HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? IX. Értékeld a témát: -----

#1851 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 29. 08:14

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 9:06

Ne leírást nézz, hanem mérd le az eredetit, és olyat keress, ami méretben jó. Nem biztos, hogy a típushoz kínált utángyártott pollenszűrők passzolni fognak. A Corollában sem Corolla pollenszűrő van, hanem valami Skoda vagy Ford vagy mittudomén, viszont tökéletesen méretpontos.

Teljesen elbizonytalanodtam, ugyanis a bardiauto.hu -n az ehhez való pollenszűrő kép alapján szintén két részből áll (almeraowners.com -on is két részből álló pollenszűrőről beszéltek).
Lehet, hogy leporolom ezt, visszarakom és majd jövőhéten elviszem egy nissan szervízbe és megnézem, hogy hogyan cserélik ki.

#1852 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 08:43

A Totalcaron van egy Astra kabriós cikk, de nem mertem belinkelni....  :think:  :Đ
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1853 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:25

Idézet: diegho - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 18:00

miért jössz ki rosszul? megveszel most 1.5 milláért mondjuk egy jó kis mazda 323-at, vagy valami ilyesmit 5-6 éveset, jársz vele 1 évig és fogod eladod kb ugyanennyiért...

Pontosan ilyen optimistan gondolkodom en is :) (gyk.: ha el tudom adni ugyan annyiert akkor nem volt semmi gaz, ergo bekockaztatom ugyan ezt az ujjal)

Idézet

a rutin azért szükséges, hogy a más baromságát kivédje. Ezt addig nem hittem el, amíg nem jöttek keresztbe a csont pirosból, miközben én zöldnél kanyarodtam.

ázzze ez ellen az sem ved ha sumáher jozsi van a szemelyidbe a neved helyen (masreszt ha belatod a keresztezodest, akkor ne elegedj meg a zold lampaval, nezz ki oldalra is :p)... szerintem nem kell ezt tuldramatizalni, ismerek nem egy embert akiet negyed akkora tapasztalattal munka miatt bedobtak a belvarosi rengetegbe (es van koztuk szoke no is  :Đ ) tuleltek ok is, az autoik is, tehat megvan a lehetoseg, hogy en is tuleljem... bekockaztattam, remelem nem banom meg, kar is errol beszelni tobbet imho, majd irok kesobb vagy azt, hogy na ugye megmondtam, vagy azt hogy beszoptam igazatok volt  :Đ 

Idézet

Legalább az első pár évben bérelnék valami udvari beállót vagy bármit. Totál elég egy sárgairígy szomszéd és a lakáskulcsa, egy költöző szomszéd teherautója, stb.

Viszonylag csendes kornyeken lakom, a mindennapos veszely a jatszoterre igyekvo gyermeksereg, de ok is csak akkor ha valami oknal fogva a parkolo autok kozott akarjak atverekedni magukat a jatszoterre :) koltozo szomszed ellen esetleg ved, hogy mekkora erzeked van kivalasztani a megfelelo parkolohelyet... bennem van valamekkora, jartam keveset apam E-s mercijevel is, ami alsohangon 3x annyit er mint a leendo corollam, nem kell mondjam negyvenezerszer megnezem hova allok le vele, hol hagyom ott, mert apam szerintem megnyuzna ha csak egy galamb is raszarna :D...

Idézet

9. kerületben tudok kiadó garázst :D

Majd meglatjuk mennyire nyugodtan alszom :D

Mindent osszevetve erzem en, hogy van igazsag abban amit mondotok, meg latom en is a hatulutoket, sokszor atragtam, be mertem kockaztatni (szegeny kereskedoknek is elni kell valamibol... es mi masbol ha nem a magamfajta elvetemult palyakezdokbol  :Đ ), aztan remelem majd csupa jorol szamolhatok be...

Szerkesztette: Sniper 2006. 03. 29. 09:27 -kor

"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1854 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:27

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 9:43

A Totalcaron van egy Astra kabriós cikk, de nem mertem belinkelni....  :think:  :Đ

A vezess-ről már linklelte Satriani, de mivel ez Totalcar...  :Đ (amúgy mások is lehetnek a vélemények, na majd én: http://totalcar.hu/tesztek/astrattbem/ :))

#1855 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:36

Idézet: Sniper - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 10:25

Mindent osszevetve erzem en, hogy van igazsag abban amit mondotok, meg latom en is a hatulutoket, sokszor atragtam, be mertem kockaztatni (szegeny kereskedoknek is elni kell valamibol... es mi masbol ha nem a magamfajta elvetemult palyakezdokbol  :Đ ), aztan remelem majd csupa jorol szamolhatok be...

Ezzel kapcsolatban mondok 1 dolgot.  De ezt csak a sztori miatt.

Egy barátom 2 hónapos (!) jogosítvánnyal vett egy 2,9 milliós Puntót 2004-ben, teljesen újan. (akkor még vidéki volt)

Először nem is mert vele járni Pesten-Pestre, féltette mint a szeme fényét, aztán persze muszáj volt. Meg nagyon sokat is járt - többet között ezért is vett új autót.

