HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? IX. Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 03. 10:34

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 10:18

Azért ültem 1-2 dízelben, amiben nem volt 6. és nem vettem észre, hogy szart se érne :D

Érdekes, akkor most az 5 gangos Accorddal mi is volt?
Nem is tom ki kezedett el belekötözködni... szal inkább hagyjuk.

#342 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 10:37

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 10:34

Honda, van rajtad sapka? :) Már megszokhattad volna.

#343 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 10:41

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 10:34

Nem is tom ki kezedett el belekötözködni... szal inkább hagyjuk.

Akkor a mondatod szerint az 5 gangos Accord dízel szart se ér... :) Inkább a többi állításodra adott válaszra reagálnál.

Mi volt vele? Megkérdeztem, abban miért nincs 6-os váltó (de már idéntől - valamiért - van), azaz nem = azzal hogy összehasonlítjuk a 80-120-at az Alfával, ami 6 sebességes és 6-ban mérték.

Aztán persze jött az a hülyeség, hogy nem érdekes mert az 5 úgyis ugyanolyan hosszú, mint a 6. Innen.

Szerkesztette: Kory 2006. 03. 03. 10:43 -kor

#344 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 10:42

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 10:37

Honda, van rajtad sapka? :) Már megszokhattad volna.

Aha. Szerinted.

#345 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 10:46

Opelnál is saccra ugyanolyan hosszú az 5-ös váltó, és a 6-os. Filóztam egy 6 gangoson, de ugyanaz a végáttétel, szóval csak többet váltogathatnék, ergo nem kell. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#346 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 10:54

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 10:41

Akkor a mondatod szerint az 5 gangos Accord dízel szart se ér... :) Inkább a többi állításodra adott válaszra reagálnál.

Mi volt vele? Megkérdeztem, abban miért nincs 6-os váltó (de már idéntől - valamiért - van), azaz nem = azzal hogy összehasonlítjuk a 80-120-at az Alfával, ami 6 sebességes és 6-ban mérték.

Aztán persze jött az a hülyeség, hogy nem érdekes mert az 5 úgyis ugyanolyan hosszú, mint a 6. Innen.

Reagáljam le, hogy szerinted sajnálatos ha szinte a végsebesséig lehet 3-4gangban menni, és az a fasza, ha lépten nyomon váltani kell 6.-ig? Hülyeségekre minek reagáljak?
Meg hogy 4.ben 140-ig megy a dízel, 4000-res fordulaton. Hát hogyne. Érdekes, a 130LE-s passatom 4.-ben max ha 100-ig elment, de a 140+ még 5.ben is üveghangot jelentett, 4000 felett, amikor már ereje egy szál se a dízelnek.

A párral ezelőtti postodban leirtad, hogy nem rosszak a dízelek 6. gang nélkül, de azért az Accordot meg fikáztad pár oldallal visszább emiatt, hogy 2005-ig nem volt bele 6 gangos. De ügyesen tussolod el a saját dolgaidat, másfelé terelve a témát. Ilyenkor mindig behozol 2-3 másik általad hülyeségnek tartott dolgot, csak hogy az erdetiről gyorsan eltereld a szót. De a következő ilyenre már nem reagálok, mert úgyis találsz minden hsz-ben egy olyan mondatot, amihez tudsz gyártani valami ellenmesét. GI mondókáival is ez a baj mindig, hogy annyit ír, hogy mindig találsz egy pontot amibe bele tudsz kötni úgy, hogy a 99%-a felett meg csendben elsiklassz.

#347 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 11:03

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 10:10

TÖKMÁS:

Cégautónak (nem nekem kell), szerintetek 2,5 millióból Chevrolet Lacetti, vagy Hyundai Accent 1,3? Felszereltség tökugyanaz (2 air, klíma, abs), az Accentre 3 év km korl. nélk. gar van.... esetleg még 3. autó is bejöhet.  :think: 2,5 millió teljesen fix.

Pl ez
1,2 8V 60LE, 2lufi,immobi, szines lökös, áll korm&ülés, centrálzár(távir ofkorsz),el ablak, szines/hővédő üveg, osztott hátsó ül.,fordsz, int. rádió. Ez így 2,39, szvsz alkuval pont belefér klímával 2,5be.
Szerk: Clio Campus klímával 2.222.222-ért reklám villog a főoldalon. Nem tudom, és a második felszereltségi szinttől indultam alapból.

