HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat???

#2541 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 20. 05:30

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 22:57

kicsit bővebben??

Kb. 40 mega feletti tömörített állományoknál borzasztóan belassul. Mindenáron letöltés közben akarja ellenőrizni a tömörítvényt.

#2542 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 07:27

Idézet: FHD - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 21:15

:banghead:  :spirit:  :burr:

Nem hiszed el mi? nagy szakember lehecc.....  :D  :D  :D  :D

Nem baj más fórumon ezzel tisztába vannak a szakik.  :reklamacio:

:D  De hogy boldog légy hozok én neked szakit aki ezt tanúsítja.  :D

csak az nem most lesz hanem későbben.

Szerkesztette: Airbus A380 2006. 10. 20. 07:35 -kor

#2543 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 09:14

Idézet: FHD - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 14:33

Opera: 80-83-ig a HTTP-hez, 443 a HTTPS-nek. Proxy is kell néha, ezért 3128, 8008, 8080. Ha valami új is bejátszik, majd bőviti. Mivel a reklámproxyk a 8081-en dolgoznak, az úszkáló ablakok száma jelentősen csökken.

Én is OP FW-t használok. Akkor ezt a 8081-es portot tiltsam? (Most tudtam meg ezt uszkálós reklámos dolgot).
ill. még egy kérdés. Az OP beépitett kémprogram szűrő/keresőről mi a véleményed? Mert én nem tettem fel mellé más spyware progit. (Virusirtó: NOD32, antireklám :) Ad Aware SE. )
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#2544 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 10:27

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 19:24

De simán utánna tuttok nézni a neten más fórumokba.

Értedtem Főnnököm!
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2545 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 10:45

Néhány újabb csodaszép behatoló:

E:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Acidinternetmediaref\PokeInter.exe -
a variant of Win32/TrojanDownloader.Swizzor trojan - deleted

E:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Acidinternetmediaref\sectsign.exe -

E:\Documents and Settings\All Users\Application Data\style stop soap skip\Wait pure.exe -

E:\Documents and Settings\hetedik\Application Data\Gpl fast eq\64 PLATFORM PING.exe -

E:\Documents and Settings\hetedik\Application Data\Gpl fast eq\Infocoolbibwipe.exe -
Win32/TrojanDownloader.Swizzor trojan - deleted

E:\Documents and Settings\hetedik\Application Data\Gpl fast eq\snptrgmj.exe - a
variant of Win32/TrojanDownloader.Swizzor trojan - deleted

E:\Documents and Settings\hetedik\Application Data\Gpl fast eq\WarnMixJump.exe -
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2546 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 14:40

Idézet: akaido - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 11:45

E:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Acidinternetmediaref\PokeInter.exe -

E:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Acidinternetmediaref\sectsign.exe -

E:\Documents and Settings\All Users\Application Data\style stop soap skip\Wait pure.exe -

E:\Documents and Settings\hetedik\Application Data\Gpl fast eq\64 PLATFORM PING.exe -

E:\Documents and Settings\hetedik\Application Data\Gpl fast eq\Infocoolbibwipe.exe -

E:\Documents and Settings\hetedik\Application Data\Gpl fast eq\WarnMixJump.exe -

Valóban. De érdemes elgondolkodni, hogy miért is van ennyi behatoló.

A géped kémprogramokkal van elborítva. A trójaiak csapatos megjelenése ezeknek a kémprogramoknak köszönhető! A trójaiakat ezek a kémprogramok töltötték le ugyanis. Ők nyitottak a gépen egy kiskaput, ahol áramlik be a szemét.

Figyeld csak meg az elérési utakban a mappák neveit:

E:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Acidinternetmediaref\
E:\Documents and Settings\All Users\Application Data\style stop soap skip\
E:\Documents and Settings\hetedik\Application Data\Gpl fast eq\

A 'E:\Documents and Settings\hetedik\Application Data\' és a 'E:\Documents and Settings\All Users\Application Data\' mappában tárolják a különböző programok a (felhasználónkénti, illetve a minden felhasználóra érvényes) beállításaikat, működésükhöz szükséges adatokat.

Az ebben található mappák neve önmagáért beszél! (Acidinternetmediaref, style stop soap skip...) Ezeket kémprogramok hozták létre. Ők töltötték le a trójaiakat a háttérben!

