HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86 II. Értékeld a témát: -----

#1301 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 23. 13:22

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 12:07

csu-csu:
Szerintem ha egy teljesértékű OSX-et szeretnél futtatni akkor érdemes lenne elgondolkodni egy hardware cserén.
Természetesen a legjobb alternatíva egy MAC lenne, ha van rá keret.
Ha nincs, akkor egy alaplap/proci cserét javaslok, mivel az nForce-os alaplappal a jövőben is gondjaid lehetnek.(pl. AGP grafikus kártya nem kihasználása, SATA harddiskek kezelési gondja,stb.)
Nem mellékesen pedig minden rendszer/biztonsági frissítéskor külön kell dekriptelni a file-okat AMD-re.
Pár hónapja én is lecseréltem az otthoni nForce-os desktopgépemet egy intelesre és ezek után "no more mahinálás!"  , minden pöpec. :up:
Az alaplap/proci csere, azzal, hogy a régi AMD-t is beszámolták kb.30eFT-ba került.
Ez nem egy nagy összeg és szvsz megéri.Nagyon sok gondod megoldódna.
OSX-nél az nForce nagy hátrány.
Gondolkodj el ezen.
Tudok(tudunk) ajánlani minden porcikájában működő alaplapokat.

Az egyetlen dolog, hogy miért nem tudom munkára használni az OS-t a jelenlegi konfigon,az az Adobe/Macromedia hiánya.Ez így van intelMAC-en is sajnos. :reklamacio:
Mondjuk Photoshopra már találtam egy alternatívát ami unibin(és plugineket is kezel!), de a Macromedia az nemigazán pótolható más szoftverekkel.

Természetesen előfordulhat, hogy egy géniusz kifejleszt egy nForce drivert OSX-re :)  de erre én nem taktikáznék.

Igen teljessen igazad van, az a bajom hogy ezt a gépet most vettem és tök idegesítő lenne ha ezt most el kéne adnom, ezért a dolog ért... szerinetm egy kicsit most gyúrom még meg várok hátha lesz nforce/ati patch, ha meg nem akkor megvárom még lesz egy kis pézem erre a célra is.
De amúgy leszámítva, elég jól működik a macosom már... mondom egy kicsi videokártya para van (QE/QI) de ezt elméletileg már megoldottátok feljebb csak még nem tudtam kipróbálni, majd esete elválik. Meg a Tv kártyám, de arra is most szedtem le valami okosságot, (bár tuti kelleni fog hozz á QE)... nah majd meglátjuk.
CPU: 3000 Sempron 64bit SSE2 SE3,MBOARD: ASUS K8N nForce3 VGA: ATi Radeon 9550XT HDD: Samsung 200Gb OS: Macosx 10.4.6 jas, Windows Xp pro. sp2

#1302 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 23. 13:42

A Macromedia tökölése valóban nagyon idegesítő...

Föl se teszek semmi új patchet addig, amíg az se fut. igazándiból, már nem is a oprendszerrel bvannak a gondok, csak a progikat updatelik nagyon lassan...  :smoker:
nc4000; A64 X2;

#1303 Felhasználó inaktív   Depeche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 13:42

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 12:14

http://macvidia.starchaser.org/
A legutolsó beta driver jól működik.

Köszönet, kiprószálom:) Esetleg arra nincs valamilyen 5let, hogy az miért van, hogy felismeri az alaplapi lan-t, de nem lehet szerkeszteni a beállításait?

#1304 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 14:56

Idézet: Depeche - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 14:42

Köszönet, kiprószálom:) Esetleg arra nincs valamilyen 5let, hogy az miért van, hogy felismeri az alaplapi lan-t, de nem lehet szerkeszteni a beállításait?

Pontosan hogy érted azt hogy, nem lehet szerkeszteni?

#1305 Felhasználó inaktív   Depeche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 16:17

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 13:56

Pontosan hogy érted azt hogy, nem lehet szerkeszteni?

