HWSW Informatikai Kerekasztal: hwsw.hu SETI@home csapat III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

hwsw.hu SETI@home csapat III. reméljük, nem egyedül vagyunk hülyék... Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#321 Felhasználó inaktív   NLD_Raptor 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 22. 06:56

Na egy jó dolog az új Boincban (setiben?). Figyelembe veszi a jelentési határidőket és aszerint dolgozza fel a csomagokat.  :)
Az itthoni gépem feldolgozta az első két csomit az 5.12-es klienssel. Időben majdnem ugyanazt hozta mint a "régi" setivel, viszont a Claimed Credit sokkal magasabb.

Ez egy régi seti szerinti csomag:
Done 3,271.25 7.25 7.25
Ez pedig az Enhanced csomi:
Done 3,841.81 14.48 pending

#322 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 07:03

Ez szép! Már viszonylag "nem sok" hiányzik hogy utolérjük a riválos magyar csapatot.:D:D

Hajrá!

#323 Felhasználó inaktív   NLD_Raptor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 07:32

Frissítettem az összes gépen 5.12-es opt kliensre, töltött is le mindhez csomit. Egyelőre működik.  :)

#324 Felhasználó inaktív   mar_tin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 22. 07:40

Idézet: Csirke - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 0:29

Viszon találtam ilyet (martin v. mar_tin):

A Maritn már foglalt volt a fórumon, de igen én vagyok.

Idézet

http://setiathome.be...ultid=328543606
5.2.13tx36 boinc, meg enhanced opt kliens!?!?

Nekem ebben a kombinációban egy deka csomagot nem töltött le. :(
Viszont akadt jópár error-os eredmény is.

Én ezt az appinfo.xml -t használom.

<app_info>
    <app>
        <name>setiathome_enhanced</name>
    </app>
    <file_info>
        <name>setiathome_5.11_windows_intelx86.exe</name>
        <executable/>
    </file_info>
    <app_version>
        <app_name>setiathome_enhanced</app_name>
        <version_num>511</version_num>
        <file_ref>
            <file_name>setiathome_5.11_windows_intelx86.exe</file_name>
            <main_program/>
        </file_ref>
    </app_version>
    <app>
        <name>setiathome_enhanced</name>
    </app>
    <file_info>
        <name>setiathome_5.15_windows_intelx86.exe</name>
        <executable/>
    </file_info>
    <app_version>
        <app_name>setiathome_enhanced</app_name>
        <version_num>515</version_num>
        <file_ref>
            <file_name>setiathome_5.11_windows_intelx86.exe</file_name>
            <main_program/>
        </file_ref>
    </app_version>
</app_info>

Az optimalizált kliens exe fájlát át kell nevezni setiathome_5.11_windows_intelx86.exe -re, hogy működjön.

Én így csináltam.

Megvártam míg elfogynak a régi seti csomagok, leállítottam a BOINC klienst, ezután a seti könyvtárból kitöröltem a régi appinfo.xml -t. BOINC újraindít, project frissítés, megvárni míg leszedi az új klienst, meg a csomagokat.
BOINC leállít. Opt. enhanced verzió bemásol a fenti xml -el együtt, exe -t átnevez, BOINC indít, és már működidk is. (A régi kliens bennmarad a könyvtárban azt ki lehet törölni kézzel.)

#325 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 09:58

Idézet: NLD_Raptor - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 16:54

És akkor ez hogy jöhetett ki?  :confused:

Done 2,210.02 12.43 pending
Done 7,789.69 12.99 12.99
Done 16,538.22 64.70 pending

Valahogy ezeknél nem stimmel az "elmélet".

En arrol a kreditrol beszelek, amit meg is kapsz...
Nalam az osszes megkapott kredit aranyban all az eltelt idovel (flops) az enchanced csomagok eseten.

Szerkesztette: Freddy 2006. 05. 22. 10:00 -kor

#326 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 10:20

The new enhanced application determines the actual number of floating point operations (fpops) that are used to crunch the work unit. This number is used to figure your credit. You will see little if any variation in the credits reported for work units processed on widely varying computers and operating systems.

Ez az enchanced faq-ban volt. Gondolom a fejlesztok mar csak tudjak hogy mennyi kreditet kapunk...
Lehet elbeszeltunk egymas mellett, ezek az eredmenyek nalam egy ugyanazon cpu-tol szarmaznak. Mint az fent olvashato, ha osszehasonlitunk egy ugyanazon wu-t kulonbozo gepeken, kb ugyanannyi kreditet kapunk erte. Az elony annal van, akinek gyorsabb a cpu-ja (tobb flops), mert hamarabb vegez, holott megkapja ugyanugy azt a kredit mennyiseget mint a lassabb cpu. Nalam abszolut ez a helyzet. A gepemen minden enchanced csomag elkeszulesi ideje, es a granted credit kozott egyenes aranyossag van.
5.4.9 boinc (gyari), es 5.12 crunc3r seti.
Es ez nem "elmelet", ez az en esetemben teny.

