HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 30. 21:17

Idézet: BBalázs - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 20:49

Ezt nem értem. Van usb-s külső vinyó, nem kell wifi-s. A baj, hogy az asztali lejátszónak kéne vhogy eljuttatni a divx-eket.

Nekem sajnos nincs USB-s csati és ezt kéne vhogy megoldani.

Ha nincs USB akkor nincs tipp. A WiFi-s azért lett volna jó (már ha lenne USB-d) akkor nem kellene hurcigálni. Beteszed a lejátszód mögé, és bármikor tudnád a gépröl fel-le töltögetni amit szeretnél.

#842 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 08:03

Most már értem, mit akartál kihozni a dologból. Sajna nincs usb, ez a nagy gondom.

Kép
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#843 Felhasználó inaktív   cicai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 01. 21:49

Sziasztok!
Van egy Dimarson DM-R956-160GB-a típusú asztali DVD felvevőm.
Nekem olyan gondom van vele, hogy az DVD-RW lemezeket eszi. KB 10-15 felvétel után használhatatlan lesz a lemez. (bármilyen DVD típust is használok). Ez már a második gép és ez is elkezdte enni a lemezt. Több fékeképpen is rontja a lemezeket. Van olyan, hogy meg írja a lemezt, legalábbis eltünik a lemezírási ikon. Viszont mikor le akarom játszani üres lemezként, olvassa be a lemezt. Ront úgy is, hogy mikor meg írtam a lemezt és le akarom játszani akár a lejátszóba akár a számítógépemen, gyakorlatilag lefagy mindkettő. És van olyan jelenség is, hogy elkezdi az írást, és írásközben lefagy a felvevő. Volt olyan is, hogy írás közben egyszerűen kilépet az írásból.
Mint említettem ez már a második gép. A boltba adták a szervizbe lévő helyet. De már csak 4-5 hét szóbeli garanciám van rá.
Az első gép belsejét ki cserélték. Teljes szerkezet. Állilag fej csere is volt, amit én nem hiszek. És mindezek után ugyanúgy ette a DVD-RW lemezeket. Szerintetek ez típushiba vagy valami más.
Én minden DVD-RW felvétel után ezzel az „új” géppel lezártam az írást, mert azt hittem az a baj. De sajna nem ez.
Van valakinek Ötlete, mi lehet a baj? Vagy mit kellene csinálnom?
Köszönöm előre is.

Volna még egy kérdésem az Mpeg4 fórum oldal meg szűnt?

Szerkesztette: cicai 2008. 01. 01. 21:51 -kor

#844 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 22:02

Idézet: cicai - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 21:49

Sziasztok!
Van egy Dimarson DM-R956-160GB-a típusú asztali DVD felvevőm.
Nekem olyan gondom van vele, hogy az DVD-RW lemezeket eszi. KB 10-15 felvétel után használhatatlan lesz a lemez. (bármilyen DVD típust is használok). Ez már a második gép és ez is elkezdte enni a lemezt. Több fékeképpen is rontja a lemezeket. Van olyan, hogy meg írja a lemezt, legalábbis eltünik a lemezírási ikon. Viszont mikor le akarom játszani üres lemezként, olvassa be a lemezt. Ront úgy is, hogy mikor meg írtam a lemezt és le akarom játszani akár a lejátszóba akár a számítógépemen, gyakorlatilag lefagy mindkettő. És van olyan jelenség is, hogy elkezdi az írást, és írásközben lefagy a felvevő. Volt olyan is, hogy írás közben egyszerűen kilépet az írásból.
Mint említettem ez már a második gép. A boltba adták a szervizbe lévő helyet. De már csak 4-5 hét szóbeli garanciám van rá.
Az első gép belsejét ki cserélték. Teljes szerkezet. Állilag fej csere is volt, amit én nem hiszek. És mindezek után ugyanúgy ette a DVD-RW lemezeket. Szerintetek ez típushiba vagy valami más.
Én minden DVD-RW felvétel után ezzel az „új” géppel lezártam az írást, mert azt hittem az a baj. De sajna nem ez.
Van valakinek Ötlete, mi lehet a baj? Vagy mit kellene csinálnom?
Köszönöm előre is.

