HWSW Informatikai Kerekasztal: hwsw.hu SETI@home csapat III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

hwsw.hu SETI@home csapat III. reméljük, nem egyedül vagyunk hülyék... Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#781 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 29. 14:27

Idézet: Bucy - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 11:34

Pedig SUX az egész ilyen szempontból! :mad:
Soha nem tudták ezt a problémát rendesen kezelni!  :reklamacio: Nekem az a szerencsém, hogy tudok másik proxy-t beállítani. :cool:

Nem azt mondom, hogy ami rossz, azt ne szidja (ha úgy tartja kedve, hiszen mindenkinek joga azt csinálni, amit akar :D), csak azt mondtam, hogy azért, mert egy feature nem úgy működik, ahogy régebben működött, azért az egész progit lehúzni nem biztos, hogy jó dolog. ;)

#782 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 14:46

Idézet: Jocika - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 15:27

Nem azt mondom, hogy ami rossz, azt ne szidja (ha úgy tartja kedve, hiszen mindenkinek joga azt csinálni, amit akar :D), csak azt mondtam, hogy azért, mert egy feature nem úgy működik, ahogy régebben működött, azért az egész progit lehúzni nem biztos, hogy jó dolog. ;)

Olvass vissza pár évet.  :D
A legelső BOINC kiadástól kezdve szenvedés van a proxy-val, az a csoda amelyikkel működött talán minden 10. Nem az a baj hogy az 5-ösben nem megy, hanem hogy a 0.0001 alpha óta nem megy. :(

#783 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 29. 15:13

Idézet: Bucy - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 12:34

Van egy-két gép ami 100%-on nagyon hangos. Most én beállítottam 95%-ra így javolt a helyzet meg a rakció ideje is csökkent a gépeknek. Van pár háttérben futó process SAP alatt is ami legalacsonyabb prioritással fut és a BOINC-al összevesztek az üres időn így el tudja kezdeni minden progi a háttérmunkáját ami eddig szabad idle időre (de hülyén hangzik) várt.

Pedig SUX az egész ilyen szempontból! :mad:
Soha nem tudták ezt a problémát rendesen kezelni!  :reklamacio: Nekem az a szerencsém, hogy tudok másik proxy-t beállítani. :cool:

Szerencsére nincs SAP -nk :D

Nekem is van másik proxy de azon is van jelszó :D Szóval csöbörből vödörbe.
Még jó hogy van olyan verzió ami ismeri a proxy- t jól :)

#784 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 29. 15:15

Idézet: Jocika - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 15:27

A céges internetek nagy hányadán van Proxy jelszóval.
Szóval igen csak komoly ficsör lenne ez ha működne.  :p  :cool:

#785 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 13:51

Ki az az Istvan  és miért akraja átvenni tőlem a klíma csapat vezetését? :think:

Nem adom! :cool:

#786 Felhasználó inaktív   sicplusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 11. 15:28

A Berkeley-i fiúk az 5.8.16-os BOINC klienst "ajánlott verzióvá" léptették elő  ;)
és
az új 5.9.3-as kliens is elérhető válalkozó szelleműeknek, akik hajlandók bugosan is használni.
Az 5.9.3-as újdonságai itt: http://boinc.berkele...rev_history.php

Kipróbáltam és teljesen egyetértek a fejlesztőkkel, hogy ez még teszt verzió és unstabil miután kifagyott és eldobált 1-2 csomagot.
Azért teljesen nem muszáj elcsüggedni, mindössze az oszlopok átméretezésétől kell tartózkodni, az eddigi tapasztalataim alapján. Hülye egy bug, de ez van  :p

Viszont örülök, hogy végre a webes beállítások felülbírálhatók egy egyszerű dialógus ablakban konfig állomány(ok) szerkesztgetése nélkül. De sajnos csak a "Preferences". A projectek saját beállításai még mindig web-en maradtak.  :mad:  :mad:

Szeretettel várom (vagy várjuk?) a stabil verziót! : :p  :p  :p

Szerkesztette: sicplusz 2007. 04. 11. 15:31 -kor

#787 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 16:57

A fentieken túl beújítottak a SETI-nél is: az eddigi 4 gép helyett már csak 3-ra küldik ki a csomagokat. Ennek köszönhetően (vagy nem ennek, de ez így jól hangzik :D) rengeteg olyan csomag van, amit nem lehet letölteni (valószínűleg a letöltési infók rosszak, mert a 3 kiküldött gépből mindegyik letöltési hibás lesz/lett). Én most kaptam 47 csomagot, amelyből 16 ilyen volt (ebből már 12 olyan, ahol mások is visszajelentették a letöltési hibát azonnal).

