HWSW Informatikai Kerekasztal: hwsw.hu SETI@home csapat III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

hwsw.hu SETI@home csapat III. reméljük, nem egyedül vagyunk hülyék... Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#801 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 24. 19:28

Egy új hír a SETI-ről:

Idézet

April 23, 2007
Arecibo Observatory is currently shut down for three months to clean up corrosion on the telescope platform (which includes safe removal of lead paint). SETI@home will continue to operate on classic data, and we have a backlog of new multibeam data to analyze as well. While not collecting data we'll have extra time to work on Astropulse.

#802 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 18:18

no, megint elkezdtem setizni :)
link

szoval, mikor telepitesnel szervizkent telepitem, az akkor tenyleg szervizkent fut, es nem rak sehova semmit, es nem zaklatja az 1.0-as usereket?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#803 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 19:44

Idézet: charlie - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 19:18

no, megint elkezdtem setizni :)
link

szoval, mikor telepitesnel szervizkent telepitem, az akkor tenyleg szervizkent fut, es nem rak sehova semmit, es nem zaklatja az 1.0-as usereket?

Igen. :cool:

#804 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 19:55

zsir :)
akkor majd telepul tovabbi gyors masinakra is :)

#805 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 20:56

Idézet: charlie - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 20:55

akkor majd telepul tovabbi gyors masinakra is :)

:up:

#806 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 11:03

Nagyon tudom ajanlani az uj, KWSN 2.2B verzioju optimalizalt Seti kliens telepiteset!
Az 1.1-hez kepest jelentosen gyorsabb:
67kredites WU 1.1-es klienssel: ~11.000 masodperc
2.2B klienssel: ~9.000 masodperc
CPU: 3200+ A64, debian 4.0

#807 Felhasználó inaktív   Palfi Robert 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 30. 19:32

Sziasztok! Nagyon uj vagyok a dologban, ma telepítettem a BOINC-ot fel először. Már órák óta fut a gépemen a sety@home, szép és érdekes de legyenszives árulja már el valaki, hogy mitlehet kezdeni a kreditekkel? Lehet valamire felhasználni őket?

#808 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 09:01

jah, gyujteni :)

mas: Intel xeon-ra milyen fele klienst ajanlotok, ami jol ki is hasznalja ami benne van? meg p4-esre (ht, meg kutyafule ami benne avn)

#809 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 09:22

Idézet: charlie - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 9:01

jah, gyujteni :)

mas: Intel xeon-ra milyen fele klienst ajanlotok, ami jol ki is hasznalja ami benne van? meg p4-esre (ht, meg kutyafule ami benne avn)

Tényleg csak gyűjteni lehet a krediteket. Tulajdonképpen az annak a fokmérője (legalábbis így tervezték), hogy mennyit dolgozik a géped a 'közösbe', mennyit segít egy adott projektnél. Aztán hogy ebből egyesek sportot csinálnak (egy gyenge gép eredményeit is fel tudják tolni az egekbe), az már más kérdés.

Minden gépre a legutóbbi tudomásunk szerint a lunatics.at-féle klienseket érdemes felrakni (letölthetőek innen). Hogy most épp Xeon-hoz melyik lenne a legjobb, azt passzolom, de függ attól, hogy miket tud (SSE2, SSE3 - ezt meg lehet nézni CPU-Z, vagy Everest alatt is). Elvileg az SSE3 talán jobb lehet az SSE2-nél, de ezt ki kell tapasztalni (AMD-re az SSE2 például gyorsabb az SSE3-nál, de valószínűleg az Intel-re való optimalizáció miatt).

#810 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 09:25

És ha már itt vagyok, akkor újabb hírek a SETI tájáról (bocsi, hogy ezt sem fordítom le, a múltkor sem reklamált senki :D)...

Idézet

May 1, 2007
Happy May Day. Unfortunately for us it's been "Mayday! Mayday!" At 4:43 (PDT) this morning, our science database machine, thumper, became hasenfeffer. It currently refuses to acknowledge that it has any disk drives. Since the controllers are attached to the motherboard, major repairs will probably be required. No work can be created until this machine gets fixed. We are on the phone with Sun now in hopes of securing repair or a replacement. More info in Technical News.

April 30, 2007
Since the announcement of Gliese 581c (the first possibly habitable extrasolar planet), we've been asked many times about what we have seen during our observations of this red dwarf star. Unfortunately, Gliese 581 is located just beyond the visible sky we can see at Arecibo Observatory, so we actually made no such observations.

