HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? IX. Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   Blade44 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 29. 07:02

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 6:31

elvették a joksiját mi, jó szöveg :lol:  :D
C2d e6400@3ghz,4Gb ddr2/800, ati hd4850
HP Tx1000
Iphone 3g
justmusic.fm
"Sínen vagyok mint,József Attila"

#1842 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 07:19

Idézet: iljicSke - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 19:25

Ha minden jól megy hétvégén megyek megnézni: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1280 :)

Ahogy keton is írta, a km szerintem sem valós, illetve amennyi a vezető bőrüléséből látszik, hát....  :think:  :)

#1843 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 07:28

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 7:31

Tényleg nem rossz, meg Corolla, meg minden, de szvsz azért picit "drága", ennyiért ugyanilyen évjáratú dízel van - természetesen más típusból, hasonló teljesítménnyel - már akinek ez szempont, mások megveszik a Corollát :)  :respect:

Idézet

Öcsém meg most ezt nézegeti: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1680 Irdatlan gép, de a gatyáját lezabálná.

Utcán akarja tartani?  :Đ

#1844 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 07:33

Idézet: Sniper - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 16:26

Parkolas kozben tonkretetel ellen csak a garazs ved... az meg nem realis, mert ha lenne ravalo akkor sem kapnek a kornyeken, mert mindre varnak ezren hatha valamelyiket megvehetik... ilyen alapon meg sosem legyen autom :)
...

9. kerületben tudok kiadó garázst :D

#1845 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 07:52

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 8:28

...szvsz azért picit "drága", ennyiért ugyanilyen évjáratú dízel van - természetesen más típusból, hasonló teljesítménnyel - már akinek ez szempont, mások megveszik a Corollát :)  :respect:

Corollából is van dízel hasonló áron:
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1280 (ezzel erősen szemeztem egy időben, nagyon tetszik)
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1280
(ez is szép)
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1280 (ez viszont gyanús: általában az automata klímás Solnak van kis krómkeret a hűtőmaszkon)

Az árakat nem biztos, hogy érdemes összevetni: amennyivel drágább most egy Corolla, annyival többért el is lehet majd adni. Ha ilyet akarsz venni, akkor vételnél utálod az átlagosnál jobb értéktartásukat, eladásnál pedig nagyra értékeled. Az enyém is kb. 2-300e-t veszített az értékéből egy év alatt. Ez sem kevés, de ha benzines Focust vettem volna ennyi pénzért, biztosan többet buktam volna rajta. Egy tavaly 3 millába kerülő Mégane-ról, 307-ről nem is beszélve...

PS: a ronda hókotróval elcsúfított TS kiemelt hirdetés lett. Szolnokon van, lehet, hogy megnézem hétvégén. Ha csak egy gyári lökhárítót és egy jelvényt kell rá venni... :think:

Szerkesztette: Satriani 2006. 03. 29. 07:54 -kor

#1846 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 07:57

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 8:52

Corollából is van dízel hasonló áron:
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1280 (ezzel erősen szemeztem egy időben, nagyon tetszik)
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1280
(ez is szép)

Ugyanazt a kocsit linkelted :) - amúgy nem írnak km-t. De valóban nem sok a különbség.

Idézet

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1280 (ez viszont gyanús: általában az automata klímás Solnak van kis krómkeret a hűtőmaszkon)

:think: Ez nem Sol. Írja, hogy Terra, vagy hogy érted?

Idézet

Az árakat nem biztos, hogy érdemes összevetni: amennyivel drágább most egy Corolla, annyival többért el is lehet majd adni. Ha ilyet akarsz venni, akkor vételnél utálod az átlagosnál jobb értéktartásukat, eladásnál pedig nagyra értékeled. Az enyém is kb. 2-300e-t veszített az értékéből egy év alatt. Ez sem kevés, de ha benzines Focust vettem volna ennyi pénzért, biztosan többet buktam volna rajta. Egy tavaly 3 millába kerülő Mégane-ról, 307-ről nem is beszélve...

