HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... III. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Blade44 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 22. 18:19

Köszönöm a hozzászólásokat, akkor maradok amd vonalon.
Csak elgondolkodtatott a p4 hyper threading-ja, bár később cserélhetek procit egy x2 re :)

Még egy kérdés, a 3200+ os a64-ek mennyire tuningolhatók általában, esetleg gyári hűtővel?
C2d e6400@3ghz,4Gb ddr2/800, ati hd4850
HP Tx1000
Iphone 3g
justmusic.fm
"Sínen vagyok mint,József Attila"

#342 Felhasználó inaktív   Matt23 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 22. 21:53

Sziasztok,
egy kis segítségre lenne szükségem. Több okból is elkelne az alaplapom frissitése, de procit nem akarok cserélni. A mostani lapom, socket 478-as foglalattal van, és egy celeron 2,6os proci megy benne. Tehát egy jó, stabil lap kellene csak nem tudom hogy melyiket válasszam, ehhez kérném a segítségeteket. Lehetőleg olyan lap kellene, ami nem is túl drága, illetve hogy pár évig még nyugodtan használhassam. Ami kell: AGP 8x, belső USB csatlakozás (lehetőleg 2x2), firewire (jó ha van), LAN (ha lehet gigabites), SATA csati, integrált hang (ami fontos hogy rendelkezzen előlapi kivezetéssel). Hát tömören ennyi. Ha lehet konkrét lapokat ajánljatok, amik már beváltak! Köszi!

#343 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 21:56

Mire akarod használni?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#344 Felhasználó inaktív   Matt23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 22:22

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 22:56

Mire akarod használni?

Leginkább dolgozni szoktam rajta (ez az elsődleges szempont, igy később ha lecserélem akkor egy jó munkagép legyen), NET, és egy pici játék is néha beszokott csúszni, de az a mostani konfigommal is jól megy, ezért nem terveztem proci váltást.

#345 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 22:28

Milyen progival akarsz dolgozni?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#346 Felhasználó inaktív   Matt23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 22:35

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 23:28

Milyen progival akarsz dolgozni?

Semmi kül. office, net, néha képszerkesztő, tehát tényleg semmi különleges nincs benne. A mostani konfigomban még van egy tv tuner, esetleg még ez számíthat. A lényeg hogy tényleg jó legyen, és ne legyen vele sok gond, mert a mostani egy hót stabil konfig, egyedül a csatlakozások száma kevés nekem rajta.

#347 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 23:14

Idézet: Matt23 - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 23:35

Semmi kül. office, net, néha képszerkesztő, tehát tényleg semmi különleges nincs benne. A mostani konfigomban még van egy tv tuner, esetleg még ez számíthat. A lényeg hogy tényleg jó legyen, és ne legyen vele sok gond, mert a mostani egy hót stabil konfig, egyedül a csatlakozások száma kevés nekem rajta.

Nem tudod megoldani egy bővítőkártyával a csatlakozások számának növelését? Talán olcsóbban kijönnél, mint egy új alaplappal.
... a trip back in time is all I need ...

#348 Felhasználó inaktív   Matt23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 23:19

Idézet: Telcontar - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 0:14

Nem tudod megoldani egy bővítőkártyával a csatlakozások számának növelését? Talán olcsóbban kijönnél, mint egy új alaplappal.

1, Ha szerzel nekem olyan bővitőkártyát amin van belső usb csatlakozás és audio csatlakozás akkor leborulok elötted!
2, Ha meg van rá pénzem akkor meg nem tök mindegy? A régi lapot majd ugyis eladom, bár nagyon a szivemhez nőtt.

