Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg?
Elküldve: 2008. 09. 06. 19:59
Szeretnék olyat kérdezni, hogy a PAnasonic DRM-EH55 lejátszó a számítógéppel megírt DVD filmet nem akarja lejátszani, unsupported format, azt hiszem ez a hiba íródik ki!
Mi lehet amit az írásnál be kéne állítanom, hogy megegye?
Próbáltam DVD-RW +/- DVD-R -, de valamiért egyikkel sem működik, mindegyiket formázni akarja!
Elküldve: 2008. 09. 12. 10:25
Idézet: kiccsibe - Dátum: 2008. aug. 28., csütörtök - 23:35
Hát megvettem a Panasonic DMR-EH 57-et, de a "szakember" által írt dvd-ket nem akarja lejátszani!
Mi a fenét kell rajta átállítani, hogy megtegye? Azt írja ki, hogy UNSUPPORT -nem tudja lejátszani- a használati szerint.
Talán nincs lezárva? Ha le akarom zárni, akkor meg felkínálja a formázást, amivel ugye törli az egészet.
Hogy van ez?
Mindez nálam is jelentkezik, ha DVD-RW-re írok. Nem támogatja az újraírható médiákat?
Elküldve: 2008. 09. 14. 18:22
Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. szept. 12., péntek - 11:25
de támogatja.
alighanem át kellene rágnod magad a hozzá kapott(?) használati utasítás első 10 oldalán, ugymint lejátszható formátumok, codecek stb.

Elküldve: 2008. 09. 15. 13:02
Idézet: perzecutor - Dátum: 2008. szept. 14., vasárnap - 19:22
alighanem át kellene rágnod magad a hozzá kapott(?) használati utasítás első 10 oldalán, ugymint lejátszható formátumok, codecek stb.

DIVX-et RW-re sajnos nem támogat.
Elküldve: 2008. 10. 02. 20:28
Elküldve: 2008. 10. 02. 20:30
Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. okt. 2., csütörtök - 21:28
Nem!
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Elküldve: 2008. 10. 02. 20:41
Idézet: Csokis - Dátum: 2008. okt. 2., csütörtök - 21:30
Köszi. Akkor nem kisérletezem tovább. Ez hol van leírva a használatijában, mert én nem nagyon találtam a kompatibilitási táblázatban. A Divx korlátozás is elég nehezen volt megtalálható. Én általában RW lemezeket használok. Van esetleg ennek kiküszöbölösére valami kerülő megoldás?
Elküldve: 2008. 10. 02. 21:18
Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. okt. 2., csütörtök - 21:41
Kerülő megoldás, hogy DVD videóként írod ki. Esetleg veszel egy gagyibb (6eHUF-os) lejátszót az író mellé.

Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Elküldve: 2008. 10. 02. 22:07
Idézet: Csokis - Dátum: 2008. okt. 2., csütörtök - 22:18

Yamahám még megvan.

Elküldve: 2008. 10. 07. 15:49
Segítséget szeretnék kérni.
Asztali, merevlemezes DVD-író vásárlásán gondolkodom, de nagyon nem vagyok otthon a témában...
A kábel TV egy UPC digital HD Gold csomag lesz és egy Samsung plazma TV-m van, ehhez a rendszerhez szeretnék csatlakoztatni egy ilyen egységet.
Ami nekem fontos lenne, hogy szép, meg jó legyen, meg legyen benne minimum 160 GB HDD.
Tudtok egy best-buy terméket javasolni?
Köszi!

Elküldve: 2008. 10. 07. 19:32
Idézet: Bujdy - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 16:49
Asztali, merevlemezes DVD-író vásárlásán gondolkodom, de nagyon nem vagyok otthon a témában...
A kábel TV egy UPC digital HD Gold csomag lesz és egy Samsung plazma TV-m van, ehhez a rendszerhez szeretnék csatlakoztatni egy ilyen egységet.
Ami nekem fontos lenne, hogy szép, meg jó legyen, meg legyen benne minimum 160 GB HDD.
Köszi!

