HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? IX. Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 02. 23:50

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 21:00

Jah csak azt ne felejtsük el, hogy az egy-két modellnél van csak és mostanában jelentkezett (amit valószínűleg hamar meg is fognak oldani), míg a Fiat konszern gyöngyszeménél már picitt régebb óta fennál az összes modellre.

Ne haragudj, de a Polon kívül gyakorlatilag az összes VW-vel vannak kisebb-nagyobb bajok. Egyáltalán nem a megbízhatóság mintaképe a márka, közel nincs a '90-es évek közepén tapasztalt formájához. A most futó sorozatból a Golf V, a Passat, a Touareg és a Phaeton is minőségbeli kihívásokkal küzd, az Eos premierjét is csúsztatni kellett pont ez miatt, úgyhogy én nem lennék ilyen magabiztos a VW-t illetően. A minőségbiztosítás nagyon komoly dolog, nem lehet egyik pillanatról a másikra komoly előrelépéseket tenni. Nem véletlen, hogy már most lebegtetik a Golf VI-ost: máris azon dolgoznak, hogy az jobb minőségű lehessen, mint a Golf V.

Egyébként az is érdekes, hogy a Golf a legrosszabb Golf :D Az Octavia, a Leon és az A3 mind jobbak nála, nem is beszélve a bátyusról (Golf Plus).

Szóval van baja a VW-nek, még akkor is, ha a germánok már csak babonából is eltartják a gyárat.

#322 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 23:51

Idézet: jrpryv - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 23:04

...én mindenesetre nagyon bízom benne.  :up:

Én is :up: Egyszer bitang jó lenne egy Alfát hajtani, de én nem adok pénzt olyan autóért, amiben nem bízok.

Illetve elnézést, Lancia Lybrát vennék :)

Szerkesztette: Satriani 2006. 03. 02. 23:52 -kor

#323 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 00:02

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 0:51

Én is :up: Egyszer bitang jó lenne egy Alfát hajtani, de én nem adok pénzt olyan autóért, amiben nem bízok.

Illetve elnézést, Lancia Lybrát vennék :)

Én mégcsak olasz autót sem hajtottam, de ha tehetném Alfával kezdeném a megismerésüket, nagyon tetszenek. :) A hibastatisztikák tényleg elég rémisztőek viszont.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#324 Felhasználó inaktív   lancet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 06:30

"Közzétette az amerikai Consumer Reports a legmegbízhatóbb, a vásárlói igényeket legjobban kielégítő autók listáját. A japánok taroltak, pedig több mint 200 autó került górcső alá. A magazin felhívta a figyelmet arra, hogy kifogyni látszik a gőz a minőségjavítási folyamatokból. A Concumer Report első alkalommal tette közzé a legjobb választásokat tartalmazó listáját.

A 20 ezer dollár alatti személyautók között a magazin szerint a Honda Civic a legjobb választás, 20 és 30 ezer dollár között a Honda Accord, míg 30 40 ezer dollár között a szintén Honda által gyártott Acura TL a nyerő. A luxusautók között a Infiniti M35 a legjobb választást.

A 30 ezer dollárnál olcsóbb SUV-ök között a Subaru Forester, 30 ezer dollár felett a Toyota Highlander Hybrid a legjobb választás. A minivanok között Honda Odyssey, a pickupok között a Honda Ridgeline aratott. A környezetbarát autók közül a Toyota Priust érdemes választani, míg az élményautók királya a Subaru Impreza WRX/Sti. "

Azért szerintem sokat elmond, hogy az USA-ban (is?) ez a helyzet.  :D

forrás: innen
Terhe nincs, az ég felé tart - holdhajó.
/Dohaku (?-1675)/

#325 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 07:06

totalcar-on láttátok már a benzinhiénát?
nagyon jó ötlet :respect:

Szerkesztette: Syner 2006. 03. 03. 07:07 -kor

így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#326 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 08:50

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 21:07

Aszittem ezek már 1500-tól húznak mint az állat.... vagy lehet hogy mégsem? ;)

Ja, 6-ban mi? :D Csak úgy mint az 1.4 Civic 6-ban 1500-on :D

A legdurvább, hogy a csoda 1.8 Civicet 6-ban 80-120 esetében egy 1.3-as dízel Unoval 5-ben otthagynám :lol: (18,8 sec, vs. 16,9 sec). Satriani által linkelt teszt.  ;) Szal erről ennyit, hogy miben kell sokat váltogatni, ha haladni akarunk..... :)

