Tesco II Gazdaságos
Elküldve: 2006. 05. 27. 21:13
Idézet: Mumia - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 18:08
Erre az lenne a megoldas, hogy mittudomen egyszerre felvenni 10 embert, ebbol egy-egy a nemkivanatos kisebbsegiekbol, disznek, maradek helyeket meg a kivant nepcsoporttal feltolteni.
Aztan lehet probalkozni a perrel, de szerintem bebuknak.
Egyebkent semmi bajom a negerekkel, csak marhara szurja a szememet, ha valaki faji diszkriminaciora hivatkozva probal elonyoket kicsikarni maganak.
Dolgozzon o is meg a penzeert, ugy mint Te meg En, ne a mi altalunk finanszirozott segelyert sirjon allandoan...
Szerkesztette: nyunyu 2006. 05. 27. 21:17 -kor
Elküldve: 2006. 05. 27. 23:10
Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 22:13
Véletlenül nem ezt akart éppen?
Elküldve: 2006. 05. 28. 07:45
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2006. 05. 28. 09:47
Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 23:10
Ha azt akarta volna, nem kártérítést követel, hanem állást.
Elküldve: 2006. 05. 28. 09:48
Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 21:13
...
Ennyi a veleje a történetnek.
Elküldve: 2006. 05. 28. 10:05
Idézet: Mumia - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 18:08
Már régen elért ide is, csak eddig még nem voltak ilyen látványos büntetések. Szerintem a munkáltató pedig azt vesz fel akit akar, ő dönti el, hogy tetszik-e az adott ember haj/szeme szine. Egyetlen dolog van ami esetén tényleg büntetni kellene a munkáltatót, az az, hogy a gyerekek száma miatt nem vesznek fel vkit v. azért, mert babát szeretne.
Tegnap voltam tescoban (amúgy ritkán járok oda) és a pénztáros kitüzőjére az volt irva, hogy "Látogató 85". Mondom havernak, hogy siessünk nehogy minket is befogjanak a pénztárba melózni
Elküldve: 2006. 05. 28. 10:11
Idézet: Etele - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 10:47
Igen, nyilván sok teteje van bekövetelni magad oda, ahova nem vettek fel, gyümölcsöző munkaviszonyt lehet vele megalapozni...
Elküldve: 2006. 05. 28. 10:11
Elküldve: 2006. 05. 28. 10:31
Sok élményem közül, csak kettőt emelnék ki.
1; Nemrégen jártunk párommal az Ő hőn szeretett super-hyper-extra-giga marketjében.
Mint ahogyan az lenni szokott, másfél méteres kottával ellátva, tételes áruvadászat esete forgott fenn.
Tapasztaltabb férfitársaim tudják, hogy ilyenkor legjobb, ha azt az ótvaros bevásárlókocsit meg sem próbálod betolni a sorok közé. Ha egyszer bementél, magadra vess. Tuti, mire megfordulsz, már nem bírsz kijönni..
Tehát marad a bevált módszer: asszony befarol a polcok közé, Te pedig ártatlan képpel megállsz a széles "sugárúton", várva oldalbordád.
Ez történt. Csakhogy. Az alatt a kb:5 perc alatt, míg asszonykám halált megvető bátorsággal wc-papír után vadászott, cirka 6-an szólítottak meg, hogy mit merre találnak. Nem értettem a dolgot, de mivel alapvetően segítőkész vagyok, és azt a bizonyos áruházat -Pólus Tesco- jól ismerem, hát eligazítottam őket. Pár percel később leesett, mikor a ruházati osztály környékén járva, véletlenül pelepillantottam egy tükörbe. Én marha, hát pontosan ugyanolyan színű pólóban feszítettem, mint az ottani alkalmazott rabszolgák többsége...
2; Szintén Pólus Tesco, szintén életem értelmével...
Megrögzötten figyeli az egyre inkább seggtörlöpapír minőségűre silányodott reklámújság hírdetéseit.
Akció lejárta előtt 2 nappal eszébe jut, hogy Neki még kell az a bizonyos ketyere, írószer, dosszié, vagy a nászapja f@sza mit tudom én mi, amit hírdetnek. Nosza, felkerekedünk. A bejárattól kiló hússzal startol, olyan lendülettel veszi a kanyarokat, hogy felszakad mögötte a burkolat. Alig bírom követni. Aztán egyszercsak megáll, és szembetalálja magát 90 köbméter gazdaságos virágföldel, 50 literes csomagolásban. pontosan ott, ahol annak a szemét ketyerének kellene lennie, ami még 2 napja ott volt! Én pedig a bokámat pisálom le , annyira röhögök, miközben az arcát nézem.
Tanulság, Nekem eddig: Óvatosan válogasd meg ruházatod, mielőtt betérsz valamelyik nagy áruházba, nehogy a kezedbe nyomjanak egy óriási kartondoboz összedobált vacakot, hogy pakold ki a helyére!
