HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (61 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco II Gazdaságos Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 07. 20:05

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 20:00

...

Miért lenne ez aljasság???

Ez tényleg nem aljasság, hanem jó iskolapéldája a Tesco-s igénytelenségnek.  :omg:

#82 Felhasználó inaktív   !!Áky!! 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 20:23

Szaiasztok!

Megosztom Veletek a mai tapasztalatom. :D

Apukám közelgő névnapja miatt elmentem a szóban forgó áruházba és vettem pár dolgot, köztük egy pezsgőt is. A pultnál a kb 25-30 éves csaj udvariasan elkérte a személyimet, hogy megnézze, elmúltam-e 18. Eltelik fél perc, mögöttem halk nevetés. A csaj le föl néz a személyire, erősen számolgat fejben. :) De 1 perc után feladta. Visszaadta és megkérdi, "Bocsi, hány éves is vagy???" :D :D :D :D

Azt kellett volna mondanom, hogy számold ki vazzZz' de mondtam,hogy 19 leszek és fizettem. :)

Iskola rulzzzZz. :)
Tauroid @ Twisting Nether ( Wheelchair Corporation )

#83 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 20:26

Lélektanilag: többen fogják megvenni a kóla+chips kombót, ha 359 forintért veszik meg 165 forint kedvezménnyel, mintha 359 forintért, de csak 45 forintnyi kedvezménnyel vennék meg. Több ember fogja belerakni a kosarába, olyanok is, akiknek egyébként eszük ágában se lett volna kólát vagy chipset venni.

A másik: ha kevésbé felületes, de fejszámolásban nem jártas emberke nézi meg a plakátot, azt fogja látni, hogy a chipset ingyen kapja. És nem kezd el töprengeni, hogy hogyan lett a 239 forintos kóla hirtelen 359 forint.

Persze szerintem is a készítő volt a figyelmetlen, ezt még a Tesco sem engedheti meg magának. (Pedig vannak hajmeresztő akciói, Valentin-nap előtt a gyöngyösi Tescoban rögtön a bejárattal szemben kipakolt, igénytelen, celluxszal összeragasztott, Segafredo kávéból meg After Eight csokiból álló, ajándékcsomagnak kikiáltott valami pusztán kétszáz forinttal került többe, mint az édességek közül leemelt After Eight meg a kávék közül leemelt Segafredo, otthon összecelluxozva. Az orchideák meg (ugyanaz a fajta, ugyanaz a méret) ki voltak rakva a forgalmas középső "folyosón" meg hátul, a - szinte néptelen - halaspult mellett is. A forgalmas folyosón valami 1700 forint/orchidea volt az ár (mondjuk valóban szépek voltak, mi tagadás), a halaspult mellett ugyanaz az orchidea 1700 forintról volt 1500 körülire leértékelve. A satnya Tesco Gazdaságos rózsák árát (sokasával vették őket széles vigyorral, hogy milyen jó rózsát tudtak venni, és még a városba se kellett érte lemenni) már meg se mertem nézni, a kedvenc virágboltunkban sem volt olcsó, de annak legalább volt valami alakja is, meg nem volt szanaszét törve a virága.) De azért nem ártana az áruház imidzsének, ha az ilyen elírásokat ők vennék észre előbb, nem a vásárlók. Nincs annyi reklámtábla, hogy ne lehetne átfutni még egyszer, mit írtak, mielőtt kirakják közmustrára.

Szerkesztette: debaj 2006. 03. 07. 20:29 -kor

#84 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 22:18

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 20:26

Lélektanilag: többen fogják megvenni a kóla+chips kombót, ha 359 forintért veszik meg 165 forint kedvezménnyel, mintha 359 forintért, de csak 45 forintnyi kedvezménnyel vennék meg. Több ember fogja belerakni a kosarába, olyanok is, akiknek egyébként eszük ágában se lett volna kólát vagy chipset venni.

A másik: ha kevésbé felületes, de fejszámolásban nem jártas emberke nézi meg a plakátot, azt fogja látni, hogy a chipset ingyen kapja. És nem kezd el töprengeni, hogy hogyan lett a 239 forintos kóla hirtelen 359 forint.