~1 éves korában egy Audi 80 későn fékezett egy pirosnál, hátulról beleszaladt, lökhárító megrepedt a felfogatásoknál, de látszólag semmi baja nem lett (futkozhatott biztosítóhoz stb., míg végül kicseréltették a lököst.)

Rá kb. 2 hónapra ugyanígy járt, csak most ő volt a hibás, telefoncsörgés vagy vmi miatt elnézett egy pirosat, és az előtte megálló kocsiba ment bele, ez már komolyabb volt, motorháztető, egyik lámpa, egyik sárvédő - CASCO - x hétig nem volt kocsi. (légzsák ilyesmi nem nyílt).

Rá kb. 6 hónapra, egy kereszteződésben balra kanyarodva oldalról belejött egy Samarás faszi, bal sárvédő, bal első ajtó, tükör, szerencsére oldallégzsák és egyéb nem nyílt - x hétig nem volt autó - biztosítós intézés.

Rá kb. 1 hónapra defektet kapott, s véletlenül rosszul emelte meg a kocsit hátul - vagy elcsúszott az emelő a pontról és elég keményen benyomta a padlólemezt...

Most van benne ~85 ezer km, és pont 2 éves, és bizony volt 1-2 fejfájdítós ügye :) - s amellett az autója kb. 900 ezerrel kevesebbet ér + a km miatt is, viszont az igaz, hogy nem hagyta ott sehol - s vehetett volna valami használtat is, illetve ő járatta be, stb...

Szerkesztette: Kory 2006. 03. 29. 09:38 -kor

#1856 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:37

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 8:43

De milyen bűn ronda, mint a H Astra is... Ezek a gusztustalan lámpák... Eh, ott is a takarítónő tervezi a kocsikat. :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1857 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:41

Idézet: leslie - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 10:37

De milyen bűn ronda, mint a H Astra is... Ezek a gusztustalan lámpák... Eh, ott is a takarítónő tervezi a kocsikat. :Đ

Mindenkinek más tetszik :) Nekem pl. bejön a H Astra, ezen változat felnijei pl. nagyon tetszenek, s az egész autó szvsz elég korrekt, jó a futómű, az új motorok se rosszak, stb...

Az egyik ismerősöm elvileg a jövő héten veszi át az 1.4 G Astrája helyett egy 1.7 CDTI H Astrát, ha közelébe kerülök, majd próbálok egy kört menni vele :) (azt elfelejtettem kérdezni milyen váltóval rendelte :think: )

Szerkesztette: Kory 2006. 03. 29. 09:43 -kor

#1858 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:44

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 10:36

Ezzel kapcsolatban mondok 1 dolgot.  De ezt csak a sztori miatt.

Na igen... eloferdülhet barkivel barmi... nekem meggyozodesem, hogy vezetesi stilus es eberseg kerdese, vagy hajlam vagy nemtum mi kerdese, hogy valaki vonza a gebaszt vagy sem... majd kiderul en melyik "csapatba" tartozom... vigasztal a tudat ha lezuzom, hogy nem egy meregdraga mergát vettem elso autonak, hanem "csak" egy 4millas toyotat ;)

Mas:
A jogsim lejar 11.honapban, meg jo hogy beleneztem most az elobb ;)

#1859 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:45

Idézet: Sniper - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 9:25

Pontosan ilyen optimistan gondolkodom en is :) (gyk.: ha el tudom adni ugyan annyiert akkor nem volt semmi gaz, ergo bekockaztatom ugyan ezt az ujjal)

De épp ezt ugatjuk, egy új kocsi már aznap 200-al kevesebbet ér, h kihoztad a szalonból, 1 évesen meg már vmi 80% körül van az ára. Egy ~10 éves gépen már nem lehet ekkorát bukni.
Jó, ha hosszú távra veszed, akkor pont ez nem érdekel, jogos. :)

#1860 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:46

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 9:41

Az egyik ismerősöm elvileg a jövő héten veszi át az 1.4 G Astrája helyett egy 1.7 CDTI H Astrát, ha közelébe kerülök, majd próbálok egy kört menni vele :) (azt elfelejtettem kérdezni milyen váltóval rendelte :think: )

Ülj bele egy Pug 307-be, és kb. ugyanott vagy. Kereskedésben álltunk H Astra mellé, sztem 25m-ről meg sem lehet őket különböztetni. :)

#1861 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:48

Idézet: leslie - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 10:45

De épp ezt ugatjuk, egy új kocsi már aznap 200-al kevesebbet ér, h kihoztad a szalonból, 1 évesen meg már vmi 80% körül van az ára. Egy ~10 éves gépen már nem lehet ekkorát bukni.
Jó, ha hosszú távra veszed, akkor pont ez nem érdekel, jogos. :)

Igen... az volt a cel, hogy 6-10 evig legyen auto a seggem alatt, olyan, amiben max olajat kell cserelni meg elvinni muszakira ezido alatt... (bar nem ertem magam sem miert cel ez, hiszen apam autoszerelo, nem nagy aldozat a javitas...) Masreszt itt linkelgettek 3eves toyotakat 3,5milla korul... nem olyan veszes az a bukta... na meg abban gondolkodom lehet 2-3ev mulva becserelem egy avensis-re  :cool:

#1862 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:49

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 9:41

Mindenkinek más tetszik :) Nekem pl. bejön a H Astra, ezen változat felnijei pl. nagyon tetszenek, s az egész autó szvsz elég korrekt, jó a futómű, az új motorok se rosszak, stb...

