HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? IX. Értékeld a témát: -----

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 03. 30. 13:38

azért jó látni hogy nem csak én voltam balf@sz :Đ

#2022 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 30. 14:01

Idézet: diegho - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 14:38

azért jó látni hogy nem csak én voltam balf@sz :Đ

Elmesélek én is egy történetet, Opel Combo (céges autó) az Opel kereskedésbe mentem vele új számítógépeket vennének és az ügyben. Majd amikor végeztem kinyitottam a hátsó ajtót majd betettem vmit és mentem előre hogy beüljek kinyitottam azt az ajtót  is erre szóltak hogy otthagytam vmit, visszamentem a cuccért betettem hátra majd a hátsó ajtó becsap. Beülnék hogy megyek (az első ajtó még mindig nyitva) és nem találom sehol a kulcsot, ekkor eszembe ötlik hogy én hülye valszeg betettem a dobozba amit betettem hátra és az ajtót meg bezártam... hívtam gyorsba a szerelőket és kb. 1 órán át próbálkoztak kinyitni a hátsó ajtót belülről egy dróttal (az ülések mögött rács van szal nem lehet a raktérbe menni) aztán végülis sikerült de a kulcs sehol. Ekkor nézem hogy a kinyitott első ajtóban felejtettem a kulcsot!  :omg:  :omg:  :omg:  azt az égést látnotok kellett volna :p  :Đ

#2023 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 14:05

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:01

Elmesélek én is egy történetet, Opel Combo (céges autó) az Opel kereskedésbe mentem vele új számítógépeket vennének és az ügyben. Majd amikor végeztem kinyitottam a hátsó ajtót majd betettem vmit és mentem előre hogy beüljek kinyitottam azt az ajtót  is erre szóltak hogy otthagytam vmit, visszamentem a cuccért betettem hátra majd a hátsó ajtó becsap. Beülnék hogy megyek (az első ajtó még mindig nyitva) és nem találom sehol a kulcsot, ekkor eszembe ötlik hogy én hülye valszeg betettem a dobozba amit betettem hátra és az ajtót meg bezártam... hívtam gyorsba a szerelőket és kb. 1 órán át próbálkoztak kinyitni a hátsó ajtót belülről egy dróttal (az ülések mögött rács van szal nem lehet a raktérbe menni) aztán végülis sikerült de a kulcs sehol. Ekkor nézem hogy a kinyitott első ajtóban felejtettem a kulcsot!  :omg:  :omg:  :omg:  azt az égést látnotok kellett volna :p  :Đ

:D

Az autókulcs nekem is tipikusan olyan (főleg a Golfé, mert az egy szál régimódi, vékony kulcs), hogy ott van a zsebemben vagy a kezemben (!), de képes vagyok keresni 2-3 percig... :omg:

#2024 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 14:09

1 megoldás: nincs kulcs :D

#2025 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 14:11

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:01

:nevet2:  :respect:  :up:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2026 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 14:11

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:09

1 megoldás: nincs kulcs :D

Igazán lehetnének már ujjlenyomatazonosító zárak és mondjuk 3 féle ujjlenyomatot lehetne bevinni amire nyílik. Akkor nem kellene a kulcs :)

#2027 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 14:13

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:11

Igazán lehetnének már ujjlenyomatazonosító zárak és mondjuk 3 féle ujjlenyomatot lehetne bevinni amire nyílik. Akkor nem kellene a kulcs :)

Már most se kell.  :p  ;)

#2028 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 14:16

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:13

Már most se kell.  :p  ;)

Jó de most vmi kell amivel kinyitod, akkor meg csak odamész ráteszed az ujjad a leolvasóra és kinyílik majd megnyomod a start gombot és megy a gép :) Amikor kiszállsz ismét ráteszed és bezárja. Ez tök cool lenne akkor nem kéne semmit magaddal cipelni.

