HWSW Informatikai Kerekasztal: hwsw.hu SETI@home csapat III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

hwsw.hu SETI@home csapat III. reméljük, nem egyedül vagyunk hülyék... Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1241 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 04. 08:39

Idézet: havri1 - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 14:44

2 ütősebb szerverre sikerült felraknom, de valami nem stimmel..
Ezt a hibaüzenet kapom :

[...]

Mind a 4 mag 100%osan dolgozik, de nem tölti fel őket..
Sőőt, mind a 3 linuxos szerver ezt írja sajnos.
Mi lehet a gond?

A Linux-os dolgokban nem vagyok otthon, de az általad hibaüzenetként berakott lista nem hibaüzenet. Csak annyit jelent, hogy újrakezdte az adott csomag számolását (lehet ezért is nem küldi fel, mert még nincs is kész).

Egyébként milyen BOINC-ot használsz, és milyen klienst (gyárit, vagy optimalizáltat)? Lehet, hogy ezek közül sem mind megy rendesen, és érdemesebb régebbi ajánlott BOINC-okat kipróbálni...

#1242 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 08:44

Idézet: Jocika - Dátum: 2009. márc. 4., szerda - 7:39

A Linux-os dolgokban nem vagyok otthon, de az általad hibaüzenetként berakott lista nem hibaüzenet. Csak annyit jelent, hogy újrakezdte az adott csomag számolását (lehet ezért is nem küldi fel, mert még nincs is kész).

Egyébként milyen BOINC-ot használsz, és milyen klienst (gyárit, vagy optimalizáltat)? Lehet, hogy ezek közül sem mind megy rendesen, és érdemesebb régebbi ajánlott BOINC-okat kipróbálni...

Helló!

Próbáltuk a 6.4.5 verziót, ez linux 64 bites, illetve a legújabbat, amit még nem ajánlanak a 6.6.11 verziót. MInd2-vel ugyanezt csinálja.
Közbe rájöttünk, hogy azért csinálja ezt, mint ahogy te is mondottad, mert még nincsenek készen.
Nekem az volt furcsa, hogy nem setit csinál, hanem astropulset, és ez nem 25 perc / csomag, hanem 220 óra / csomag!
Igaz ebből 8 db lesz kész ennyi idő alatt, de akkor is soknak találom.
Most egyelőre hagyom így futni, meglátjuk mi lesz, ha befejezi őket.
3 szerverre is felraktuk, darálnak rendesen..csak jó lenne, ha setit csinálna, és nem ezt az astrot..

(állítólag ez is seti, csak más számolást csinál. Nem jöttünk rá, linuxra miért ezt szedi, winre meg miért setit.)
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#1243 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 11:29

Idézet: havri1 - Dátum: 2009. márc. 4., szerda - 9:44

Helló!

Próbáltuk a 6.4.5 verziót, ez linux 64 bites, illetve a legújabbat, amit még nem ajánlanak a 6.6.11 verziót. MInd2-vel ugyanezt csinálja.
Közbe rájöttünk, hogy azért csinálja ezt, mint ahogy te is mondottad, mert még nincsenek készen.
Nekem az volt furcsa, hogy nem setit csinál, hanem astropulset, és ez nem 25 perc / csomag, hanem 220 óra / csomag!
Igaz ebből 8 db lesz kész ennyi idő alatt, de akkor is soknak találom.
Most egyelőre hagyom így futni, meglátjuk mi lesz, ha befejezi őket.
3 szerverre is felraktuk, darálnak rendesen..csak jó lenne, ha setit csinálna, és nem ezt az astrot..

(állítólag ez is seti, csak más számolást csinál. Nem jöttünk rá, linuxra miért ezt szedi, winre meg miért setit.)

Hirtelen fejből nem tudom hogyan, de be lehet állítani, hogy astro-t ne csináljon.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1244 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 14:01

Idézet: Csirke - Dátum: 2009. márc. 4., szerda - 12:29

Hirtelen fejből nem tudom hogyan, de be lehet állítani, hogy astro-t ne csináljon.

A "Your computers" beállító oldalon belül a "SETI@home preferences" részen belül lehet a "Run only the selected applications"-nál megadva.

Viszont az Astropulse csomagok azért (is) lettek 'létrehozva', mert a SETI-s csomagokra (is) rá lett engedve a CUDA, aminek következtében sokszor volt csomaghiány. Most pedig már ott tartunk, hogy két fajta Astropulse csomag is van, a 'sima' és a 'V5'-ös.

