HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat???

#2301 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 14. 12:00

Idézet: FHD - Dátum: 2006. szept. 14., csütörtök - 9:59

Hogy ne csak csesztesselek, itt egy konvertálo program, amivel a nyilvános tiltólistákról tudod a Kerió formátumába önteni az ajánlottan blokkolandó címeket, kifejezéseket stb.

http://www.bluetack.co.uk/modules.php?name=NukeWrap&page=http://bluetack.co.uk/blc.php

"csesztetés" ez jó! :up: A magam részéről segítségnek hívom! :up:
Köszönöm  ezt a legutóbbit is.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2302 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 15:45

Itt egy tipikus hogyan installáljunk magunknak vírust segítség  :D

Az előző hsz-ekben megjelent egy képes üzenet, ami a regfix2k.com-ról való letöltésre bíztatott. A szenvedő alany okosan gyanút fogott, és inkább a szemetet akarta letakarítani. Ha ahhoz a 68%-hoz tartozott volna aki ezt megteszi, akkor az oldal átlinkelte volna egy másikra, ahol tökéletes segítséget kap a virnyák installáláshoz a nyelvet nem tudó, vagy a földigiliszta is  :D
Kép

#2303 Felhasználó inaktív   tamaskaa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 20:43

megneztem ezt az oldalt, de csak poenbol, tudtam, hogy azzal igen nagy kart tudnek tenni a gepben, ha letoltenek rola barmit is

az a gond, hogy nem tudom hogy kerult fel a cucc, tekintve, hogy windows install utan 5 perccel mar jottek az ablakok...

junkmailt naponta kapok vagy 20at, de meg soha egy csatolmanyt meg nem nyitottam.
Asus P5K Deluxe WiFi-AP : intel C2D E6750 / D-TEK FuZion : 2*1GB Crucial Ballistix + 2*1GB Geil PC6400 : ExpertVision GeForce 8800GT 512Mb : Pioneer DVR110BK : Hitachi Deskstar P7K 500GB   : ViewSonic VX2025wm : powered by Corsair HX520 : Gigabyte Poseidon : Logitech G5 v2/Qpad highsense : Logitech G15 : Sennheiser PC150 : Watercool Mo-Ra / Alphacool Station passzivH2O

Abit KV8Pro : AMD Sempron 3000+ : 1GB Infineon : Radeon 9250SE : WDigital 20GB : CM Cavalier : Chieftec 450W

Dell Mini 9

#2304 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 20:57

Idézet: tamaskaa - Dátum: 2006. szept. 14., csütörtök - 21:43

megneztem ezt az oldalt, de csak poenbol, tudtam, hogy azzal igen nagy kart tudnek tenni a gepben, ha letoltenek rola barmit is

az a gond, hogy nem tudom hogy kerult fel a cucc, tekintve, hogy windows install utan 5 perccel mar jottek az ablakok...

junkmailt naponta kapok vagy 20at, de meg soha egy csatolmanyt meg nem nyitottam.

Nyugodtan letöltheted, és megnézetheted azt az egy darab install exe filet az összes létező keresővel, mindegyik tisztának fogja találni. A trágya bele van csomagolva, és installáláskor települ a gépre. Ezzel a módszerrel húzzák csőbe a gyanútlan embereket.  Ráadásul a zöld nyíllal még jelzik is, hogy ne letöltse, hanem egyből telepítse. A statisztika szerint 68% így is tesz. Na ez az amit nem értek.  :think:

A wint ajánlatos úgy telepíteni, hogy nincs rádugva a net, és már egy külön lemezen elő van készítve egy tűzfal, és egy vírusirtó. Csak azután jöhet a nagyvilág.

Junkmail még nem jelent feltétlenül fertőzést, csak azt, hogy a címed szét van küldve a nagyvilágba.

Van olyan címed, amelyik következetesen feljön explorer ablakban? Úgy értem, hogy kezdőlap, vagy minden második kattintásra az-az oldal jön be, vagy hasonló? Ha igen, akkor mi az a cím?

#2305 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 22:09

Idézet: FHD - Dátum: 2006. szept. 14., csütörtök - 16:45

Itt egy tipikus hogyan installáljunk magunknak vírust segítség  :D

Hogyan tehetnek közzé ilyen sz.rokat a különböző szoftverfejlesztők legálisan?

