HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 26. 15:08

Idézet: Tyrrell - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 14:38

1,A Sonykat tényleg Pioneer alkatrészekből teszik össze?
2,Ha számítógépen lejátszom a filmet,akkor a videó alján olyan 1-2 mm vastagon egy villogó csík látszódik,ami elég zavaró.(érdekes de tv-n ez nem látszódik,csak a monitoron)Ezt nem lehet valahogy eltüntetni onnan?

1. Nem
2. A Szabványos videojel tartalmaz(hat) olyan sorokat is amit nem jelenitenek meg a TV-n. Ilyen pl a TXT.
Ezeket a tv-n azért nem látod mert ugy van beállitva a TV,hogy a kezdő sor az legyen ami a valos képinformáciot hordozza. A Sz.gépen ez nem mindig teljesül. Ott minden sort megjelenitesz.

#822 Felhasználó inaktív   Tyrrell 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 26. 15:40

Idézet: olzoli - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 15:08

1. Nem
2. A Szabványos videojel tartalmaz(hat) olyan sorokat is amit nem jelenitenek meg a TV-n. Ilyen pl a TXT.
Ezeket a tv-n azért nem látod mert ugy van beállitva a TV,hogy a kezdő sor az legyen ami a valos képinformáciot hordozza. A Sz.gépen ez nem mindig teljesül. Ott minden sort megjelenitesz.

Aha.Értem.Köszi
De ezt nem lehetne valamilyen progival eltüntetni onnan?Mert ha 4:3 filmet veszek fel,akkor nem annyira zavaró és észrevehető,de ha 16:9 veszek fel a tv-ből,ahol ugye ráragasztják a fekete csíkokat,akkor elég idegesítő,hogy a fekete csíkok alatt ott villog a kép.Remélem érthetően tudtam leírni :)

#823 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 20:43

Azt hiszem a TV-m hibaja lesz, de ide kapcsolodik: ha a scarton kap jelet (pl a dvd felvevobol) akkor random modon 5-20 percenkent standby-ba teszi magat. Talalkozott mar valaki ilyennel?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#824 Felhasználó inaktív   gulylala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 22:32

Idézet: olzoli - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 16:08

1. Nem

Több fórumban olvastam hogy a sony rdr750-es pioneer550-es alkatrészekből van.
Honnan tudod hogy nem így van?

#825 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 22:38

Idézet: Samott - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 20:43

Azt hiszem a TV-m hibaja lesz, de ide kapcsolodik: ha a scarton kap jelet (pl a dvd felvevobol) akkor random modon 5-20 percenkent standby-ba teszi magat. Talalkozott mar valaki ilyennel?

Én találkoztam már egyszer ilyennel, de akkor a SCART kábel volt a hibás, mert azt kicserélve egy normális minőségire, nem volt több gond. :think: De lehet, hogy a TV lesz a hunyó. Igaz, ezt egy kölcsönkért kábellel ki tudnád deríteni. :)

Szerkesztette: Csokis 2007. 12. 26. 22:39 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#826 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 26. 22:41

Idézet: gulylala - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 22:32

Végül is csak nyomtatottáramkör, meg IC, meg ilyesmik vannak benne.
Make love not Wor.

#827 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 09:17

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 22:38

Én találkoztam már egyszer ilyennel, de akkor a SCART kábel volt a hibás, mert azt kicserélve egy normális minőségire, nem volt több gond. :think: De lehet, hogy a TV lesz a hunyó. Igaz, ezt egy kölcsönkért kábellel ki tudnád deríteni. :)

Van masik kabel, kiprobalom azzal is... de ma reggel mar csak siman, tv nezes kozben is kikapcsolt 2x... nem akarok uj tevet venni...  :(  :reklamacio:  :mad:  (lcd meg sz@r, plazma nincs normalis meretben HD felbontassal (raadasul nincs is meg olyan tv musor amihez ilyen tv-k kellenek), a hagyomanyosra meg mar nem koltenek)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#828 Felhasználó inaktív   Tyrrell 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 10:38

Lenne egy kérdésem!Kicsit  :offtopic: ,de azért valamelyest idevág.
A DVD-ből melyik programmal tudok jó minőségű divx-et,xvid-et csinálni?
Kipróbáltam már vagy 5 programot,legjobb képet és hozzá arányos méretet a divx konverter csinált,igaz hogy egy 1,5 órás műsort 4 óráig konvertált :confused:

#829 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 10:44

Idézet: Tyrrell - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 10:38

Lenne egy kérdésem!Kicsit  :offtopic: ,de azért valamelyest idevág.
A DVD-ből melyik programmal tudok jó minőségű divx-et,xvid-et csinálni?
Kipróbáltam már vagy 5 programot,legjobb képet és hozzá arányos méretet a divx konverter csinált,igaz hogy egy 1,5 órás műsort 4 óráig konvertált :confused:

En GordianKnot-ot hasznalok xvid codec-el... meg kell tanulni, de ha kiismerted egyszeru hasznalni. (az hogy mekkora es milyen minosegu lesz az nem a progin mulik, hanem azon, hogy te hogy allitod be) Van itt valahol egy topicja az ilyesminek, keresgelj... :)

Samott

#830 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 14:59

Idézet: Samott - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 9:17

Van masik kabel, kiprobalom azzal is... de ma reggel mar csak siman, tv nezes kozben is kikapcsolt 2x... nem akarok uj tevet venni...  :(  :reklamacio:  :mad:  (lcd meg sz@r, plazma nincs normalis meretben HD felbontassal (raadasul nincs is meg olyan tv musor amihez ilyen tv-k kellenek), a hagyomanyosra meg mar nem koltenek)

Samott

Ennek nagyon táphiba szaga van. Ezért nem érdemes új TV-t venni. Pár perc alatt megjavítják ott nálad.