Azt is írtam: kinek mi a szempont :)

Idézet

PS: a ronda hókotróval elcsúfított TS kiemelt hirdetés lett. Szolnokon van, lehet, hogy megnézem hétvégén. Ha csak egy gyári lökhárítót és egy jelvényt kell rá venni... :think:

Általában meg szokták tartani a lökhárítót - ha ő cserélte, és persze ha nem törött volt az egész eleje. :) Legalábbis a kollegám egy "sufnituning" Fabia-t vett 1-2 éve, és minden gyári cucc megvolt hozzá (kipufogórendszer, kerekek, sőt még a gyári rugókat, gátlókat is megtartotta a srác, stb)

Szerkesztette: Kory 2006. 03. 29. 07:59 -kor

#1847 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 08:00

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 8:57

1. Ugyanazt a kocsit linkelted :) - amúgy nem írnak km-t. De valóban nem sok a különbség.

2.  :think: Ez nem Sol. Írja, hogy Terra, vagy hogy érted?

3. Általában meg szokták tartani a lökhárítót - ha ő cserélte, és persze ha nem törött volt az egész eleje. :)

1. Necces a billentyűzetem, nem mindig működik a Ctrl... Ez lett volna a második: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1280

2. Hát pont ez az :) Ha Terra, akkor hogy kerül rá a krómkeret?

3. Ennek viszonylag friss a rendszáma, igen esélyes, hogy kinti kocsi volt. Nem hiszem, hogy kintről a gyári lökhárítóval együtt hozták volna be...

#1848 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 08:02

Szivat az Almera :)
Pollenszűrőt akarom kicserélni már egy ideje. Találtam nagynehezen leírást, csak éppen a szűrő más
teljesen mint amit a boltban kaptam.
Ilyen van benne:

Kép

Kép

Én meg kaptam 2 darab papír szűrőt, amik együtt is kisebbek mint ez. Ráadásul ez fém. Akkor most hogy a francban van ez?

Szerkesztette: Sipi- 2006. 03. 29. 08:02 -kor

#1849 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 08:06

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 9:02

Pollenszűrőt akarom kicserélni már egy ideje. Találtam nagynehezen leírást, csak éppen a szűrő más teljesen mint amit a boltban kaptam.

Ne leírást nézz, hanem mérd le az eredetit, és olyat keress, ami méretben jó. Nem biztos, hogy a típushoz kínált utángyártott pollenszűrők passzolni fognak. A Corollában sem Corolla pollenszűrő van, hanem valami Skoda vagy Ford vagy mittudomén, viszont tökéletesen méretpontos.

Szerkesztette: Satriani 2006. 03. 29. 08:06 -kor

#1850 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 08:07

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 9:00

1. Necces a billentyűzetem, nem mindig működik a Ctrl... Ez lett volna a második: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1280

2. Hát pont ez az :) Ha Terra, akkor hogy kerül rá a krómkeret?

3. Ennek viszonylag friss a rendszáma, igen esélyes, hogy kinti kocsi volt. Nem hiszem, hogy kintről a gyári lökhárítóval együtt hozták volna be...

1. Pedig most jó hogy működött, mert ez tetszik :) - tehát akkor ez ha jól látom biztosan SOL (?), árban is jó. Ez vajon a 90 lovas lehet? Kár hogy nem írja.

2. Ja már értem :) tehát esetleg törött volt, és más "elejét tették rá", a kéknek a belsejében is pl. ezüstszínű a középkonzol - ebben nem.

3. Vagy törött volt vagy amit írsz. :)

Ez az "elejét tették rá" dologról eszembe jutott, hogy a hétvégén sétáltunk és egy - hát hogyismondjámé gázsi - portánál két Audi 80-as (utolsó gen.) a következőképpen: fekete színű - ez volt nekik meg régebben , de a hátulja összetörhetett. Udvar végébe belökve egy ezüstszínű ugyanilyen Audi 80 rendszám nélkül (ki tudja honnan van), de az egész hátulja a hátsó ajtóig hiányzik :D - A fekete 80-ason meg rajta van a szürke hátsó, jól nézett ki. :) Megoldották :)

Szerkesztette: Kory 2006. 03. 29. 08:10 -kor

#1851 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 08:14

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 9:06

Ne leírást nézz, hanem mérd le az eredetit, és olyat keress, ami méretben jó. Nem biztos, hogy a típushoz kínált utángyártott pollenszűrők passzolni fognak. A Corollában sem Corolla pollenszűrő van, hanem valami Skoda vagy Ford vagy mittudomén, viszont tökéletesen méretpontos.

Teljesen elbizonytalanodtam, ugyanis a bardiauto.hu -n az ehhez való pollenszűrő kép alapján szintén két részből áll (almeraowners.com -on is két részből álló pollenszűrőről beszéltek).
Lehet, hogy leporolom ezt, visszarakom és majd jövőhéten elviszem egy nissan szervízbe és megnézem, hogy hogyan cserélik ki.

