HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 05. 11:01

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 11:32

Lejátszási lista: Tehát ha van egy video módban megírt dvd-m akkor az azon lévő fiksz fejezetpontok alapján(amiket még a felvétel előtt tettem oda ahová kell, mert ez mint mondtad nem igényel újratömörítést) nem tudom kijelölni hogy mit játszon le? Ezt pedig még egy audio cd-vel is meg tudom tenni!

A fejezet pontok (chapter-ek) azért vannak, hogy azt amit te megjelölsz oda tudj ugrani. pld. egy anyagban van 4 olyan jelenet melyeket nem szeretnél tekergetéssel keresgélni hanem a távirnyával közvetlenül szeretnél odaugrani akkor ezeket a jeleneteket megjelölöd azaz fejezet pontot (chapter) helyezel el a jelenet kezdő kockájánál. Így könnyen rátalálsz a megjelölt részekre. A fejezetek megjelölésének (chapter-ezés) ez a lényege és nem az, hogy lejátszási sorrendet készíts. A lejátszás mindig a műsor elejétől indul és a végéig tart. Ha interaktív DVD-VIDEO tartalmat szeretnél azaz nem szekvenciális lejátszást hanem akár közvetlen beavatkozás lehetőségét akár egy előre megírt lejátszási séma alapján történő lejátszást akkor a lemez tartalmát PC-re kell átültetni (rippelni) és egy DVD authoring (tartalomszerkesztő) program segítségével elkészíteni a tartalmat. Illetve a felvevő HDD-jén úgy kell összeállítani a Copy listát ahogy majd a DVD-VIDEO lemezen a lejátszási sorrendet szeretnéd.

Idézet

Ezt pedig még egy audio cd-vel is meg tudom tenni!

Magán az audio CD-n nem tudod megtenni mert ott csak a tarck-ek vannak. Ezt a CD játszónak kell tudni. Ugyanez a helyzet a DVD lejátszókkal is. Ha olyanod van amit lehet programozni, hogy a chapter-eket milyen sorrendben játsza le akkor tudsz utólag sorrendet cserélni.

Idézet

Ha vr módban felvett lemezről van szó érzékelhető amikor átlép egy részt(mert nincs benne a lejátszási listában, de fizikailag ott van?

Ha a lejátszó tartalmaz úgynevezett "Seamless Playback" lehetőséget akkor nem veszel észre megakadást. A seamless playback azt jelenti, hogy egy belső puffer felhasználásával zökkenőmentessé teszi az ilyen jellegű váltást. Ha nem tartalmaz ilyet a lejátszó akkor lesz akadás hiszen a laser fejnek át kell ugrani a DVD távolabbi szektorába.

#122 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 11:30

JVC DR-MH300 jol hangzik, de a DV outon csak DV tartalmat lehet kinyerni... tehat az mpeg2-be rogzitett cuccot nem lehet PC-re kimasolni rola. :(

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#123 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 13:21

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 11:53

Gurgula, az uj pioneer is lejatszik divx -eket, csak nem annyifelet mint az lg, ellenben azt jo keparanyban, mig az lg elb@xa a kepet, foleg 16:9 -es megjeleniton...

Mondjuk az rh szerias lg -k mind a dvd, mind a dvx lejatszas minosegeben elmnaradnak a pio -tol, viszont a dr szerias lg divx -ben szebb (de torz, meg 4:3 -as tv -n is) kepet produkalt a pio -nal is...

Nem a pio volt a kérdés, mert az újak használatijában benne van hogy lejátszik nem fizetős divx-et, hanem az rh 7900-as lg. Mert ott mint idéztem azt írják hogy csak fizetőset támogat.
Kár hogy a pio-nál nincs xvid, de még így is ő tűnik a nyerőnek.
Hát ha 4:3 as arányban is elcseszi a képet az lg divx-ben akkor nem érdekel  milyen szép a képe... Ez amúgy hogy jelentkezik? Mármint a torzulás?

Egyébként wpepi kössz, most egy kissé kitisztult a dolog. Nem sokszor láttam dvd-úgyhogy az alapokkal sem vagyok tisztában.

A pio tudja ezt a fejezetenkénti lejátzsási listát, meg a seamless playback-et is.
Amúgy a 9700-as lg nél is(rh, a dr ről nem találtam útmutatót) jók a lejátszási lista funkciók, csak ott azt írják hogy egy szerkesztett felvételt már biztos nem enged újratömörítés nélkül kiírni, és nem tudom a fejezetpont beszúrása vajon minek minősül a gyakorlatban. Ezt max egy tulaj tudhatná.

Vertigo: A sony hx520-as ról semmilyen nyelven nem találtam a neten útmutatót. Pedig akár egy norvéggal is elboldogulnék.Mondjuk a japánt nem néztem. Tényleg egyáltalán melyik készülék tud magyarul?

Mellesleg ha egy ilyen cucchoz nem adnak magyar használati utasítást akkor fogysztóvédelem:) Ugyanis szerintem ez megalázó. És mi van ha csak magyarul tudok?