Igazából látom a kártyát, de azt írja, nincs bedugva a kábel. Plusz a Config gombra nem csinál semmit. Amiben az az érdekes, hogy a telepítés közben magától töltötte ki a router IP címét. Szal elvileg tényleg látja. BTW most próbálom az nvidia drivert, kiváncsi vagyok, a 2 sor beszúrásával megküzdöttem:)

PS.: ahogy elnézem, valami elbatytam, mert most már be sem jön az OSX, csak a terminál kacsintgat rám ezerrel... Azután áll le a betöltés, hogy kiírja, hogy az a 2 sor, amit be kell ütni, "succesfully" betöltődik...

Szerkesztette: Depeche 2006. 05. 23. 16:22 -kor

#1306 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 18:04

ATIRadeon9700GA.plugin Info.plist hogy lehet átírni?! igazság szerint nagyon sokszor van ilyen problémám! Olyan LÁMA kérdés hogy azt el se hiszem de légyszi segtsetek már :-D
CPU: 3000 Sempron 64bit SSE2 SE3,MBOARD: ASUS K8N nForce3 VGA: ATi Radeon 9550XT HDD: Samsung 200Gb OS: Macosx 10.4.6 jas, Windows Xp pro. sp2

#1307 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 19:16

Idézet: csu-csu - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 18:04

ATIRadeon9700GA.plugin Info.plist hogy lehet átírni?! igazság szerint nagyon sokszor van ilyen problémám! Olyan LÁMA kérdés hogy azt el se hiszem de légyszi segtsetek már :-D

:w rájöttem, nem kell bocsi a hülye kérdésem ért

#1308 Felhasználó inaktív   BaziJoe73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 19:27

Sziasztok megcsináltam a Callistoféle cuccost.De most tudok felbontást áltani de viszont a 3D mostmár nem muködik miért???

#1309 Felhasználó inaktív   Tush 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 19:38

Idézet: BaziJoe73 - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 19:27

Sziasztok megcsináltam a Callistoféle cuccost.De most tudok felbontást áltani de viszont a 3D mostmár nem muködik miért???

Nézd meg ezen az oldalon a 3.hozzászólást (Flamaszter)

#1310 Felhasználó inaktív   Gdfath3r 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 05. 24. 02:28

Idézet: csu-csu - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 18:04

ugyhogy terminalba beírod hogy:

sudo -s
password:
nano /System/Library/Extensions/ATIRadeon9700GA.plugin/Contents/Info.plist

szépen kiadja a részleteket..
modositassz ( fel-le, jobbra-balra nyilakkal a billentyüzeten, tudsz navigálni)
és mentessz:

ctrl+o
Enter
ctrl+x

ennyi +1 bambi..:)

Szerkesztette: Gdfath3r 2006. 05. 24. 02:30 -kor

#1311 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 08:09

Sziasztok,

Tegnap feltelepítettem a Callisto drivert, elég jól sikerült, tudok felbnotást állítani meg mindent, sőt most már támogatja aQE/CI -t de sajnos ezeket továbra is ki kell kapcsolnom természetessen, remélem lesz valami patch majd rá.
Viszont van egy problémám, mikor bekapcsolom a gépet , akkor a logon screen az jó, de ahogy belépek akor szétesik a képernyő meg ilyenek, nagy nehézséggel kicsit álítok a felbontáson és akor már jó lesz, de megint reboot és megint rosz... van erre más megoldás?

#1312 Felhasználó inaktív   Kxomi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 08:41

Idézet: csu-csu - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 8:09

Sziasztok,

Tegnap feltelepítettem a Callisto drivert, elég jól sikerült, tudok felbnotást állítani meg mindent, sőt most már támogatja aQE/CI -t de sajnos ezeket továbra is ki kell kapcsolnom természetessen, remélem lesz valami patch majd rá.
Viszont van egy problémám, mikor bekapcsolom a gépet , akkor a logon screen az jó, de ahogy belépek akor szétesik a képernyő meg ilyenek, nagy nehézséggel kicsit álítok a felbontáson és akor már jó lesz, de megint reboot és megint rosz... van erre más megoldás?