#349 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 00:25

Idézet: Matt23 - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 22:53

egy kis segítségre lenne szükségem. Több okból is elkelne az alaplapom frissitése, de procit nem akarok cserélni. A mostani lapom, socket 478-as foglalattal van, és egy celeron 2,6os proci megy benne. Tehát egy jó, stabil lap kellene csak nem tudom hogy melyiket válasszam, ehhez kérném a segítségeteket. Lehetőleg olyan lap kellene, ami nem is túl drága, illetve hogy pár évig még nyugodtan használhassam. Ami kell: AGP 8x, belső USB csatlakozás (lehetőleg 2x2), firewire (jó ha van), LAN (ha lehet gigabites), SATA csati, integrált hang (ami fontos hogy rendelkezzen előlapi kivezetéssel). Hát tömören ennyi. Ha lehet konkrét lapokat ajánljatok, amik már beváltak! Köszi!

Asus P4P800-E Deluxe?

[szerk:]Bar, ezen sincs belso FW port, csak hatlapi.
De ha errol, lemondasz, meg 4 helyett megelegszel 2 SATA-val, akkor eleg a sima P4P800 is, azon is van belso hangkivezetes+4 USB.
(Felteve, ha meg lehet valahol kapni, mivel arlistakon mar csak a herelt P4P800-X-et lehet latni, amin csak 4 PCI slot van, meg nincs gigabit ethernet. Belso USB+hang azon is alap.)

Szerkesztette: nyunyu 2006. 04. 23. 00:43 -kor

#350 Felhasználó inaktív   Matt23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 08:58

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 1:25

Asus P4P800-E Deluxe?

[szerk:]Bar, ezen sincs belso FW port, csak hatlapi.
De ha errol, lemondasz, meg 4 helyett megelegszel 2 SATA-val, akkor eleg a sima P4P800 is, azon is van belso hangkivezetes+4 USB.
(Felteve, ha meg lehet valahol kapni, mivel arlistakon mar csak a herelt P4P800-X-et lehet latni, amin csak 4 PCI slot van, meg nincs gigabit ethernet. Belso USB+hang azon is alap.)

Thx! Megnézegettem az asus alaplapjait, én az SE verziót néztem ki :) Elég megbízhatóak ezek a lapok?

#351 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 12:06

Anno egy jo regi P4P800 Deluxe integralt RAID vezerlojevel szoptunk egy kort, mivel egy fel Pestet romba donto aramszunet utan elszallt az egyik vinyo a RAID-1 tombbol, aztan sehogy sem birtam eletet lehelni a tombbe, jott a Win reinstall :( (szerencsere volt backup az adatokrol a masik gepen...)

Aztan fel evre ra az IDE vezerloje kezdett szarakodni, nem minden vinyo kombinacioban lehetett ra Win-t telepiteni. (Pl. egy master vinyoval nem, master vinyo+slave CD-vel sem, csak master vinyo+slave vinyoval, CD secondary slave-nek kotve.)

Nyilvan ez egyedi eset volt, rafoghato az aramingadozasra is, mivel a komoly szunetmentes beszerzese elott igen durvan ugralt a feszultseg a konnektorban. (160-210V)

Nakker nem cserelte, gondolom probaltak 5 percet, radugtak egy vinyot, BIOS latta, aztan rairtak, hogy "Test OK".

Ugyfelnek persze csereltuk egy P4P800-E Deluxe-ra, biztos ami biztos alapon, nehogy megint szombat hajnalban kelljen szervert szerelnem egy hirhedt lokalban. (Miert mindig en fogom ki oket :omg: )

Egyebkent kellemes lapnak tunt az -E Deluxe, egyelore fel ev alatt egyszer sem fagyott ki 24/7 uzemben.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 04. 23. 12:08 -kor

#352 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 07:31

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék. Találtam egy nagyon klassz kis lapot - ASUS A8V-XE - de még sehol nem lehet Mo-n kapni. Még az otthoni deszkám, a jó kis ASRock 939Dual-SATA2 tudja ezeket az adatokat:
- AMD-s tokozás (mindegy, hogy 754, vagy 939),
- SATA2 vezérlő,
- PCI-E vga slot,
- gyárilag passzív chipsethűtés.
Tudnátok-e alternatívát?
Köszönöm!