Autónak a Hyundai szimpibb, de a legeslegkevesebb utángyártott cucc ehhez van, és Mo-n(!) ennek a legdrágábbak a gyári alkatrészei. Ezért nálam kiesne. Lacetti.

Vagy Spot 1,1 61LE.
2lufi,osztottan dönthető hátsó üllés, 5ajtó,immobi,haladáskor aut zár csom.,seb függ, szerv.,4ir áll, kormány,el ablak, kp zár,szin/hővédő üvegezés,fordsz.m.,fedélzeti számítógép. Spotnál 220 a klíma felára,2,35 a Spot. Ez még alku nélkül is ~belefér, de alkudni szvsz itt is lehet.

Égyébként nem tudom ti hogy vagytok vele, de én úgy vettem észre, hogy minőségben nagyon konvergálnak egymáshoz a gyártók. Első szériásoknál "megengedett" lazáni pár gyártónál, (illesztési hézagok, bár közép kategóriában nem mindenki engedi meg magának), de a régebbi 'kicsik' ebből a szempontból igyekeznek felzárkózni, fr,it(bár ez jelexerint még picit hullámzik-grande punto);japók ahogy kikerültek a szigetről, az eu minőséghez tartottak erősen (persze még így is jók), északiak, németek kicsit romlottak (van amelyik német többet is). De pl opel javult, mostani astárjuk,vectrájuk egész tűrhető. De általánosan kielégítő, tehát parázni egyiknél sem kell. Szvsz.
Negatívan csalódtam új passatban és s40es volvoban,pozitivan új puntoban, tacumában, többi amit olvasok kb ezekkel cseng össze...

Szerkesztette: MC Pite 2006. 03. 03. 11:15 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#348 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 11:11

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 12:03

[...]
Negatívan csalódtam [...]

Ezt hogy kell érteni?
csalódni - negatív jelző
negatívan csalódni - negatív(negatív jelző) = pozitív jelző
Végülis logikailag helyesebb, mint a pozitívan csalódtam.
Tényleg nem vágom, hogy most nem tetszettek, vagy de?
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#349 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 11:14

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 10:54

Reagáljam le, hogy szerinted sajnálatos ha szinte a végsebesséig lehet 3-4gangban menni, és az a fasza, ha lépten nyomon váltani kell 6.-ig? Hülyeségekre minek reagáljak?
Meg hogy 4.ben 140-ig megy a dízel, 4000-res fordulaton. Hát hogyne. Érdekes, a 130LE-s passatom 4.-ben max ha 100-ig elment, de a 140+ még 5.ben is üveghangot jelentett, 4000 felett, amikor már ereje egy szál se a dízelnek.
A párral ezelőtti postodban leirtad, hogy nem rosszak a dízelek 6. gang nélkül, de azért az Accordot meg fikáztad pár oldallal visszább emiatt, hogy 2005-ig nem volt bele 6 gangos. De ügyesen tussolod el a saját dolgaidat, másfelé terelve a témát. Ilyenkor mindig behozol 2-3 másik általad hülyeségnek tartott dolgot, csak hogy az erdetiről gyorsan eltereld a szót. De a következő ilyenre már nem reagálok, mert úgyis találsz minden hsz-ben egy olyan mondatot, amihez tudsz gyártani valami ellenmesét. GI mondókáival is ez a baj mindig, hogy annyit ír, hogy mindig találsz egy pontot amibe bele tudsz kötni úgy, hogy a 99%-a felett meg csendben elsiklassz.

Hát elég érdekesen szar lehetett az a Passat, 4-ben elment 100-ig? :D  5-ben üveghang, 140-nél??
Akkor nem kell Passat :) Te nem véletlenül elnézted a váltókulisszát egyel ? :D

Érdekes, 140-nél pont 4000-et pörög 4-ben a kocsi, és 4000-nél adja le a max. teljesítményét is.... Erről ennyit. 80-nál 4-ben 7 másodperc alatt van 120-on, úgyhogy érdekes lenne, ha 100-nál hirtelen megállna :D