Itt is, ahogy mindenki próbálja felfejteni mögöttük a kimondhatatlant, olyanokká
válnak ezek a sorok, mint egy-egy ujjlenyomat. Tulajdonképpen azok is:
ujjhegyeink lenyomatai...
Elküldve: 2006. 05. 28. 11:44
Aztan lehet probalkozni a perrel, de szerintem bebuknak.
Egyebkent semmi bajom a negerekkel, csak marhara szurja a szememet, ha valaki faji diszkriminaciora hivatkozva probal elonyoket kicsikarni maganak.
Dolgozzon o is meg a penzeert, ugy mint Te meg En, ne a mi altalunk finanszirozott segelyert sirjon allandoan...
Fordított numerus clausus?
Elküldve: 2006. 05. 28. 11:45
Idézet: Fodor Ákos - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 11:31
Tanulsag 2.: Óvatosan válogasd meg életed párját...
Elküldve: 2006. 05. 28. 11:54
Ez azért nem jó megoldás, mert ha tudja a kedves dolgozó, hogy "úgyis felvesznek, mert új-fundlandi vagyok", akkor azt is tudni fogja, hogy "úgyse mernek kirúgni, mert új-fundlandi vagyok", és ha egy picit bátrabb a kelleténél (az efféle bírósági döntések után miért ne lenne), hajlamos azt gondolni, hogy ha lustaságból/hanyagságból/alkalmatlanságból nem végzi el a munkáját, az csak azért baj, mert ő kisebbségi. Ha szól neki valaki, hogy ideje elkezdeni rendesen dolgozni, már szalad is a bíróságra, hogy engem megfajgyűlöltek.
És ha az új-fundlandin kívül van még egy új-hebridai, egy dél-saskatchewani, egy inuit, egy hopi, egy dakota, egy pápua meg egy abó, akkor a tíz emberből nyolcat a semmiért fizetnek, és két embernek kell tíz ember dolgát csinálnia.
Elküldve: 2006. 05. 28. 12:17
Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 10:11
Hm, egészen véletlenül nem az elvekről volt itt szó? Hogy ne érje hátrányos megkülönböztetés a bőrszíne miatt?
Akkor meg menjen azon a harc, hogy ha egyébként megfelel az állás kritériumainak, vegyék fel.
Gyümölcsöző munkaviszony? Hát igen, ha esetleg felvették volna ezek után, pénztárosként olyan sok mindent el tud tolni, ami alapján csakazértis kirúgják. :Đ
Persze ez csak teoretikus. Mert egy deka bizonyíték nincs arra, hogy valóban azért nem vették fel, mert roma.
Szerkesztette: Etele 2006. 05. 28. 12:23 -kor
Elküldve: 2006. 05. 28. 13:20
Idézet: Etele - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 13:17
Akkor meg menjen azon a harc, hogy ha egyébként megfelel az állás kritériumainak, vegyék fel.
Persze, vásárolni is az elveik miatt járnak az emberek a Tescóba, ugye?
Nem tudom, ha én bárkivel is perben állnék, csak az érdekelne hogyan rendezzük a kérdést, aztán minél hamarabb fel is út, le is út, legyen szó akár munkaviszonyról, szolgáltatásról, egyébről.
Idézet
Ha nagyon akarnak, bármi miatt ki tudnak rúgni. Esetleg úgy betesznek neked, hogy inkább te akarsz távozni. Ez bárhol működik.
Idézet
Ja, persze, ez az amit akármire rá lehet mondani, te kis naiv.
Azért annyira legyenek szívesek a jelentkezéseket komolyan venni, hogy nem lazán elkavarják őket. Persze lehet, hogy nekik mindegy, hogy melyik embert veszik fel a sok közül, de ha én jelentkezem valahova állásra, nekem annyira nem.
Elküldve: 2006. 05. 28. 14:34
Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 13:20
Hogy ennek egészen pontosan mi köze van a faji megkülönböztetéshez, meg ahhoz, hogy jelen esetben miről van szó, azt szerintem te magad sem tudod.
Idézet
Akkor ennyi erővel perelhettek volna azért is, hogy felvegyék, mert ha nagyon akarják, úgyis kirugják - legalább lehet újabb kirakatpert indítani, hogy azért bocsátották el, mert roma.
Ez bárhol működik? Nem mondod! Látatlanban is több munkahelyem volt, mint neked, szóval kösz a felvilágosítást, most már sokkal okosabb vagyok.
Idézet
Kábé annyira vagyok "kis naiv", mint te, aki meg azt hiszed el, hogy azért nem vették fel, mert roma - saccra ugyanannyi bizonyíték szól mindkettő mellett, sőt.
Idézet
Persze, elvárható lenne, hogy ne keverjék el a pénztárosi jelentkezéseket. Végül is elő sem fordulhat, hogy valaki mulaszt, főleg, hogy olyan miniatűr cégről van szó mint a Tesco, ahol csak egy-két pici áruházban van egy-két pénztárospult, ahol egyáltalán nem cserélődnek sűrűn az emberek.