Szerkesztette: Jocika 2009. 03. 04. 14:13 -kor

#1245 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 08:08

Idézet: Jocika - Dátum: 2009. márc. 4., szerda - 15:01

A "Your computers" beállító oldalon belül a "SETI@home preferences" részen belül lehet a "Run only the selected applications"-nál megadva.
[...]

Ehhez még egy kis kiegészítés (ha már nem lehet ilyen időtávlatból szerkeszteni):
Ha az előzőben említett részen belül bejelöli az ember a megfelelő projektet, akkor még a "If no work for selected applications is available, accept work from other applications?" részt érdemes engedélyezni, mert akkor ha nincs az adott típusú csomag, akkor küld másfajtát.

#1246 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 08:50

Idézet: Csirke - Dátum: 2009. márc. 4., szerda - 11:29

Gratulálok a csapat első helyhez. :up:
Sajnos megy össze a cégünk, fogynak a gépeim, már nem birom a tempót. :(

#1247 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 18:42

Idézet: Bucy - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 9:50

Gratulálok a csapat első helyhez. :up:
Sajnos megy össze a cégünk, fogynak a gépeim, már nem birom a tempót. :(

Csatlakozom a gartulációhoz! :respect:

Bár ha Benőke gépei nem tűntek volna el az év végén - magával Benőkével együtt - akkor most mi lennénk az élen. De hát ilyen az élet; most a nem is oly régen még népes csapatunk egy embert számol egy géppel; így 'mi' is esünk vissza. :(

#1248 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 00:41

Szervusztok !

Úgy veszem észre, több mint egy napja nem jön semmi adat SETI-hez. Egyedül vagyok ezzel ?
Más : mely egyéb desktop-grid lehetőségek vannak CUDA-támogatással, melyet érdemes választanom az egyébként bőséges lehetőségek közül ilyen adat-ínséges időkre ?
Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#1249 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 08:35

Idézet: DuplaZso - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 1:41

Szervusztok !

Úgy veszem észre, több mint egy napja nem jön semmi adat SETI-hez. Egyedül vagyok ezzel ?
Más : mely egyéb desktop-grid lehetőségek vannak CUDA-támogatással, melyet érdemes választanom az egyébként bőséges lehetőségek közül ilyen adat-ínséges időkre ?

Az első kérdésre a válasz: igen is meg nem is.

Idézet

March 24, 2009
We are currently managing several problems with the science database server. The database will be okay, but it is currently offline. It was take a while before we are fully back up and running normally. In the meantime we will mostly be unable to create new workunits, so expect your clients to run idle for the next few days (unless you are running other BOINC projects!).

Vagyis pár napja nem adnak ki új SETI Enhanced csomagokat; viszont SETI Astropulse-t igen (ez fut nálam is). Persze, Astropulse-hoz nincs CUDA driver, így azt még nem lehet azzal futtatni (bár speciel pont erre kellene inkább egy ilyen alkalmazás, mert a csomagjai többször hosszabbak -- ~1200 krediteket szórnak rá - nagyjából olyan 15x-es számítási igényű --, mint a 'sima' SETI-sek).

Másik kérdésedre pedig: GPUgrid és rövidesen várható Einstein@home támogatás is (NVIDIA sajtóanyag).

#1250 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 09:35

Köszönöm a gratulációt, de ez csak részben köszönhető a viszonylag sok gépnek. Másrészt annak, hogy régóta vagyok a csapatban! :)
Vannak 'ifjú titánok', akik kb. kétszer annyi average credit-tel rendelkeznek, mint én/mi, tehát csak idő kérdése a dolog. De nem is ez a lényeg, hanem hogy én találjam meg az első értelmezhető jelet/üzenetet!!! :D :D
Meg még az is, hogy én csak setizek, míg pl. Bucy nem csak, sőt!
:respect:

más: azért az nem gyenge, ahogy egy cuda-s gpu számol! :eek:

#1251 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 15:58

Idézet: Csirke - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 10:35

[...]
más: azért az nem gyenge, ahogy egy cuda-s gpu számol! :eek:

Hát igen, viszont messze nem tökéletes az eredmény. Épp ma néztem egy ilyen gépet, amelynek még ~800 csomagja van letöltve és feldolgozásra várva (ezért is nincs másoknak :mad:); de a CUDA-s csomagok minimum 95%-ára nem kap azonnal pontot, mert nem olyan pontossággal adja az eredményt (Completed, validation inconclusive). Ezzel nem vagyunk előrébb, hiszen újra ki kell küldeni egy harmadik gépnek is (vagyis nem gyorsul általa a számolás sebessége, hanem még lassul is). Ráadásul amire pontot kap, annak a kb. felére 0-t kap, mert annyira nem egyezik az eredmény.