Bár ez mondjuk gáz mert így tök könnyen ellophatnák a kocsit ha nyitva van.  :p

Szerkesztette: Lufinyul 2006. 03. 30. 14:16 -kor

#2029 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 14:19

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:11

Jah, levágnák az ujjad és lenne egy autójuk a tolvajoknak.... ;)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2030 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 14:19

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:16

Jó de most vmi kell amivel kinyitod, akkor meg csak odamész ráteszed az ujjad a leolvasóra és kinyílik majd megnyomod a start gombot és megy a gép :) Amikor kiszállsz ismét ráteszed és bezárja. Ez tök cool lenne akkor nem kéne semmit magaddal cipelni.
Bár ez mondjuk gáz mert így tök könnyen ellophatnák a kocsit ha nyitva van.  :p

:think:

Igen, kell valami a nyitáshoz, a kezem. :)  Egyébként a Megane pont így működik :D - kártya meg az  autóstáskában, mellényzsebben, akármi, "ráteszem a kezem, kinyílik, beül, start gomb, és megy a gép, kiszáll, ráteszem a kezem bezárja" :) Minek ide ujjlenyomat?  :)

Egyébként szerintem nagy tökölés lenne míg leolvasná az ujjlenyomatot, szvsz a jelenlegi ilyen keyless meg kártyás rendszerek már majdnem teljesen tökéletesek.

Olyan meg szvsz nincs hogy semmit nem viszel magaddal :) Én legalábbis kistáskát mindig, legalábbis papírokat, jogsit nem hagyok a kocsiban.

Szerkesztette: Kory 2006. 03. 30. 14:24 -kor

#2031 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 14:24

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:19

Igen, kell valami a nyitáshoz, a kezem. :)  Egyébként a Megane pont így működik :D - kártya meg az  autóstáskában, mellényzsebben, akármi, "ráteszem a kezem, kinyílik, beül, start gomb, és megy a gép, kiszáll, ráteszem a kezem bezárja" :) Minek ide ujjlenyomat?  :)

Olyan meg szvsz nincs hogy semmit nem viszel magaddal :) Én legalábbis kistáskát mindig, legalábbis papírokat, jogsit nem hagyok a kocsiban.

Milyen távolságból nyitja és zárja vissza az ajtókat?

Nézegettem utólagosan beépített kártyás riasztókat, melyek vezérlik a központi zárat is, de 10-15 métert írtak rá hatótávolságnak a záráshoz vagy pedig meg kell nyomni rajta a gombot. Annyi erővel meg be bezárom inkább vagy síma gombos távirányítós riasztót rakatok bele. Ha a záráshoz a távolság mondjuk max. 2-3 méter volna, az már ok lenne (nyitáshoz 2-3 métert írnak). Egyébként nem túl vészes áron kínálták ezeket, beszerelve 30-40e körül, ha jól emlékszek :)

Szerkesztette: Sipi- 2006. 03. 30. 14:25 -kor

#2032 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 14:00

1. Miért  egy H Astra vagy egy 1.6 Focus nem lesz autó 10 év múlva? Vagy egy 1.4 Corolla? Hm...  :think:

3. Az nem a hivatalos honlap :D

1. A Focusra nem vennék mérget... Tudod, az elsőt szeretem, de a másodikkal kapcsolatban nincsenek jó benyomásaim. Nem mondom, hogy jobb választás a Lancer, csak annyit, hogy megfontolandó. A Corollával szemben pl. ha csak ezt a szempontot nézed, a motorja miatt valószínűleg jobb is.

2. Igazad van, a németeknél is 11,8 szerepel.

Szerkesztette: Satriani 2006. 03. 30. 14:25 -kor

#2033 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:19

Itt van egy hibalehetőség hogy mivan ha nincs nálad a kártya? :) Az ujjad pedig jobb esetben mindig nálad van :D

Mondjuk a papírokat nem hagyom én sem a kocsiban.

#2034 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 14:27

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:24

Az ujjad pedig jobb esetben mindig nálad van :D

Céges autóknál képzeld el, mekkora káosz lenne. :blink: Vagy kölcsön akarod adni a havernak a kocsit, esetleg egy családban Apu + Anyu + két gyerek használná a gépet, vagy mondjuk a bébiszitter azzal menne a kölyökért a bölcsibe... Jó ötlet, de a gyakorlatban az előnyénél sokkal nagyobb korlátozást jelentene.