Szerkesztette: Kory 2006. 03. 03. 08:53 -kor

#327 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 08:59

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 8:50

Ja, 6-ban mi? :D Csak úgy mint az 1.4 Civic 6-ban 1500-on :D

A legdurvább, hogy a csoda 1.8 Civicet 6-ban 80-120 esetében egy 1.3-as dízel Unoval 5-ben otthagynám :lol: (18,8 sec, vs. 16,9 sec). Satriani által linkelt teszt.  ;) Szal erről ennyit, hogy miben kell sokat váltogatni, ha haladni akarunk..... :)

És szerinted ki az, aki egy benziens civiccel 80-ról 6-ban gyorsít? :)
Ugye nem kell ecsetelnem, hogy rendes gangba ki hagyna ott kit, és mennyire?:D

SZERK: és miért kellene sokat váltogatni? Nem értem a logikád. A Civicben nem kell felváltani eleve, mert 2-esben is megy 100-al. Az unod mennyivel is megy ketttesben, 40-el?:D A civicben 6.-at eleve max 150 felett kéne váltani...

Szerkesztette: Locutus 2006. 03. 03. 09:02 -kor

#328 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 09:04

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 8:59

És szerinted ki az, aki egy benziens civiccel 80-ról 6-ban gyorsít? :)
Ugye nem kell ecsetelnem, hogy rendes gangba ki hagyna ott kit, és mennyire?:D
SZERK: és miért kellene sokat váltogatni? Nem értem a logikád. A Civicben nem kell felváltani eleve, mert 2-esben is megy 100-al. Az unod mennyivel is megy ketttesben, 40-el?:D A civicben 6.-at eleve max 150 felett kéne váltani...

Miért ki az aki egy Alfa 159-el 80-ról 6.ban gyorsít, ha siet? :) Vizsgáljunk már pls azonos feltételeket..... :D Hoppá nem is lehet - mer az gáz. :)

A többit nem is vitattam...

Nem ide tartozik ez az egész dolog: váltogatásról: egész eddig az volt, hogy a dízel azért nem jó, mert sokat kell váltogatni. Közben pont az így elszabdalt 6 fokozatú benzinesekkel is rendesen lehet majd kavarni a váltóval.....Mert ha menni akarsz, hirtelen kettőket kell visszaváltani. Akkor minek bele a 6 fokozatú váltó? Ha 5-ös váltóval is ilyen fasza az átfogás, hogy 100-al megy 2-esben?

Szerkesztette: Kory 2006. 03. 03. 09:08 -kor

#329 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 09:10

TÖKMÁS:

Cégautónak (nem nekem kell), szerintetek 2,5 millióból Chevrolet Lacetti, vagy Hyundai Accent 1,3? Felszereltség tökugyanaz (2 air, klíma, abs), az Accentre 3 év km korl. nélk. gar van.... esetleg még 3. autó is bejöhet.  :think: 2,5 millió teljesen fix.

Szerkesztette: Kory 2006. 03. 03. 09:11 -kor

#330 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 09:33

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 9:10

TÖKMÁS:

Cégautónak (nem nekem kell), szerintetek 2,5 millióból Chevrolet Lacetti, vagy Hyundai Accent 1,3? Felszereltség tökugyanaz (2 air, klíma, abs), az Accentre 3 év km korl. nélk. gar van.... esetleg még 3. autó is bejöhet.  :think: 2,5 millió teljesen fix.

Lacetti sokkal szebb, ha meg cégautó, akkor a fogyasztás nem lényeges, én Lacettire szavazok
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#331 Felhasználó inaktív   csehga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 09:37

TÖKMÁS:

inkább a Hyundai...

#332 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 09:39

Ha az Astra G nem jön ki ennyiből, és Daciát sem akarnak venni, akkor Lacetti. A fogyasztása viszont nem lesz egyszerű.

A Hyundai-t nem ismerem igazán, de az sem lehet rossz.

Szerkesztette: Satriani 2006. 03. 03. 09:40 -kor

#333 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 09:45

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 9:04

Miért ki az aki egy Alfa 159-el 80-ról 6.ban gyorsít, ha siet? :) Vizsgáljunk már pls azonos feltételeket..... :D Hoppá nem is lehet - mer az gáz. :)

Nálam 80-85-el 6-odikban odalépsz és húz a gép, igaz hogy ennél kisebb sebességgel nem próbáltam még 6-odikban, ott már túl kicsi a fordulatszám. A 159 mondjuk nehezebb sokkal.
Más: sokan azt róják fel hibának a dízeleknél hogy 2000 alatt harmatgyenge az autó, úgynevezett "turbolyuk" nagy én máshogy fogalmaznék nem gyenge 2000 alatt sem az autó csak nagy az ugrás úgymond a kettő közt, amikor bekapcsol a turbo.