Persze szerintem is a készítő volt a figyelmetlen, ezt még a Tesco sem engedheti meg magának. (Pedig vannak hajmeresztő akciói, Valentin-nap előtt a gyöngyösi Tescoban rögtön a bejárattal szemben kipakolt, igénytelen, celluxszal összeragasztott, Segafredo kávéból meg After Eight csokiból álló, ajándékcsomagnak kikiáltott valami pusztán kétszáz forinttal került többe, mint az édességek közül leemelt After Eight meg a kávék közül leemelt Segafredo, otthon összecelluxozva. Az orchideák meg (ugyanaz a fajta, ugyanaz a méret) ki voltak rakva a forgalmas középső "folyosón" meg hátul, a - szinte néptelen - halaspult mellett is. A forgalmas folyosón valami 1700 forint/orchidea volt az ár (mondjuk valóban szépek voltak, mi tagadás), a halaspult mellett ugyanaz az orchidea 1700 forintról volt 1500 körülire leértékelve. A satnya Tesco Gazdaságos rózsák árát (sokasával vették őket széles vigyorral, hogy milyen jó rózsát tudtak venni, és még a városba se kellett érte lemenni) már meg se mertem nézni, a kedvenc virágboltunkban sem volt olcsó, de annak legalább volt valami alakja is, meg nem volt szanaszét törve a virága.) De azért nem ártana az áruház imidzsének, ha az ilyen elírásokat ők vennék észre előbb, nem a vásárlók. Nincs annyi reklámtábla, hogy ne lehetne átfutni még egyszer, mit írtak, mielőtt kirakják közmustrára.

Teljesen egyetértek.

Az meg hogy az emberek nem tudnak számolni...
Háát, lelkük rajta.
Sajnos haladunk a teljesen ostoba, chipszabáló Amerika felé.
Gondolkoztál már ma?

#85 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 13:23

Ismét megtévesztett a Tesco
:rolleyes:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#86 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 13:51

Kaptak is vagy 36 millás büntetést...
Ezzel elvitték teljes 6.5 másodperces hasznukat....

#87 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 15:30

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 13:51

Kaptak is vagy 36 millás büntetést...
Ezzel elvitték teljes 6.5 másodperces hasznukat....

Ez sajnos igaz. Lehet, hogy még így is nyertek az ál-akciókkal.
Viszont ha csak a kapcsolódó cikkeknél látott tendencia tovább is fennáll előbb-utóbb ők is megérzik. (5-15-36M) Remélem  :up:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#88 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 18:18

Idézet: !!Áky!! - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 20:23

Sziasztok!

Megosztom Veletek a mai tapasztalatom. :D

Apukám közelgő névnapja miatt elmentem a szóban forgó áruházba és vettem pár dolgot, köztük egy pezsgőt is. A pultnál a kb 25-30 éves csaj udvariasan elkérte a személyimet, hogy megnézze, elmúltam-e 18. Eltelik fél perc, mögöttem halk nevetés. A csaj le föl néz a személyire, erősen számolgat fejben. :) De 1 perc után feladta. Visszaadta és megkérdi, "Bocsi, hány éves is vagy???" :D :D :D :D

Azt kellett volna mondanom, hogy számold ki vazzZz' de mondtam,hogy 19 leszek és fizettem. :)

Iskola rulzzzZz. :)

Túl vékony a dongád és hozzá magas vagy ('nyurgagyurka'), és ez még egy darabig 'gyerekes' kinézetüvé fog varázsolni. Minimum addig, amíg nem produkálsz erős arcszőrzetet, legalább bajszot, vagy nem szedsz föl annyi súlyt izomból vagy zsírból, amitől kifejlett férfinak nézel ki. ;)
Képzelj el engem pl. nyurgagyurka testalkattal! Kép  Ugye, hogy még röhejesebben néznék ki? Na ugye.  Kép

#89 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 18:24

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 22:18

Teljesen egyetértek.

Az meg hogy az emberek nem tudnak számolni...
Háát, lelkük rajta.
Sajnos haladunk a teljesen ostoba, chipszabáló Amerika felé.

Amerika ezen már kezd túlhaladni...

