HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86 II. Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 16. 00:54

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 23:13

vannak már kereskedelmi forgalomban is ilyen alaplapok.

Elvileg a 945-ös intel lapok is ilyenek, csak nem hozzáférhető az EFI-s "BIOS" :) Volt egy linkem az intel.com-ra ahol részletesen ecsetelték egy BIOS image fájl képességeit a fájlnév alapján (legacy, efi, stb).

#1142 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 01:48

tudtok ajánlani valami egyszerű programot divx encodolásra? avi -ból divx avi-ba kellene. DVDRip az megoldott Handbrakevel, de erre nem nagyon találtam semmit
+

#1143 Felhasználó inaktív   Tush 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 05:59

Callisto003 elérhető.

#1144 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 06:52

Idézet: Tush - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 5:59

Callisto003 elérhető.

Itt ni
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#1145 Felhasználó inaktív   pagrus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 16. 08:59

Idézet: Bubu - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 20:18

ASUS P5LD2-VM

Most látom, ez is mATX.
Mac OS X did come out in 1999, as Mac OS X Server 1.0 (March 16, 1999)
Mac mini 1.42 GHz - 1 GB RAM - 80 GB winch. / iMac 12" - 1,2 GHz - 768 MB RAM / D945GNTL + DVI-ADD2 - P4 3 GHz 2 MB cache - 2x1 GB DDR2 - 80 GB SATA Hitachi Deskstar - Chieftec BX ház - OSX 10.4.7 / Clevo M551G notebook Sonoma chipset (Intel 915 GM + ICH-6 M), P4 M 1.73 GHz 2 MB cache - 512 MB DDR - 80 GB - OSX 10.4.7

#1146 Felhasználó inaktív   Nyugdijas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 10:30

Sziasztok!

A következő problémával küzdök igy üres délelőtti óráimban: :D  :D
Hálózati nyomtatót próbálok beállitani, nekem itthon több gép használja ugyanazt a nyomtatót(win és mac is),ha a gépembe van dugva,akkor működik,viszont hálózatnál eljuto odáig,hogy kiválasztom,hogy more printers....network neighborhood,ott meg is találja a gépet,amelyikre csatlakoztatva van,de mikor aktiválni akarom,akkor kérdezi,hogy milyen névvel,jelszóval szeretném használni a nyomtatót,de nem fogad el semmilyen jelszót.Ez mondjuk nemmeglepő,mert nincs is beállitva jelszó.... :D passz,eddig jutottam ezzel a dologgal,most épp ezzel judozok itt üres délelőtti óráimban  Ha esetleg erre van valakinek valami 5lete,tapasztalata,az igazán jó lenne,mert má gyakorlatilag ez az egyetlen olyan hardware a házban :D ,amit nem sikerült belőnöm mac alatt...

#1147 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 10:32

Idézet: Nyugdijas - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 10:30

Sziasztok!

A következő problémával küzdök igy üres délelőtti óráimban: :D  :D
Hálózati nyomtatót próbálok beállitani, nekem itthon több gép használja ugyanazt a nyomtatót(win és mac is),ha a gépembe van dugva,akkor működik,viszont hálózatnál eljuto odáig,hogy kiválasztom,hogy more printers....network neighborhood,ott meg is találja a gépet,amelyikre csatlakoztatva van,de mikor aktiválni akarom,akkor kérdezi,hogy milyen névvel,jelszóval szeretném használni a nyomtatót,de nem fogad el semmilyen jelszót.Ez mondjuk nemmeglepő,mert nincs is beállitva jelszó.... :D passz,eddig jutottam ezzel a dologgal,most épp ezzel judozok itt üres délelőtti óráimban  Ha esetleg erre van valakinek valami 5lete,tapasztalata,az igazán jó lenne,mert má gyakorlatilag ez az egyetlen olyan hardware a házban :D ,amit nem sikerült belőnöm mac alatt...

milyen nyomtató?
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#1148 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:02

Sziasztok,

Lenne egy olyan kérdésem ismét hogy feltelepítettem egy 10.4.6 os macosx es Jas féle,
a configom amd 3000Xp sempron 512Ddr ati radeon 9550xt és nforce3 chipset.
nos a probléma az az hogy nem megy valami jól a rendszer, szóval nagyon lassú, kb annyira lassu mint annó vmware esetén :-( Nem tudom mi lehet a probléma, telepítés közben feltettem az amd supportot is hogy minden jó legyen. Én csak arra tudok gondolni hogy driver para van a dologban.

van valakinek ötlete vagy egy kis ideje hogy utánnam nézzen?

nagyon jöszönöm elörre is.
CPU: 3000 Sempron 64bit SSE2 SE3,MBOARD: ASUS K8N nForce3 VGA: ATi Radeon 9550XT HDD: Samsung 200Gb OS: Macosx 10.4.6 jas, Windows Xp pro. sp2

