Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 10:11
Nekünk 2 tv-nk van, 1-1 scarttal. Csak az antenna van átvezetve a másik szobába, szét kéne bontani a lakást megint ha egy scartot is át akarnánk vinni. Tehá csak úgy lehet megoladni a helyzetet, ha bemegy a komponens kimenet a videóba, majd az ő antennajele megy át a másik tv-hez. Nem tudom a síma lejátszóknál hogy van ez.
A másik az hogy fillérekért valószínűleg olyan lejátszót kap az ember fia, aminek a minőségével kapcsolatban nekem is kifogásaim lehetnének. Legalábbis hangban. De az is lehet hogy egy divx-nél is.
A lejátszás egyébként- ha a készülék nem olyan hülye hogy teljes sebességgel pörgeti folyamatosan a korongot- nem hinném hogy annyira igénybe venné, sokkal inkább az esetleges nagy sebességű írás-olvasás, amit meg nem lehet kikerülni.
Ilyen szempontból jók a panasonic-ok, mert ott be lehet állítani hogy a gyorsmásolást esetleg ne max sebességgel végezze.
Hány fordulat/perc az alap dvd-lejátszás?
Ha már az élettartam szóba került: Szerintem ezekneknél a 7200-as hűtésmentes vinyó adja be a kulcsot, már ha használva van napont 1-2-szer.

A videomagnón keresztüli átvezetéssel több gond lesz. Az egyik a gyári DVD-k macrovision másolásvédelme mivel ha videomagnón keresztül vezetsz macrovision eljárással megbolondított jelet akkor a kép élvezhetetlen lesz (a fényerő ütemesen villog ill. túl gyenge vagy éppenséggel túl nagy lesz). A másik és egyben legfontosabb, hogy a videomagnón keresztül főleg ha a továbbvezetésre a videomagnó modulátora által előállított RF jelet használod igencsak rossz minőségű képet fogsz kapni. Arról nem is beszélve, hogy nem "
komponens" hanem Composite jelről beszélünk akkor ha videomagnóban szeretnéd bekötni. A Composite meg DVD-zés szempontjából nem igazán szerencsés. DVD-zésnél inkább S-VIDEO ill. ha van lehetőség rá akkor RGB ill. komponens bekötést javasolt használni. Mindenképpen ajánlatos megnézni a TV-k leírását, hogy a SCART-on tudnak e RGB-t fogadni mert ha igen akkor látványosabban jobb képet fogsz kapni mint a mezei composite-on.
Ha meg két külön szobában lévő TV-ről van szó akkor meg ne RF átvezetést használj mert az (főleg abban az UHF tartományban ahol a videomagnók modulátora dolgozik) igencsak zajos, interferenciával, rosszabb esetben a szomszédos csatorna áthallásával tűzdelt képet eredményez. Erre inkább rádiós azaz 2.4GHz tartományban működő A/V átjátszót iktass be (a komolyabbak még a távirnya jeleit is átviszik). A közvetlen SCART-SCART összekötés sem lenne ideális mivel nagyobb távolságra külön erősítés nélkül még a legprofibb 75 ohm-os coax sem ad zavarmentes képet.
Idézet
Legalábbis hangban. De az is lehet hogy egy divx-nél is.
Ahhoz, hogy kiváló hangot kapj eleve a készülékek optikai ill S/PDIF kimenetét kell használni és jó minőségű házimozi erősítővel összekötni. Az erősítőre meg szintén minőségi szatellit sugárzókat és szükség esetén sub ládát kell akasztani.
A DIVX-nél meg szerintem tök mindegy mert abból jót nem igazán lehet kihozni
Idézet
A lejátszás egyébként- ha a készülék nem olyan hülye.....
A felvevők lézere és a mechanika is amortizálódik lejátszás közben. (pld. PC-be is ajánlott DVD-ROM -ot rakni ha sok PC-s DVD nézés ill. rippelés van)
Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 09. 10:18 -kor