HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (61 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco II Gazdaságos Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 20. 20:45

Idézet: Lord - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 20:32

off/on: megjelent már a tesco-s könyv?

Meg, de szerintem elég tré az ár/érték arány.

#842 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 01:53

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 20:45

fel kell rakni utána bolhára, licitre,
és továbbadni. és goto line 1

#843 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 02:41

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 12:10

Ez aranyszabály, érdemes háromszor aláhúzni és kívülről megtanulni. A Tescoban, de sok más üzletben (a sarki kisbótban!) is mindig a régebbi termék van szem előtt, a frisset hátulra rejtik. Egyszerű okai vannak ennek. Egyrészt hatalmas kár érhetné a céget, ha a frisset raknák elölre, hiszen azt vinnék, a készlet nagy része meg rájuk romlana. Itt kétfelé oszlik a probléma: a.) Ha számolnak ezzel, és kisebb raktárkészletet tartanak fenn, egyetlen defektes kamion, egyetlen többórás fennakadás a határon jelentős készlethiányt okozna; b.) Ha nem számolnak ezzel, és a polcon hagyják a régebbi anyagot, akkor rájuk romlik, mehet a szemétbe, hatalmas mennyiségű selejt szakad a cég nyakába. (Persze, újracímkézhetik, a végtelenségig azonban nem húzhatják.

A másik probléma a raktározás. Mindegy, hogy hol van a termék, a polcon vagy a raktárban, aban a pillanatban, hogy bevételezik, elkezd ketyegni az óra. Minél tovább van készleten a cucc, annál nagyobb a raktárköltség (ezt a fogyasztó nem veszi észre, a cégnek viszont minden esetben veszteséget jelent, akkor is, ha két hónapot van készleten a termék, ahoor is, ha tíz percet), és ez minden termékre, a nem romlandóakra, tehát akár egy borotvapengére is érvényes. Ebből a szempontból is lényeges, hogy a régebben beérkezettet adják el először.

Még egy szabály: minden Tescoban van egy-több, hűtőládára emlékeztető tároló, fenntartva az "akciós" termékeknek. Ebből soha ne vegyünk semmit. A dolgozók "koporsónak" becézik, nem véletlenül. A hetek, netán hónapok óta eladhatatlan termékek kapnak itt egy "utolsó esélyt".

Vannak olyan láncok, ahol a régi-új termék elosztását már nem az üzlet, hanem a raktár végzi. Így elkerülhető, hogy a vevő feltúrja a boltot, mert úgysincs frissebb. Sőt, gyanítom, megvan a másodkereskedelme a közelgő lejáratú áruknak...
A lejárt élelmiszer nem mehet a szemétbe tudtommal... veszélyes hulladék... nagyobb költség megszabadulni tőlük... biztosan megmérgeznek  :D  :D  :D
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#844 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 07:07

Idézet: L - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 2:41

A lejárt élelmiszer nem mehet a szemétbe tudtommal...

:offtopic:

"Mehet a szemétbe" mint kifejezés: töbet már nem lehet rendeltetésének megfelelően felhasználni. ;)

Idézet

Vannak olyan láncok, ahol a régi-új termék elosztását már nem az üzlet, hanem a raktár végzi. Így elkerülhető, hogy a vevő feltúrja a boltot, mert úgysincs frissebb.

Az ilyen helyeket el kell kerülni. :) Egyébként a Tescoval azért vagyunk "szerencsések", mert ott olyasmi a politika, hogy ha valamiből van még raktáron, akkor árufeltöltéskor tele kell rakni a polcot. És nagy valószínűséggel kerül friss termék is leghátulra. :)

Ja, tegnap ért egy igen kellemes meglepetés a Tecsóban: vettem valami ATC intelligencs elosztót a gépemhez, mert a régi, ötös elosztóm már csurig tele volt, a nyomtatót és a szkennert nem is tudtam bedugni már, csak a szoba túlvégéről vezetett hosszabbítóba. Nagyon fajin cucc, túláramvédős, van rajta egy "master outlet" nevezetű aljzat, ebbe kell a gépet dugni, és a többi aljzat addig nincs áram alatt, amíg nem kapcsolod be a számítógépet.

És a kellemes meglepetés: 3800 forintért volt kiírva, gondoltam, annyit megér nekem. A pénztárnál meg már 2400 forintot írt a gép :Đ

Szerkesztette: debaj 2006. 11. 21. 07:11 -kor

#845 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 14:41

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 21:45

1600 ért vettem szerintem annyit megért, én szeretem az ilyen könnyű témájú könyveket... Egy este alatt kiolvastam 240 oldal és jót szórakoztam rajta... Ezért már megérte... :peace:

#846 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 16:35

Én meg majd kölcsönkérem, mert ilyen "szemétre" sajnálom a pénzt.  :cool: Pedig nagy könyvgyűjtő vagyok, de ez egy olvasás után menne a kukába. :(

#847 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 19:30

Idézet: Etele - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 16:35

... a kukába. :(

Újrahasznosításra.  ;)
Lehellet megszegik

#848 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 19:37

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 7:07

Az ilyen helyeket el kell kerülni. :)

