Sziasztok!
Van egy Dimarson DM-R956-160GB-a típusú asztali DVD felvevőm.
Nekem olyan gondom van vele, hogy az DVD-RW lemezeket eszi. KB 10-15 felvétel után használhatatlan lesz a lemez. (bármilyen DVD típust is használok). Ez már a második gép és ez is elkezdte enni a lemezt. Több fékeképpen is rontja a lemezeket. Van olyan, hogy meg írja a lemezt, legalábbis eltünik a lemezírási ikon. Viszont mikor le akarom játszani üres lemezként, olvassa be a lemezt. Ront úgy is, hogy mikor meg írtam a lemezt és le akarom játszani akár a lejátszóba akár a számítógépemen, gyakorlatilag lefagy mindkettő. És van olyan jelenség is, hogy elkezdi az írást, és írásközben lefagy a felvevő. Volt olyan is, hogy írás közben egyszerűen kilépet az írásból.
Mint említettem ez már a második gép. A boltba adták a szervizbe lévő helyet. De már csak 4-5 hét szóbeli garanciám van rá.
Az első gép belsejét ki cserélték. Teljes szerkezet. Állilag fej csere is volt, amit én nem hiszek. És mindezek után ugyanúgy ette a DVD-RW lemezeket. Szerintetek ez típushiba vagy valami más.
Én minden DVD-RW felvétel után ezzel az „új” géppel lezártam az írást, mert azt hittem az a baj. De sajna nem ez.
Van valakinek Ötlete, mi lehet a baj? Vagy mit kellene csinálnom?
Köszönöm előre is.
Volna még egy kérdésem az Mpeg4 fórum oldal meg szűnt?
Szerkesztette: cicai 2008. 01. 01. 21:51 -kor