A végső cél tehát nem a trójaiak kiírtása! Az csak "tüneti kezelés". A kémprogramoktól kell megszabadulni, de gyorsan, mert később még rosszabb lesz! Javaslom, hogy szerezz néhány kémprogramírtót, és futtasd le! Az aláírásomban van egy link: "Féregírtás". Az ott leírtakat csináld végig pontosan lépésről lépésre!

Szerkesztette: Suricated 2006. 10. 20. 14:42 -kor

#2547 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 15:13

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 8:27

.....

LoL!!! :D

#2548 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 15:25

Avast home tényleg tartalmaz spyware protection-t meg hasonlót, csak elég limitált és kezdetleges formában. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2549 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 17:01

FHD: (de a többi "gurunak" is szól!)

Nem akarsz véletlenül a buzz.hu -n indítani egy blogot? :D Nagyon értesz a szakmádhoz, és ide a fórumba is rengeteg hasznos dolgot írtál, például az előző oldalon a tűzfalak helyes beállítását, az engedélyezett portokat, a különböző progik tesztjeit... :up: Szerintem ezek az információk mindenki számára jól jönnek, főként a kezdőknek. A blogon összegyűjthetnéd ezeket a fórumon írt információmorzsákat. Nem is blog lenne, hanem afféle tudásbázis, progigyűjtemény, vagy tudom is én... (akár a fórumból copy+paste...) De szerintem nagyon hasznos lenne. Arról nem is beszélve, hogy így minden információ, amelyet tudnunk kell(ene) a hálózatvédelemről, módszerekről, programokról, egy helyen lenne összegyűjtve, így gyorsabban kereshető, hozzáférhető.

Szerintem gondold meg!
Üdv!
:D

Szerkesztette: Suricated 2006. 10. 20. 17:06 -kor

#2550 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 17:11

Én jelenleg ott tartok, hogy windows beépített... :) Eszem ágában nincsen feltenni ilyen hobbi tűzfalat, szívtam velük eleget.  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#2551 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 17:19

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 18:11

Én jelenleg ott tartok, hogy windows beépített... :) Eszem ágában nincsen feltenni ilyen hobbi tűzfalat, szívtam velük eleget.  :Đ

Én szintén. Kipróbáltam néhányat, de hogy-hogynem mindig visszatértem az XP beépített tűzfalához.

Jó az.  :)  (Tényleg jó! :D )

#2552 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 17:27

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 18:19

Én szintén. Kipróbáltam néhányat, de hogy-hogynem mindig visszatértem az XP beépített tűzfalához.

Jó az.  :)  (Tényleg jó! :D )

És milyen jó lesz a Vista-é. :)

#2553 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 17:31

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 14:40

Valóban. De érdemes elgondolkodni, hogy miért is van ennyi behatoló.

A géped kémprogramokkal van elborítva. A trójaiak csapatos megjelenése ezeknek a kémprogramoknak köszönhető! A trójaiakat ezek a kémprogramok töltötték le ugyanis. Ők nyitottak a gépen egy kiskaput, ahol áramlik be a szemét.

Figyeld csak meg az elérési utakban a mappák neveit:

E:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Acidinternetmediaref\
E:\Documents and Settings\All Users\Application Data\style stop soap skip\
E:\Documents and Settings\hetedik\Application Data\Gpl fast eq\

A 'E:\Documents and Settings\hetedik\Application Data\' és a 'E:\Documents and Settings\All Users\Application Data\' mappában tárolják a különböző programok a (felhasználónkénti, illetve a minden felhasználóra érvényes) beállításaikat, működésükhöz szükséges adatokat.

Az ebben található mappák neve önmagáért beszél! (Acidinternetmediaref, style stop soap skip...) Ezeket kémprogramok hozták létre. Ők töltötték le a trójaiakat a háttérben!

A végső cél tehát nem a trójaiak kiírtása! Az csak "tüneti kezelés". A kémprogramoktól kell megszabadulni, de gyorsan, mert később még rosszabb lesz! Javaslom, hogy szerezz néhány kémprogramírtót, és futtasd le! Az aláírásomban van egy link: "Féregírtás". Az ott leírtakat csináld végig pontosan lépésről lépésre!