#788 Felhasználó inaktív   sicplusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 19:09

Idézet: sicplusz - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 15:28

Kipróbáltam és teljesen egyetértek a fejlesztőkkel, hogy ez még teszt verzió és unstabil miután kifagyott és eldobált 1-2 csomagot.
Azért teljesen nem muszáj elcsüggedni, mindössze az oszlopok átméretezésétől kell tartózkodni, az eddigi tapasztalataim alapján. Hülye egy bug, de ez van  :p

-- még mindig az 5.9.3-as verzióról
Kijavítom magamat  :)
Oszlop szélességgel variálni (húzni-vonni) szabad,
viszont szimplát kattintani az oszlop fejlécre nem!  :eek:  :eek:  :eek:
(Ha meg mégis elszállna a Boinc Manager, csak újra el kell indítani)

#789 Felhasználó inaktív   mar_tin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 18:57

Idézet: Jocika - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 16:57

A fentieken túl beújítottak a SETI-nél is: az eddigi 4 gép helyett már csak 3-ra küldik ki a csomagokat. Ennek köszönhetően (vagy nem ennek, de ez így jól hangzik :D) rengeteg olyan csomag van, amit nem lehet letölteni (valószínűleg a letöltési infók rosszak, mert a 3 kiküldött gépből mindegyik letöltési hibás lesz/lett). Én most kaptam 47 csomagot, amelyből 16 ilyen volt (ebből már 12 olyan, ahol mások is visszajelentették a letöltési hibát azonnal).

Azért csökkentik, mert gyorsabban be akarják fejezni a régi adatok elemzését. A leírás szerint később még kettőre is lecsökkentik. Sajnos emiatt időnként ki fognak fogyni a munkából is, de legalább hamarosan már az új adatrögzítőről érkező jeleket elemezzük! :)

Bövebben angolul: http://setiathome.berkeley.edu/forum_threa...rap=true#543372

Szerkesztette: mar_tin 2007. 04. 12. 18:59 -kor

#790 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 22:19

Idézet: mar_tin - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 18:57

Azért csökkentik, mert gyorsabban be akarják fejezni a régi adatok elemzését. A leírás szerint később még kettőre is lecsökkentik. Sajnos emiatt időnként ki fognak fogyni a munkából is, de legalább hamarosan már az új adatrögzítőről érkező jeleket elemezzük! :)

Bövebben angolul: http://setiathome.berkeley.edu/forum_threa...rap=true#543372

Azt gondoltam, hogy valami ilyesmi lehet a háttérben, de arra nem készültem (készültünk) fel, hogy a csomagok legalább harmada 'selejt' (azaz: letölthetetlen). És nem véletlen, hogy pont a váltásnál jött elő, és eddig nem voltak ilyen gondok...

#791 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 11:29

Kép

:banana:

Szerkesztette: Csirke 2007. 04. 18. 11:32 -kor

"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#792 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 14:14

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 12:29

csirke2m.png

:respect:  :up:  :cool:

#793 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 18. 14:22

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 12:29

Kép

:respect:  :respect:  :respect:  :respect:

#794 Felhasználó inaktív   sicplusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 17:59

Gratula Csirke!  :rolleyes:  :respect:  :respect:  :up:

Más:
Egy kis érdekesség a Seti technikai fórumából:
Ma (mint általában ;) ) különösen lusta vagyok, ezért nem fordítok  :Đ

Matt Lebofsky (S@H admin) írta:
While sidious was powered down I replaced the keyboard (it was using a flaky USB keyboard salvaged from a first-generation iMac) and removed the case to inspect its RAM (so we have exact specs in the event of upgrade). I popped open one of the memory banks and found that, at some point, a spider had taken up residence inside. Not really a wise choice on its part. The webs and carcass of the long deceased critter were removed before putting the memory back.

XY írta:
Donwload/Upload still VERY flaky.
I currently have SEVEN dn/uploads trying to work intermittently, at very low bit rates - or not at all.

You sure there aren't more spiders/cockroaches/nematode worms stuck in there?