#811 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 20:03

riportok: egyik gep
masik (ebbol sok van)

Szerkesztette: charlie 2007. 05. 02. 20:08 -kor

#812 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 07:03

Idézet: charlie - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 20:03

Akkor ezek szerint a gépek tudják az SSE3-at is (az SSE2 mellett), de hogy ténylegesen melyik a jobb, gyorsabb, azt majd ki kell tapasztalni (vagy vaktában döntesz valamelyik mellett, és kész, hiszen úgysem olyan hatalmas a kettő közti különbség, akár mérési hiba is lehet). Mindenesetre - mint múltkor is említettem - AMD-nél az SSE2-es kliens gyorsabb volt.
Ja, és hogy az SSE2-es kliensek közül melyiket használd? Szerintem a generic-en kívül bármelyiket választhatod, de én a Pentium-M-est ajánlanám elsősorban, másodsorban a Pentium4-est (vagy az SSE3-ast).

#813 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 09:33

Mint azt az átállás(ok) miatt várni lehetett, április 30 (május 1) óta nem lehet normálisan csatlakozni a szerverekhez. Tegnapelőtt óta már új csomag sincs - valószínűleg megvárják a jelenleg kint lévők kifutását -, és tegnap még csatlakozni sem igen lehetett (valószínűleg a javítás miatt). Szerencsére mára megoldódtak a problémák, és már csak az új csomagok megjöttére kell várni (addig lehet más projekteket futtatgatni).

Egyébként a BOINC ismét fejlődik, jelenleg az 5.9-es széria 5-ös (Mac esetén 6-os) verzióját tölthetik le a bátrabbak (ebből még nincs stabil verzió).

Az Einstein esetén meg az S5R2-es jelenleg még hosszú számítási igényű csomagokhoz kijött az első 'javított' motor is (a 4.13-at cserélték le a 4.17-re).

#814 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 15:30

ma szerettem volna feltenni 25 gepre a bonicot mert let volna ra idom, de allandoan azt irja ki, hogy nem tud csatlakozni a szerverhez..
van mikor azutan, hogy beirom a mailcimet meg jelszot, van hogy mar azelott....

fel lehet ezt telepiteni kozpontilag vhogy? (vagy msi csomagja, amit elore beallithatok?)

#815 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 17:28

Idézet: charlie - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 15:30

ma szerettem volna feltenni 25 gepre a bonicot mert let volna ra idom, de allandoan azt irja ki, hogy nem tud csatlakozni a szerverhez..
van mikor azutan, hogy beirom a mailcimet meg jelszot, van hogy mar azelott....

fel lehet ezt telepiteni kozpontilag vhogy? (vagy msi csomagja, amit elore beallithatok?)

Mint írtam előtted, jelenleg nem egészen elérhető a SETI szervere. Bár azt is írtam, hogy megjavult, de ez csak arra a kb. fél órára volt igaz, amíg leírtam, utána már ismét előjött ez a szerveres csatlakozási hiba.
Szóval ha SETI-t akarsz futtatni, akkor egy kicsit várni kell, amíg rendberakják a cuccokat (meg valószínűleg, amíg lefutnak a csomagok). Addig esetleg lehet próbálgatni más projektet, hátha azok is megtetszenek.

#816 Felhasználó inaktív   mar_tin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 19:33

Idézet: Jocika - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 17:28

Mint írtam előtted, jelenleg nem egészen elérhető a SETI szervere. Bár azt is írtam, hogy megjavult, de ez csak arra a kb. fél órára volt igaz, amíg leírtam, utána már ismét előjött ez a szerveres csatlakozási hiba.
Szóval ha SETI-t akarsz futtatni, akkor egy kicsit várni kell, amíg rendberakják a cuccokat (meg valószínűleg, amíg lefutnak a csomagok). Addig esetleg lehet próbálgatni más projektet, hátha azok is megtetszenek.

Jelenleg nagyobb gond van. A tudományos adatbázist tároló szerverben tönkre ment az alaplap, és ezért nem tudnak új munkát generálni, a jelenleg kinlévőket még fogadják. Egyelőre nincs pontos időpont, hogy mikor lesz új szerver. :(

Nálam most fogytak el a csomagok, egyelőre átáltam teljesen Einsteinre.

#817 Felhasználó inaktív   monguru 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 00:30

Kaptak egy Sun servert,hétfőtől újra indul!
"Boldogság mindenkinek ingyen és senki ne maradjon elégedetlen!"

Redrick Schuchart 

#818 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 12:09

Elfogyott minden seti csomagom, ma hajnalban :)

#819 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 08:38

no, azert megiscsak sikerult penteken berakatnom harom gepet, de mivel mindegyiknel kb. 4-re ment fel, ezért nem pocsoltem, es haromnal meguntam.
majd ha megy rendesen, akkor feltolom tobb gepre is...

a kozponti telepiteses kerdesemre?

#820 Felhasználó inaktív   davejr 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 07. 18:13

Hi all!
Ez mitől van: Scheduler request failed: could't connect to server...
a crediteket mire használhatom?
thank's

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »