HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat???

#2381 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 28. 06:02

Idézet: Shrieker - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 20:18

Nagyjából ezt csináltam végig, töröltem mindent a documents and settings/xy/local settings/temp -ből, meg a temp internet files-ból is. A NOD csökkentett módban törölt mindent, körülnéztem a registryben is (Run), minden nem fontosat eltávolítottam, de valami eléggé megbújhat. Az is lehet, hogy már régi a rendszer, újra kellene tenni, nem is vírusról van szó. De az a fölöttébb érdekes, hogy miért pont a nod automatikus védelmét akarja folyton bezárni, leterhelve ezzel a rendszert 100%-on?

Esetleg explorer bővítménye, illetve érdemes belekukkolni sysedit-tel abba a néhány fájlba, run= szekciót keresni. Hijackthis, rootkitrevealer is ajánlható ebben az esetben.

Szerkesztette: didyman 2006. 09. 28. 06:03 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2382 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 28. 08:14

Idézet: didyman - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 5:56

Ilyen esetekre ott a príma hosts fájl a system32/drivers/etc-ben. Oda szépen beírogatod ezeket a klasszikus oldalakat, vagy ha nem akarsz vesződni, a vírusokkal, kémprogikkal fertőzött oldalak listájával folyamatosan bővülő verziót itt találod: http://www.mvps.org/...p2002/hosts.zip
A lefuttatás után érdemes írásvédetté tenni a fájlt. természetesen ezt is nyugodtan bővítheted a kedvenc oldalakkal: freemail, msn, koviszex...

Szerk. win98 alá is megy a dolog, a hosts fájl a windows könytárban van ebben az esetben.

Köszöntem, a host fájlt kezelem! Az írásvédettség is beállítva, a rendszergazdának megtagadtam az írási hozzáférését is.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2383 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 09:36

Megjelent az Outpost Firewall 4.0-s végleges változata! Nem tudom fel tegyem e.  Valaki fel tette már eesetleg? Nagyon érdekelne hogy mennyire megbízható és stabil a gyakorlatban?
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#2384 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 09:54

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 10:36

Megjelent az Outpost Firewall 4.0-s végleges változata! Nem tudom fel tegyem e.  Valaki fel tette már eesetleg? Nagyon érdekelne hogy mennyire megbízható és stabil a gyakorlatban?

Biztos jó, de a tapasztalat azt mutatja, hogy meg kell várni  a következő buildot. Az utolsó három karaktert kell figyelni

#2385 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 10:02

Közben megtaláltam a hivatalos forum topicját és ugyan sokan dícsérik de azért valóban vannak problémák még vele. Ahogy látom, elég sokan kapcsolják ki a self protection módot, mert gondjaik vannak vele. Az is furcsa amúgy hogy ilyen gyorsan kidobták a véglegesnek kikiáltott verziót, hiszen szinte napont olvastam mostanában a hivataols fórumát, a különböző rc kiadásokkal kapcsolatos visszajelzéseket és még pl két napja is igen sok probléma volt az rc4-el is. Ehhez képest nekem túl gyorsnak tűnik a final release kiadása.
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#2386 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 19:01

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 11:02

Közben megtaláltam a hivatalos forum topicját és ugyan sokan dícsérik de azért valóban vannak problémák még vele. Ahogy látom, elég sokan kapcsolják ki a self protection módot, mert gondjaik vannak vele. Az is furcsa amúgy hogy ilyen gyorsan kidobták a véglegesnek kikiáltott verziót, hiszen szinte napont olvastam mostanában a hivataols fórumát, a különböző rc kiadásokkal kapcsolatos visszajelzéseket és még pl két napja is igen sok probléma volt az rc4-el is. Ehhez képest nekem túl gyorsnak tűnik a final release kiadása.

http://www.outpostfirewall.com/

Ha a jobb oldalon nézed a szavazás állását, még mindíg 80% felett van a kipróbáltam, és megtartottam a 3.51-et. 60-ig nemigen érdemes váltani. Ők a gyakorlati felhasználók, és nem a kekec palik mint én  :D

#2387 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 13:15

Már lecseréltem a 4.0-ra és nem bántam meg! Eddig azt mondhatom hogy nincs ezzel semmi gond. Eddig bátran ajánlom a cserét bárkinek. Pár nap használat után többet fogok tudni mondani.

#2388 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 15:09

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 14:15

Már lecseréltem a 4.0-ra és nem bántam meg! Eddig azt mondhatom hogy nincs ezzel semmi gond. Eddig bátran ajánlom a cserét bárkinek. Pár nap használat után többet fogok tudni mondani.

Hajrá!  :D  Engem is érdekel hogy mire jutottál, mint magán felhasználó. Ember közelibb mint az ipari tesztelés.