Tényleg a pio-nak még román weboldala is van, csak magyar nincs. Ez a micuko miatt van? Ha igen akkor megérdemeljük, nameg ők is a forgalomkiesést :))

Szerkesztette: Gurgula 2006. 05. 05. 13:23 -kor

Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#124 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 14:03

LG tudott magyarul...

Az rh7500 -as gondolom nem sokban kulonobzik a 7900 -tol (vagy igen?), minden esetre lejatszott szinte mindenfele divx -et...

A pio is lejatszott eddig mindenfelet, csak van amit szaggatva, vagy nagyon kockasan (gondolom ezek a qpel -es csodak, vagy hogy hivjak oket...), viszont szerintem xvid -et is jatszik, legalabb is mintha probaltam volna azt is, es vitte (ugy emlexem)...

LG -knel a torzulas ugy volt, hogy a dr7500 -as minden divx -et vertikalisan kb 20% -val osszenyomottan jatszott le, mig az rh7500 -as 4:3 -ason jol (csak mindent csunyabban, meg a dvd -t is) jelenitette meg, de 16:9 -esen szinten osszenyomta a kepet (DVD -nel is, divx -nel is), igy zoomolni kellett, de igy a felirat kiment a kepbol, szoval kuka!!!

#125 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 14:34

Divx-re kell venni egy xbox-ot... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#126 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 14:50

Tényleg ez a zoomolás micsoda? Lehet kinagyítva is lejátszani, vagy ez csak állóképnél működik?
Nem  pixelesedik ilyenkor a kép?
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#127 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 15:30

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 11:30

JVC DR-MH300 jol hangzik, de a DV outon csak DV tartalmat lehet kinyerni... tehat az mpeg2-be rogzitett cuccot nem lehet PC-re kimasolni rola. :(

Nekem nagyon bejött ez a masina, mindenkinek csak ajánlani tudom. Szerencsére már nem Maxtor, hanem Seagate merevlemezt alkalmaznak benne, ez a zaj, a melegedés és a meghibásodási arány szempontjából is jobb választás. A menüje és a kezelése nagyon ütős, különösen ha nem vagy nagyon hozzászokva valami régebbi típushoz.
A DV OUT-on pont elég a DV jel, MPEG2-t rövid idő alatt át lehet tolni DVD-re.
Én 128-ért vettem 2 hónapja, nem volt nagyon vészes a tudásához mérten. A HDMI-t pedig SD kijelzővel használom, és igenis jobbnak látom a képet 720p-n. :p

#128 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 07. 07:02

Ment a bolhára is de hátha valakit érdekel:

LG RH-7500 asztali hdd-s dvd író eladó, 250GB (+80GB), új, garanciával!

Kép

Teljesen magyar menü, legújabb FW van benne. Gyárilag 80GB-os, de most 250GB-os HDD van benne, így kb. 330 óra felvételt tud. Másolhatsz rá DVD vagy CD lemezről MP3-at, DivX-et, DVD-t és a HDD-n tárolja, bármikor lejátszhatod őket.

Kb. 1 hónapos, de eladás napjára kitöltött LG garjeggyel adom, így van rá 1 év garancia.

Fehérváron van, budapesti szállítás megoldható.

80GB-os HDD-vel: 70K
250GB-os HDD-vel (+adom hozzá a 80-ast, ha garanciális gondja lenne): 85K

Beszámítani csak Pioneer DVR-440H-K-t tudok ;)
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#129 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 13:34

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 8:02

Beszámítani csak Pioneer DVR-440H-K-t tudok ;)

Hehe!
És miért pont a k-t?
Nem tudsz egy jó helyet ahol szervízkönyveket lehet találni? (Mondjuk a fent nevezett modellhez?)

#130 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 14:01

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 14:34

Hehe!
És miért pont a k-t?
Nem tudsz egy jó helyet ahol szervízkönyveket lehet találni? (Mondjuk a fent nevezett modellhez?)

Mert a K a fekete ;) Nem sajnos, bár már ott tartanék ;)
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#131 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 21:27

Azt vajon meg lehet csinálni, hogy mondjuk az 530asat egy förmvér frissítéssel képessé teszem divx lejátszására? Az hiszem ugyanaz a csip van bennük, tehát mt13x valami...
(Azért ebből látszik hogy egyre inkább kezdem magam beleásni a témába, nemsokára már wpepi fog kérdezni tőlem :) )
De addig is:
Hol találok használati utasítást az mtkremaker-hez? Merthogy a saját helpje nem működik...

:bunny:

#132 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 10:20

basys -osok azt mondtak, hogy a "K" beszerzese teljesen bizonytalan...

Amugy en is rh7500 -asrol (az elott meg dr7500) valtottam 440h -ra igaz csak "S" -re...  :up:

#133 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 10:35

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 11:20

basys -osok azt mondtak, hogy a "K" beszerzese teljesen bizonytalan...

Amugy en is rh7500 -asrol (az elott meg dr7500) valtottam 440h -ra igaz csak "S" -re...  :up:

Pénteken megjött hozzájuk úgyhogy ettől nem félek ;)

Tudom, láttalak másik fórumon is.