#831 Felhasználó inaktív   gulylala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 13:44

A Tesco-ban láttam egy Sony RDR hx 520-as dvd írót.49900Ftért vesztegetik.
Szerintetek megéri-e ,és ha van valakinek tapasztalata a készülékkel egy pár szóban leírhatná.
Csak videópótlónak használnám

#832 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 14:25

Vettem kb 1 éve egy samsung hr 745-ös merevlemezes (160gigás) dvd írót és most olyan gondom van, hogy a külső vinyón/sz.gépen  lévő filmeket hogyan tudnám elérhetővé tenni lejátszásra? Adjam el a samut és vegyek egy usb-s írót, vagy csak nézzek 7-10k-ért egy sima olvasót usb csatolóval?
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#833 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 02:43

Idézet: gulylala - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 23:32

A kezem nem tenném rá, de volt 650-esem (ugyan az csak DV-in és USB nélkül), és volt 950-esem (ugyan az csak nagyobb wincsivel) Most egy 900-as van éppen. Mindben Maxtor wincsi volt, (A 900-ban ATA, a többiben SATA) Sony író, Szinte minden Chip-en Sony felirat.

#834 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 08:10

Idézet: BBalázs - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 14:25

Vettem kb 1 éve egy samsung hr 745-ös merevlemezes (160gigás) dvd írót és most olyan gondom van, hogy a külső vinyón/sz.gépen  lévő filmeket hogyan tudnám elérhetővé tenni lejátszásra? Adjam el a samut és vegyek egy usb-s írót, vagy csak nézzek 7-10k-ért egy sima olvasót usb csatolóval?

Amíg valakinek nincs megoldása arra, hogy a firewire csatlakozó a pc-ről tudjon adatot fogadni, addig a pc-n kiírjuk a filmeket rw-re, és bemásoljuk az asztali író vinyójára.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#835 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 18:07

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 9:10

Amíg valakinek nincs megoldása arra, hogy a firewire csatlakozó a pc-ről tudjon adatot fogadni, addig a pc-n kiírjuk a filmeket rw-re, és bemásoljuk az asztali író vinyójára.

Csak ötlet, nem tudom müködne e. Veszel gy USB-s +WiFi-s mobil Rack-et. WiFi-n feltöltöd a wincit, USB-röl meg megeszi a lejátszó. Elteheted a gép mögé, és nincs több gond a Sz.gép-DVD komunikácioval. Persze ez csak elmélet. 

#836 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 18:28

Egy regi XBOX XBMC-vel... :) Az osszes shared konyvtarat latja... :) (nem is ertem mi ertelme ezekkel az asztali lejatszokkal gorcsolni, nem volt meg olyan video amit nem jatszott le (ok, csak SD mert a HD-hez keves), gyakorlatilag lejatszik mindent amit az mplayer kezelni kepes, nincs gorcsoles a feliratokkal, hangsavokkal - minden megy hiba nelkul).

Samott

#837 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 18:34

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 9:10

Most így működik, csak kicsit kényelmetlen, hogy a filmjeim egy 160-as külső vinyón vannak, onnan kell kiválogatni majd kiírni és hát elég lasssú még 4-10X sebességgel is.
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

#838 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 18:42

Idézet: olzoli - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 2:43

A kezem nem tenném rá, de volt 650-esem (ugyan az csak DV-in és USB nélkül), és volt 950-esem (ugyan az csak nagyobb wincsivel) Most egy 900-as van éppen. Mindben Maxtor wincsi volt, (A 900-ban ATA, a többiben SATA) Sony író, Szinte minden Chip-en Sony felirat.

Előfordul Samsung vinyó is a Maxtor mellett, KATT! ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#839 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 18:55

Idézet: olzoli - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 18:07

Csak ötlet, nem tudom müködne e. Veszel gy USB-s +WiFi-s mobil Rack-et. WiFi-n feltöltöd a wincit, USB-röl meg megeszi a lejátszó. Elteheted a gép mögé, és nincs több gond a Sz.gép-DVD komunikácioval. Persze ez csak elmélet.

Annak, akinek van usb az asztali íróján, nem lehet gond.
Bár jobb lenne lan.

Jut eszembe. Ismerősnek van egy három hónapos írója, és nem látja a gyári, ill. írott 8,5-es lemezeket.
Minden mást igen. A szervizt ajánlottam, de mi okozhatja?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#840 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 19:49

Idézet: olzoli - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 19:07

Ezt nem értem. Van usb-s külső vinyó, nem kell wifi-s. A baj, hogy az asztali lejátszónak kéne vhogy eljuttatni a divx-eket.

Nekem sajnos nincs USB-s csati és ezt kéne vhogy megoldani.

Szerkesztette: BBalázs 2007. 12. 30. 19:51 -kor

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.