Szerk.: egy éjszaka alatt elfelejtettem gépelni :Đ:(

Szerkesztette: ChRiS_RS 2006. 04. 24. 07:32 -kor

A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
---
AMD everywhere
---

#353 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 07:43

Idézet: Blade44 - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 19:19

Még egy kérdés, a 3200+ os a64-ek mennyire tuningolhatók általában, esetleg gyári hűtővel?

Zárt házban gyári hűtővel a 3200+ Venice 0% CPU használat mellett képes volt 32°C-ot produkálni álló ventivel. :)
Innentől kezdve sztem elég magasan lehet a határa ;)
(3500+ teljesítményére biztos simán futja... az asszem 2200MHz... tehát 400MHz többlet)

Szerkesztette: Smooth 2006. 04. 24. 07:43 -kor

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#354 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 13:27

Szeretnék összerakni egy jó kis digitalizáló stúdiót  megfizethető árakon.
Gondolok itt arra,hogy VHS filmeket szeretnék DVD-re eltárolni, de elötte ha kell simán tudjam szerkeszteni,vágni a digitalizált anyagokat.
Processzor az szerintem legyen s939 Athlon64-es 3000+ környékén, mivel a 754 inkább játékra termett...
Min 512, de a legjobb szerintem 1GB RAM.
Kérdés > elég egy int. VGA ?
És milyen tuner/digitalizáló kártyákat érdemes megvenni?

#355 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 15:21

Idézet: Prometheus - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 14:27

Szeretnék összerakni egy jó kis digitalizáló stúdiót  megfizethető árakon.
Gondolok itt arra,hogy VHS filmeket szeretnék DVD-re eltárolni, de elötte ha kell simán tudjam szerkeszteni,vágni a digitalizált anyagokat.
Processzor az szerintem legyen s939 Athlon64-es 3000+ környékén, mivel a 754 inkább játékra termett...
Min 512, de a legjobb szerintem 1GB RAM.
Kérdés > elég egy int. VGA ?
És milyen tuner/digitalizáló kártyákat érdemes megvenni?

Csak egy kérdés (mert nálunk ez bevállt, pedig ugyanezen gondolkoztunk)... asztali DVDRW gondolata fel sem merült? esetleg combo...
40k körül már vannak sima, egyszerű kütyük, VHSre köthetők... HDD-sek kicsit magasabb áron.. illetve (ha nem olyan a készülék, amivel lehet szerkeszteni), akkor egy egyszerű gépen (digitalizáló kártya nélkül) a megírt DVDről leszedheted a filmet szerkeszteni...
De ez csak költség kímélő tipp :)

[szerk]
Nem néztem utána, de javaslom neked... tudtommal egy használható pro digitalizáló kártya 100k környékén lehet  :think:
Vett anno ismerősöm is egyet 20ért :D Végülis jobban járt a DVDRW-vel. (még a kártyára kidobott pénzzel is)

Szerkesztette: Smooth 2006. 04. 24. 15:24 -kor

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#356 Felhasználó inaktív   Matt23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 16:29

Bocs hogy nagyon láma vagyok, de kétségek merültek fel bennem!
MSI 875P Neo-FISR alaplapban menni fog az én 2,6-os celeron northwood procim? A foglalatok stimmelnek, de a többihez láma vagyok.

#357 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 18:04

875 chipset MEG megy 400-as FSB-ju procival.
915 mar nem. (szoptunk is vele egy kort, amikor Northwood cerkakat vett a fonokom tevedesbol...)

#358 Felhasználó inaktív   Matt23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 18:31

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 19:04

875 chipset MEG megy 400-as FSB-ju procival.
915 mar nem. (szoptunk is vele egy kort, amikor Northwood cerkakat vett a fonokom tevedesbol...)

