesz a kocsiból, feltépi, majd hangos 'ebbőltinemesztek' mondattal betömi az arcba az egészet, majd a papírját bedobja a pénztárnál lévő kosarak egyikébe.
Aztán várta a hatást.
Mivel én elég mérgesen néztem, a bnője meg közömbös volt a mutatványra, más meg nem látta, így ez nem elégítette ki. Volt valami kilós, barackmag-szerű ostyakészítmény is a kocsiban, nosza azt is feltépte (közben a csaj már majdnem készen volt a szalagra pakolással) és belekóstol, majd színpadias, undorodó pofával (közben gondosan körbefordulva, látják-e elegen) nyammogott a darabon. Majd félhangosan közölte, hogy 'ez szar' és jó hangosan, hogy mások is hallják, odakiabálta a pénztárosank, hogy ezt nem akarják ám megvenni, mert ki van szakadva!

Tudnám, hogy minek vannak kamerák felszerelve? Aztán rájöttem, miért.

Isten bizony véltelenül(!!!) elfelejtettem felrakni a szalagra egy 4 db-os Energizer AAA alkáli elem csomagot, bennmaradt a kocsi falához lapulva a 2 karton tej mögött (képes lettem volna akár a parkolóból is visszajönni, hogy kifizethessem, tényleg olyan balek vagyok), persze ez azonnal besípolt.
Egyből megjelent a biztonsági őr, és valószínűleg igen gyanús személynek minősíthetett, mert onnantól végig MINDEN mozdulatomat árgus szemekkel figyelte.
Megnyugodtam.
Mégis rend van itt... :)

Parkoló:
Emberünk siethetett, mert otthagyta a bevásárlókocsiját, ahol kipakolt belőle és elhajtott. Mi éppen pakolunk be az autóba kb. 15 m-re a bev. kocsitól.
Parkoló csendes, egyszer csak megjelenik lépésben valahonnan egy sötétkék kombi BMW. És megáll a bevásárlókocsi mellett, úgy kormányozva, hogy a vezetőajtó teljesen egyvonalba kerüljön a kocsival. Motoros ablak le és egy kopaszodó, 50-es pasi kinyúl az ablakon, megcsöcsörészi a kocsit, megállapítja, hogy benne van a százas.
Szépen félreáll az autójával, kiszáll, otthagyja járó motorral, odamegy a bev. kocsihoz és eltolja, vissza a helyére (kb. 50 m onnan). Mindezt szakadó hóesésben. Majd ahogy jön visszafelé, üdvözült mosoly az arcán, beül az autóba és elhajt az M5-ös felé.
Én is megnyugodtam.
Tanulságos este volt, és megtudtam azt is, hogy miből lehet összehozni egy BMW-t. :)

Szerkesztette: *Macika* 2006. 03. 06. 02:25 -kor

Gondolkoztál már ma?

#50 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 06:19

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 1:53

Tanulságos este volt, és megtudtam azt is, hogy miből lehet összehozni egy BMW-t. :)

:nevet:

Szerintem én vagy túl keveset éltem vagy a kvári Tesco kivétel de ilyen kemény dolgokkal egyszerűen sosem találkozom. Nem ám hogy halmozottan egy nap többel is.  :think:

#51 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 12:31

Idézet

Tanulságos este volt, és megtudtam azt is, hogy miből lehet összehozni egy BMW-t. smile2.gif

Hát a legkisebb is számít. ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#52 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 13:01

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 17:35

Ha már így mondod, akkor te is elolvashatnád rendesen amit írok. ;) Azt írtam, hogy a kókuszgolyóba mennek a maradékok. Minden! Ez pedig így van, lagalábbis én ezt láttam a saját szememmel egy nagyon színvonalas, neves cukrászdában (nem mintha ez baj lenne).

csakazért is kötekedek  :evil2:  :cool2:  ;)  azért sem hiszem, hogy minden mert még egy kokuszgolyóban is nehez tudok elképzelni egy kis franciakrémes maradékot.... :respect:

#53 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 13:15

Örülj, hogy libacombot nem kapsz bele :D

#54 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 17:18

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 13:01

csakazért is kötekedek  :evil2:  :cool2:  ;)  azért sem hiszem, hogy minden mert még egy kokuszgolyóban is nehez tudok elképzelni egy kis franciakrémes maradékot.... :respect:

A kókuszgolyó pontos receptjét nem tudom, de kb ez: midnen maradék süti + kakaópor. :) Saját szememmel láttam a nagy edényt amibe mentek a kókuszgolyó alapanyagok. ;)

#55 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 17:25

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 1:53

Legalább szóltál ezeknek az embereknek, vagy szó nélkül hagytad és itt meséled el? :)

#56 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 17:33

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 17:18

A kókuszgolyó pontos receptjét nem tudom, de kb ez: midnen maradék süti + kakaópor. :)

Évszázados, igen jól bevált családi recept: darált háztartási keksz (akár Tesco Gazdaságos is :D), kakaópor, víz (ésszel), és egy löket kávé avagy rum, ízlés szerint. A cucmóból kb. sólisztgyurma sűrűségű masszát gyúrsz, falatnyi golyócskákat (vagy egyéb 3d objektumokat, de a legcélravezetőbb és leguniverzális forma a golyó) formálsz, kókuszban meghentergeted, hűtőbe vele, aztán jóétvágy. Egy töredezettségmentesítés/heti víruskeresés alatt megvan. :) Ízi, fán :)

Szerkesztette: debaj 2006. 03. 06. 17:35 -kor

#57 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 18:05

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 17:33

... :) Ízi, fán :)

A közepébe tegyél magozott feles meggyet is!  :D

#58 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 18:07

Azt nem szeressem kókuszgolyóban. :)

#59 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 18:13

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 18:07

Akkor mogyorót! :omg:

Macika, jó az írásod! :up:

#60 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 18:19

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 18:07

...akkor ne!  :)

Bár a rum és meggy klasszikus párosnak mondható!

Téma megosztása:

• (61 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.