Egy hónapja használom megelégedéssel, minden probléma nélkül. http://www.panasonic.hu/index_hu.html Ára: 55-60e között mozog.
Elküldve: 2008. 10. 07. 23:47
Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 20:32
http://panasonic.hu/...product&id=1250
Elküldve: 2008. 10. 08. 07:38
Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 0:47
Köszi, megsasolom!

Elküldve: 2008. 10. 08. 07:46
Idézet: Bujdy - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 16:49
Köszi!

Ha a UPC digitális kábelTV rendszerhez akarsz asztali DVD felvevőt akkor azt tartsd szem előtt, hogy az STB-hez kell kapcsolni és a DVD felvevő tunerét elfelejtheted, mert a vételt az STB végzi amit SCART-on kell összekötni a felvevővel. Azt tudod rögzíteni a felvevővel amit éppen nézel azaz amit az STB-n nézel ill. ha HDD-s STB-t bérelsz a UPC-től akkor a HDD-re felvett anyagot tudod SCART-on átjátszani a felvevőre.
A HD adás rögzítése csak simán a 625 soros analógra átkonvertált kimeneten (SCART) lehetséges (HD adást HD-ben csak az STB HDD-jére rögzíthetsz).
Összefoglalva tehát a digitális kábelTV és a DVD felvevő párosításának a hátránya az, hogy az asztali DVD felvevő tunerét nem használhatod azaz csak a SCART-ról jövő jelet rögzítheted így a programozott felvételek eléggé gázosak, mert az STB-nek be kell lennie kapcsolva és azon a csatornán kell állnia melyet rögzíteni szeretnél. Ezt kiváltani a UPC HDD-s STB-ivel lehet melyre programozottan felvehetsz és azt később átjátszhatod analógban a felvevőre (ennek a hátránya, hogy 2x annyi idő mintha közvetlen a felvevővel rögzítenéd).
Sajnos a digitális átállással az asztali HDD-s DVD felvevő által adott kényelmi szolgáltatások elvesznek.
Persze addig amíg a UPC ad analógban is addig azt ami a kábelen jön tudod fogni a felvevő tunerével (hogy ez meddig lesz így azt nem tudni, de szerintem 2009 végére már nem hiszem, hogy analógban is fognak műsort adni ott ahol digitális vétel is van.
Szerk:
Ha nem DVD-re írás a cél akkor szerintem várj a vásárlással addig amíg nem rendeződik a piac a digitális vétel szempontjából. Ha többségében HDD-re menne az anyag megnézés céljából akkor arra ott a UPC HDD-s STB-je.
Szerkesztette: wpepi 2008. 10. 08. 07:50 -kor
Elküldve: 2008. 10. 08. 12:57
Idézet: wpepi - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 8:46
A HD adás rögzítése csak simán a 625 soros analógra átkonvertált kimeneten (SCART) lehetséges (HD adást HD-ben csak az STB HDD-jére rögzíthetsz).
Összefoglalva tehát a digitális kábelTV és a DVD felvevő párosításának a hátránya az, hogy az asztali DVD felvevő tunerét nem használhatod azaz csak a SCART-ról jövő jelet rögzítheted így a programozott felvételek eléggé gázosak, mert az STB-nek be kell lennie kapcsolva és azon a csatornán kell állnia melyet rögzíteni szeretnél. Ezt kiváltani a UPC HDD-s STB-ivel lehet melyre programozottan felvehetsz és azt később átjátszhatod analógban a felvevőre (ennek a hátránya, hogy 2x annyi idő mintha közvetlen a felvevővel rögzítenéd).
Sajnos a digitális átállással az asztali HDD-s DVD felvevő által adott kényelmi szolgáltatások elvesznek.
Persze addig amíg a UPC ad analógban is addig azt ami a kábelen jön tudod fogni a felvevő tunerével (hogy ez meddig lesz így azt nem tudni, de szerintem 2009 végére már nem hiszem, hogy analógban is fognak műsort adni ott ahol digitális vétel is van.
Szerk:
Ha nem DVD-re írás a cél akkor szerintem várj a vásárlással addig amíg nem rendeződik a piac a digitális vétel szempontjából. Ha többségében HDD-re menne az anyag megnézés céljából akkor arra ott a UPC HDD-s STB-je.
Ez nagyon fullos összefoglaló, megrágom, átgondolom és döntök.
Köszönöm szépen!