Volna még egy kérdésem az Mpeg4 fórum oldal meg szűnt?

Típushiba! Minden általam ismert Dimarson ilyen. :(
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#845 Felhasználó inaktív   CineDOG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 17:38

Sziasztok!
Itt van a test.de német nyelvű tesztje az asztali dvd írókról... ez fizetősen lenne elérhető, és én megvettem:
PDF formátumú teszt.

Ez alapján a legjobb a Pana EH575. (a kisebb pontúak a jobbak)

Kérdésem, mi a különbség az EH57 és ez között?

#846 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 11:17

Üdv!
Bár a teszt nem tér ki rá ahogy olvastam(sajnos), nézz utána, hogy milyen módban lehet ezeknél szerkeszteni a megvágott anyagokat. Ugyanis amikor mi vettük a miénket, átnéztem egy csomónak a használati utasítását, és kiderült hogy mindegyik csak vagy GOP határon belül vágta az anyagot, így ott megakadt visszajátszásnál(kiírva), vagy nem akadt meg, mert újratömörítette, ami viszont minőségromlással jár. És sok idő.
Egyedül a pioneer-nál lehetett kiválasztani, hogy ha az emberfia akarja, GOP határon vágjon, és így megelőzze a film akadását visszajátszásnál. Ha akarod kockapontosan vágsz, ha akarod így. (kb 10 kockánként) De eddig soha nem volt szükség a kockapontos vágásra, mindig van annyi elhalványodási idő a reklámoknál, hogy ez ne legyen probléma.
Szintén nem térnek ki rá, hogy hány fokozatú skálán lehet beállítani a felvételi minőséget, mert mint kiderült mi a gyakorlatban mindig a manuális beállítás használjuk, hiszen így pont meg lehet tölteni a teljes dvd-t anyaggal.(Pont olyan minőségben felvenni hogy kitöltse) Hiába jobb mondjuk az egyiknek a képminősége egy picivel ha nem tudod teljesen kitölteni a lemezt, és kénytelen vagy alacsonyabb bitrátát használni biztos hogy rosszabb képet kapsz.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#847 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 11:21

Idézet: CineDOG - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 17:38

Sziasztok!
Itt van a test.de német nyelvű tesztje az asztali dvd írókról... ez fizetősen lenne elérhető, és én megvettem:
PDF formátumú teszt.

Ez alapján a legjobb a Pana EH575. (a kisebb pontúak a jobbak)

Kérdésem, mi a különbség az EH57 és ez között?

Az EH575 a német piacra szánt író! A lényeg, hogy szolgáltatásaiban ugyan az, mint az EH57, amit ebbe a régióba szántak. Ha csak ezen múlik, akkor vedd meg bátran! ;)

Szerkesztette: Csokis 2008. 01. 11. 11:26 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#848 Felhasználó inaktív   CineDOG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 14:32

Köszi, még gondolkodok, mert elég sok mindenre kell a pénz.
Amúgy meg ez jön be jobban:

http://www.jvc-online.hu/product_info.php?...products_id=341
Árban itt olcsóbb:
http://www.avplanet.hu/DR-MH300

Akinek van miniDV kamerája, vagy D8, annak nem mindegy ez sem:
DV-formátumú közvetlen felvétel (HDD)
Bitsebesség optimalizáló (intelligens kétmenetes kódolású másolórendszer) (HDD →DVD)

#849 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 14:42

Ha a DV fontos, akkor maradj a JVC-nél! :)

#850 Felhasználó inaktív   CineDOG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 16:40

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 15:42

Ha a DV fontos, akkor maradj a JVC-nél! :)

Mivel utálok a számítógépen szerkeszteni, és van egy halom felvételem, lehet egyszercsak beugrik egy ilyen JVC.  ;)

#851 Felhasználó inaktív   ateens 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 15. 15:46

sziasztok!

Segítsetek kicsit!

