HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat???

#2341 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 21. 20:36

NOD32nél hogy lehet kikapcsolni, h ezt a nod check szöveget belerakja az emilbe?

#2342 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 20:49

Idézet: AndrewBoy - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 20:36

NOD32nél hogy lehet kikapcsolni, h ezt a nod check szöveget belerakja az emilbe?

IMON Setup ->POP3 ->Checked email confirmations-Append tag messages to email ->No notification

szerk: Az Outpost 4 RC nálam a Budapestbank és a Pannon oldalán kicsit megette a gépet Opera és Firefox alatt is. A böngészők full leterhelték a procit. 5 másodpercig semmit nem tudtam csinálni a géppel, majd volt 1 másodpercem arra, hogy megpróbáljam bezárni az oldalt. Lelőttem az összes plugint, de nem segített. Ezért visszaraktam a 3.51-est.

Szerkesztette: eddie 2006. 09. 21. 20:54 -kor

#2343 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 20:56

Idézet: eddie - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 21:49

IMON Setup ->POP3 ->Checked email confirmations-Append tag messages to email ->No notification

köszi!  :D

#2344 Felhasználó inaktív   boeing737-600 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 22. 09:33

Idézet: FHD - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 19:36

Felfutóban van. Egész szépen alakul. Majd ha minden benne lesz, sokan ismerik és szeretik, akkor megveszi egy nagy, aztán lehet majd csengetni. Pár éve erről szól a móka. Lásd a két legkedveltebb tűzfalat: Sygate, Kerio

A Kerio tűzfal része ha jól tudom ingyenes..

#2345 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 10:28

Idézet: boeing737-600 - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 9:33

A Kerio tűzfal része ha jól tudom ingyenes..

Igen, 1 hónapig full funkciókkal használható, utána a beállítások nem mindegyike érhető el.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2346 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 12:08

NOD32 ON DEMAND virnyazargató elfogott több trójait: :up:
"C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Flaw Hope Comp Memo\Peakopen.exe - a variant of Win32/TrojanDownloader.Swizzor trojan - deleted
File C:\Documents and Settings\nyolcadik\Application Data\Ace Chic Site\Copy Vc Audio.exe is infected with a variant of Win32/TrojanDownloader.Swizzor trojan. The file can be deleted. It is strongly recommended that you back up any crucial data before you proceed.
C:\Documents and Settings\nyolcadik\Application Data\Ace Chic Site\Dale Grim Team.exe - a variant of Win32/TrojanDownloader.Swizzor trojan - deleted
C:\Documents and Settings\nyolcadik\Application Data\Ace Chic Site\qgrhhpbu.exe - a variant of Win32/TrojanDownloader.Swizzor trojan - deleted
C:\Documents and Settings\nyolcadik\Application Data\Adverts\uninst.exe - probably a variant of Win32/TrojanDownloader.Swizzor trojan - deleted
"

Sem a CA avir, sem Trójai irtó nem találta meg. A nyolcadikososkkal meg lesz némi beszélgetésem... :D

Szerkesztette: akaido 2006. 09. 22. 12:16 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2347 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 12:34

Idézet: akaido - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 13:08

NOD32 ON DEMAND virnyazargató elfogott több trójait: :up:
"C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Flaw Hope Comp Memo\Peakopen.exe - a variant of Win32/TrojanDownloader.Swizzor trojan - deleted
File C:\Documents and Settings\nyolcadik\Application Data\Ace Chic Site\Copy Vc Audio.exe is infected with a variant of Win32/TrojanDownloader.Swizzor trojan. The file can be deleted. It is strongly recommended that you back up any crucial data before you proceed.
C:\Documents and Settings\nyolcadik\Application Data\Ace Chic Site\Dale Grim Team.exe - a variant of Win32/TrojanDownloader.Swizzor trojan - deleted
C:\Documents and Settings\nyolcadik\Application Data\Ace Chic Site\qgrhhpbu.exe - a variant of Win32/TrojanDownloader.Swizzor trojan - deleted
C:\Documents and Settings\nyolcadik\Application Data\Adverts\uninst.exe - probably a variant of Win32/TrojanDownloader.Swizzor trojan - deleted
"

Sem a CA avir, sem Trójai irtó nem találta meg. A nyolcadikososkkal meg lesz némi beszélgetésem... :D

Na most vakaródzhatsz. Ez w* és p* oldalak linkjéből települ föl. Hoz magával valami rokont is, mert downloader. Alapos rendszerscan. Rántsd le az Ewido freet is, az offline jó.

