Sziasztok!
Új gép lesz (talán), egyelőre csak nézegetem a lehetőségeket. Otthonra lesz a gép, fő profil főleg játék, filmezés, de a játék a lényeg. Ami "biztos", a proci: s939 A64 3200+ (Venice). Ő lenne tuningolva amíg lehet, később csere X2-re. Emellé kellene nekem ram, gondolom nem ártana kicsit tuningosabb, mondjuk Kingmax hardcore-t (ddr500) láttam több helyen jó árban , de sajna mindenhol csak 512-es modulokat. Mennyiségre ugye 2gigát szeretnék, de akkor már inkább 2x1gigás modult mint 4x512megásat, nem (erről felvilágosítana valaki?)? Plusz ugye alaplap, amiből szintén valami olyan kellene, ami bírja a tuningot, csak és kizárólag passzív hűtéssel rendelkezik. Firewire, SLI nem létszükséglet hogy legyen rajta, de mindenképpen legyen passzív a hűtése, és támogassa a duálmagos s939 procikat (bár ha jól tudom elvileg ezt minden 939-es lap tudja, max biosfrissítés kell neki).
Videókarinak egy 7900GT lenne a cél. Rendszervinyónak egy halk de gyors vinyó kellene. Nem ártana, ha nem lenne túl hangos az egész készség (ezért is ezt választottam, lásd alul...).
Szóval röviden összefoglalva:
1: Milyen passzív hűtésű 939-es tuninglapot 3200+ alá? (mondjuk kb 30k környékén legyen az ára)
2: Milyen és mennyi memóriát? (4x512, vagy 2x1024, ddr500 elég?)
3: Milyen rendszervinyót, ami TUTI halk?
4: Pedzegettem egy inteles gép összeállítását is, 805D procival, bár az AMD szimpatikusabb. Ettől függetlenül ha van rá ok, akkor nekem az is jó

A segítséget és jótanácsokat előre is köszönöm.