Elküldve: 2008. 10. 18. 16:19
Átolvastam az utolsó 100 hozzászólást, de majd az egész topikot átnyálazom. A lényeg az, hogy most sikerült szereznem egy TV-készüléket, amihez egy kábeltévés előfizetést is kell szerválnom.
Az alap szituáció. A házban ComHem előfizetés van alapból, a fali standard kábeltévés csatlakozóra rádugva a ComHem modemet az kiad magából internetet, telefont és tévéadást is elvileg.
Megpróbáltam kideríteni, hogy mi történik, ha később majd szeretnék DVD-író berendezést is. Leszűrtem hogy ha simán csak a beltéri egységre (Samsung DCB B270Z) rádugom a TV-t, akkor ugye tudom nézni. De az nem teljesen világos, hogy ebben az esetben mit tud kezdeni egy hagyományos DVD-író a jellel.
A beltéri egység simán kinyomja azt az egyetlen adót mindkét SCART-csatlakozón, amit kiválasztok és nézek? Mert akkor wpepi leírása alapján megerősítve csak azt tudom felvenni amit nézek. Tehát éjszakára beprogramozott felvételnél logiszikázni kell.
A másik választható beltéri egyből egy 160 gigás felvevő is (Samsung DCB P850Z), de ebben nincs DVD-író. Tehát vinyóra felvesz és kész. De mivel van benne beltéri egység, így egy kütyüben van minden, tehát elvileg ha jól értelmezem, akkor bármit nézhetek vele és fel tud venni bármit, mert 2 tunerrel rendelkezik. Ez viszont még akciósan is 1500 SEK áron jönne 2 éves hűségre, tehát igazából jó drágán adják. És nem lehet kiírni a cuccokat lemezre, ha annyira tetszik egy dokumentumfilm a kurszki tankcsatáról mondjuk.
Ha viszont megveszem az alap 1 koronás beltérit és később, amikor már tudok extra dolgokra költeni veszek olyan DVD-írót külső forrásból, ami tud lemezt is írni és a tunere digitális, akkor csak simán kicserélem a szolgáltató által adott beltérit erre és egyből tudok egyszerre nézni és mást felvenni?
Például a Samsung DVD-SH873 160GB tunere DVB-T, nem analóg. Link róla. Még kiderítem, hogy ehhez a szolgáltatóhoz milyen kell, aztán nyomozok tovább. De forró nyomon vagyok?
Üdv!
.
.
Elküldve: 2008. 10. 18. 18:30
Idézet: donphobos - Dátum: 2008. okt. 18., szombat - 16:19
Átolvastam az utolsó 100 hozzászólást, de majd az egész topikot átnyálazom. A lényeg az, hogy most sikerült szereznem egy TV-készüléket, amihez egy kábeltévés előfizetést is kell szerválnom.
Az alap szituáció. A házban ComHem előfizetés van alapból, a fali standard kábeltévés csatlakozóra rádugva a ComHem modemet az kiad magából internetet, telefont és tévéadást is elvileg.
Megpróbáltam kideríteni, hogy mi történik, ha később majd szeretnék DVD-író berendezést is. Leszűrtem hogy ha simán csak a beltéri egységre (Samsung DCB B270Z) rádugom a TV-t, akkor ugye tudom nézni. De az nem teljesen világos, hogy ebben az esetben mit tud kezdeni egy hagyományos DVD-író a jellel.
A beltéri egység simán kinyomja azt az egyetlen adót mindkét SCART-csatlakozón, amit kiválasztok és nézek? Mert akkor wpepi leírása alapján megerősítve csak azt tudom felvenni amit nézek. Tehát éjszakára beprogramozott felvételnél logiszikázni kell.