Nincs erre valami törvényi korlátozás, vagymi? Semmi sem szabhat határt ezeknek a mocskoknak??  :think:

Komolyan mondom, elképesztő...  :omg:

És az üzenetkezelő szolgáltatáson keresztül reklámokkal bombázni, az is spamnak számít, nem? És a spammelőket elvileg büntetik, nemde?? :confused:

A sok 1.0 -s user meg jól bedől a reklámnak, ja. Jó kis free anti-adware progi. Aztán kiderül, hogy az adware írtó progi maga az adware. Báránybőrbe bújt farkas... :down:

Amelyik szoftverfejlesztő ilyen mocskokat ír, azt nem bűntetik meg? Pedig jó lenne. Kiírtani őket, mint a parlagfüvet... :mad:

szerk.
Itt, a HWSW-n olvastam, hogy a hálózatra kötött képek 90 %-a már meg van fertőzve valamilyen kártevővel, leginkább spyware-vel! Ez már komoly dolog, emberek! Félelmetes!! :eek:

Szerkesztette: Suricated 2006. 09. 14. 22:13 -kor

#2306 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 15. 08:03

Elvileg létezik törvényi szabályozás, de a sikeres betartása már más dolog. Néha elkapnak egy spammelőt, de helyette van rögtön ezer. Amíg nagy pénz van benne nem lehet megszüntetni.
A káros programokról pedig annyit, hogy a win eulában is le van írva, hogy csak saját felelősségre. Nem vállal az esetleges károkért stb.... Egy jó ügyvéd csodákra képes. Ezeket az oldalakat nem kispályások üzemeltetik. Ezért aztán vannak önszervező oldalak, mint a spywarewarrior, vagy a castlecops, amelyik megpróbál ellenük harcolni. A felvilágosítással eddig sokkal többet értünk el, mint a törvénnyel. Ha már egy valaki ezentúl nem nyitja meg az ismeretlen csatolmányt, nem koptattam hiába a billentyűket  ;)
A 90%-ban azért benne van az írtók marketingje is, mert hozzászámolják a kockázatot nem jelentő bejegyzéseket is. Pl. az Ad-awareban mru-ként írja ki. Nekem is van belőle 16  :D

#2307 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 15. 17:15

Sziasztok!

Nem akarok hangulatot gerjeszteni,csak egy kérdésem lenne : ti melyik vírusírtót ajánlanátok, a NOD32-t, vagy a Kaspersky-t. Mindkettővel van tapasztalatom, szerintem a Kaspersky hatékonyabb, viszont sokkal lassabb, ráadásul full angol is. Mondjuk ez nem jelent problémát.
Volt már valakinek szerencséje mindkettőhöz? Pozitív-negatív tapasztalatok?

Agnitum Outpostot szeretnék használni mellette.
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#2308 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 15. 18:03

Idézet: instant_h2o - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 18:15

Sziasztok!

Nem akarok hangulatot gerjeszteni,csak egy kérdésem lenne : ti melyik vírusírtót ajánlanátok, a NOD32-t, vagy a Kaspersky-t. Mindkettővel van tapasztalatom, szerintem a Kaspersky hatékonyabb, viszont sokkal lassabb, ráadásul full angol is. Mondjuk ez nem jelent problémát.
Volt már valakinek szerencséje mindkettőhöz? Pozitív-negatív tapasztalatok?

Agnitum Outpostot szeretnék használni mellette.

Agnitum mellé a Nod32 való. A Kapersky komplett csomag, úgy kell használni, vagy nem komplex tűzfallal, mert megfogja a gépet.
Az alap kérdés mindig az: Milyen környezetben, mire akarod használni a gépet. Minden mindenre nem jó  ;) , de ezen elszoktunk itt vitatkozni  :D

#2309 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 15. 18:53

Sima,otthoni asztali gép.
Nem Kaspersky Internet Security-re gondoltam,csak sima AntiVirusra.
Outpostra meg az antispy,meg reklámblokkolás miatt,a tűzfal feladatok mellett.

A NOD-dal volt olyan tapasztalatom,h felismerte,és karanténozta a fertőzött cuccot. Ugyanazt a Kaspersky kiírtotta / törölte. És ez utóbbi számomra megnyugtatóbbnak tűnik.
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#2310 Felhasználó inaktív   marosi50 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 15. 22:20

Idézet: instant_h2o - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 18:53

A NOD-dal volt olyan tapasztalatom,h felismerte,és karanténozta a fertőzött cuccot. Ugyanazt a Kaspersky kiírtotta / törölte. És ez utóbbi számomra megnyugtatóbbnak tűnik.

Szerintem,ez a NOD-nál is beállitás függő.
Nálam nincs üzenőpanel-karantén,minden
szolgáltatása a NOD-nak ugy van beállitva,
virusirtás-ha nem lehetséges-törlés.Neharagudj,
linket nem tudok küldeni,ahhoz még láma vagyok.
http://www.nod32.hu/dl/nod32 kezikonyv.pdf
THX.

#2311 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 08:19

Idézet: instant_h2o - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 19:53

A vírusvédelmet két részre kell bontani:
1, Felismerés, és a további fertőzés megakadályozása (karanténozás)
2, Vírusirtás és helyreállítás.

Az első a fontosabb. A második már lényegtelen, hogy mivel végzed el. Abban általában a Symantec és a Kapersky jeleskedik. Az elsőben viszont toronymagasan a heurisztika miatt a Nod. Amúgy téves riasztásban a Kapersky vezet.
Sima víruskeresőnek amúgy nem ajánlom a Kaperskyt. Csak komplexként.

