HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? IX. Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 01. 19:23

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 19:18

Akkor nekem mennyit kellene hazudnom a Polo-ra, 3L ?  :D

Van olyan, csak az Lupo :)

#162 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 19:26

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 18:54

Vicces... mi a hihetetlen? Hogy most 7,5 az átlag? Vagy hogy a ZX prolonggal és akkor 80%ban lakotton kívűl (heti 1 Balaton-vissza :D ) elment 4,5-5,5 körl is? Prolong 1 lityit vitt le. Aki nem hiszi, nem hiszi. (városban menve 90%ban 7lityit evett a ZX)

A Hondások fogyasztása a reális, hogy amellett hogy mennek mint a golyó, 4-5-6 lityi ;) ... Nem vagy könnyű lábbal esznek keveset, de akár mennek is rendesen; együtt :Đ .

Nem hihetetlen  a 7,5, főleg hogy nem tudom hogyan, milyen körülmények közt, de hogy full városban az már...., igazából egy poén volt.

Mondjuk a 4,5-5,5 körüli benzines ZX-t fogyasztást már nehezebben veszi be a gyomrom :D. Hogy evett annyit, repülőstarttal, 80-as konstanssal?  ;)

Szerkesztette: Kory 2006. 03. 01. 19:26 -kor

#163 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 19:47

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 19:26

Nem hihetetlen  a 7,5, főleg hogy nem tudom hogyan, milyen körülmények közt, de hogy full városban az már...., igazából egy poén volt.

Mondjuk a 4,5-5,5 körüli benzines ZX-t fogyasztást már nehezebben veszi be a gyomrom :D. Hogy evett annyit, repülőstarttal, 80-as konstanssal?  ;)

Húzta egy dízel megane :D Persze 1000-res fordulaton, és 4 liter gázolajból 160-al :D

Szerkesztette: Locutus 2006. 03. 01. 19:48 -kor

#164 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 20:03

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 20:26

Leírtam... de ha jobban tetszik, adj hozzá 1 lityit, mert látom azt nem figyeled... vagy tolj a tiedbe is olyan anyagot, ami 60-65 keménységi fokról 90-re keményíti fel az acélt, és vonzza az olajat :).
Elsősorban helyben járok/járunk vele, így ennyit mutat. Ennek nem számoltam utána, karácsony környékén lett nulázva. Mióta elsősorban én megyek vele, azóta esett 2decit az átlag. Igaz, és elég pille lábú vagyok. Nézz be, és olvasd el mennyit eszik a többi ilyen mocis pikacsu, és monde meg tuána hogy reális e. (Ebben is van prolong, ezen fél lityit javított kb.)  Ja, és asszem a népítéletnél alsó kettő a ZX és a Picasso, ott is nézhetsz fogyasztást. Meg a saját topicjait is nézheted különböző fórumokon, mert nekem látom nem hiszel. Bár nem tudom minek hazudnék :think: ... 'Global' fogasztást nem tudok. Átlagolj :). Elsősorban akkor volt számolva. Ergo az átlag/vegyes/akárminél ofkorsz jobb mikor 80%ban lakotton kívűl ment (bár a lakott sem város volt elsősorban, hanem falu) naná hogy jó volt, a 80-90%ban lakotton 7 literje meg a gyári 8,xes városi fogy adattal megint nem hiszem hogy hihetetlen. Nem tudok csak ilyen, csak olyan, és x% ilyen y% olyan (vegyes/kombinált,akármilyen) eredménnyel szolgálni... De ezt is írtam... mindegy  :rolleyes:

Mért, benzinesed gondolom volt, milyenmoci milyen vezetési stílussal hogy evett lakotton kívűl/városban/vegyesben, vagy amikor mérted?

Meglestem, Népítéletben vegyesre elsősorban 7 liyit írnak, van 6-7,5 és 8 is. De nem hinném hogy kezelt motorral... így szerintem lakotton kívűl ennyi korrekt, és lakotton is. (Elötte 5,5-6 körül evett lakotton kívűl, lakotton meg 8-8,5)

Szerkesztette: MC Pite 2006. 03. 01. 20:09 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#165 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 20:20

NE, ismétlem: NE vegyetek Civicet! Ezt olvassátok: http://totalcar.hu/n...et&cat_id=36261

:D

#166 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 20:50

Asszem erre mondják, hogy aki hülye haljon meg.  :) A kedvencem (persze a többi is kemény): "A régivel a 750kg-os utánfutómat simán húztam alkalmanként, mert 940kg volt a megengedett fékkel vontatható tömeg. Az új Focus forgalmijába már csak 700kg van beírva! (pedig nehezebb is a réginél)" Szerintetek mi volt az elképzelése, mi alapján állapítják meg egy autó maximálisan vontatható tömegét? :)
Tök vicces, amikor valaki hülye az autókhoz, utána se nézz semminek és utána felvan háborodva, hogy "dehátezmekkoraátverés". A másik kedvenc "állatfajom", aki megveszi az 1.4-es motorral szerelt 1.3 tonnás verdát és utána szidja, hogy miért nem megy. :)
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#167 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 20:53