Kerüljön a franc miattuk!  :cool: Nem térek be oda, csak ha már nincs más. Évente háromszor. Akkoris borogatom lefelé a tejesdobozokat, mert persze mind befelé néz dátumilag. És kemény munkával azért lehet találni olyat, ami nem másnap, hanem harmadnap jár le. Meg felháborodom, ha a pénztáros az előző vevő kiöntött kefírjébe qrja az árumat. Mondtamis, még jó, hogy láttam, kefírvót...  :o Meg halk áentéeszezésre még fel is törlődött.
De a legjobb, hogy mindig eldöntöm, hogy nem hívom fel a figyelmüket, hogy a lassítósztrájkot jól láthatóan jelezni kell, sosem tudom megállni, hogy ne tegyem...  :D  :D  :D
Lehellet megszegik

#849 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 21:02

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 14:41

1600 ért vettem szerintem annyit megért, én szeretem az ilyen könnyű témájú könyveket... Egy este alatt kiolvastam 240 oldal és jót szórakoztam rajta... Ezért már megérte... :peace:

Idézet

Én meg majd kölcsönkérem, mert ilyen "szemétre" sajnálom a pénzt. Pedig nagy könyvgyűjtő vagyok, de ez egy olvasás után menne a kukába

ezért fog körbejárni a könyv nálunk!

#850 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 21:12

tesco@campona, anyámnak veszek dvd játékost. Millenium kódnevű szó szerint mindenevő csoda (1 éve nyűzok egyet belőle :) )polcon 9990 huf. ok, jöhet. kassza, 8990 huf. fejvirulás, elvonulás.
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#851 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 21:13

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 21:12

fejvirulás, elvonulás.

LEhet, hogy ezért van már mindenhol kirakva a Boldog karácsonyt! szöveg :D

#852 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 21:16

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 22:13

itt még nem láttam.

más. haladok zöldséges rész felé, középen konténer, telehányva (szó szerint) dvd filmekkel, vagy ezer darab. A2es papirra kiírva, 299 huf/db. beletúrok. ötféle film összvissz, többi mind ugyanaz. erről ennyit.
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#853 Felhasználó inaktív   neirda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 00:00

Idézet: L - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 19:30

Újrahasznosításra.  ;)

bizony arra !!
jah, és könyvet semmilyen körülmény közepette NEM dobok ki !!!
" Könnyebb elviselni a nélkülözést, ha van egy kis luxusunk! "

#854 Felhasználó inaktív   Hootmák 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 00:08

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 21:13

Karácsony...
Ma veszek kicsi fóliás Borsodit (6-os).... Van rajta külön vonalkód, csipogógép nem szereti... Kibont, 1 sör becsipppp... Végén fizet 1 sör... Visszajáró vendég leszek, tuti  :D
Amugy nem kel csodálkozni semmin, olyan a munkavégzés ott, mint a fizu.. :respect:

#855 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 06:21

sz@r??

#856 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 07:02

Az nem kifejezés ;)

Gyöngyösön a különböző színárnyalatú TG baracklevekből már díszítősor is volt kirakva, mondjuk azt diákmunkás csinálta. :)

#857 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 11:33

Tegnap este mégiscsak kellett kenyeret vennem a Tescoban, mert már minden más bezárt akkorra, hát ne tudjátok meg, iszonyat szar az a kenyér, pirítósnak jó volt, de amúgy: :boa:
Ráadásul vásárlás közben végig karácsonyi dalokat nyomattak. :doom:

#858 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 22. 11:40

Kép

Tesco Gazdaságos Kurvaképző gyerekeknek

A Daily Mail híradása szerint a brit Tesco áruházláncot felháborodott szülők támadják, hogy eltávolítson árukészletéből egy gyerekeknek szánt sztriptíztáncos-készletet.

A "Peekaboo Poker" elnevezésű játék egy összerakható rudat, egy sztriptízbárokat idéző zenéket tartalmazó CD-t, és egy marék játékpénzt tartalmazott. A dobozon szereplő leírás a következő volt:

"Engedd szabadjára a benned rejlő szexcicát. Csak rakd össze a dobozban levő Peekaboo rudat, öltözz a legszexibb cuccodba, és már kezdheted is! (...) Mutasd meg magad a világnak, és egy vagyont kereshetsz Peekaboo Táncdollárokban!"

Vagyis a készlet arra való, hogy a kislányok profi sztiptízkurvaként mutogassák magukat kis barátaik előtt, akik még pénzt is dughatnak a bugyijukba.

A Tesco végül eltávolította az eszközt a játékosztályról, de a fitness-osztályon továbbra is kapható.

Az áruházlánc egyébként meztelen nők és férfiak képével illusztrált kártyacsomagokat is kínál a játékosztályán, Peekaboo Poker elnevezéssel.

Daily Mail - Kuruc.info

#859 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 20:04

Ez duplán vicces, ugyanis az eredeti hírből nem derül ki, hogy tényleg gyerekeknek szánták volna.
Van egy ezresem rá hogy nem, csak a Tecsó volt nagyon béna és játékokhoz rakták. :)

De sebaj, önjelölt erkölcscsőszök, hajrá!  :Đ
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#860 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 20:41

http://www.tescosoftware.com/

Téma megosztása:

• (61 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42