#1852 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 08:43

A Totalcaron van egy Astra kabriós cikk, de nem mertem belinkelni....  :think:  :Đ
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1853 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:25

Idézet: diegho - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 18:00

miért jössz ki rosszul? megveszel most 1.5 milláért mondjuk egy jó kis mazda 323-at, vagy valami ilyesmit 5-6 éveset, jársz vele 1 évig és fogod eladod kb ugyanennyiért...

Pontosan ilyen optimistan gondolkodom en is :) (gyk.: ha el tudom adni ugyan annyiert akkor nem volt semmi gaz, ergo bekockaztatom ugyan ezt az ujjal)

Idézet

a rutin azért szükséges, hogy a más baromságát kivédje. Ezt addig nem hittem el, amíg nem jöttek keresztbe a csont pirosból, miközben én zöldnél kanyarodtam.

ázzze ez ellen az sem ved ha sumáher jozsi van a szemelyidbe a neved helyen (masreszt ha belatod a keresztezodest, akkor ne elegedj meg a zold lampaval, nezz ki oldalra is :p)... szerintem nem kell ezt tuldramatizalni, ismerek nem egy embert akiet negyed akkora tapasztalattal munka miatt bedobtak a belvarosi rengetegbe (es van koztuk szoke no is  :Đ ) tuleltek ok is, az autoik is, tehat megvan a lehetoseg, hogy en is tuleljem... bekockaztattam, remelem nem banom meg, kar is errol beszelni tobbet imho, majd irok kesobb vagy azt, hogy na ugye megmondtam, vagy azt hogy beszoptam igazatok volt  :Đ 

Idézet

Legalább az első pár évben bérelnék valami udvari beállót vagy bármit. Totál elég egy sárgairígy szomszéd és a lakáskulcsa, egy költöző szomszéd teherautója, stb.

Viszonylag csendes kornyeken lakom, a mindennapos veszely a jatszoterre igyekvo gyermeksereg, de ok is csak akkor ha valami oknal fogva a parkolo autok kozott akarjak atverekedni magukat a jatszoterre :) koltozo szomszed ellen esetleg ved, hogy mekkora erzeked van kivalasztani a megfelelo parkolohelyet... bennem van valamekkora, jartam keveset apam E-s mercijevel is, ami alsohangon 3x annyit er mint a leendo corollam, nem kell mondjam negyvenezerszer megnezem hova allok le vele, hol hagyom ott, mert apam szerintem megnyuzna ha csak egy galamb is raszarna :D...

Idézet

9. kerületben tudok kiadó garázst :D

Majd meglatjuk mennyire nyugodtan alszom :D

Mindent osszevetve erzem en, hogy van igazsag abban amit mondotok, meg latom en is a hatulutoket, sokszor atragtam, be mertem kockaztatni (szegeny kereskedoknek is elni kell valamibol... es mi masbol ha nem a magamfajta elvetemult palyakezdokbol  :Đ ), aztan remelem majd csupa jorol szamolhatok be...

Szerkesztette: Sniper 2006. 03. 29. 09:27 -kor

"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1854 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:27

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 9:43

A Totalcaron van egy Astra kabriós cikk, de nem mertem belinkelni....  :think:  :Đ

A vezess-ről már linklelte Satriani, de mivel ez Totalcar...  :Đ (amúgy mások is lehetnek a vélemények, na majd én: http://totalcar.hu/tesztek/astrattbem/ :))

#1855 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:36

Idézet: Sniper - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 10:25

Mindent osszevetve erzem en, hogy van igazsag abban amit mondotok, meg latom en is a hatulutoket, sokszor atragtam, be mertem kockaztatni (szegeny kereskedoknek is elni kell valamibol... es mi masbol ha nem a magamfajta elvetemult palyakezdokbol  :Đ ), aztan remelem majd csupa jorol szamolhatok be...

Ezzel kapcsolatban mondok 1 dolgot.  De ezt csak a sztori miatt.

Egy barátom 2 hónapos (!) jogosítvánnyal vett egy 2,9 milliós Puntót 2004-ben, teljesen újan. (akkor még vidéki volt)

Először nem is mert vele járni Pesten-Pestre, féltette mint a szeme fényét, aztán persze muszáj volt. Meg nagyon sokat is járt - többet között ezért is vett új autót.