DVD írót vásárolnék, három típust néztem ki, segítsetek kérlek:

Lg RH278H

Sony RDRHX650S

philips dvdr 3570

Melyik a jobb szerintetek? Melyiket érdemesebb megvenni?

Előre is köszi!

#852 Felhasználó inaktív   Tyrrell 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 19:35

Idézet: ateens - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 15:46

sziasztok!

Segítsetek kicsit!

DVD írót vásárolnék, három típust néztem ki, segítsetek kérlek:

Lg RH278H

Sony RDRHX650S

philips dvdr 3570

Melyik a jobb szerintetek? Melyiket érdemesebb megvenni?

Előre is köszi!

Helo.
Nekem ilyen Sonym van (RDR-HX650),és nagyon jól működik(szép a képe,könnyen beállítható,magyar menüs).A másik kettőről nem tudok vélemányt mondani,mert nem próbáltam :-)

#853 Felhasználó inaktív   ateens 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 15. 20:13

Szia Tyrell!

Köszi a választ. USB-je van? Duplarétegű dvdt tud írni és kezelni? A különböző tömörítésű divx-et is szépen kezeli? Nem kényeskedik a megírt lemezekkel? Írsz nekem kicsit róla bővebben? Köszii!

#854 Felhasználó inaktív   ateens 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 16. 09:57

Csináltam egy összehasonlítást, nekem az LG RH278 bizonyosul a jobbnak. Itt megnézhetitek:Összehasonlítás

Szerintetek?

Aki tud válaszolni az válaszoljon kérem: A philips 3570 tényleg annyira vacak?

#855 Felhasználó inaktív   Tyrrell 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 14:31

Idézet: ateens - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 20:13

Szia Tyrell!

Köszi a választ. USB-je van? Duplarétegű dvdt tud írni és kezelni? A különböző tömörítésű divx-et is szépen kezeli? Nem kényeskedik a megírt lemezekkel? Írsz nekem kicsit róla bővebben? Köszii!

Helo.
USB-je nincs,de viszont van rajta HDMI kimenet.A leírás szerint tud írni dupla rétegű lemezt(még nem próbáltam ki)de amit kipróbáltam hogy,le is játsza azokat.Amiket kipróbáltam divx-ek 90% lejátszotta,szépen beígazítva(nem össze vagy széthúzva),ahogy kellett.(felíratosat nem tudtam kirpóbálni,mert olyanom nincs)Szinte csak másolt lemezeket próbáltam bele,és nem volt gondja semmivel.32 fajta felvételi lehetőséget tud,ami elég jó,mert a műsor hosszához tudod igazítani a minőséget.Magyar menüje és kézikönyve van(de ezt már szerintem írtam).
Hát így elsőre enyyi jut az aeszembe.
Helo

#856 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 14:52

A konkret esetben nem tudok segiteni, de ha visszaolvastok akkor az a konszenzus alakult ki hogy csak Pioneer-t, Panasonic-ot, Sony-t vagy JVC-t szabad venni. Minden mas rossz valasztas, ezek kozt viszont csak izlesbeli kulonbsegek vannak, egyiket se fogod megbanni.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#857 Felhasználó inaktív   ateens 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 16. 15:58

Értem :respect: A HDMI mire is való? :confused:  És I-link sincs rajta amugy :( :think:

#858 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 16:30

Idézet: ateens - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 15:58

Értem :respect: A HDMI mire is való? :confused:  És I-link sincs rajta amugy :( :think:

A HDMI az LCD/Plazma tv-k digitalis bemenete. Az I-link gondolom Firewire neve a Sonynal... ezen tudod a videokamerat hozzakotni.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#859 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 16:41

Idézet: Samott - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 16:30

A HDMI az LCD/Plazma tv-k digitalis bemenete.

Is. :) Van az HD CRT TV-n is.

#860 Felhasználó inaktív   ateens 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 16. 16:41

Értem :cool:  Se LCD Tv se plazma tv-m nincs és nem is lesz :D De még mindig nem tudom melyiket vegyem :D 

Lg RH278H

Sony RDRHX650S

philips dvdr 3570

:confused:  :rolleyes:

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44