#2348 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 17:44

Idézet: FHD - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 12:34

Na most vakaródzhatsz. Ez w* és p* oldalak linkjéből települ föl. Hoz magával valami rokont is, mert downloader. Alapos rendszerscan. Rántsd le az Ewido freet is, az offline jó.

Először a nyolcadikos srácok érdeklődési hevületét lohasztottam le, mert azért az durva, hogy minden nap utánuk NOD32 + Ewdio legyen a terítéken.
Már régóta gondolkodom egy szerveren, de az ált. iskolák nem kaphatnak MS 2003-at a Tisztaszoftver keretében, így csak a Linux jöhetne számításba, de ahhoz meg nem értek szerver szinten.

#2349 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 19:12

Idézet: akaido - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 18:44

Először a nyolcadikos srácok érdeklődési hevületét lohasztottam le, mert azért az durva, hogy minden nap utánuk NOD32 + Ewdio legyen a terítéken.
Már régóta gondolkodom egy szerveren, de az ált. iskolák nem kaphatnak MS 2003-at a Tisztaszoftver keretében, így csak a Linux jöhetne számításba, de ahhoz meg nem értek szerver szinten.

Keresd Jahno-t, biztos ismer linux gurut. Törzshelye az Index wigwam fóruma, de jelenleg itt a hwsw-n a segítség hekkelnek topikban csócsáljuk egymást  :D Nem kispályás  :up:

Szerkesztette: FHD 2006. 09. 22. 19:13 -kor

#2350 Felhasználó inaktív   boeing737-600 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 11:36

Idézet: akaido - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 10:28

Igen, 1 hónapig full funkciókkal használható, utána a beállítások nem mindegyike érhető el.

Szerintemez nem újdonság én kétéve használtam és már akkor is így volt.

#2351 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 12:44

Idézet: boeing737-600 - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 12:36

Szerintemez nem újdonság én kétéve használtam és már akkor is így volt.

Anno amit mondani akartam: A Kerio-t a Sunbelt vette meg, a Sygate-t, pedig a Symantec  ;)

#2352 Felhasználó inaktív   ngb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 13:00

Idézet: ngb - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 15:26

Hi!

Én Kerio PF-t használok, és a Naplók és figyelmeztetések lapon a hálózat fülön közbe vannak olyan sorok, amiben ezek szerepelnek. Meg tudnátok mondani hogy ez mi, mit jelent, gond-e?

Helyi port  255.255.255.255:bootpc
Távoli port All:bootpc
Protocoll      UDP
Akció        Permitted

Valaki PLZ segítsen!

#2353 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 15:06

Idézet: ngb - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 14:00

Valaki PLZ segítsen!

Ip címet kér a géped. A bootpc a DHCP elődje. Nem jelent veszélyt.

#2354 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 24. 20:26

Hello!

P3 600-733as gépekre jó kevés rammal (192-256MB) milyen párost ajánlotok? Én ráeresztettem a saját elképzelésemet (Kaspersky/Outpost), de ez így nagyon megfogja. Még úgy is, hogy az outpost pluginjeiből csak a főfeladathoz kapcsolódókat hagytam meg, és a kav-ból is kivettem a spyware kergetőt.

más: mitől van az, hogy az outpost-nak azt mondtam, hogy láma user módban fusson (nincs kérdés, csak dolgozik), ellenben frankón jelzi a megváltozott file-okat ésatöbbi. (engem nem zavarna, de egy tényleg láma userhez készül a gép).

#2355 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 24. 22:42

Idézet: wlaszi - Dátum: 2006. szept. 24., vasárnap - 21:26

Hello!