#327 Felhasználó inaktív   NLD_Raptor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 10:33

Idézet: Freddy - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 11:20

Lehet elbeszeltunk egymas mellett, ezek az eredmenyek nalam egy ugyanazon cpu-tol szarmaznak.
A gepemen minden enchanced csomag elkeszulesi ideje, es a granted credit kozott egyenes aranyossag van.

Már itt az elején hozzáteszem, megvitatjuk a dolgot és nem vitatkozunk, oké?  :respect:

Nállam viszont miért nem működik akkor az elméleted?
Ez ugyanaz a gép ugyanaz a kliens program és mégsincs meg az arányosság:

Done   5,038.13   12.43   12.43
Done 33,246.84   63.74   63.73
Done 45,311.11   28.09   28.09

Főképp az utolsó kettő aránya érdekes egymáshoz képest... :confused:

Szerkesztette: NLD_Raptor 2006. 05. 22. 10:42 -kor

#328 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 10:53

Ok  :respect:
aha, en is latom. Erdekes...
Nalad is 5.4.9 boinc, meg 5.12 cruncher van?
Milyen oprendszer? Bar "elvileg" mostmar tenyleg csak a flops-nek kene szamitani....
a 45ezer masodperces csomagra siman 60+ kellene...
Nem tudok mire gondolni...

Szerkesztette: Freddy 2006. 05. 22. 10:56 -kor

#329 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 11:04

Idézet: Freddy - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 10:20

Ez az enchanced faq-ban volt. Gondolom a fejlesztok mar csak tudjak hogy mennyi kreditet kapunk...
Lehet elbeszeltunk egymas mellett, ezek az eredmenyek nalam egy ugyanazon cpu-tol szarmaznak. Mint az fent olvashato, ha osszehasonlitunk egy ugyanazon wu-t kulonbozo gepeken, kb ugyanannyi kreditet kapunk erte. Az elony annal van, akinek gyorsabb a cpu-ja (tobb flops), mert hamarabb vegez, holott megkapja ugyanugy azt a kredit mennyiseget mint a lassabb cpu. Nalam abszolut ez a helyzet. A gepemen minden enchanced csomag elkeszulesi ideje, es a granted credit kozott egyenes aranyossag van.
5.4.9 boinc (gyari), es 5.12 crunc3r seti.
Es ez nem "elmelet", ez az en esetemben teny.

Ha Te StFreddy néven futsz a csapatban, akkor tudok a saját eredményeidből is ellenpéldát hozni az időbeli linealitás-'tény'-ed ellen (wu1: 13724.55sec/65.22(64.85)credit vs. wu2: 15380.88sec/58.87(58.87)credit), de ha belekeresek, akkor mindenkinél van/lehet ilyen. Mint én említettem, lehet, hogy a lebegőpontos műveletek alapján osztja a krediteket (bár eltérő BOINC verzió esetén ez változik, holott ehhez nem sok köze lehetne); de hogy nem idő alapján az is biztos. Én csak ezt bátorkodom említeni, és erre hoztam példát (mint ahogy NLD_Raptor is ezt tette).

#330 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 11:21

valoban, most vettem csak eszre. De ez a kulonbseg korantsem akkora mint Raptornal.
Magyarazat lehet:  nalam a boinc mindig fut, de csak minimalis prioritason. Ha pl jatszok 1-2 orat, akkor is megy, es kozben dolgozik valamennyit a csomagon is. Igy egy csomag szamitasi ideje tuti hosszabb lesz mintha ugy szamolna, hogy nem fut semmi mas, csak a seti. Errol az oldalrol nezve tenyleg nem jo az idobeli megkozelites, de azt tartom, hogyha csak seti fut (mint legtobbszor), akkor lehet latni az egyenes aranyossagot az ido es a flops kozott, bar lehet hogy szorassal.
Raptor: ezeket az eredmenyeket dual procis gepek csinaltak? Mert message boardon tobben is panaszkodnak ilyesmire, mint ami nalad elojott.

#331 Felhasználó inaktív   NLD_Raptor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 12:08

Idézet: Freddy - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 11:53

Ok  :respect:
aha, en is latom. Erdekes...
Nalad is 5.4.9 boinc, meg 5.12 cruncher van?
Milyen oprendszer? Bar "elvileg" mostmar tenyleg csak a flops-nek kene szamitani....
a 45ezer masodperces csomagra siman 60+ kellene...
Nem tudok mire gondolni...

5.5.0-ás SSE2-es Boinc, 5.12-es Crunch3r féle kliens, win Xp Pro, Prescott 2.8 HT-vel.

#332 Felhasználó inaktív   NLD_Raptor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 12:16

Idézet: Freddy - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 12:21

Magyarazat lehet:  nalam a boinc mindig fut, de csak minimalis prioritason. Ha pl jatszok 1-2 orat, akkor is megy, es kozben dolgozik valamennyit a csomagon is. Igy egy csomag szamitasi ideje tuti hosszabb lesz mintha ugy szamolna, hogy nem fut semmi mas, csak a seti.Raptor: ezeket az eredmenyeket dual procis gepek csinaltak? Mert message boardon tobben is panaszkodnak ilyesmire, mint ami nalad elojott.