Még más:
A Gyöngyösiek bíznak abban, hogy városukon kívül is található értelmes élet, ezért egy egész kellemes honlapot raktak össze SETI és egyéb űrdolgok kapcsán. Egy kattintást mindenképpen megér annak aki nem ismerné: link

:offtopic:
Kiváncsi lennék milyen eredményel zárulna a SETI kutatása, ha antennái a parlementre irányulnának?
:D
Bocsi, ezt talán ki kéne törölnöm...

#795 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 18:05

Idézet: sicplusz - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 18:59

Kiváncsi lennék milyen eredményel zárulna a SETI kutatása, ha antennái a parlementre irányulnának?
:D

Ráálltak a fekete lyukak elemzésére is? :D

#796 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 19:19

Csirke: grat! :respect: :respect: :respect:
(Nekünk is ki kellene már tenni a 2,25m-s certit, de lusta vagyok; meg ahogy látom, Benőke is... :))

Egyébként meg nálam is akad gond a fel- és letöltéssel. A tegnapi szokásos karbantartás óta összesen 3 csomagot sikerült felküldeni, amiből az egyiket el is dobta 'Validate error'-ral; letöltésnél meg 20-ból eddig 10-et szedett le 2 óra alatt, és abból is legalább egyet hibásan. A lejelentések viszont megtörténnek rendesen (már amikor sikerül egy csomagot nagynehezen feltölteni).

#797 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 10:58

Idézet: Jocika - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 19:19

Egyébként meg nálam is akad gond a fel- és letöltéssel. A tegnapi szokásos karbantartás óta összesen 3 csomagot sikerült felküldeni, amiből az egyiket el is dobta 'Validate error'-ral; letöltésnél meg 20-ból eddig 10-et szedett le 2 óra alatt, és abból is legalább egyet hibásan. A lejelentések viszont megtörténnek rendesen (már amikor sikerül egy csomagot nagynehezen feltölteni).

Na; jó, hogy tegnap leírtam ezt a gondomat, mert valószínűleg (? :D) úgy megijedtek, hogy a legközelebbi próbálkozásomnál (este háromnegyed tíz környékén) már ment minden rendesen. :)

#798 Felhasználó inaktív   mar_tin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 08:29

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 11:29

Kép

:respect:  :respect:  :up:  :up:

#799 Felhasználó inaktív   mar_tin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 20:25

Einstein hírek:

Elfogytak az S5RI csomagok, és elindult az új S5R2 analízis. Sajnos mindjárt ki is derült egy 'apróbb' hiba.
Azoknak akik AMD -s gépekkel rendelkeznek, és Windows -os klienst használnak, akár másfélszer annyi ideig is tarthat egy WU mint a többi kliens/cpu (Intel/Win, Intel/Linux, AMD/Linux) párosításnál.

Bővebben itt.

Sajna nekem pont mindegyik gépem AMD -s. :(

Szerkesztette: mar_tin 2007. 04. 22. 20:26 -kor

#800 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 09:06

Idézet: mar_tin - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 20:25

Einstein hírek:

Elfogytak az S5RI csomagok, és elindult az új S5R2 analízis. Sajnos mindjárt ki is derült egy 'apróbb' hiba.
Azoknak akik AMD -s gépekkel rendelkeznek, és Windows -os klienst használnak, akár másfélszer annyi ideig is tarthat egy WU mint a többi kliens/cpu (Intel/Win, Intel/Linux, AMD/Linux) párosításnál.

Bővebben itt.

Sajna nekem pont mindegyik gépem AMD -s. :(

Egyrészt nehéz ezt így összehasonlítani, mert az S5R2-nél nem ugyanakkora számításigényű minden csomag, mint pl. az RI-nél, vagy az R1 közepétől; másrészt meg a belinkelt hozzászólásban pl. a Xeon 'hozta' a leggyengébb eredményt, hiszen ott, 6,5X-es volt a lassulás.
Egyébként meg Ákos említette (a ph fórumában), hogy a jelenlegi motor még nagyon nem a végleges, még fognak rajta rendesen optimalizálni.

A SETI-nél is voltak történések:
"April 21, 2007
As we are close to distributing new data recorded with the multi-beam recorder, we descreased redundancy levels for current data. In the near term, there may be periods when it is difficult to obtain work. Your BOINC clients should retry regularly on their own and will eventually get data to process."
Emiatt tegnap délutánig szenvedtem is az új csomagok lekérésével, de azóta megy minden rendben...

Szerkesztette: Jocika 2007. 04. 23. 09:13 -kor

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.