A másik választható beltéri egyből egy 160 gigás felvevő is (Samsung DCB P850Z), de ebben nincs DVD-író. Tehát vinyóra felvesz és kész. De mivel van benne beltéri egység, így egy kütyüben van minden, tehát elvileg ha jól értelmezem, akkor bármit nézhetek vele és fel tud venni bármit, mert 2 tunerrel rendelkezik. Ez viszont még akciósan is 1500 SEK áron jönne 2 éves hűségre, tehát igazából jó drágán adják. És nem lehet kiírni a cuccokat lemezre, ha annyira tetszik egy dokumentumfilm a kurszki tankcsatáról mondjuk.
Ha viszont megveszem az alap 1 koronás beltérit és később, amikor már tudok extra dolgokra költeni veszek olyan DVD-írót külső forrásból, ami tud lemezt is írni és a tunere digitális, akkor csak simán kicserélem a szolgáltató által adott beltérit erre és egyből tudok egyszerre nézni és mást felvenni?
Például a Samsung DVD-SH873 160GB tunere DVB-T, nem analóg. Link róla. Még kiderítem, hogy ehhez a szolgáltatóhoz milyen kell, aztán nyomozok tovább. De forró nyomon vagyok?
Üdv!
Remélem más is válaszol, de az én tapasztalatom az, hogy a kábelszolgáltatók digitális szolgáltatása csak a saját eszközükkel fogható, mivel kódolva van. Így marad az a lehetőség hogy ugyanazt nézed, amit felveszel, vagy kell mégy egy STB.
-Connecting People-
Elküldve: 2008. 10. 18. 19:05
Idézet: PeterX - Dátum: 2008. okt. 18., szombat - 18:30
Hm, ez is egy érdekes probléma. Jogos a felvetés. Kicsit olvasgattam a honlapjukat és megpróbáltam megérteni. Régebbi dekóderekhez lehet kártyát igényelni, ha jól értem, de nehéz a technikai szöveget megérteni. Mondjuk ezzel is gyakorlok.
Akkor még jobban körül kell járni a témát. Alighanem most elsőre az alap dekódert fogom választani, mert nem most rögtön kell a DVD-felvevő. Mire oda jutok, hogy olyat vegyek addigra majd többet tudok. Ha a meglévő dekóderre lenne kapcsolva majd a kütyü, akkor alighanem megoldható hogy a jó adón álljon felvétel esetén, csak oda kell figyelni. Mivel csak asszonnyal ketten használjuk majd, így nem kell sok emberrel egyeztetni.
Még olvasok sokat hogy jobban értsem.
Köszönöm a felvetést!
Üdv!
.
.
Elküldve: 2008. 10. 20. 10:24
olvasgattam visszafele, de kezdek elveszni a rövidítések és jelentéseik erdejében... inkább felvázolom a saját esetem: szóval adott egy Samu LCD TV, UPC (nem digitális) előfizu és vennék köré felvevős házimozit. Igazából az sem fontos, ha nem tud dvd-t írni, nekem az is elég ha csak winyóra felveszi az adást (már ha ilyen egyáltalán létezik), mivel pár napon belül megnézem aztán goto leves. Jó lenne ha mondjuk komplett rendszer lenne erősítővel, 5.1 hangfal szettel (vagy azt inkább külön?) normális ár/érték arányban szóval gagyit nem.
Amúgy ha csak winyóra tud felvenni, azt én attól még át tudom küldeni valahogy szgépre ha esetleg szükség lenne rá, vagy erre lenne a dvd-író benne?

Aztán ha később átváltanék digitális UPC-re, akkor ez a felvevő már nem lenne használható (magyarul kuka)? Ha jól értelmezem a fenti hozzászólásokat...
Sok

Előre is köszi minden homálymentesítést

Elküldve: 2008. 10. 22. 08:59