HWSW Informatikai Kerekasztal: hwsw.hu SETI@home csapat III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

hwsw.hu SETI@home csapat III. reméljük, nem egyedül vagyunk hülyék... Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#861 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 19. 09:08

Idézet: Jocika - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 8:55

Na, kicsit szétnéztem a SETI fórumán, és találtam valamit, amit a hozzám hasonlók is használhatnak (HTTP internal server error ellen ez véd!!! :D):
[FIX] For those using optimized SETI app and can't get new work
Azóta már normálisan megy a SETI-m, és ténylegesen is vannak új csomagjaim is. :)

A linkhez kiegészítés:
Ha kaptál új csomagokat az eredeti SETI letöltése közben, akkor jó (sőt, nagyon jó), mert akkor tudsz dolgozni. Ha viszont nem, és az app_info.xml visszamásolása után akarsz letölteni, akkor valószínűleg megint nem fog sikerülni (nekem most épp "Scheduler request failed: failed sending data to the peer" hibaüzit dob); így újra végig kell majd játszani a fenti lépéseket...

#862 Felhasználó inaktív   potic 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 19. 13:06

Idézet: Jocika - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 7:55

Na, kicsit szétnéztem a SETI fórumán, és találtam valamit, amit a hozzám hasonlók is használhatnak (HTTP internal server error ellen ez véd!!! :D):
[FIX] For those using optimized SETI app and can't get new work
Azóta már normálisan megy a SETI-m, és ténylegesen is vannak új csomagjaim is. :)

Köszi a tippet, nekem bejött, végre letöltött 2 csomagot  :D  :respect:

Szerkesztette: potic 2007. 05. 19. 13:07 -kor

Az istenek erejét érzem végig folyni az eremben,
pedig csak egy csapdába csalt állat vagyok, vergődöm a veremben.

#863 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 16:26

Idézet: potic - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 13:06

Köszi a tippet, nekem bejött, végre letöltött 2 csomagot  :D  :respect:

Én negyvenig meg sem álltam. :D
Most vagy két-három napig még biztosan elleszek ezekkel. :)

#864 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 18:31

Rá lehet arra bírni a boinc klienst valahogy, hogy a már letöltött csomagokat dolgozza fel, de utána már ne töltsön le újat?

#865 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 18:41

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 19:31

Rá lehet arra bírni a boinc klienst valahogy, hogy a már letöltött csomagokat dolgozza fel, de utána már ne töltsön le újat?

Erre való a no new tasks parancs. :)
Szerk.: csak nem le akarod szedni?
Most nézem az aláírásod, a WCG függ a platformtól?
Ha lehet beszállnék a csapatba 1-2 géppel, BOINC-os klienssel.

Szerkesztette: Bucy 2007. 05. 19. 18:47 -kor

#866 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 20:15

Idézet: Bucy - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 19:41

Erre való a no new tasks parancs. :)
Szerk.: csak nem le akarod szedni?
Most nézem az aláírásod, a WCG függ a platformtól?
Ha lehet beszállnék a csapatba 1-2 géppel, BOINC-os klienssel.

Le akarom szedni, mert felraktam egy notira is, de az már túl lassú. WCG-t lehet nyomni boinc klienssel is (meg megvan windowsra a régi, UD-s alapú kliens is).
A "no new task"-ot hol találom? Linuxos, parancssoros kliensből is elérhető ez?

Szerkesztette: Sipi- 2007. 05. 19. 20:23 -kor

#867 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 20:44

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 21:15

Le akarom szedni, mert felraktam egy notira is, de az már túl lassú. WCG-t lehet nyomni boinc klienssel is (meg megvan windowsra a régi, UD-s alapú kliens is).
A "no new task"-ot hol találom? Linuxos, parancssoros kliensből is elérhető ez?

Kár, hogy a csapatnév ott a régi. Azért beszállok majd.

Wines, de szerintem egyezik:

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
© Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

D:\Util\BOINC>boinccmd --help

usage: boinc_cmd [--host hostname] [--passwd passwd] command

Commands:
--get_state                   show entire state
--get_results                 show results
--get_file_transfers            show file transfers
--get_project_status            show status of all attached projects
--get_simple_gui_info           show status of projects and active results
--get_disk_usage
--result url result_name {suspend | resume | abort | graphics_window | graphics
_fullscreen}
--project url {reset | detach | update | suspend | resume | nomorework | allowm
orework}
--project_attach url auth
--file_transfer url filename {retry | abort}
--set_run_mode {always | auto | never} duration
--set_network_mode {always | auto | never} duration
--get_proxy_settings
--set_proxy_settings
--get_messages seqno            show messages > seqno
--get_host_info
--acct_mgr_rpc url name password
--run_benchmarks
--get_screensaver_mode
--set_screensaver_mode on|off blank_time {desktop window_station}
--get_project_config url
--get_project_config_poll
--lookup_account url email passwd
--lookup_account_poll
--create_account url email passwd name
--create_account_poll
--quit

Szerkesztette: Bucy 2007. 05. 19. 20:46 -kor

#868 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 20:57

Idézet: Bucy - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 21:44

[...]
Wines, de szerintem egyezik:
[...]