#134 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 14:39

Közben csökkentek az árak 64.999 és 79.999 a két verzió! ;)

#135 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 17:04

wpepi, szerinted meg lehet oldani a fenti módszerrel a régebbi piok divx problémáját?

Mindazonáltal ahogy egyre inkább belemerülök a dvd technikába, anál inkább meggyőződésemmé válik hogy az s-es ezüst színű modellek jobban néznek ki mint a feketék.

Viszont ahogy elnézem majdnem az összes gyártó követi a retró divatot, mert még 10 éve is szebb cuccokat alkottak ezeknél. fogadok hogy jövőre majd kijönnek a normálisan kinéző darabok.

Ma megnéztem az új sonykat(is), és ugyanazok mindenben mint a tavalyi darabok, csak divx-et is lejátszanak.

Érdekes hogy a sony azzal ravasz módszerrel óvja a vásárlókat, és az eladókat a veszélyes infóktól, hogy kizárólag skandináv nyelvű használati utasítást mellékel készülékei mellé. Vagy ez egy kis jelzés volt,mondván hogy meg se lehet minket különböztetni az itteni jólétet figyelembe véve?

#136 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 19:37

Én még nem találtam sehol fw. frissitést a PIOm-hoz.Pedig anno igérte a cég.
Én kaptam fénymásolt magyarnyelvű használati utasitást szépen lefüzve mappában.(Basys)
Kicsit kiakadtam amikor láttam, hogy adtak hozzá 5 különbözö nyelvü eredeti használatit,de sajnos az angol kimaradt, német az van meg még 4 totál használhatatlan(lengyel,cseh stb.)
A fénymásolt magyarnyelvün látszódik, hogy egy leforditott angolból lett csinálva, elég korrekt,de az ábrák kissé homályosak. Ezt a pdf-et kellene megszerezni vhonnan.
Jó lenne egy fw. frissités.

Üdv.

#137 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 20:08

Az teljesen nyilvánvaló, hogy a pio nem fog a régiekhez kiadni olyan fw-t amivel azok divikszelhetnek, ugyanis akkor nem venné meg senki az újat, így dv bemenet hiányában.(na jó lehet hogy az újabbakban jobb a képminőség is, de én botszemű vagyok)
Tehán nem hivatalos fw-k re gondoltam, aki járatos az ilyenekben az lehet hogy tudja mik a lehetőségek.
Az angol használati utasítást valamelyik angolszász pio oldalról gondolom nem nagy ügy megszerezni.
Vagy meg kell tanulni németül, de az több időt igényel.
Várjuk wpepit :)  (Mármint fw ügyben)

#138 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 20:28

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 18:04

Mindazonáltal ahogy egyre inkább belemerülök a dvd technikába, anál inkább meggyőződésemmé válik hogy az s-es ezüst színű modellek jobban néznek ki mint a feketék.

(nekem a Yamaha dvd lejátszóm, a Panasonic XR-15 receiverem és a Thomson TV-m is fekete, szóval jó lesz nekem a fekete Pio 440 ;)

#139 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 20:49

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 21:08

Az teljesen nyilvánvaló, hogy a pio nem fog a régiekhez kiadni olyan fw-t amivel azok divikszelhetnek, ugyanis akkor nem venné meg senki az újat, így dv bemenet hiányában.(na jó lehet hogy az újabbakban jobb a képminőség is, de én botszemű vagyok)
Tehán nem hivatalos fw-k re gondoltam, aki járatos az ilyenekben az lehet hogy tudja mik a lehetőségek.
Az angol használati utasítást valamelyik angolszász pio oldalról gondolom nem nagy ügy megszerezni.
Vagy meg kell tanulni németül, de az több időt igényel.
Várjuk wpepit :)  (Mármint fw ügyben)

Véleményem szerint felesleges a Pioneer 3 éves gyári garanciáját eldobni azért mert hackelt fw akar az ember rátölteni. DIVX-re ott vannak az 5000-7000Ft-os noname lejátszók.

Egyébként az angol nyelvű user manual elérhető az összes Pioneer felvevőhöz csak éppenséggel a Pioneer Európai oldalán kell az online manuals oldalt megkeresni  :D 
http://www.pioneer-eur.com/eur/content/sup...rt/manuals.html

A fenti oldalon letölthetőek a komplett kezelési leírások

Idézet

Érdekes hogy a sony azzal ravasz módszerrel óvja a vásárlókat, és az eladókat a veszélyes infóktól, hogy kizárólag skandináv nyelvű használati utasítást mellékel készülékei mellé. Vagy ez egy kis jelzés volt,mondván hogy meg se lehet minket különböztetni az itteni jólétet figyelembe véve?

Van magyar nyelvű is mellékelve (meg angol, német, stb.)  :) 

#140 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 22:12

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 21:49

Van magyar nyelvű is mellékelve (meg angol, német, stb.)  :)

Ahol én néztem ott nem volt.

Egyébként én is azért mellőzném a külön divx játszót, mert akkor állandóan össz-vissza kéne dugdosni a vezetékeket, ami azért kellemetlen. Meg ugye minek adjak ki plussz 10000 ft-t ha nem muszáj.  Jó lenne mindent egyben tudni.

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.