Viszont ha úgy váltasz el hogy mindig 2 ezer fölött tartod a fordulatszámot akkor eszméletlen jól megy a gép.

Nemtom érthetően fogalmaztam-e. :)

#334 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 09:47

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 9:04

A többit nem is vitattam...

Nem ide tartozik ez az egész dolog: váltogatásról: egész eddig az volt, hogy a dízel azért nem jó, mert sokat kell váltogatni. Közben pont az így elszabdalt 6 fokozatú benzinesekkel is rendesen lehet majd kavarni a váltóval.....Mert ha menni akarsz, hirtelen kettőket kell visszaváltani. Akkor minek bele a 6 fokozatú váltó? Ha 5-ös váltóval is ilyen fasza az átfogás, hogy 100-al megy 2-esben?

Azért, hogy 6-ban autópályán ne pörögjön annyit. Komfort, mert az kell népnek. A 6. gang benziensben semmi másra nem jó. A dízelben viszont KELL a 6. gang, nélküle szart sem ér.
Szal ne akard már megmagyarázni, hogy benzinesben kell többet váltogatni :) Eleve ha siet az ember, akkor el sem jutsz benzinesben a 4. gang fölé, még pályán se. Nemhogy 6-ba.
Dízelben meg meddig is jutsz 4.ben, ahhoz hogy max teljesítmény legyen? 80-ig, 100-ig? Arról nem is beszélve, hogy 1-est már ahogy beváltottad válthatod is el, és kettesben is ha a fele Kmh-t átfogja, mint benzinesben, és így tovább.

#335 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 09:48

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 9:45

Nálam 80-85-el 6-odikban odalépsz és húz a gép, igaz hogy ennél kisebb sebességgel nem próbáltam még 6-odikban, ott már túl kicsi a fordulatszám. A 159 mondjuk nehezebb sokkal.
Más: sokan azt róják fel hibának a dízeleknél hogy 2000 alatt harmatgyenge az autó, úgynevezett "turbolyuk" nagy én máshogy fogalmaznék nem gyenge 2000 alatt sem az autó csak nagy az ugrás úgymond a kettő közt, amikor bekapcsol a turbo.

Viszont ha úgy váltasz el hogy mindig 2 ezer fölött tartod a fordulatszámot akkor eszméletlen jól megy a gép.

Nemtom érthetően fogalmaztam-e. :)

Persze hogy húz, csak hogy mennyire, az a nem mindegy :)
Az én Hondám is felhúz 1000-es fordulatról 5-ben :)

#336 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 09:50

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 9:48

Persze hogy húz, csak hogy mennyire, az a nem mindegy :)
Az én Hondám is felhúz 1000-es fordulatról 5-ben :)

Jó persze de úgy gondoltam hogy nem tetű lassan húz akkor sem :)

#337 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 10:18

http://totalcar.hu/t...ek/tores/logan/

Az ISOFIX rögzítési pontok hiányát leszámítva - amiért én büntetnék - elmegy. Ennyi pénzért minden szempontból teljesen rendben van a Dacia.

#338 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 10:18

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 9:47

Azért, hogy 6-ban autópályán ne pörögjön annyit. Komfort, mert az kell népnek. A 6. gang benziensben semmi másra nem jó. A dízelben viszont KELL a 6. gang, nélküle szart sem ér.
)

Azért ültem 1-2 dízelben, amiben nem volt 6. és nem vettem észre, hogy szart se érne :D

Idézet

Eleve ha siet az ember, akkor el sem jutsz benzinesben a 4. gang fölé, még pályán se. Nemhogy 6-ba.
  Hát ez elég sajnálatos :D :rolleyes:  :o

Idézet

Dízelben meg meddig is jutsz 4.ben, ahhoz hogy max teljesítmény legyen? 80-ig, 100-ig?

140-ig...  :o @4000 @max. telj. Furcsa, nem? :D 80-ig. :lol: Épp 80-nál húz 4-ben egy picit a gép... :Đ

Szerkesztette: Kory 2006. 03. 03. 10:24 -kor

#339 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 10:27

http://totalcar.hu/tesztek/bmwz4m/

Ronda egy autó, de a többi része komoly lehet. Nekem akkor is a Boxster kéne :)

SZERK: megnéztem, jó topikba írok-e :D Urak, ez nem a benzin vs dízel ;)

Szerkesztette: Satriani 2006. 03. 03. 10:28 -kor

#340 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 03. 10:31

Az igazságérzet független a topicoktól.  :o

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15