Egyébként fordítsuk meg a kérdést.
Nekem eszembe sem jutna pereskedni, ha egy állásra nem vettek fel, amire egyébként alkalmasnak találom magamat, és a velem párhuzamosan pályázó ismerőst meg felveszik. Van ilyen, a munkáltató szíve joga, hogy azt vegye fel, aki neki szimpatikus két egyébként azonos képességű/végzettségű/etc. pályázó közül. Akár azzal a kifogással is elutasíthat, hogy rajtam nem volt kalap, akit felvettek, azon meg igen.
Szerkesztette: Etele 2006. 05. 28. 14:46 -kor
Elküldve: 2006. 05. 28. 15:12
Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 11:10
Nem ráírták, hanem gyárilag ez van a dobozon. :Đ
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet
Elküldve: 2006. 05. 28. 15:17
Idézet: Etele - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 15:34
Dehogynem, semmi. Mint ahogy az egész eset mögött elsősorban egy ember megélhetése van.
Idézet
Akkor már csak gondolkodni kell megszólalás előtt.
Minden bizonnyal senkinek nem hiányozna az a pár hónapos szenvedés. Neked igen? Persze neked nyilván elveid vannak.
Idézet
Örülök, hogy jobban meg tudod ítélni, mint a bíróság. Mindenesetre én nem kardoskodtam egyik álláspont mellett sem, ha jól emlékszem.
Idézet
Igen, most meg is járták a kis mulasztásukkal. Végülis azt a 300 000-et lazán kicsngetik, akkor most hol a probléma?
Idézet
Köszönöm, ilyenből én nem kérek. Habár lehet, hogy velem van a baj, ha csak nekem szúrja az ilyen eljárás a csőröm...
Elküldve: 2006. 05. 28. 15:29
Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 16:17
Nézd. A mai világban minden egyes álláshirdetésre sok jelentkező akad. Ezek közül csak egyet lehet felvenni, akkor is, ha van mondjuk négy olyan "ideális jelölt", aki 100%-ig ugyanolyan képesítéssel és képességekkel rendelkezik. Ebből a négyből hármat el fognak küldeni, akár különös indok nélkül is. Ezzel a bíróság sem fog tudni mit kezdeni, hiszen az a munkaadó elidegeníthetetlen joga, hogy azt az embert vegye fel a munkakörbe, akit ő a legalkalmasabbnak lát, és a többiekkel szemben addig terjed a tájékoztatási kötelessége, hogy "Tisztelt uram/hölgyem, sajnáljuk, de nem önt vettük fel". Ezen a ponton fellebbezésnek helye nincs. Amint azonban bejön a képbe a bőrszín/szemszín/hajszín, emberünk már meg is nyerte a pert, hiszen egyik bíró sem fogja felvállalni a "náci" becenevet, hogy igazat adjon a hatalmas multinak a szegény pénztárosnővel szemben, akit nem vettek fel. Pedig minden törvényes joguk megvolt rá, hogy mást vegyenek fel.
Amúgy ahogy én látom, a Tescoban nincs jele, hogy az áruházlánc bármiféle hátrányos megkülönbözést alkalmazna a munkaerővel szemben. Múltkor valamelyik fővárosi áruházukban ötven kilométeres körzetben egyetlen tescos alkalmazott lófrált, akitől érdeklődhettünk volna, merre van az általunk keresett cikk, de az ázsiai fiatalember összes magyar szókincse ki is merült nagyjából az "Elnezest, nem erteni" ismételgetésében. Vécéillatosítót kerestünk, meg is mutatta, merre van a vécé. :Đ
Szerkesztette: debaj 2006. 05. 28. 15:33 -kor
Elküldve: 2006. 05. 28. 15:46
Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 15:17
Még mindig nem értem, hogy jön a diszkrimináció elve ahhoz, hogy a Tescoban vásárolnak-e az emberek, biztosan bennem van a hiba.
Idézet
Minden bizonnyal senkinek nem hiányozna az a pár hónapos szenvedés. Neked igen? Persze neked nyilván elveid vannak.
Kösz, gondolkodom, nem kell ez a nagyképű suttyó duma.
Ja, vannak elveim, még ha számodra ez nevetséges is.
Idézet
Örülük, hogy szerinted a bíróság tévedhetetlen, és semmiféle egyéb sincsen az eset mögött, csakis az igazság keresése. Boldog tudatlanság.
Idézet
Ott van a kis probléma, hogy megint csúsztatsz.
Büntessék meg őket azért, mert hátrány érte a (roma) illetőt, hiszen valaki mulasztott: elkeverték a jelentkezését. Tiszta ügy volna, és jogos is a bünti.
De az eset nem erről szól, ezt biztosan látod te is.
Idézet
Na most ki a "kis naiv"?
Szerkesztette: Etele 2006. 05. 28. 15:58 -kor

Súgó
A téma zárva.