Esetleg ha Maseratim lesz, abban lehet ilyen: azt úgyse adnám oda senkinek :D

Szerkesztette: Satriani 2006. 03. 30. 14:28 -kor

#2035 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 14:29

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:27

Céges autóknál képzeld el, mekkora káosz lenne. :blink: Vagy kölcsön akarod adni a havernak a kocsit, esetleg egy családban Apu + Anyu + két gyerek használná a gépet, vagy mondjuk a bébiszitter azzal menne a kölyökért a bölcsibe... Jó ötlet, de a gyakorlatban az előnyénél sokkal nagyobb korlátozást jelentene.

Jaja igazad van, csak elsőre tűnik jó ötletnek, de jobban belegondolva már inkább isten csapása lenne :p

#2036 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 14:29

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:24

Milyen távolságból nyitja és zárja vissza az ajtókat?
Nézegettem utólagosan beépített kártyás riasztókat, melyek vezérlik a központi zárat is, de 10-15 métert írtak rá hatótávolságnak a záráshoz vagy pedig meg kell nyomni rajta a gombot. Annyi erővel meg be bezárom inkább vagy síma gombos távirányítós riasztót rakatok bele. Ha a záráshoz a távolság mondjuk max. 2-3 méter volna, az már ok lenne (nyitáshoz 2-3 métert írnak). Egyébként nem túl vészes áron kínálták ezeket, beszerelve 30-40e körül, ha jól emlékszek :)

Nem teljesen értem a kérdést.  :think:  :)

A kártyával kb. 20 méterről is kinyithatod a kocsit, vagy be is zárhatod, ha úgy tartja a kedved, akár külön csak a csomagtartót is nyithatod vele.

Ha pedig aktiválva van (default) az automata nyitás-zárás, akkor a kocsi első ajtajától a csomagtartóig, és attól kb 1 méteres körzetben ha ott a kártya, akkor kézrátétellel nyílnak az ajtók.

Ha csak a csomagtartót nyitod (ott állsz) csak az nyílik.

Bezárás: azonnal az összes kilincsen lévő gombbal vagy ~60 sec után automatán, ha már a kártya nincs a körzetben (vagy azaz pl. nem ülnek a kocsiban a kártyával - ilyenkor belülről persze zárható). Véletlen nyitás ellen is zár: távirányítóval nyitod, de mégse nyitsz ajtót, akkor ~30-40 sec után visszazár.

Szerkesztette: Kory 2006. 03. 30. 14:31 -kor

#2037 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 14:31

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:27

Esetleg ha Maseratim lesz, abban lehet ilyen: azt úgyse adnám oda senkinek :D

Több ujjlenyomatot is meg lehetne vele tanítani, feltételezem. ;)

#2038 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 14:32

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:24

Itt van egy hibalehetőség hogy mivan ha nincs nálad a kártya? :) Az ujjad pedig jobb esetben mindig nálad van :D

Mondjuk a papírokat nem hagyom én sem a kocsiban.

Ha nincs nálam a kártya akkor az autóstáska sincs nálam, ergó papírjaim sincsenek :) Kvázi hiányérzetem lesz a garázsba menet :)

#2039 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 14:33

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:24

1. A Focusra nem vennék mérget... Tudod, az elsőt szeretem, de a másodikkal kapcsolatban nincsenek jó benyomásaim. Nem mondom, hogy jobb választás a Lancer, csak annyit, hogy megfontolandó. A Corollával szemben pl. ha csak ezt a szempontot nézed, a motorja miatt valószínűleg jobb is.

A Focus-szal mindenképpen várnék még egy évet, még mindig csak egy éve gyártják, szerintem bőven vannak még benne gyermekbetegségek...

#2040 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 14:33

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:32

Ha nincs nálam a kártya akkor az autóstáska sincs nálam, ergó papírjaim sincsenek :) Kvázi hiányérzetem lesz a garázsba menet :)

Főleg, hogy nem nyílik az autó... :D

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.