#1149 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:20

Idézet: csu-csu - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 12:02

Sziasztok,

Lenne egy olyan kérdésem ismét hogy feltelepítettem egy 10.4.6 os macosx es Jas féle,
a configom amd 3000Xp sempron 512Ddr ati radeon 9550xt és nforce3 chipset.
nos a probléma az az hogy nem megy valami jól a rendszer, szóval nagyon lassú, kb annyira lassu mint annó vmware esetén :-( Nem tudom mi lehet a probléma, telepítés közben feltettem az amd supportot is hogy minden jó legyen. Én csak arra tudok gondolni hogy driver para van a dologban.

van valakinek ötlete vagy egy kis ideje hogy utánnam nézzen?

nagyon jöszönöm elörre is.

nforce+3d támogatással rendelkező AGP vidkari=lassú GUI!
Ki kell kapcsold sajnos a QuartzExreme-t.
Ez az egyedüli megoldás.

#1150 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:33

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 11:20

nforce+3d támogatással rendelkező AGP vidkari=lassú GUI!
Ki kell kapcsold sajnos a QuartzExreme-t.
Ez az egyedüli megoldás.

köszi a gyors választ és hogy tudom kikpacsolni a QE-t? Egyáltalán mi ez a QE? Mert már sok helyen olvastam erről, és mi a helyzet a Castillo003.mal? az nem egy erre driver elmléletielg?
CPU: 3000 Sempron 64bit SSE2 SE3,MBOARD: ASUS K8N nForce3 VGA: ATi Radeon 9550XT HDD: Samsung 200Gb OS: Macosx 10.4.6 jas, Windows Xp pro. sp2

#1151 Felhasználó inaktív   Nyugdijas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:37

Idézet: sityak - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 10:32

milyen nyomtató?

HP Laserjet 1020,drivert már töltöttem hozzá,szóval az is megvan...,de a probléma még mindig fennáll

#1152 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:42

Idézet: csu-csu - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 12:33

...

Idézet

köszi a gyors választ és hogy tudom kikpacsolni a QE-t?

Fel kell telepítened a Developer Tools-t az install DVD-ről(10.4.3-on rajta volt, az új verziókban nem tudom benne van-e), de lehet, hogy a QuartzDebugger-t egymagában is fel lehet telepíteni.
Miután ez magvan, a QuartzDebugger-ben a QE-t kikapcsolod.

Idézet

Egyáltalán mi ez a QE? Mert már sok helyen olvastam erről,

http://www.apple.com.../quartzextreme/

Idézet

mi a helyzet a Castillo003.mal? az nem egy erre driver elmléletielg?

nem.

Szerkesztette: Flamaszter 2006. 05. 16. 11:43 -kor

#1153 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:52

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 11:42

Fel kell telepítened a Developer Tools-t az install DVD-ről(10.4.3-on rajta volt, az új verziókban nem tudom benne van-e), de lehet, hogy a QuartzDebugger-t egymagában is fel lehet telepíteni.
Miután ez magvan, a QuartzDebugger-ben a QE-t kikapcsolod.

http://www.apple.com.../quartzextreme/

nem.

Elméletileg most letöltöm valahonnan vagy megnézem a DVD-n hgoy fenn van e ez a csomag QuartzDebugger és akkor ott kikpacsolom a QE-t ok. Ezzel mi fog következni? Nem lesz 3d gyorsító? Mármint nagyon csúnya lesz minden meg akár filmet se tudok nézni, vagy mi lesz?

Esetleg valahogy meg kaphatnám valakitől ezt a csomagot? QuartzDebugger.dmg?

köszi a segítséget ismét

#1154 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 12:20

Idézet: csu-csu - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 12:52

Elméletileg most letöltöm valahonnan vagy megnézem a DVD-n hgoy fenn van e ez a csomag QuartzDebugger és akkor ott kikpacsolom a QE-t ok. Ezzel mi fog következni? Nem lesz 3d gyorsító? Mármint nagyon csúnya lesz minden meg akár filmet se tudok nézni, vagy mi lesz?

Esetleg valahogy meg kaphatnám valakitől ezt a csomagot? QuartzDebugger.dmg?

köszi a segítséget ismét

Nemtudom, hogy létezik-e ilyen, hogy QuartzDebugger.dmg.....
Developer Tools-t kell felrakd és az feltelepíti a QuartzDebugger-t is, viszont abban nem vagyok biztos hogy AMD-n nem okoz-e gondot a DT feltelepítése az enkriptelt fileok miatt :rolleyes:
Most nem vagyok OSX közelében, de estére talán utánnanézhetek, ha addig nem találnád.
Úgy tudom ha kikapcsolod a QE-t attól még lesz 3d támogatás, mivel OpenGL és CoreImage továbbra is működik.