Nekem a bőr tetszik benne nagyon. Ízlésesen van benne megcsinálva szvsz  :smoker:

Kép

Jah, meg ez tetszik még benne nagyon:

Kép

:smoker:  :Đ

#1863 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:50

Idézet: Sniper - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 9:44

Na igen... eloferdülhet barkivel barmi... nekem meggyozodesem, hogy vezetesi stilus es eberseg kerdese, vagy hajlam vagy nemtum mi kerdese, hogy valaki vonza a gebaszt vagy sem... majd kiderul en melyik "csapatba" tartozom... vigasztal a tudat ha lezuzom, hogy nem egy meregdraga mergát vettem elso autonak, hanem "csak" egy 4millas toyotat ;)

Annak, h beléd rohan vmi barom hátulról, nem adja meg a jobbkezet, te meg a balkézszabályt nem adod meg neki (:) ), vmint annak, h kulccsal meghúzza egy jóakaró az oldalát, csak mert ott volt, neki meg volt kulcsa... Na, ennek a stílushoz, éberséghez semmi köze nincs. :)

#1864 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:51

Idézet: leslie - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 9:46

Ülj bele egy Pug 307-be, és kb. ugyanott vagy. Kereskedésben álltunk H Astra mellé, sztem 25m-ről meg sem lehet őket különböztetni. :)

Én is voltam így kb 15 éves koromban, amikor kiderült, hogy rövidlátó vagyok...  :omg:  :Đ Aztóta szemüvegem van és LÁTOK! :D :smoker:

#1865 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:52

Idézet: Sniper - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 9:48

az volt a cel, hogy 6-10 evig legyen auto a seggem alatt, olyan, amiben max olajat kell cserelni meg elvinni muszakira ezido alatt...

Ilyen autó nem létezik, már most mondom. A minimum az, h a gátlók behalnak ezeken az utakon ennél hamarabb is. :)

#1866 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:54

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 10:27

A vezess-ről már linklelte Satriani, de mivel ez Totalcar...  :Đ (amúgy mások is lehetnek a vélemények, na majd én: http://totalcar.hu/tesztek/astrattbem/ :))

elég ömlengős cikk, a vezess cikke mintha reálisabbnak tűnne :rolleyes:
az az illesztési hézag 2006-ban nevetséges, és teljesen elrondítja az autót, nekem ilyen kocsi nem kéne :down:
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#1867 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:54

Idézet: leslie - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 10:50

Annak, h beléd rohan vmi barom hátulról, nem adja meg a jobbkezet, te meg a balkézszabályt nem adod meg neki (:) ), vmint annak, h kulccsal meghúzza egy jóakaró az oldalát, csak mert ott volt, neki meg volt kulcsa... Na, ennek a stílushoz, éberséghez semmi köze nincs. :)

Hogy ne lenne... szelsoseget mondok, hogy lasd mire gondolok: kocsma melle parkolsz akkor 99% hogy a kiozonlo reszeg jomukasemberek kozott akad irigy peldany egy trabantal es annak kulcsaval... lehet ugy parkolni, hogy megnezed ki melle allsz, hogy all a melletted allo auto kereke, ha esetleg a paraszt sebessegben raindit, vagy ott van ket halom gyerekules a hatsoulesen, akkor nem allok oda hozza 40centire... ilyesmikre gondolok ha eppen nem menet kozbeni gebaszrol van szo...

#1868 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:55

Idézet: Syner - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 9:54

elég ömlengős cikk, a vezess cikke mintha reálisabbnak tűnne :rolleyes:
az az illesztési hézag 2006-ban nevetséges, és teljesen elrondítja az autót, nekem ilyen kocsi nem kéne :down:

Milyen illesztési hézag?  :think:

#1869 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:56

Idézet: leslie - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 10:52

Ilyen autó nem létezik, már most mondom. A minimum az, h a gátlók behalnak ezeken az utakon ennél hamarabb is. :)

Ilyen csaladi autonk mar volt nekunk is... elozo E-s merci 10evet lehuzott ugy, hogy apam muszakik elott lemosta az aljat nagy nyomasu cuccal, azt ennyi volt a felkeszules... persze ez nem az az arkategoria... de igyekeztem ugy valasztani autot, hogy ehhez konvergaljak

#1870 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:57

Idézet: leslie - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 10:46

Hát nem tom', én meg tudom különböztetni. :D és nagyon nem ugyanott vagyok. :)
Mer' az Astra jobban kéne  :Đ 

Jobb a futóműve, a váltója, szélesebb a motorválaszték, brutális mennyiségű felszereltség, kiegészítő és variáns elérhető, és valószínű megbízhatóbb is, mindemellé most jobban is tetszik. :)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.