:offtopic:
Mai sztori. Elrángatnak ebédből, mert az egyik fő-fő manager úr fiacskája nyafog a telefonban, hogy baj van a gépével. Kivonul a teljes stáb a lakásra. Eredmény: A kölök letöltötte az Outpostot 4-et. Ez eddig jó, de letöltöltött hozzá egy orosz oldalról segédletet is. Amíg a rendszermérnök újratelepítette a gépet, addíg én a laptopomról átküldtem egy teljesen új rootkitet a víruslabornak  :D

#2389 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 09. 29. 15:19

Idézet: FHD - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 15:09

Hajrá!  :D  Engem is érdekel hogy mire jutottál, mint magán felhasználó. Ember közelibb mint az ipari tesztelés.

Mai sztori. Elrángatnak ebédből, mert az egyik fő-fő manager úr fiacskája nyafog a telefonban, hogy baj van a gépével. Kivonul a teljes stáb a lakásra. Eredmény: A kölök letöltötte az Outpostot 4-et. Ez eddig jó, de letöltöltött hozzá egy orosz oldalról segédletet is. Amíg a rendszermérnök újratelepítette a gépet, addíg én a laptopomról átküldtem egy teljesen új rootkitet a víruslabornak  :D

8) :nevet2:  :nevet:  :pokeas2:

#2390 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 16:29

Na egy gond azért van. Még a 3.51-nél is tovább tart amíg betöltődik és teljesen feláll. És ezt is nagyon furcsán adja elő, ahogy bebootol a gép és szépen bejön a windows desktop, taskbar és a többi, szokásos rendszerinduláskor betöltődő program, várni kell pár másodpercet és csak utána töltődik be az OP Firewall. Eddig két gépre tettem fel a 4.0 verziót és mind a két gépen ugyanezt tapasztalom. Aszem írok is egy feedbacket az Agnitumnak.

Szerkesztette: McElroy 2006. 09. 29. 16:30 -kor

#2391 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 17:18

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 17:29

Na egy gond azért van. Még a 3.51-nél is tovább tart amíg betöltődik és teljesen feláll. És ezt is nagyon furcsán adja elő, ahogy bebootol a gép és szépen bejön a windows desktop, taskbar és a többi, szokásos rendszerinduláskor betöltődő program, várni kell pár másodpercet és csak utána töltődik be az OP Firewall. Eddig két gépre tettem fel a 4.0 verziót és mind a két gépen ugyanezt tapasztalom. Aszem írok is egy feedbacket az Agnitumnak.

Outpost forum 1
Outpost forum 2
"Légy szerény mint én..."

#2392 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 18:35

Igen, az elsőt én írtam.  :D

#2393 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 19:03

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 19:35

Igen, az elsőt én írtam.  :D

:D
"Légy szerény mint én..."

#2394 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 20:21

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 17:29

A helyi kapcsolatok tulajdonságainál állítsd a TCP/IP kapcsolatot fix ip címre, akkor a DHCP szolgáltatás kikapcsolódik, és a rendszer induláskor nem fog annyit makizni.

#2395 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 22:20

Nálam az RC3 a Pannon és a Budapestbank oldalán teljesen leterhelte a procit (Opera és Firefox). A véglegesnél is fennáll ez a probléma?

#2396 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 30. 09:29

Gamerek figyelem!
Ha van olyan, aki telepítette az Outpost 4-et, próbálja már ki, hogy a legújabb starforce védelemmel ellátott játékok mennek e? A tiszta kód nem fut az anti-leaking miatt. Ritkán szoktam játszani, ezért nem tudom, hogy ez csak tesztelési hiba, vagy állandó.

#2397 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 30. 11:16

Idézet: FHD - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 15:09

Ismerve az orosz programozók képességeit, nem meglepő. :rolleyes:
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2398 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 30. 11:36

Idézet: eddie - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 23:20

Nálam az RC3 a Pannon és a Budapestbank oldalán teljesen leterhelte a procit (Opera és Firefox). A véglegesnél is fennáll ez a probléma?

Én semmi ilyesmit nem tapasztalok. Amugy miért az rc3-al szenvedsz még?  :D Azóta sokat javítottak, bátran telepítsd a véglegest.

#2399 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 30. 11:37

Idézet: FHD - Dátum: 2006. szept. 30., szombat - 10:29

Gamerek figyelem!
Ha van olyan, aki telepítette az Outpost 4-et, próbálja már ki, hogy a legújabb starforce védelemmel ellátott játékok mennek e? A tiszta kód nem fut az anti-leaking miatt. Ritkán szoktam játszani, ezért nem tudom, hogy ez csak tesztelési hiba, vagy állandó.

Melyik játékban van starforce védelem? Mondj egyet és ha fent van nálam akkor meglesem.

#2400 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 30. 12:59

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. szept. 30., szombat - 11:36

Én semmi ilyesmit nem tapasztalok. Amugy miért az rc3-al szenvedsz még?  :D Azóta sokat javítottak, bátran telepítsd a véglegest.

Köszi! Felrakom.
Amikor kipróbáltam, csak az volt még elérhető. De vissza kellett raknom a 3.51-est emiatt.

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.