Köszi. Nem tudtam, hogy a boinc_cmd -vel lehet ilyeneket állítgatni.

#869 Felhasználó inaktív   potic 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 19. 21:35

Idézet: Jocika - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 15:26

Én negyvenig meg sem álltam. :D
Most vagy két-három napig még biztosan elleszek ezekkel. :)

Úgy látszik a 2.2B SSE2 optimalizálást nem szereti a Seti server. Ha azzal futtatom, nem jönnek át új csomagok, nélküle megy minden simán, csak dupla annyi ideig tart  :mad:
Nincs erre valami megoldás  :confused:

Más:
Hogyan lehetne rávenni a Setit, hogy az összes számomra kiosztott csomagot (már vagy 60 db) letöltse a gépemre?

#870 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 21:46

inkább oldják meg a setisek hogy ne legyen probléma ha optimalizált klienst akarok használni...
Nevetséges már ez az egész, kezd a hócipőm tele lenni ezzel a sok töketlenkedéssel...
Nem fogom az alap seti klienst használni, mert 2x annyi idő 1 wu. Inkább lekapcsolom a gépemet.

#871 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 22:08

Idézet: Freddy - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 22:46

inkább oldják meg a setisek hogy ne legyen probléma ha optimalizált klienst akarok használni...
Nevetséges már ez az egész, kezd a hócipőm tele lenni ezzel a sok töketlenkedéssel...
Nem fogom az alap seti klienst használni, mert 2x annyi idő 1 wu. Inkább lekapcsolom a gépemet.

Azért megérthető, hogy a saját kliensek fejlesztésében ölik az energiát és nincs idejük minden barkács gyorsítóval nyűglődni.
Én ezt megértem és mivel nincs időm álandóan figyelni a gépeket, nem használok opti klienst amióta még az előzőek összeakadtak a CPDN-el és ráment pár hetem mire rájöttem.

#872 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 20. 16:43

Nem az a baj, hogy saját klienst erőltetnek. Az sem baj, hogy a külsős opt kliensekkel nem megy a rendszer.
Az viszont baj, hogy ők nem tudnak/akarnak normális optimalizált klienst csinálni! :(
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#873 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 20. 18:03

Potic, Freddy: feljebb (korábban) belinkeltem a leírást, amivel meg lehet oldani a csomagok letöltését, és lehet használni mellé az opti SETI-t (minek is linkeltem, ha már el sem olvassátok?)! Igaz, ezzel még nem fog automatikusan menni a letöltés (ennél jelenleg még meg kell csinálni minden wu letöltésnél az ott leírt lépéseket), de ha felemelitek a cache-t, és egyszerre letöltitek a maximális számú csomagot, akkor azzal egy pár napig simán el lehet számoltatni a gépet, és addig meg lehet, hogy megjavítják a szervert is.

Potic: amit eddig nem kaptál meg csomagokat, de elvileg kiosztott számodra a szerver, azt már nem fogod tudni leszedni sehogy (vagyis valahogy biztosan, de ahhoz nem 'egyszeri BOINC felhasználó'-nak kell lenned).

#874 Felhasználó inaktív   potic 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 20. 22:17

Idézet: Jocika - Dátum: 2007. máj. 20., vasárnap - 17:03

de ha felemelitek a cache-t, és egyszerre letöltitek a maximális számú csomagot, akkor azzal egy pár napig simán el lehet számoltatni a gépet

Jocika köszi a választ, de hogy tudom felemelni a cache-t ? :lama:
Most per pillanat az optimalizált kliens fut, töltöget fel meg le minden gond nélkül  :confused:
De a képernyővédőnél befagy. A Bionic könyvtárból már egy napja kiszedtem az .xml filet, de a feladatkezelő szerint mégis a KWSN_2.2B_SSE2 fut.  :confused: Gondolom ezért fagyogat a grafikus megjelenítő mert valami nem kóser, xml file nincs de mégis optimalizált a kliens.  :think:

#875 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 20. 22:37

Jocika: de igen, elolvastam, köszönöm.
Jelenleg nincs hangulatom pl naponta (vagy 2 naponta) kézzel intézni a letöltést...

Az az idegesítő az egészben, hogy ez a hiba már több napja fennáll és nem csinálnak semmit hogy megoldják...

#876 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 20. 23:32

Idézet: potic - Dátum: 2007. máj. 20., vasárnap - 22:17

Jocika köszi a választ, de hogy tudom felemelni a cache-t ? :lama:
Most per pillanat az optimalizált kliens fut, töltöget fel meg le minden gond nélkül  :confused:
De a képernyővédőnél befagy. A Bionic könyvtárból már egy napja kiszedtem az .xml filet, de a feladatkezelő szerint mégis a KWSN_2.2B_SSE2 fut.  :confused: Gondolom ezért fagyogat a grafikus megjelenítő mert valami nem kóser, xml file nincs de mégis optimalizált a kliens.  :think:

A SETI oldalán a "Your Account" oldalra belépve lehet a General preferences részen belül változtatni, hogy hány naponta csatlakozzon (azaz: kb. hány napra előre szedjen le csomagokat). Itt valamelyik beállítási lehetőségnél lehet megadni, hogy mennyit is szeretnél (nálunk pl. a 'default' 2 napra, a home 0,5 napra, school 6 napra, és a work 10 napra van beállítva), majd át kell menni a gépek listájához, és az adott gép tulajdonság oldalán alul lehet megadni (Location), hogy éppen az a projekt milyen beállítás szerint dolgozzon.
Szerk.: ajánlott az éppen még hátralévő csomagokat kéziben leállítani/felfüggeszteni, míg a letöltést meg nem csinálja az ember, és csak utána visszaindítani.