Nem fikáztam, érdekesnek találtam, hogy miért nem azzal hozták ki eredetileg, és teljesen másról, a 80-120-as értékekről volt szó. Hogy valószínű 5-ben és az Alfánál 6-ban mértek. Kérdés volt, hogy vajon már a 2006-os Accord lehetett -e a tesztben?  :sandor:

Szerkesztette: Kory 2006. 03. 03. 11:16 -kor

#350 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 11:22

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 12:11

Ezt hogy kell érteni?
csalódni - negatív jelző
negatívan csalódni - negatív(negatív jelző) = pozitív jelző
Végülis logikailag helyesebb, mint a pozitívan csalódtam.
Tényleg nem vágom, hogy most nem tetszettek, vagy de?

negatív csalódás: csalódás. De mivel utána volt pozitív is, ezért ehhez kiírtam a negatívat.
Hangszigetelés, 1,9pdtdi remegése nagyon bejött az utastérbe, váltó és pedálok masszíroztak, helyenként illesztési hézagok(ajtónál, műszerfal alsó részénél, csomagtartó).
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#351 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 11:25

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 11:03

Pl ez
1,2 8V 60LE, 2lufi,immobi, szines lökös, áll korm&ülés, centrálzár(távir ofkorsz),el ablak, szines/hővédő üveg, osztott hátsó ül.,fordsz, int. rádió. Ez így 2,39, szvsz alkuval pont belefér klímával 2,5be.
Szerk: Clio Campus klímával 2.222.222-ért reklám villog a főoldalon. Nem tudom, és a második felszereltségi szinttől indultam alapból.
Autónak a Hyundai szimpibb, de a legeslegkevesebb utángyártott cucc ehhez van, és Mo-n(!) ennek a legdrágábbak a gyári alkatrészei. Ezért nálam kiesne. Lacetti.

Vagy Spot 1,1 61LE.
2lufi,osztottan dönthető hátsó üllés, 5ajtó,immobi,haladáskor aut zár csom.,seb függ, szerv.,4ir áll, kormány,el ablak, kp zár,szin/hővédő üvegezés,fordsz.m.,fedélzeti számítógép. Spotnál 220 a klíma felára,2,35 a Spot. Ez még alku nélkül is ~belefér, de alkudni szvsz itt is lehet.

Clio és a C3 kiesik, legalább alsó-közép kell, néha hátul is utaznának 100 km-t, és azért nem árt, ha picit több, mint 60 LE. :) A 2,5-et ki kell használni, 5 milliót kaptak pályázaton, 2 autóra.

#352 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 11:29

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 10:27

http://totalcar.hu/tesztek/bmwz4m/

Ronda egy autó, de a többi része komoly lehet. Nekem akkor is a Boxster kéne :)

SZERK: megnéztem, jó topikba írok-e :D Urak, ez nem a benzin vs dízel ;)

Szerintem gyönyörű.... :wub: :wub:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#353 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 11:30

Idézet

Cégautónak (nem nekem kell), szerintetek 2,5 millióból Chevrolet Lacetti

Áfa nélkül érted?

Lacetti, amúgy.
Kaptam a gyártótól sok prospektust, szépek, és van erre már néhány az utakon.
A limuzin barnásvörös-metálban egész szép. Egy autósiskoláé. :)
Láttam a kombit is (SW), az már szép nagy. Az 5 ajtós kicsinek tűnik.

Szóval: Lacetti Sedan.

Üdv!
Asztalravissza!

#354 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 11:30

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 11:03

...én úgy vettem észre, hogy minőségben nagyon konvergálnak egymáshoz a gyártók. Első szériásoknál "megengedett" lazáni pár gyártónál, (illesztési hézagok, bár közép kategóriában nem mindenki engedi meg magának)...

...picit hullámzik-grande punto...

...Negatívan csalódtam új passatban és s40es volvoban,pozitivan új puntoban, tacumában, többi amit olvasok kb ezekkel cseng össze...

Pár észrevétel.

1. Nem ültél még első szériás Toyotában, Hondában vagy Mazdában... Nem középkategóriás kocsikban sem lazáznak. A Corollám 3 évesen és szétrázott utakon hajtva is hozza, amit pár új autó. De hogy ne csak japánt mondjak, az új Clio is korrektül össze van rakva, sőt, az anyagválasztást leszámítva a Logan sem vészes. Nyáron vezettem vatta új modelleket: Focus, V50; semmi gond nem volt az összeszerelésükkel. Mondjuk inkább úgy, hogy pár gyártó (pl. PSA, Fiat, VW) lóg ki a sorból.