Nekem ez a gépem mint fentebb írtam egy 2.8-as Prescott HT-vel, tehát szegről-végről dual-nak is mondható.  :)
De egyébként a dual core-os Pentium D és a dual Xeonos gépeknél is vannak ilyen érdekes érdekes dolgok.  :confused: Egyébként a kérdéses gépek nekem is 7/24-ben mennek.  :D

Én úgy gondolom, hogy várni kell még egy pár napot, addig lesz már elég értékelhető kész csomi, és majd meglátjuk mi lesz az eredmény. Azt gondolom, hogy kicsit gyorsan váltottak a fiúk "odaát" az Enhanced verzióra, és ebből vannak most problémáik.
Kisértetiesen emlékeztet ez a "fejetlenség" arra amikor elkezdtem áttérni a Classic-ról a Boincos verzióra.  :) 
Majd csak helyreáll minden... egyszercsak...  remélem...  :)

#333 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 12:45

Gyerekek, használ valaki boinc studiót? Érdekel, hogyan kalibrál, a trux-féle remekül csinálta, olyan jól belőtte a pontszámot, hogy általában az enyém volt a középső elfogadott :D
De most próbát teszek az új boinc+studio párossal, pozitívum, hogy nem akar állandóan hálózni, teleszemetelve az üzenetablakot hulladékkal.
Ha nem ír senki, akkor majd beszámolok idővel én :D
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#334 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 13:09

Idézet: NLD_Raptor - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 12:16

Nekem ez a gépem mint fentebb írtam egy 2.8-as Prescott HT-vel, tehát szegről-végről dual-nak is mondható.  :)
De egyébként a dual core-os Pentium D és a dual Xeonos gépeknél is vannak ilyen érdekes érdekes dolgok.  :confused: Egyébként a kérdéses gépek nekem is 7/24-ben mennek.  :D

Én úgy gondolom, hogy várni kell még egy pár napot, addig lesz már elég értékelhető kész csomi, és majd meglátjuk mi lesz az eredmény. Azt gondolom, hogy kicsit gyorsan váltottak a fiúk "odaát" az Enhanced verzióra, és ebből vannak most problémáik.
Kisértetiesen emlékeztet ez a "fejetlenség" arra amikor elkezdtem áttérni a Classic-ról a Boincos verzióra.  :) 
Majd csak helyreáll minden... egyszercsak...  remélem...  :)

Hat nem tudom, ezek szerint nekem egy regebbi boinc van. Ha 1-2 heten belul nem "javulnak" a dolgok, akkor erdemes lesz atragni a hivatalos seti forumokat, esetleg mindig frisebb kliensekkel probalkozni.

#335 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 13:43

Nem értem... Ti most akkor SETI@Home Team vagytok vagy Einstein@Home Team?? Mert a statnál ezt írja ki HWSW Einstein@Home Team

Szerk. Ja felfogtam a grafikonok alapján: Alapjában véve SETI de néha néha megy a többi is.

Szerkesztette: T.Packo2 2006. 05. 22. 13:46 -kor

#336 Felhasználó inaktív   NLD_Raptor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 13:47

Idézet: Freddy - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 14:09

Hat nem tudom, ezek szerint nekem egy regebbi boinc van.

Az 5.5.0-ás amit használok az a Crunch3r féle otimalizált Boinc, a tiéd gondolom a "gyári" hivatalos.  :)

#337 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 14:41

A statokat a http://setiathome.berkeley.edu/top_teams.p...redit&offset=40 oldalról nézitek?? És ha igen akkor a Total Creditet nézitek? Vagy honnan?

Szerkesztette: T.Packo2 2006. 05. 22. 14:42 -kor

#338 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 15:02

Idézet: T.Packo2 - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 14:43

Nem értem... Ti most akkor SETI@Home Team vagytok vagy Einstein@Home Team?? Mert a statnál ezt írja ki HWSW Einstein@Home Team

Szerk. Ja felfogtam a grafikonok alapján: Alapjában véve SETI de néha néha megy a többi is.

Nekem pl. csak a többi megy, de hát itt boincoznak a hwsw-sek :Đ
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#339 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 16:24

No nekem ebból az OPT. progikból nem lett semmi. Vagy nem tölt le csomagot vagy eldobja vagy nem csatlakozik a szerverhez. Lényeg hogy nem megy semmi... Most ezért képtelen voltam egy halom számítást eldobni de mostmár tudok: Nem kell kísérletezgetni

#340 Felhasználó inaktív   sZoMy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 22. 22:25

Nekem 5.4.9 van telepítve, majd miután lekapta az első csomagot kiléptem, utána felraktam a Crunch3r SSE3-at, meg az app.xml-t... ezután volt olyan gép amin azt írta hogy nincs csomag, de úgyhagytam őket és  durván 1órán belül elkezdték lekapni az új csomagokat!!!

Na most ott tartok, hogy SSE3-at optimailizálás aztán nagyjából 4x lassabban dolgozik mint korábban :( ez mindenkinél így van?
2,8-as Pentium-D-vel nézem most eddig ~1600-1800sec/csomag volt most meg ~8000sec/csomag, a 3,0-es P4-ünk 13-14000sec/csomag!!! :)

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.