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 17:46

Akkor is kamuzik, mert 80-nál az enyém 4,1-et fogyaszt :D

Komolyra fordítva: ezzel az autóval vegyesben 5,5 alatt nem jár el senki. Van egy megbízható fazon a Toyo fórumon, aki rendszeresen 5,5-es átlag körül tankol, ennél mindenkinél többet fogyaszt a kocsi. Ez bitang jó átlag, nekem csak akkor sikerülne, ha keveset mennék városban, és nem mennék föl a sztrádára. A 6,5 már tökéletesen reális - de a 4,4 egész egyszerűen kizárt.

Mibe, hogy kitaposnék belőle 12 litert?! :D
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#168 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 21:01

Ha jól emlékszem, hobizoli fikkantotta le a Honda 2,2-es dízelmotorját. Idézek a finoman szólva nem éppen japán-párti Auto Bild magyar kiadásának márciusi számából, az A4-Accord-159-X-Type dízel összehasonlító teszt értékeléséből:

Idézet

Meglepetés - vagy nem is? Tulajdonképp teljesen indokolt eredmény, hiszen a Hondáé a legjobb motor és a legkedvezőbb ár.

Az ellenfelek között szerepel egy PSA-Ford motor (Jag), egy JTDm (Alfa) és egy VW-féle TDI (Audi) legfrissebb kiadása. Mintha pont ezekről hallottuk volna, hogy már a Honda megjelenésekor is jobbak voltak annál... :rolleyes: Persze az Auto Bild értékelése is csak egy vélemény, csak ők annyival közelebb vannak a megoldáshoz, hogy legalább láttak közelről egyet-egyet mindegyik autóból.

#169 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 21:08

Idézet: jrpryv - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 20:53

Mibe, hogy kitaposnék belőle 12 litert?! :D

Nem kell hozzá nagy tehetség: 4200-4400 felett tartod a fordulatszámot, és könnyedén meglesz :cool: :D

#170 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 21:08

Idézet: Indy - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 16:23

Idézet
A csodaszép külső után csalódást keltő a belső, ha nem is szemre, de menet közben mindenképp. Közel sem olyan igényes a kidolgozás, mint azt a külső feltételezni engedni. Érdekes szivacs jellegű anyag borítja a műszerfal egy részét, a műanyagok viszont mindenhol kemények és kopogósak.

A műszeregység a régi Opel Mantás időket juttatja eszembe, még szerencse, hogy a bőrborítású ülések is a retro jegyében születtek. A belső mélypontja a könyöklő. Nyikorgása a tesztautóban olyan mértéket ütött meg, amitől teljesen használhatatlanná, sőt kifejezetten idegesítővé vált. Állítólag egyedi hiba volt.

Jó lehet az olaszoknak, hogy ők nem hordanak magukkal semmi olyat, amit szeretnének elhelyezni a kocsiban. Egyszerűen nem találtam használható pakolórekeszt a Grande Puntóban! A térképzseb túl szűk, a középkonzol meg túl kemény. A kesztyűtartó is kőkemény műanyag, tényleg csak egy puha bőrkesztyűt rakjunk bele, ellenkező esetben idegesítően fog zörögni.

:think:

Nekem volt szerencsém tesztvezetni egy jtd-s új grande puntót és engem pont az ellenkezője lepett meg, tök jó volt az összeszerelés minősége, a műanyagok persze kopogósak voltak de ez a többi hasonló kategóriás autónál is ugyanígy van. Az ülés kényelmes volt nem nyikorgott semmi szal meglepett meg kell mondjam, kevesebbet vártam tőle.

#171 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 21:10

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 21:08

Nekem volt szerencsém tesztvezetni egy jtd-s új grande puntót és engem pont az ellenkezője lepett meg, tök jó volt az összeszerelés minősége...

Szerintem a cikkírónak és neked is igazad lehet: két különböző autót vezettetek. Simán elképzelhető, hogy erősen ingadozik a gyártás színvonala...