#2312 Felhasználó inaktív   d3roe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 09:49

Nemrég tértem át Kerio-ról Outpost-ra, mert előbbi 2naponta fagyasztotta le a gépemet (kékhalál).
Nagyon tetszik az Outpost stb, de mikor torrent-et töltök, akkor gyakran kilövi a klienst illetve a netkapcsolatot, mikor támadást észlel (ethernet attack), ami nagyon idegesit, az még ok lenne, hogy leállitja a klienst, de hogy kilövi a netem az durva.
Vki tapasztalt-e már ilyet és igen, van rá megoldás (azon kivül, hogy ilyenkor leállitom a tüzfalat)?
Előre is kösz.

#2313 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 10:50

Idézet: d3roe - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 10:49

Nemrég tértem át Kerio-ról Outpost-ra, mert előbbi 2naponta fagyasztotta le a gépemet (kékhalál).
Nagyon tetszik az Outpost stb, de mikor torrent-et töltök, akkor gyakran kilövi a klienst illetve a netkapcsolatot, mikor támadást észlel (ethernet attack), ami nagyon idegesit, az még ok lenne, hogy leállitja a klienst, de hogy kilövi a netem az durva.
Vki tapasztalt-e már ilyet és igen, van rá megoldás (azon kivül, hogy ilyenkor leállitom a tüzfalat)?
Előre is kösz.

Az Outpost jelenlegi verziói nem igazán jók filemegosztásra. Sokan kínlódnak vele, nincs rá általános megoldás. Max kikapcsolod a támadásérzékelésben az ethernet, és arp figyelést. Ez úgyis csak a belső háló felőli védelemre van.

#2314 Felhasználó inaktív   d3roe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 11:05

Idézet: FHD - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 11:50

Az Outpost jelenlegi verziói nem igazán jók filemegosztásra. Sokan kínlódnak vele, nincs rá általános megoldás. Max kikapcsolod a támadásérzékelésben az ethernet, és arp figyelést. Ez úgyis csak a belső háló felőli védelemre van.

Ok, kösz a választ :)

#2315 Felhasználó inaktív   Sanndröm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 17. 09:09

Sziasztok!

Spybottal kapcsolatosan lenne egy olan kérdésem, hogy most átkapcsoltam a spec. üzemmódra a progit, és azóta kijezel nem csak "piros" jelzésű cookiekat hanem zölddel különféle egyéb bejegyzéseket is. Viszont nem tudom, hogy ezeket törölhetem-e avagy sem?

Valaki tudna segíteni? Köszönettel: Sanndröm
"A plankton az az állat és a növény között lévő láthatatlan mikroszkópikus hínárlény, amely a tenger felszínén él milliárdszámra...Mozogni nem tud. A szél és hullám sodorja hol a part felé, hol a nyílt tengerre...Channan és a plankton úgy összetartozik, mint...a diktátor és a tömeg." Hamvas Béla

#2316 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 17. 10:45

Idézet: Sanndröm - Dátum: 2006. szept. 17., vasárnap - 10:09

Sziasztok!

Spybottal kapcsolatosan lenne egy olan kérdésem, hogy most átkapcsoltam a spec. üzemmódra a progit, és azóta kijezel nem csak "piros" jelzésű cookiekat hanem zölddel különféle egyéb bejegyzéseket is. Viszont nem tudom, hogy ezeket törölhetem-e avagy sem?

Valaki tudna segíteni? Köszönettel: Sanndröm

A zöldet ne bántsd! A speciál haladó felhasználóknak van. Kapcsold vissza, mert csak megzavar  ;)

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 17. 12:34

sziasztok

milyen antispyware progit ajánlotok? a defender nem hajlandó feltelepítődni mert szerinte nem legális a windowsom, 1 hónapja még az volt  :confused: van valami ami jó és megbízható és persze ingyenes?

#2318 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 17. 13:44

Idézet: diegho - Dátum: 2006. szept. 17., vasárnap - 13:34

sziasztok

milyen antispyware progit ajánlotok? a defender nem hajlandó feltelepítődni mert szerinte nem legális a windowsom, 1 hónapja még az volt  :confused: van valami ami jó és megbízható és persze ingyenes?

Free: Ad-aware, Ewido. Scanre tökéletes mind a kettő. Pajzsban Spyware Terminator.
         S&D valakinek tökéletes, van akinek fagy. Próba.
Fizetősben: Spysweeper a csúcs, utána az Ewido fizetős.

A Defender egy érdekes állatfajta  :think:

Szerkesztette: FHD 2006. 09. 17. 13:46 -kor

#2319 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 11:49

OFF:
FHD! Mit szólnál valami hasonló avatarhoz?
Kép

Szerkesztette: akaido 2006. 09. 18. 11:50 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2320 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 13:19

Idézet: FHD - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 11:50

... vagy downgrade-elsz 2.5-ös Outpostra (azzal nincs baj :cool: )
May the bastard rest in pieces ;)

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.