~1 éves korában egy Audi 80 későn fékezett egy pirosnál, hátulról beleszaladt, lökhárító megrepedt a felfogatásoknál, de látszólag semmi baja nem lett (futkozhatott biztosítóhoz stb., míg végül kicseréltették a lököst.)

Rá kb. 2 hónapra ugyanígy járt, csak most ő volt a hibás, telefoncsörgés vagy vmi miatt elnézett egy pirosat, és az előtte megálló kocsiba ment bele, ez már komolyabb volt, motorháztető, egyik lámpa, egyik sárvédő - CASCO - x hétig nem volt kocsi. (légzsák ilyesmi nem nyílt).

Rá kb. 6 hónapra, egy kereszteződésben balra kanyarodva oldalról belejött egy Samarás faszi, bal sárvédő, bal első ajtó, tükör, szerencsére oldallégzsák és egyéb nem nyílt - x hétig nem volt autó - biztosítós intézés.

Rá kb. 1 hónapra defektet kapott, s véletlenül rosszul emelte meg a kocsit hátul - vagy elcsúszott az emelő a pontról és elég keményen benyomta a padlólemezt...

Most van benne ~85 ezer km, és pont 2 éves, és bizony volt 1-2 fejfájdítós ügye :) - s amellett az autója kb. 900 ezerrel kevesebbet ér + a km miatt is, viszont az igaz, hogy nem hagyta ott sehol - s vehetett volna valami használtat is, illetve ő járatta be, stb...

Szerkesztette: Kory 2006. 03. 29. 09:38 -kor

#1856 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:37

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 8:43

De milyen bűn ronda, mint a H Astra is... Ezek a gusztustalan lámpák... Eh, ott is a takarítónő tervezi a kocsikat. :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1857 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:41

Idézet: leslie - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 10:37

De milyen bűn ronda, mint a H Astra is... Ezek a gusztustalan lámpák... Eh, ott is a takarítónő tervezi a kocsikat. :Đ

Mindenkinek más tetszik :) Nekem pl. bejön a H Astra, ezen változat felnijei pl. nagyon tetszenek, s az egész autó szvsz elég korrekt, jó a futómű, az új motorok se rosszak, stb...

Az egyik ismerősöm elvileg a jövő héten veszi át az 1.4 G Astrája helyett egy 1.7 CDTI H Astrát, ha közelébe kerülök, majd próbálok egy kört menni vele :) (azt elfelejtettem kérdezni milyen váltóval rendelte :think: )

Szerkesztette: Kory 2006. 03. 29. 09:43 -kor

#1858 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:44

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 10:36

Ezzel kapcsolatban mondok 1 dolgot.  De ezt csak a sztori miatt.

Na igen... eloferdülhet barkivel barmi... nekem meggyozodesem, hogy vezetesi stilus es eberseg kerdese, vagy hajlam vagy nemtum mi kerdese, hogy valaki vonza a gebaszt vagy sem... majd kiderul en melyik "csapatba" tartozom... vigasztal a tudat ha lezuzom, hogy nem egy meregdraga mergát vettem elso autonak, hanem "csak" egy 4millas toyotat ;)

Mas:
A jogsim lejar 11.honapban, meg jo hogy beleneztem most az elobb ;)
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1859 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:45

Idézet: Sniper - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 9:25

Pontosan ilyen optimistan gondolkodom en is :) (gyk.: ha el tudom adni ugyan annyiert akkor nem volt semmi gaz, ergo bekockaztatom ugyan ezt az ujjal)

De épp ezt ugatjuk, egy új kocsi már aznap 200-al kevesebbet ér, h kihoztad a szalonból, 1 évesen meg már vmi 80% körül van az ára. Egy ~10 éves gépen már nem lehet ekkorát bukni.
Jó, ha hosszú távra veszed, akkor pont ez nem érdekel, jogos. :)

#1860 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:46

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 9:41

Az egyik ismerősöm elvileg a jövő héten veszi át az 1.4 G Astrája helyett egy 1.7 CDTI H Astrát, ha közelébe kerülök, majd próbálok egy kört menni vele :) (azt elfelejtettem kérdezni milyen váltóval rendelte :think: )

Ülj bele egy Pug 307-be, és kb. ugyanott vagy. Kereskedésben álltunk H Astra mellé, sztem 25m-ről meg sem lehet őket különböztetni. :)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.