Szerkesztette: Flamaszter 2006. 05. 16. 12:21 -kor

#1155 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 12:49

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 12:20

Nemtudom, hogy létezik-e ilyen, hogy QuartzDebugger.dmg.....
Developer Tools-t kell felrakd és az feltelepíti a QuartzDebugger-t is, viszont abban nem vagyok biztos hogy AMD-n nem okoz-e gondot a DT feltelepítése az enkriptelt fileok miatt :rolleyes:
Most nem vagyok OSX közelében, de estére talán utánnanézhetek, ha addig nem találnád.
Úgy tudom ha kikapcsolod a QE-t attól még lesz 3d támogatás, mivel OpenGL és CoreImage továbbra is működik.

Ok, utánna nézek hogy a 10.4.6 DVD- fenn van e ez a Developer Tools progi. Nagyon remélem hogy igen. Megprobálom feltenni. És megoldani a problémámat. Viszont annyira kezdő vagyok hogy sajnos nem értem a DT rövidítésed :-( Bocs hogy ilyen sok problémám van.
Nagyon megköszönném ha utánna tudnál nézni a dolgoknak, ha esetleg jutnál valamire, akkor szól mindenféleképpen köszi.
Igen a QE-ről én is ezt olvastam, remélem nem lesz gázos ha kikpcsolom, viszont ettől fügetlenül kérdezném hogy ez az egész GUI lassulás az én esetemben, okozhatja azt a mellékes problémát hogy az egerem is bugossan működik, mármint hogy van amikor egy aktív gomb fölé viszem akkor eltünik és nagyon meg kell rángatni hogy ujra láthassam :-)

Röviden ennyi, és szerinted elképzelhető hogy majd egyszer lesz egy

#1156 Felhasználó inaktív   Kxomi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 13:25

Idézet: csu-csu - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 12:49

Ok, utánna nézek hogy a 10.4.6 DVD- fenn van e ez a Developer Tools progi. Nagyon remélem hogy igen. Megprobálom feltenni. És megoldani a problémámat. Viszont annyira kezdő vagyok hogy sajnos nem értem a DT rövidítésed :-( Bocs hogy ilyen sok problémám van.
Nagyon megköszönném ha utánna tudnál nézni a dolgoknak, ha esetleg jutnál valamire, akkor szól mindenféleképpen köszi.
Igen a QE-ről én is ezt olvastam, remélem nem lesz gázos ha kikpcsolom, viszont ettől fügetlenül kérdezném hogy ez az egész GUI lassulás az én esetemben, okozhatja azt a mellékes problémát hogy az egerem is bugossan működik, mármint hogy van amikor egy aktív gomb fölé viszem akkor eltünik és nagyon meg kell rángatni hogy ujra láthassam :-)

Röviden ennyi, és szerinted elképzelhető hogy majd egyszer lesz egy

A Developer Tools-t fel lehet tenni AMD-re is. (Nálam is fent van) A QE hibája miatt viszont csak VLC playerrel ment a DVD nézés (kikapcsolt QE-vel ) , a gyári lejátszóval akad, lefagy.
Asus P5LD2-VM, Pentium D805  -----  10.4.6

#1157 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 13:40

Idézet: Kxomi - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 13:25

A Developer Tools-t fel lehet tenni AMD-re is. (Nálam is fent van) A QE hibája miatt viszont csak VLC playerrel ment a DVD nézés (kikapcsolt QE-vel ) , a gyári lejátszóval akad, lefagy.

És amíg te nemkapcsoltad ki a QE-t? Addig neked is tetü lassú volt a GUI?

#1158 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 13:55

Developer Tools-t innen:

http://developer.app...om/tools/xcode/

Beregisztrálod magad aztán lehet is töltögetni :)

#1159 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 13:56

Idézet: csu-csu - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 14:40

És amíg te nemkapcsoltad ki a QE-t? Addig neked is tetü lassú volt a GUI?

Igen...addig nála is tetű lassú volt a GUI. :)
Ez egy közismert "bug", nForce és ATI(9500/9600/9800) párosítással.
nForce + PCIe VGA-k esetében nincs ilyen probléma.

Szerkesztette: Flamaszter 2006. 05. 16. 14:01 -kor

#1160 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 14:03

Idézet: zef - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 13:55

Developer Tools-t innen:

http://developer.app...om/tools/xcode/

Beregisztrálod magad aztán lehet is töltögetni :)

ok, benn vagyok be is reggeltem magam (bár már régebben) egy a kérdésem még Xcode2 kel? Mármint az a 800Megás csomag?

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.