HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat???

#1981 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 10. 12:28

Idézet: ballington - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 13:08

Tehát ez a második 6.5-ös verzió?

Akkor lehet majd kipróbálom.

Ühüm. 6.5.731.000.

#1982 Felhasználó inaktív   ballington 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 10. 12:44

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 13:28

Ühüm. 6.5.731.000.

Azt én is láttam, csak arra gondoltam, hogy ez már a második 6.5 frissítés-e.

FHD:

Idézet

Ha engedélyezted a tömörített állományok ellenőrzését is, akkor baromira lelassúl. Amúgy is lassú, de ez az egyedi scannelési technikája miatt van, ami az óriási előnye. Dióhéjban így néz ki egy scan:
1, File ellenőrzés
2, File ellenőrzés a lemezpozíció függvényében (rootkitek NTFS láncolása kivégezve)
3, File ellenőrzés a registry bejegyzés függvényében (Bélát hívjuk és Feri indul el, kivégezve)
4, System ellenőrzése (ha egy spy egy dll függvényen kersztül akármihez hozzáláncolja magát, meghal)

asszem nem volt engedélyeztetve. Az alsó kettő úgy emlékszem nem volt kipipálva...na...szal mindent hagytam alapon, csak a lemezeket változtattam.

MÁS: lehet, h az agnitum sokkal jobb, ki is próbálam. de sajna gondjaim voltak vele. az egyiket olvashatjátok az xp-s totyikba,  a második pedig nem működött rendesen az ASE. nem látta a servereket, hiába emgedélyeztettem neki a net forgalmat.  :confused:

Szerkesztette: ballington 2006. 08. 10. 12:49 -kor

"Bármit meg lehet magyarázni, bármit meg is szoktam. De ha azt mondom, hogy termelési-átalányjuttatás, hát azt én sem értem."

#1983 Felhasználó inaktív   Gripen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 14:28

Amúgy milyen az új kerio?  (mióta úgy vot hogy leállítják a fejlesztését leszettem és azóta se hallodtam semmit róla) Megbízhatóbb lett?

#1984 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 17:51

Idézet: FHD - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 6:46

Hmm  :think:
A szolgáltatásoknál kikapcsoltad a win saját tűzfalát?
Nyomj be egy képet az msconfig.exe - automatikus indulás ablakáról, valamint egy hijacket. Valami nagyon nem odaillő futhat a háttérben.

Közben már újraraktam a Windowst, így ezeket már nem rakom be, de rájöttem, hogy a ZoneAlarm telepítője (ill. a kulcsgenerátor...) volt fertőzött. :(

Egyelőre az F-Secure Intenet Security van a gépemen, de ennek a régi bajai nem múltak el, amik miatt lecseréltem. Mondjuk a legfontosabbra nem is emlékeztem: egyszerűen az F-S telepítése után nem működik a Windows Update, a weboldal is fagy, maga a program se indul el (a beállításai a Biztonsági központból nem érhetőek el). A tálcán ott ül a kis sárga pajzs, ami a frissítést jelezné, arra is hiába kattintgatok.

Most a magyar MS FTP tárhelyről szedegetem le a frissítéseket, de mivel folyamatosan mindent fel kell rakni, ami az SP2 óta kijött, ez a netkapcsolatommal elég sok idő lesz.

#1985 Felhasználó inaktív   Gripen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 18:24

Agnitumot sztem próbáld ki. Azt írod friss a xp tehát elvileg van egy teljesen legális 1 hónapod.

Szerkesztette: Gripen 2006. 08. 10. 18:25 -kor

#1986 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 18:50

Idézet: Gripen - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 14:28

Amúgy milyen az új kerio?  (mióta úgy vot hogy leállítják a fejlesztését leszettem és azóta se hallodtam semmit róla) Megbízhatóbb lett?

Kerio tovább él:
http://sunbelt-software.hu/
Nekem volt Keriom, és teljesen meg voltam vele elégedve. a lányom már kevésbé, hiszen volt, hogy a Teveclub oldalán az animált gifeket is blokkolta; erre a "hihetetlen" problemre +oldást nem találtam meg... :(
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1987 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 18:53

Idézet: Gripen - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 19:24

Agnitumot sztem próbáld ki. Azt írod friss a xp tehát elvileg van egy teljesen legális 1 hónapod.

Outpost volt a gépemen, sajnos azzal is volt bajom: >>Silkroad topik<<

Egyelőre NOD32 (ezt ajánlják a legtöbben), tűzfalon meg elgondolkozok, addig a Windows-é, egy kis kiegészítővel: XP Firewall Controll.

#1988 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 19:14

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 18:51

Közben már újraraktam a Windowst, így ezeket már nem rakom be, de rájöttem, hogy a ZoneAlarm telepítője (ill. a kulcsgenerátor...) volt fertőzött. :(

Akkor most elmondom ezen a fórumon is: Biztonsági programban soha és még öt sorban ismételve, ne használj w* verziót. Ha nem bírod ki nélküle, akkor pontosan ugyanazt a számot használd, ami már kéthete megy a havernál gond nélkül. A serial kódsorozatban óriási lehetőségek vannak a másik oldal számára.

Más
Aki még nem tette meg, nyomja fel a legújabb frissítőcsomagot az xp-re. Ma 11.23-kor megfogtuk az első lustaságra alapozott hacket.