P3 600-733as gépekre jó kevés rammal (192-256MB) milyen párost ajánlotok? Én ráeresztettem a saját elképzelésemet (Kaspersky/Outpost), de ez így nagyon megfogja. Még úgy is, hogy az outpost pluginjeiből csak a főfeladathoz kapcsolódókat hagytam meg, és a kav-ból is kivettem a spyware kergetőt.

más: mitől van az, hogy az outpost-nak azt mondtam, hogy láma user módban fusson (nincs kérdés, csak dolgozik), ellenben frankón jelzi a megváltozott file-okat ésatöbbi. (engem nem zavarna, de egy tényleg láma userhez készül a gép).

A Kaperskyhez keményebb gép kell. AVG, vagy Nod, azt elbírja. Az Outpost pedig a bekapcsolt component control miatt jelez. Jó az ha van, és a spy plugint is kapcsold vissza, valamint az attack detection is szükséges. A többit kikapcsolhatod mert csak könnyít az életen, de az első kettő fontos.

#2356 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 00:01

Idézet: FHD - Dátum: 2006. szept. 24., vasárnap - 22:42

A Kaperskyhez keményebb gép kell. AVG, vagy Nod, azt elbírja. Az Outpost pedig a bekapcsolt component control miatt jelez. Jó az ha van, és a spy plugint is kapcsold vissza, valamint az attack detection is szükséges. A többit kikapcsolhatod mert csak könnyít az életen, de az első kettő fontos.

Meglesem az AVG-t, a NOD folyamatos hitelesítéséből úgyis tudom mi lenne...
Az attack detection természetesen bentmaradt, azt alapfeladatnak tekintem :) A többi tippet köszönöm!

#2357 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 05:49

Idézet: wlaszi - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 1:01

Meglesem az AVG-t, a NOD folyamatos hitelesítéséből úgyis tudom mi lenne...
Az attack detection természetesen bentmaradt, azt alapfeladatnak tekintem :) A többi tippet köszönöm!

Ha jól lövöd be az AVG free-t, nem lesz vele több dolgod. Szépen frissíti magát mind a vírusadatbázis, mind a motor.

#2358 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 15:09

Idézet: wlaszi - Dátum: 2006. szept. 24., vasárnap - 21:26

Hello!

Az Antivir Personal Editiont is tudom ajánlani. Innen Antivir tudod letölteni.
"Légy szerény mint én..."

#2359 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 12:02

"C:\System Volume Information\_restore{21902D83-9330-4F41-8E7F-BB5A6563C937}\RP122\A0010784.exe - a variant of Win32/TrojanDownloader.Swizzor trojan - deleted
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\store cash open ooze\okayamen.exe - a variant of Win32/TrojanDownloader.Swizzor trojan - deleted
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\store cash open ooze\ROAMFORD.exe - a variant of Win32/TrojanDownloader.Swizzor trojan - deleted"

Azért teszem be, hogy ha találkoztok ilyenekkel, akkor magát a könyvtárt is ki kell törölni: All Users\ApplicationData\ store cash open ooze könyvtárt!
Tele van a hálózat ezekkel a vackokkal. :eek:  Az Ewido és a NOD32 párossal viszont ki tudtam őket irtani.

Szerkesztette: akaido 2006. 09. 26. 12:10 -kor

#2360 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 12:19

Idézet: akaido - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 13:02

"C:\System Volume Information\_restore{21902D83-9330-4F41-8E7F-BB5A6563C937}\RP122\A0010784.exe - a variant of Win32/TrojanDownloader.Swizzor trojan - deleted
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\store cash open ooze\okayamen.exe - a variant of Win32/TrojanDownloader.Swizzor trojan - deleted
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\store cash open ooze\ROAMFORD.exe - a variant of Win32/TrojanDownloader.Swizzor trojan - deleted"

Azért teszem be, hogy ha találkoztok ilyenekkel, akkor magát a könyvtárt is ki kell törölni: All Users\ApplicationData\ store cash open ooze könyvtárt!
Tele van a hálózat ezekkel a vackokkal. :eek:  Az Ewido és a NOD32 párossal viszont ki tudtam őket irtani.

Lehet élezni a trójai és spy vadászokat. Most futnak föl a karácsonyi készülődés jegyében az adatlopó és az oldalátirányító okosságok. A csúcs november eleje-közepe felé várható. Már mindennap jön ki valami új, és új a technológiájuk is.

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.