2. Az S40-esben nem tudom, milyen téren csalódtál. Az újban a műszerek hátlapját leszámítva elég nehéz kivetni valót találni.

3. A Punto annak ellenére, hogy hullámzik, pozitív csalódás? :think:

#355 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 11:32

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 11:25

Clio és a C3 kiesik, legalább alsó-közép kell, néha hátul is utaznának 100 km-t, és azért nem árt, ha picit több, mint 60 LE. :) A 2,5-et ki kell használni, 5 milliót kaptak pályázaton, 2 autóra.

Dízel Logan klímával, alkuval?

#356 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 11:36

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 11:32

Szerintem nem, de majd megkérdezem, meg elég új típus is.

Most egyébként úgy néz ki, hogy Lacettit vesznek, utolsó infó. (azért a Dacia felszereltsége elég hiányos, 1 légzsák, nincs ABS, talán központi zár se.)

Szerkesztette: Kory 2006. 03. 03. 11:38 -kor

#357 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 11:36

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 11:29

Szerintem gyönyörű.... :wub: :wub:

Jöttem minap haza Pestről, egész sokáig ment előttem egy. Arányos kocsi, de szépnek semmiképp nem mondanám. Karotta jól leírja: valahonnan nézve disznó, más nézetből meg lehányom, olyan csúnya. Az eleje pl. nem tetszik (ahogy a 6-osé sem), a fara sem szép, de oldalnézetből bejön a klasszikus kupék nyomán szabott hosszú motorháztető, a Morgan-szerűen hátratolt utastér és a zömök far.

Persze ízléseken nem vitatkozunk :) Csak annyit akartam mondani, hogy szerintem legfeljebb dögös, de semmiképp se szép. A műszaki tartalom viszont eladná nálam is :)

#358 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 11:37

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 11:32

Belefér. De klímán és szervón kívűl mást nem kaptok bele. :) 1 hónap alatt meglenne.
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#359 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 11:39

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 11:36

Jöttem minap haza Pestről, egész sokáig ment előttem egy. Arányos kocsi, de szépnek semmiképp nem mondanám. Karotta jól leírja: valahonnan nézve disznó, más nézetből meg lehányom, olyan csúnya. Az eleje pl. nem tetszik (ahogy a 6-osé sem), a fara sem szép, de oldalnézetből bejön a klasszikus kupék nyomán szabott hosszú motorháztető, a Morgan-szerűen hátratolt utastér és a zömök far.

Persze ízléseken nem vitatkozunk :) Csak annyit akartam mondani, hogy szerintem legfeljebb dögös, de semmiképp se szép. A műszaki tartalom viszont eladná nálam is :)

:) Szerintem az egész kocsi vaddisznó :)  :smoker:

Kép
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#360 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 11:48

Hát, akkor Loganra szavazok ennyiért.
Elég erős,(60 lovas 1,1-1,2höz képest több emberrel) eléggé bírja elm a strapát, hátul ennyi pénzért tuti nem kapsz több helyet (bár kicsinek az 5ajtós C3ban sem kicsi a hely, és nem kényelmetlen a beszállás, mert Clióbol 3ajtóst néztem), és tutkó a csomagtartó is. Dacia.
Felszereltségbe lehet nyomatni 2,5milláig!

S40 rázott, meg-megnyikkantak a műanyagok benne rosszabb úton, 1éves autón már utána kellett állítai a vezetőoldali ajtónak hogy normálisan csukódjon.
Punto összeszerelésében nem találtam kivetnivalót, igazából kategóriájában minden korrekt volt. A kisebb fiatok után abszolút más feeling.(szei/csikvecsentók)

10éves Toyotában (carina) és mazdában (323) ültem, korrektek. Bár a 323as kissé leharcolt volt, de nem nyöszörgött semmi benne. Új Yarisban csak állóhelyzetben ültem, de már 5.-6. autóját taposó orvosnő azt mondta csalódott benne. Nagyon nem részletezte, de bömöstől peugeottól volvóig vezett már pár autót.

Szerkesztette: MC Pite 2006. 03. 03. 11:51 -kor

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.