Thx!
Akkor tuti nem lesz vele gáz? Csak mert az msi honlapján nem tüntette fel a celeronokat, mint kompatibilis procik. Az fsb-hez és hasonló dolgokhoz meg hülye vagyok. Nem tudnál egy oldalt, ahol ezeket a dolgokat megtanulhatnám?

#359 Felhasználó inaktív   Matt23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 18:56

Idézet: Matt23 - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 19:31

Thx!
Akkor tuti nem lesz vele gáz? Csak mert az msi honlapján nem tüntette fel a celeronokat, mint kompatibilis procik. Az fsb-hez és hasonló dolgokhoz meg hülye vagyok. Nem tudnál egy oldalt, ahol ezeket a dolgokat megtanulhatnám?

Megtaláltam végre a kompatibilis procikat :) Megnyugodtam! Azért az okosításra még kiváncsi vagyok, hol tudnék utána nézn ezeknek a dolgoknak?

#360 Felhasználó inaktív   looser13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 00:24

Sziasztok!  Új gép vásárlása előtt állok és hosszas meditálás (rengeteg teszt és fórumhozzászólás elolvasása) után összeállítottam egy konfig tervezetét. A véleményeteket szeretném kikérni, mit lenne célszerű esetleg módosítani benne. A konfig összeállításában az alábbi célok vezéreltek:
1./ Stabil, betonbiztos gép legyen.
2./ Az ár/teljesítmény viszony jó legyen.
3./ Fontos szempont, hogy csendes legyen. Csak a feltétlenül szükséges helyen (tápegység, processzor) legyen ventillátor.
4./ Az alaplapon legyen legalább 3db használható hagyományos PCI foglalat.
5./ Ha már új gép, akkor PCI-E -s legyen a VGA.

Játszani nem akarok vele. Húzni nincs szándékomban. Napi 12-14 órában fog működni. Munkára (szoftver fejlesztés), internetezésre és (ritkán) PhotoShop + videó-vágásra szeretném használni. 

A tervezett konfig:

Gigabyte GA-8I945P-G alaplap
Intel P4 (531) 3.0GHz /800MHz
2*512 Mbyte DDR2 a dual channel-hez (?)
Gigabyte Radeon X1300 Pro    vagy  Sapphire Radeon X1300
Samsung SATA2 200Gbyte 8M
NEC 4551 LabelFlash DVD író
Chieftec 400 vagy 420 Wattos tápegység

Sokat vívódtam az összeállításnál. Eddig mindig Intel processzorom volt. Sok jót hallottam ezért eldöntöttem, hogy most platformot fogok váltani. A Venice magos Athlon64 3000+ -hoz kerestem napokon keresztül alaplapot, de nem találtam olyant, ami megfelelt volna minden feltételnek. Hangos alaplapi ventillátor (a legtöbbnél), nem volt 3 szabadon használható PCI vagy nem PCI-E -s volt a VGA. A VIA chipkészletesekről elképesztő történeteket hallottam. Az NF4 -eseket  - már ahol passzív hűtés volt (Gygabyte) - csak azbesztkesztyűben lehet megérinteni. Mindezek után döntöttem úgy, hogy akkor marad az Intel.

Kérdésem a fenti konfiggal kapcsolatban:
1./ Érdemes lenne-e némelyik egységet másra váltani a felsoroltak közül?
2./ Milyen RAM-ot érdemes hozzá venni? Az alaplapról azt írják, hogy "dual channel DDR2 667 memory architecture", a processzorról (D531) pedig ezt: "Dual Channel DDR2 400/533".
- milyen márkát célszerű?
- érdemes-e ragaszkodni, hogy párba válogatott (kit) legyen vagy elég két látszólag egyformát megvenni?
- érdemes-e 667 -est venni az esetleges jövőbeni fejlesztés érdekében?
3./ A 400 Wattos Chief tápegység teljesítménye elég lesz-e a konfig működéséhez?
4./ A felsorolt két VGA között (két gyártó) van-e a megbízhatóság szempontjából érdemi különbség? 

Előre is köszönöm a válaszokat!

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.