Viszont minden dolog árnyoldala, amit ámérikáinak hívunk és úgy vágytunk abban a rohadt mocskos átkosban, faszán a nyakunkba borult. Most aztán húdejó... kapsz mindent, nem kell várni semmire, nincs hiánygazdaság. Csak éppen a pógár el van adósodva, mert azt a sok csillivillit kölcsönből veszi meg. Régebben legalább időd volt összerakni a pénz az autóra, amíg az megjött a Merkúrba. :)  És nem vágytál ennyi mindenre (részben, mert nem volt ennyi minden), de legalább nem szugerálták beléd, hogy ez kell-az kell. Kell, kell, KELL NEKED, vedd, vedd, VEDD MEG!!! :eek:

:p

#90 Felhasználó inaktív   !!Áky!! 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 19:32

Idézet: Omega - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 18:18

Túl vékony a dongád és hozzá magas vagy ('nyurgagyurka'), és ez még egy darabig 'gyerekes' kinézetüvé fog varázsolni. Minimum addig, amíg nem produkálsz erős arcszőrzetet, legalább bajszot, vagy nem szedsz föl annyi súlyt izomból vagy zsírból, amitől kifejlett férfinak nézel ki. ;)
Képzelj el engem pl. nyurgagyurka testalkattal! Kép  Ugye, hogy még röhejesebben néznék ki? Na ugye.  Kép

Megértem, hogy elkéri a személyit, nem ezzel van a gond. Hanem azzal, hogy nem tud 2006-ból kivonni 18-cal. Egy ilyen bonyolult matematikai művelet ma már hozzátartozik az alapműveltséghez, szvsz.
Tauroid @ Twisting Nether ( Wheelchair Corporation )

#91 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 20:08

Idézet: cyberde - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 20:05

Ez tényleg nem aljasság, hanem jó iskolapéldája a Tesco-s igénytelenségnek.  :omg:

PONTOSAN így látom én is.

Mindenütt süt a TESCO-ban az igénytelenség. A helyesírásban (mert annyi pénzért nem kapnak olyan embert, akinek legalább 3-asa volt nyelvtanból), az eladókon, akik netto 70ezerért nem érzik, hogy ők vannak a vevőkért és nem fordítva, és még sorolhatnám.

A szép példa a budaörsi TESCO híradástechnika osztályán éjszaka 'dolgozó' srác volt, aki az egyik HiFi-t a fájdalomküszöbig feltekerve vonaglott a 'zene' ritmusára ott, két polcsor között. Épp arra támadt vásárolnivalóm, így letekertem normális hangerőre az erőlködőt. Hátat fordítottam, ő meg visszatekerte azonnal.
Na, ekkor támadt egy kis hevenyészett vitánk, aminek a vége az áruházigazgatóval történt elbeszélgetés lett, miután már kezdtem berekedni.

Azóta - amikor ott jártam - még nem hallottam bömbölő zenét az osztályon.
Gondolkoztál már ma?

#92 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 22:05

Idézet: !!Áky!! - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 19:32

Megértem, hogy elkéri a személyit, nem ezzel van a gond. Hanem azzal, hogy nem tud 2006-ból kivonni 18-cal. Egy ilyen bonyolult matematikai művelet ma már hozzátartozik az alapműveltséghez, szvsz.

Sőt, évente új évszámot kellene megjegyeznie -ha már a számolás nem megy-, hogy mikortól 18 éves valaki  :p

#93 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 22:17

Idézet: !!Áky!! - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 19:32

Talán túlmelegedett a processzora!  :Đ

#94 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 22:20

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 20:08

...
Azóta - amikor ott jártam - még nem hallottam bömbölő zenét az osztályon.

#95 Felhasználó inaktív   Fefe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 13:14

Hajnal van... olyan korán, hogy a kukorékok is a másik oldalukra fordulnak még, és kizárólag a hajnali pára lepi el még az utcákat – az szemetet leszámítva – . Ennek ellenére emberünk ébren van, és mivel nem jön álom a szemére elhatározza, hogy hasznosan tölti a maradék pihenőidejét, mielőtt újra felül a "hétköznapi életnek" csúfolt napi körhintára pörögni. Így eloson a nem túl messzi 24 órás ingyencikruszba bevásárolni a heti ásványvízszükségletét a családnak.