Egyébként Indy idézete innen lehet: http://www.vezess.hu/hir.php?idx=7481

Szerkesztette: Satriani 2006. 03. 01. 21:17 -kor

#172 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 21:13

Idézet: jrpryv - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 20:50

A másik kedvenc "állatfajom", aki megveszi az 1.4-es motorral szerelt 1.3 tonnás verdát és utána szidja, hogy miért nem megy. :)

Ennek az állatfajnak nemes alfaja, aki nagy autóból ül be kisautóba, majd hiányolja a pacikat :blink: Katt: http://totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=...et&cat_id=44217

#173 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 21:18

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 21:13

Ennek az állatfajnak nemes alfaja, aki nagy autóból ül be kisautóba, majd hiányolja a pacikat :blink: Katt: http://totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=...et&cat_id=44217

nemhogy kifizette volna az 1.4-est az alufelni árából  :rolleyes:
a slusszkulcson meg nem véletlenül van egy külön csomagtérajtó nyitógomb

Szerkesztette: Syner 2006. 03. 01. 21:19 -kor

így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#174 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 21:24

http://totalcar.hu/n...et&cat_id=44329

Ő is azt mondja amit én :)

#175 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 21:27

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 22:13

Ja, ez sem rossz. :) Hihetetlen mennyi állat van egyébként. Visszatérve erre a Focusosra (rengeteg más helyen is láttam már hasonlót) az még elis menne, hogy hülye az autókhoz (lsd vontatható tömeg esete), de, hogy megveszi az autót, aztán fikázza, hogy rondák a műanyagok az utastérben és, hogy ez meg az rossz helyen van, az már kész teljesen. Rábökött, hogy ez kell aztán átvette vagy miajóisten? Sajnos autóvásárlásnál jól jön az éppelme, teszem azt, ha egy új autót akarok venni, akkor talán elötte beülök és megnézem, hogyhát mégis milyen, elvetemültebbek netán még igyekeznek is kipróbálni, az ilyen tényleg megérdemli a sorsát. :)

#176 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 21:34

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 22:24

http://totalcar.hu/n...et&cat_id=44329

Ő is azt mondja amit én :)

"Az autó 1248 cm3-es de úgy megy, hogy időnként mosolygok a VW 1.6-os benzinesek erőlködésén a zöldre váltó lámpánál." Ezen azért jót mosolyogtam. :)

#177 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 21:36

Idézet: jrpryv - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 21:27

Ja, ez sem rossz. :) Hihetetlen mennyi állat van egyébként. Visszatérve erre a Focusosra (rengeteg más helyen is láttam már hasonlót) az még elis menne, hogy hülye az autókhoz (lsd vontatható tömeg esete), de, hogy megveszi az autót, aztán fikázza, hogy rondák a műanyagok az utastérben és, hogy ez meg az rossz helyen van, az már kész teljesen. Rábökött, hogy ez kell aztán átvette vagy miajóisten? Sajnos autóvásárlásnál jól jön az éppelme, teszem azt, ha egy új autót akarok venni, akkor talán elötte beülök és megnézem, hogyhát mégis milyen, elvetemültebbek netán még igyekeznek is kipróbálni, az ilyen tényleg megérdemli a sorsát. :)

Én majdnem egy egész napot "lógtam" abban a kereskedésben ahol megrendeltem a kocsit. Átnéztem a kocsit kipróbáltam mindent helyezkedtem... voltam  mellette alatta felette stb.... :D mire azt döntöttem hogy megrendelem :)
Szerintem már az idegeire mentem a kereskedőnek, de jó arcot vágott a dologhoz :p

#178 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 21:40

Idézet: jrpryv - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 21:34

"Az autó 1248 cm3-es de úgy megy, hogy időnként mosolygok a VW 1.6-os benzinesek erőlködésén a zöldre váltó lámpánál." Ezen azért jót mosolyogtam. :)

Ez egy kicsit túlzás valóban, de marha jók ezek a multijet motorok, a legtöbb  1.4-es benzines mocit minden paraméterében megverik.

#179 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 21:41

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 21:01

Ha jól emlékszem, hobizoli fikkantotta le a Honda 2,2-es dízelmotorját. Idézek a finoman szólva nem éppen japán-párti Auto Bild magyar kiadásának márciusi számából, az A4-Accord-159-X-Type dízel összehasonlító teszt értékeléséből:

Az ellenfelek között szerepel egy PSA-Ford motor (Jag), egy JTDm (Alfa) és egy VW-féle TDI (Audi) legfrissebb kiadása. Mintha pont ezekről hallottuk volna, hogy már a Honda megjelenésekor is jobbak voltak annál... :rolleyes: Persze az Auto Bild értékelése is csak egy vélemény, csak ők annyival közelebb vannak a megoldáshoz, hogy legalább láttak közelről egyet-egyet mindegyik autóból.

Ez amolyan "csendben elsiklunk felette, aztán majd belekötünk másba" kategóriájú post volt :)

#180 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 21:42

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 21:40

Ez egy kicsit túlzás valóban, de marha jók ezek a multijet motorok, a legtöbb  1.4-es benzines mocit minden paraméterében megverik.

a VW féle háromhengeres után valóban felüdülés
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11