Köszönöm a tanácsot. :up: Eddigi intézkedéseim, amelyeket elkövetek már huzamos idő óta:
1. Ad-aware(nem találta meg a "rosszfiúkat"!)
2. Spy-Bot Search(rezidensen is megy, ez sem talált semmit!)
3. Ewido(a pajzsa is műxik, ez sem talált semmit!!)
4. A Nod32 On-Demand virnykergető találta 3 gépen ezeket. Ennél többet -az általam is ismert wigwam linkben leírtak- sem tudnék hozzátenni.
A sok behatolás egyik oka lehet, hogy nincs semmilyen szerverünk, a másik a nem felelős internethasználat, amit megpróbálok kordában tartani, de nem mindig én dolgozom abban a gépteremben, ahol a behatolások előfordulnak.
Az IE előzményeit 0 napig őrzi meg a progi, az összes előzményt, sütit, cache-t kipucolom, mielőtt nekifutok a mindennapi MEO-nak.

Szerkesztette: akaido 2006. 10. 20. 17:39 -kor

#2554 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 18:02

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 15:25

Avast home tényleg tartalmaz spyware protection-t meg hasonlót, csak elég limitált és kezdetleges formában. :)

Én nem azt álítom hogy profi!!!! Csak hogy van benne...

#2555 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 18:04

Idézet: akaido - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 10:45

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:

:D  :D

Nekem az Agnitum melledt ilyenek nincsek pedig néha megnézek pár hm.. oldalt mégis se a nod se az avast! se a spyware terminátor semmitse talál.  :D

Szerkesztette: Airbus A380 2006. 10. 20. 18:06 -kor

#2556 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 18:34

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 10:14

Én is OP FW-t használok. Akkor ezt a 8081-es portot tiltsam? (Most tudtam meg ezt uszkálós reklámos dolgot).
ill. még egy kérdés. Az OP beépitett kémprogram szűrő/keresőről mi a véleményed? Mert én nem tettem fel mellé más spyware progit. (Virusirtó: NOD32, antireklám :) Ad Aware SE. )

Használd Block most módban. Nem kell külön tiltani. A log időnkénti átnézése elárulja, hogy hova akart csatlakozni, pl. warlog.info
A beépített kereső jó, mivel a Tauscan az alapja. Bátran használhatod.

#2557 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 18:40

Idézet: akaido - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 11:45

Van nálatok spanyol vagy portugál szak? Ez a szemét Délamerikából jön. A registryben az autostartot vedd nagytakarítás alá.

#2558 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 18:47

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 18:01

FHD: (de a többi "gurunak" is szól!)

Nem akarsz véletlenül a buzz.hu -n indítani egy blogot? :D Nagyon értesz a szakmádhoz, és ide a fórumba is rengeteg hasznos dolgot írtál, például az előző oldalon a tűzfalak helyes beállítását, az engedélyezett portokat, a különböző progik tesztjeit... :up: Szerintem ezek az információk mindenki számára jól jönnek, főként a kezdőknek. A blogon összegyűjthetnéd ezeket a fórumon írt információmorzsákat. Nem is blog lenne, hanem afféle tudásbázis, progigyűjtemény, vagy tudom is én... (akár a fórumból copy+paste...) De szerintem nagyon hasznos lenne. Arról nem is beszélve, hogy így minden információ, amelyet tudnunk kell(ene) a hálózatvédelemről, módszerekről, programokról, egy helyen lenne összegyűjtve, így gyorsabban kereshető, hozzáférhető.

Szerintem gondold meg!
Üdv!
:D

Köszönöm a bizalmat  :respect:
Sajnos a szerződésem kőkemény, amint beazonosítható leszek, ki kell szállnom. Ez blog esetén kb. 3 perc. Te viszont elindíthatod, és nyugodtan átvehetsz bármit, amit jónak találsz  ;)

#2559 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 18:47

Idézet: FHD - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 18:40

Van nálatok spanyol vagy portugál szak? Ez a szemét Délamerikából jön. A registryben az autostartot vedd nagytakarítás alá.

Latinokból csak a "gyengébbik nem" megengedett nagyobb mennyiségben és minőségben. :)
Az autostartot is végignyálaztam, de ismeretlen progit nem találtam. Na majd csökkentett módban is lészen prósza.

#2560 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 18:50

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 18:11

Ha kifelé nem kell fognod semmit, akkor jó az is. De egy routert ajánlanék azért elé.

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.