Egy pár száraz kiflivel, és egy pár akciós fonnyadt virslivel később 8 karton 6-os csomagolású ásványvíz tobzódik tolikocsijában, mellette a napi zöldségadag, amit muszájból kell egésznapi fenséges eledel formájában elfogyasztania álmai asszonyával közösen, pusztán szolidaritásból, közös fogyókúra ürügyén. Az egész tanzakció nem húzódik sokáig, illetve nem húzódna sokáig, hacsak nem fizetnének emberünk előtt hajnali órák ellenére az éppen működő 1, azaz egy db kasszánál - ahol mellesleg kb. 8 hasonló álmatlanságban szenvedő mazohista áll szépen libasorban - , a manapság már presztízsnek is tekinthető banki kiállítású műanyag cetlicskével. Pár odakozmált krumplisfánkkal és a Ben Hur történelmi eposzával később rá is kerül a sor.

Emberünk szeme felcsillan, szinte már látja szemei előtt a bejárati ajtónál strázsáló, éppen motozni készülő kommandóst, akit mi csak köznapi csak nyelven biztonsági őrnek hívunk. A hatalmas tömegnek, vagy csak a hajnali időnek köszönhetően a pénztárban ücsörgő fejszámolóművész egy letaglózó szösszenetet ejt ki a száján : "tehát 8 csomag víz, 6-osával az..... - feszült, néma csend... lent a sarokban gürcölő hangyák ordibálásnak ható motoszkálása - hat szor nyolc, ötvenhat. - hangzik a meglepő eredmény a művész szájából"    Hősünk is utánaszámol magában, hátha nála csak azért nem stimmel az eredmény, mert gyárilag hibás abakuszt kapott gyerekkorában, de sajnos az eredmény még mindig 48 nála. Kissé cinikus és parányit gonosz volta miatt nem szól emberünk a fejszámolófenoménnek okítása gyanánt csak a bonyolult művelet - (48x79), vagyis (56x79)  :D - végén. A lesújtó és kiigazító eredmény hallatán a pénztári zseni hitelen felnéz - utánaszámol, de hiába - majd vissza, és tovább bámul értetlenül. A pulton heverő, gazdáját - pénztáros - már rég elfelejtő asztali számológépet hirtelen felkapva, emberünk vizuálisan is bemutatja az eredmény születésének igaz történetét. Néma csend veszi kezdetét újra, majd egy ismételt Titanic történetnyi idővel később, a zseni pénztárbűvölő bocsánatot kér : "Jól van na…#!$đä  !!!"

Emberünk a zsenialitása, és némi lelkiismeret furdalás birtokában távozik a szentélyből, vagyis csak távozna, mivel a marcona kommandós a bejáratnál még utoljára ellenőrzi a számlájának és a bevásárlókocsijának tartalmát, nehogy jól végződjön ez a kis történet.

Tanulság ? Ugyan már ! Rég lemondtunk már róla...  /Talán a zöldséglakoma után esetleg visszatérhetünk rá/

"Az élet egy félkegyelmű meséje." - William Shakespeare

#96 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 09. 20:39

:omg:

Csatolt fájl:

#97 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 20:59

:OOO bár ha jobban belegondolok :nevet2:

Szerkesztette: carcass 2006. 03. 09. 21:02 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#98 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 21:34

Elfogyot mind. Irigyek vagytok? :omg: :confused:  :Đ

#99 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 02:55

Istenkém, nem volt több 'c' betű a billentyűzeten. Majd legközelebb eggyel többet ír...
Gondolkoztál már ma?

#100 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 06:56

Itt legalább kettő emberen múlik ez, de lehet, hogy még több kézen átmegy, mire kikerül. Az első megírja és kinyomtatja (esetleg megírja és elküldi valahol a központban, és egy másik kinyomtatja a helyi tescoban) , a másik meg kirakja a polcra. (a harmadik meg a műanyag tokba teszi, satöbbi.) Egy ekkora baki azért valamelyiknek feltűnhetne...

Téma megosztása:

• (61 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.