Persze, ez csak egy gép (konkrétan: ez az); nem biztos, hogy az összes CUDA-s gép ilyen rossz hatékonysággal dolgozik; viszont ilyen rossz hatékonyság mellett is rettenetesen sok kreditet kap (vagyis akinek csak a kreditek számítanak, annak tökéletes; aki viszont a segítség lehetőségéért dolgozik, annak nem egészen ajánlott).

#1252 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 16:41

Kicsit nézelődtem, most fedeztem fel a free-dc statot, tetszik.

#1253 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 08:42

Sziasztok!

Kb 1 hete nem kapok 1 csomagot sem...(project has no jobs available)
Frissitenem kellene esetleg, vagy valami globalis problema van? Kb 1 eves BOINC + optimized app van fent.

#1254 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 08:54

Nekem is ezt írja. :(

#1255 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 04. 01:04

5.03-as Astropulse csomagokon kívül én sem kapok mostanában semmit.

Engedélyezni ha akarod, akkor a kliensben "Az Ön beállításai" gombot megnyomva, és a nyíló böngészőablakban a "SETI@home beállítások" linkre kattintva lehet a különböző csomagtípusokat.
Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#1256 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 04. 20:10

Idézet: Freddy - Dátum: 2009. ápr. 3., péntek - 9:42

Sziasztok!

Kb 1 hete nem kapok 1 csomagot sem...(project has no jobs available)
Frissitenem kellene esetleg, vagy valami globalis problema van? Kb 1 eves BOINC + optimized app van fent.

Több dolog is közrejátszhat itt.
Egyrészt 24-én volt egy szerverösszeomlásuk, ami miatt az Enhanced csomagokat április elsejéig nem is küldtek ki - viszont az Astropulse csomagok jöttek rendesen. Azóta elvileg ezt megjavították, és nálam már rendesen jönnek-mennek az Enhanced csomagok.
Másrészt ha már elég régen frissítetted az opti alkalmazást, akkor ott is lehet gond, mert nem kizárt, hogy most már csak az újabb 6.0x-es Enhanced alkalmazáshoz küldenek csomagokat. Vagyis érdemes frissíteni (én általában 1-2 havonta szoktam cserélni - függően attól, hogy mikor jön ki új).
Harmadrészt - ahogy DuplaZso is említi - lehet, hogy rosszul van beállítva az alkalmazások használata is. Érdemes arra is ránézni (nálam alapból az Enhanced van engedélyezve, és mellette a 'If no work for selected applications is available, accept work from other applications?' is engedélyezve van).

Szerkesztette: Jocika 2009. 04. 04. 20:10 -kor

#1257 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 04. 21:59

Nem nagyon értettem, vajon milyen opti-kutyafüléről vartyogtok itt ? Aztán rákerestem. Letöltöttem, bemásoltam, elindítottam.
Nem akartam hinni a szememnek, valami cudarmód beindult az SSE3 használatával a számolás !  :eek: :cool:
Kösz urak !  :respect:

#1258 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 11:09

Idézet: DuplaZso - Dátum: 2009. ápr. 4., szombat - 22:59

Nem nagyon értettem, vajon milyen opti-kutyafüléről vartyogtok itt ? Aztán rákerestem. Letöltöttem, bemásoltam, elindítottam.
Nem akartam hinni a szememnek, valami cudarmód beindult az SSE3 használatával a számolás !  :eek:   :cool:
Kösz urak !  :respect:

:respect:

#1259 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 11:10

Egyébként nekem először csak ímmel-ámmal, de most már sikeresen jönnek-mennek a csomagok. :up:

#1260 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 11:14

Valaki segítsen nekem!
Annyi opti alkalmazás van, hogy nem tudom nekem melyik lenne a legjobb.
A proci amire kellene :

Kép

A win egy win7, 64 bites, a kliens is 64 bites.

Köszi! havri
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.