#1989 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 19:19

Idézet: akaido - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 19:50

Kerio tovább él:
http://sunbelt-software.hu/
Nekem volt Keriom, és teljesen meg voltam vele elégedve. a lányom már kevésbé, hiszen volt, hogy a Teveclub oldalán az animált gifeket is blokkolta; erre a "hihetetlen" problemre +oldást nem találtam meg... :(

Ezzel milyen tapasztalatok vannak? Semmi bajom nem volt a kerioval a kékhalálon kívül.  :think:  :Đ
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#1990 Felhasználó inaktív   Gripen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 06:03

Szerintem felesleges hangoztatni hogy ne használjanak a kedves userek cracket mert a többség eddig is használt és ezután is fog. :think:

#1991 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 07:07

Visszatérve egy picit a SpySweeperes problémához: Én is telepítettem. szenvedtem vele egy pár napig majd uninstalláltam. Ennyi. Ráadásul direct őt tettem ki egy kis veszedelemnek (VMware + SpySweeper + NOD) és "1-2" rootkit is becsúszott friss adatbázissal, pedig nem kelett volna. Erről ennyit.

Szerintem le vagytok maradva :D A Sunbelt már több mint fél éve vagy még régebben megette a Kerio PF-et. Ha nem kérdezek módra állítnod akkor még egy lame is elboldogul vele, és jól véd és magyar.

Akkor eggyik ismerősöm nagyon szerencsés :D Csak W* cuccokat használ.

Az Outposttal viszont "koszos" (értsd. nem szűz) XP-re felrakni szerencse játék. Ilyen szempontból kényes, de azért van esélye hogy mennyen.

u.i. Az XP Firewall Control fizetős?? Ehh nehogy már a vírus írtsa ki az AV-t... :Đ

Szerkesztette: T.Packo2 2006. 08. 11. 07:09 -kor

#1992 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 07:21

Idézet: sadam - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 19:19

Ezzel milyen tapasztalatok vannak? Semmi bajom nem volt a kerioval a kékhalálon kívül.  :think:  :Đ

A "régi" Kerioval soha nem volt kékhalálom! :)
A Sunbelt Kerioval kapcsolatban sajnos nincs tapasztalatom, mert most a Comodoi sárkányGYIK free firewall+avir párost használom. Gondolom a Kerio sokat nem változhatott, tehát sokat tud, viszonylag könnyen beállítható. :)
Sunbelt Kerio főbb funkciói

A 2.x verzióhoz készült magyar nyelvű kézikönyv:Wigwam oldaláról letölthető

Szerkesztette: akaido 2006. 08. 11. 07:28 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1993 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 07:27

Idézet: Gripen - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 6:03

Szerintem felesleges hangoztatni hogy ne használjanak a kedves userek cracket mert a többség eddig is használt és ezután is fog. :think:

:] A "jó magyar mentalitás" általában az "erő sötét és jó oldala" között :hinta:-ik, ez a felhasznált szoftverekre is vonatkozik. Vegyük pl. a Keriot: 5986 a bruttyális ára, ez igazán nem kellene, hogy sok(k) legyen.

#1994 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 07:38

Idézet: T.Packo2 - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 8:07

Szerintem le vagytok maradva :D A Sunbelt már több mint fél éve vagy még régebben megette a Kerio PF-et.

Decemberben vette teljesen át, de október óta volt a tulajdonosa

Idézet

Akkor eggyik ismerősöm nagyon szerencsés :D Csak W* cuccokat használ.

Váljék egészségére :)

Idézet

Az Outposttal viszont "koszos" (értsd. nem szűz) XP-re felrakni szerencse játék. Ilyen szempontból kényes, de azért van esélye hogy mennyen.

A régi 1.x, 2.x szériáknál néha volt tífusz, de a 3.x-nél már teljesen mindegy.

#1995 Felhasználó inaktív   ballington 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 08:03

FHD:

Megnéztem, de nincs bekapcsolva a Compressed files, és így is nagyon lassú. Lehet írok nekik.
Visszaraktam az előző verziót, de azzal is lassan ment.
"Bármit meg lehet magyarázni, bármit meg is szoktam. De ha azt mondom, hogy termelési-átalányjuttatás, hát azt én sem értem."

#1996 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 08:55

FHD:

Csak szeretném :p

De egy kiba. áramszünet miatt az Outpost-ot ki kelett kapcsolni és se reinstall se semmi mert nem engedi magát leszedni. Tiszta NAV :D Úgyhogy most Wintűzfallal és minden server programocskét elrejtve netezgetek, míg format C: nem lesz.

#1997 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 09:25

Idézet: akaido - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 7:21

... most a Comodoi sárkányGYIK free firewall+avir párost használom.

hali,

erről lehet vhol teszteket találni? (hogy mennyire megbízható a többi progihoz képest)

thx!
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#1998 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 09:33

Idézet: probalaci - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 9:25

hali,

erről lehet vhol teszteket találni? (hogy mennyire megbízható a többi progihoz képest)

thx!

Ezt ismerem csak: 5/30/2006 angol nyelvű review

Gugliban rákerestem a Comodo Personal Firewall review-ra

Szerkesztette: akaido 2006. 08. 11. 09:38 -kor

#1999 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 09:45

A Comodo Firewall-t már én is használom (tegnap óta ;) ), eddig jól működik, olyan Keriósan, szájbarágósan tanítgatom, de így legalább biztos.

#2000 Felhasználó inaktív   Gripen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 09:48

Idézet: akaido - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 7:27

:] A "jó magyar mentalitás" általában az "erő sötét és jó oldala" között :hinta:-ik, ez a felhasznált szoftverekre is vonatkozik. Vegyük pl. a Keriot: 5986 a bruttyális ára, ez igazán nem kellene, hogy sok(k) legyen.

Szerintem meg az.

A legtöbb ember úgy gondolja miért adjon ki akár ötezret is olyanért amit félórás munkával (crack kutatás) megoldhat. :D

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.