Ha a lépéseket rendesen végigvitted (app_info.xml átnevezése előtt leállítottad a BOINC-ot, majd utána visszaindítottad), akkor nem fog olyan klienst találni, amivel számolhatná a csomagokat, így nekiáll majd letölteni a régi-új SETI motort, majd (ha engedélyezve vannak az új csomagok letöltései) szed wu-kat is. Ha pedig elég csomagot sikerült bespályzolni (magonként 100 csomag a napi limit; nekem ennyi csomag bőven elég egy hétre - ha nincs tele pár másodperces unit-okkal), akkor - ismét BOINC leállítás mellett - lehet visszamódosítani az app_info.xml-t, és az opti motor fogja ismét számolni a csomagokat.

Hogy a grafikus megjelenító miért fagyogat, azt passzolom. Én nem szoktam képernyővédőt használni (inkább kikapcsolom a gépet, ha nem használom :)).

Szerkesztette: Jocika 2007. 05. 20. 23:35 -kor

#877 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 21. 10:34

Na, még egy hír a SETI-ről:

Idézet

May 20, 2007
We've been down since about 3pm Pacific because of further server problems.

Elvielg hajnal 1-kor még nem volt ilyen kint, így valószínűleg utána jött elő. Reménykedhetünk, hogy kijavítják az összes hibát. :)

#878 Felhasználó inaktív   potic 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 21. 14:33

Idézet: Jocika - Dátum: 2007. máj. 20., vasárnap - 22:32

A SETI oldalán a "Your Account" oldalra belépve lehet a General preferences részen belül változtatni, hogy hány naponta csatlakozzon (azaz: kb. hány napra előre szedjen le csomagokat). Itt valamelyik beállítási lehetőségnél lehet megadni, hogy mennyit is szeretnél (nálunk pl. a 'default' 2 napra, a home 0,5 napra, school 6 napra, és a work 10 napra van beállítva), majd át kell menni a gépek listájához, és az adott gép tulajdonság oldalán alul lehet megadni (Location), hogy éppen az a projekt milyen beállítás szerint dolgozzon.
Szerk.: ajánlott az éppen még hátralévő csomagokat kéziben leállítani/felfüggeszteni, míg a letöltést meg nem csinálja az ember, és csak utána visszaindítani.

Ha a lépéseket rendesen végigvitted (app_info.xml átnevezése előtt leállítottad a BOINC-ot, majd utána visszaindítottad), akkor nem fog olyan klienst találni, amivel számolhatná a csomagokat, így nekiáll majd letölteni a régi-új SETI motort, majd (ha engedélyezve vannak az új csomagok letöltései) szed wu-kat is. Ha pedig elég csomagot sikerült bespályzolni (magonként 100 csomag a napi limit; nekem ennyi csomag bőven elég egy hétre - ha nincs tele pár másodperces unit-okkal), akkor - ismét BOINC leállítás mellett - lehet visszamódosítani az app_info.xml-t, és az opti motor fogja ismét számolni a csomagokat.

Hogy a grafikus megjelenító miért fagyogat, azt passzolom. Én nem szoktam képernyővédőt használni (inkább kikapcsolom a gépet, ha nem használom :)).

Köszi a felvílágosítást, amint beindul a szerver, megnézem a beállításokat.  :respect:

#879 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 07:22

Na, tegnap beindult a szerver estefelé, és azóta működik. Viszont a 'szokásos' optimalizált gond még mindig megvan (akit érdekel, az olvashat róla bővebben a fórumjukban).

#880 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 07:55

Idézet: Jocika - Dátum: 2007. máj. 22., kedd - 7:22

Na, tegnap beindult a szerver estefelé, és azóta működik. Viszont a 'szokásos' optimalizált gond még mindig megvan (akit érdekel, az olvashat róla bővebben a fórumjukban).

Na, közben észrevettem valamit. Most csatlakozáskor már nem töltötte le az 5.15-ös SETI-t, hanem csak a csomagokat, és app_info.xml nélkül is az optimalizált SETI fut, ráadásul kapok wu-kat is (igaz, elég lassacskán, és apránként, mert leginkább 'No work from project' üzi jön). Remélem, ez már nem romlik tovább. :)

Egyébként a különbség a múltkori, és a mostani csatlakozásom között, hogy a múltkor nem volt SETI-s csomagom a BOINC-ban csatlakozás alatt, most viszont volt (így most letöltés után már nem is másoltam vissza az app_info.xml-t, megy a nélkül is)...

Szerkesztette: Jocika 2007. 05. 22. 07:56 -kor

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.