Ez a bootolásnál jelentkező képernyőszétesés nálam is van, de csak 4-5 másodpercig tart, utána magától visszaáll a Callisto-val beállított értékekre.
Asus P5LD2-VM, Pentium D805  -----  10.4.6

#1313 Felhasználó inaktív   kenand 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 09:20

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 19:53

nem

viszont nálam Callisto-val sem esik szét az egér.
Enigmo 2-t próbáltam.

Sajna nekem Callisto után is megmarad az egérbug és a Keynote/openGL cursor szétesés......
Egy előny Callisto után a felbontás változtathatósága (x600 Mobilitym van 10,4,6, és Koverg Patch...)

#1314 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 10:39

Idézet: kenand - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 10:20

Sajna nekem Callisto után is megmarad az egérbug és a Keynote/openGL cursor szétesés......
Egy előny Callisto után a felbontás változtathatósága (x600 Mobilitym van 10,4,6, és Koverg Patch...)

Érdekes..
Nálam is szétesik Keynote után, viszont Enigmo 2 és Nanosaur 2 után nem :)

Szerkesztette: Flamaszter 2006. 05. 24. 10:39 -kor

#1315 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 11:35

Idézet: csu-csu - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 9:09

Sziasztok,

Nálam a 005 tökéletesen működik.
A többi buildel ugyanigy szétesett a képem újraindításnál mint nálad(néha fehér filter, néha dupla képernyő)

#1316 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 11:52

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 11:35

A többi buildel ugyanigy szétesett a képem újraindításnál mint nálad(néha fehér filter, néha dupla képernyő)

Köszi a tippet, akkor lecserélem a 006-ról a 005 re. Mégegyszer köszi

#1317 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 11:54

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 11:35

basszus! próbálnám letölteni, mert nincs fenn az oldalon. esetleg fenn van valakinek valahol.

Amúgy egy nagy felfedezésem van :-) www.csu-csu.hu/arnold/ innen le lehet tölteni a Quarz Debugot, és nem kell ezért letölteni a teljes 800 megás DT-t ;)

#1318 Felhasználó inaktív   BaziJoe73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 17:11

2 tovabbi kerdes lenne
1, mar megy az ati kartya QE meg CI supporttal, viszont szemetel az egerkurzor. mit lehet tenni ellene?
  1a, 9700GA-s driverben irtam at az atirandot, de valojaban 9800 Pro NH a kartyam. ez okozhat gondot?
2, magyar windows-os billentyuzet kiosztas van hivatalosan valahol?
  2a, az hogy vissza-vissza valt angol kiosztasra a billentyuzet, az kikuszobolheto mar valahogy?
        beszeljukmac-en irtak alapjan ugy lattam h meg nem megoldott.

#1319 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 21:12

Idézet: BaziJoe73 - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 17:11

2a, az hogy vissza-vissza valt angol kiosztasra a billentyuzet, az kikuszobolheto mar valahogy?
        beszeljukmac-en irtak alapjan ugy lattam h meg nem megoldott.

Kép

#1320 Felhasználó inaktív   Tush 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 15:46

Hát nem bírtam ki! Kellett vennem egy x1600 pro-t. Azt kell mondjam, hogy k...ra megéri. Full felbontás/frekvencia állítás, színkalibrálás, nincs egér szemetelés, de van egér árnyék, nincs szétcsúszás opengl játékok után. És persze az erősebb videókártya önmagában is érezhető.
A osx86 most már - számomra legalábbis - TÖKÉLETES. Szóval az x1600at mindenkinek tudom ajánlani aki nem tudja mire költeni az asszony elől eltitkolt stekszet.

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.